Rejsemålsfakta, Kolymbia

Rejsemålet

Rhodos indgår i øgruppen Dodekaneserne. Øen er 100 km lang og 50 km bred og har ca. 120.000 indbyggere, hvoraf omkring 60.000 bor i Rhodos by.

Afrejse

I sommerhalvåret (april til oktober) har vi charterrejser til Rhodos med afrejse fra København og Billund. Fra Rønne er der afrejse den 20/5 2015. Flyet lander i Rhodos' lufthavn.

Du kan desuden rejse til Rhodos hele året med rutefly og fleksibel rejselængde, hvor du kan være væk, så længe du har lyst, uden at være bundet af faste rejsedatoer.

Flyvetid

Ca. 3 timer og 30 minutter.

Tidsforskel

Dansk +1 time.

Vores service

Uanset om du rejser på charterferie eller med rutefly og valgfri rejselængde, kan du i sommerhalvåret altid kontakte os på vores servicetelefon, sms og mail. Når du rejser på charterferie, står vores guider desuden klar i lufthavnen, når du lander. Vi har ingen træffetider på hotellerne i Kolymbia.

Transfer til hotellet

Køretid fra lufthavnen til Kolymbia er ca. 1 time med bus og ca. 40 min med bil/taxi (ca. 30 km, bussen kører ofte forbi Rhodos by på vejen). Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen.

Strande

Stranden i Kolymbia består af grovkornet sand og småsten.

Aktiviteter

Begrænset udbud af vandsport.

Mad og drikke

Kolymbia har et mindre udbud af restauranter.

Vejledende priser på restaurant:
Moussaka ca. 8,50 EUR
Pasta ca. 7,50 EUR
Souvlaki (grillspyd) ca. 9,50 EUR
Større hovedretter fra 14 EUR
Coca Cola 25 cl ca. 2 EUR
Øl på flaske (Mythos) 50 cl ca. 3,50 EUR
Vand 1½ liter ca. 3 EUR
Vin 75 cl fra 17,50 EUR

Vejledende priser i butik:
Coca Cola 33 cl ca. 1 EUR
Øl på flaske (Mythos) 50 cl ca. 1,50 EUR
Vand 1½ liter ca. 1 EUR
Vin 75 cl fra 4 EUR

Gå i byen

Der er ikke noget egentligt natteliv i Kolymbia. Vil du have mere at vælge mellem, anbefaler vi en tur til Lindos, Faliraki eller Rhodos by.

Shopping

Det største og bedste shoppingudbud finder du i Rhodos by, men der er også en del gode shoppingmuligheder i de mindre byer, hvor der hersker en lang tradition for håndarbejde. Kig efter broderier, keramik, lædervarer, guldsmykker, olivenolie og den lokale vin.

Transport

Gode busforbindelser til Rhodos by og mange andre dele af øen.

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Hæveautomater findes. De fleste butikker og restauranter tager imod VISA, MasterCard og Eurocard.

Pas og visum

Inden afrejse er det vigtigt, at du selv tjekker, hvilke regler der gælder for netop dit rejsemål. Der findes ofte særlige regler for, hvor længe dit pas skal være gyldigt efter hjemrejse, ligesom der kan være særlige visumregler, hvis du ikke har dansk pas. Du finder altid opdateret information på Udenrigsministeriets hjemmeside:
http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/

Vaccinationer

Du er selv forpligtet til at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på www.vaccination.dk eller www.sikkerrejse.dk

El

220 V

ECPAT

Spies har siden 1999 arbejdet aktivt mod børnesexhandel sammen med organisationen ECPAT.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Øvrigt

Vær opmærksom på, at visse hoteller ofte kræver kopi af kreditkort som depositum ved check-in.