Rejsemålsfakta, Kolymbia

Rejsemålet

Rhodos er den største af de Dodekanesiske Øer, ca. 100 km lang og 50 km bred. Landskabet varierer med strande, frodige sletter og skovklædte højdedrag. Øen har ca. 120.000 indbyggere, hvoraf ca. 60.000 bor i Rhodos by.

Afrejse

Du kan rejse til Rhodos fra Billund og København i perioden april til oktober samt fra Rønne 14/5 2014.

Flyvetid

Ca. 3 timer og 30 minutter.

Tidsforskel

Dansk +1 time.

Guideservice

Når du lander, står vores guider klar i lufthavnen til at tage imod dig. Vi har ingen guider i Kolymbia, men du kan altid kontakte os på vores servicetelefon eller besøge os på vores servicecenter i Rhodos by. Spies arrangerer ingen udflugter fra Kolymbia, men du er velkommen til at deltage i vores udflugter fra Afandou. Transport mellem Kolymbia og Afandou (ca. 10 km) er på egen hånd og for egen regning.

Transfer mellem lufthavn og hotel

Flyet lander i Rhodos' lufthavn. Køretid fra lufthavnen til Kolymbia er ca. 1 time med bus og ca. 40 min med bil (ca. 30 km, bussen kører ofte forbi andre ferieområder på vejen). Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan bestilles sammen med rejsen. Har du bestilt transfer hjemmefra, sørger vores guider for, at du nemt finder vej til bussen og kommer videre til dit hotel.

Strande

Stranden i Kolymbia består af grovkornet sand og småsten.

Aktiviteter

Begrænset udbud af vandsport.

Mad og drikke

Kolymbia har et mindre udbud af restauranter.

Vejledende priser på restaurant:
Mousakka 8,50 EUR
Pasta 7,50 EUR
Souvlaki (grillspyd) 9,50 EUR
Større hovedretter fra 14 EUR
Coca Cola 25 cl 2 EUR
Øl på flaske (Mythos) 50 cl 3,50 EUR
Vand 1½ liter 3 EUR
Vin 75 cl fra 17,50 EUR

Vejledende priser i butik:
Coca Cola 33 cl 1 EUR
Øl på flaske (Mythos) 50 cl 1,50 EUR
Vand 1½ liter 1 EUR
Vin 75 cl fra 4 EUR

Gå i byen

Der er ikke noget egentlig natteliv i Kolymbia. Vil du have mere at vælge mellem, anbefaler vi en tur til Lindos, Faliraki eller Rhodos by.

Shopping

Det største og bedste shoppingudbud finder du i Rhodos by, men der er også en del gode shoppingmuligheder i de mindre byer, hvor der hersker en lang tradition for håndarbejde. Kig efter broderier, keramik, lædervarer, guldsmykker, olivenolie og den lokale vin.

Transport

Gode busforbindelser til Rhodos by og mange andre dele af øen.

Valuta & kreditkort

Euro (EUR). Hæveautomater findes. De fleste butikker og restauranter tager imod VISA, Mastercard og Eurocard.

Pas & visum

Inden afrejse er det vigtigt, at du selv tjekker, hvilke regler der gælder for netop dit rejsemål. Der findes ofte særlige regler for, hvor længe dit pas skal være gyldigt efter hjemrejse, ligesom der kan være særlige visumregler, hvis du ikke har dansk pas. Du finder altid opdateret information på Udenrigsministeriets hjemmeside:
http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/

Vaccinationer

Du er selv forpligtet til at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på www.vaccination.dk eller www.sikkerrejse.dk

El

220 V

Ecpat

Spies har siden 1999 arbejdet aktivt mod børnesexhandel sammen med organisationen Ecpat.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Øvrigt

Vær opmærksom på, at visse hoteller ofte kræver kopi af kreditkort som depositum ved check-in.