Rejsemålsfakta, Kolymbia

Rhodos indgår i øgruppen Dodekaneserne. Øen er 100 km lang og 50 km bred og har ca. 120.000 indbyggere, hvoraf omkring 60.000 bor i Rhodos by.

Afrejse

I sommerhalvåret (april til oktober) har vi charterrejser til Rhodos med afrejse fra København og Billund. Fra Odense er der afrejse 22/6-3/8 2016 og fra Aalborg 16/10 2016. Flyet lander i Rhodos' lufthavn.

Du kan desuden rejse til Rhodos hele året med rutefly og fleksibel rejselængde, hvor du kan være væk, så længe du har lyst, uden at være bundet af faste rejsedatoer.

Flyvetid

Ca. 3 timer og 30 minutter.

Tidsforskel

Dansk +1 time.

Vores service

I perioden april til oktober kan du nå os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tips og gode råd. Du er også velkommen i vores servicecenter i Rhodos by. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Transfer til hotellet

Køretid fra lufthavnen til Kolymbia er ca. 1 time med bus og ca. 40 min med bil/taxi (ca. 30 km, bussen kører ofte forbi Rhodos by på vejen). Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen.

Strande

Stranden i Kolymbia består af grovkornet sand og småsten.

Aktiviteter

Begrænset udbud af vandsport.

Mad og drikke

Kolymbia har et mindre udbud af restauranter.

Vejledende priser på restaurant:
Moussaka ca. 8,50 EUR
Pasta ca. 7,50 EUR
Souvlaki (grillspyd) ca. 9,50 EUR
Større hovedretter fra 14 EUR
Coca Cola 25 cl ca. 2 EUR
Øl på flaske (Mythos) 50 cl ca. 3,50 EUR
Vand 1½ liter ca. 3 EUR
Vin 75 cl fra 17,50 EUR

Vejledende priser i butik:
Coca Cola 33 cl ca. 1 EUR
Øl på flaske (Mythos) 50 cl ca. 1,50 EUR
Vand 1½ liter ca. 1 EUR
Vin 75 cl fra 4 EUR

Gå i byen

Der er ikke noget egentligt natteliv i Kolymbia. Vil du have mere at vælge mellem, anbefaler vi en tur til Lindos, Faliraki eller Rhodos by.

Shopping

Det største og bedste shoppingudbud finder du i Rhodos by, men der er også en del gode shoppingmuligheder i de mindre byer, hvor der hersker en lang tradition for håndarbejde. Kig efter broderier, keramik, lædervarer, guldsmykker, olivenolie og den lokale vin.

Transport

Gode busforbindelser til Rhodos by og mange andre dele af øen.

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Hæveautomater findes. De fleste butikker og restauranter tager imod VISA, MasterCard og Eurocard.

Pas, visum og dansk fremmedpas

Du skal altid medbringe dit pas på rejsen, uanset om du rejser inden for eller uden for Schengen. Inden afrejse er det vigtigt, at du selv tjekker, hvilke regler der gælder for netop dit rejsemål. Nogle lande kræver, at dit pas er gyldigt i op til 6 måneder efter hjemrejsen. Der kan også være særlige visumregler afhængigt af rejsemål, rejsens længde, eller hvis du ikke har dansk pas. Du finder information på Udenrigsministeriets hjemmeside. Vi anbefaler, at du kontakter det pågældende lands ambassade/konsulat direkte, hvis du har spørgsmål til reglerne. Vær opmærksom på, at du nægtes indrejse, hvis reglerne for passets gyldighed, dansk fremmedpas eller visum ikke overholdes.

Vaccinationer

Husk, at du selv har ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

El

220 V

ECPAT

Spies har siden 1999 arbejdet aktivt mod børnesexhandel sammen med organisationen ECPAT.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Øvrigt

Vær opmærksom på, at visse hoteller ofte kræver kopi af kreditkort som depositum ved check-in.