Rejsemålsfakta, Funchal

Rejsemålet

Madeira har ca. 250.000 indbyggere og hører til Portugal. Funchal har ca. 100.000 indbyggere med forstæder og er øens hovedstad. Byen ligger på øens sydkyst, og her finder du et utal af restauranter, barer, caféer og butikker. Perlen er den botaniske have, som har en svimlende udsigt over byen og havet.

Afrejse

Vi har charterrejser til Madeira med afrejse fra København (hele året) og Billund (oktober-marts). Flyet lander uden for Funchal.
Du kan desuden rejse til Funchal hele året med rutefly og fleksibel rejselængde, hvor du kan være væk, så længe du har lyst, uden at være bundet af faste rejsedatoer.

Flyvetid

Ca. 5 timer.

Tidsforskel

Dansk -1 time.

Vores service

Uanset om du rejser på charterferie eller med rutefly og fleksibel rejselængde, kan du altid kontakte os på vores servicetelefon, sms og mail. Vi har også træffetider på udvalgte hoteller samt et servicecenter i Funchal. Når du rejser på charterferie, står vores guider desuden klar i lufthavnen, når du lander.

Transfer til hotellet

Køretid fra lufthavnen til det første hotel i Funchal er ca. 25 min. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen.

Strande

Bortset fra de kunstigt anlagte sandstrande ved Calheta og Machito har Madeira har ikke så mange strande. Til gengæld har øen flere store havbade (saltvandspools) og også almindelige pools. Entréafgiften til havbadene varierer meget, regn med ca. 4-10 EUR. Ud over entréafgiften skal der også betales for leje af liggestole. Havbadene har normalt åbent kl. 9-18, og de fleste badeanlæg har både bar og restaurant. De kunstigt anlagte strande består af sand importeret fra Sahara, og du kommer nemmest dertil med lejebil; til stranden ved Calheta tager det omkring 25 minutter fra Funchal. Til stranden i Machito øst for lufthavnen kan du også tage bus 113 fra Funchal.

Aktiviteter

Tennis, ridning, golf, canyoning og levadavandringer (ca. 2000 km). Desuden dykning, windsurfing og sportsfiskeri.

Mad og drikke

Rigtig mange restauranter og barer. Madeiras nationalret er espadafisk, som serveres med banan m.m.

Vejledende priser på restaurant:
Pastaret eller kylling med pommes frites ca. 9,50 EUR
Finere 2-retters middag fra ca. 25 EUR
Espadafisk ca. 15 EUR
Espetada (kød på spyd) ca. 18 EUR

Sodavand ca. 2-3 EUR
Vand 1 1/2 liter ca. 2-3 EUR
Øl (Coral) ca. 1,80 EUR
Vin fra 12 EUR

Vejledende priser i butik:
Sodavand ca. 1 EUR
Vand 1 1/2 liter ca. 1 EUR
Øl (Coral) ca. 1 EUR
Vin fra 3,50 EUR

Gå i byen

Flere diskoteker, pubber med musik, barer, jazzklubber og kasino.

Shopping

Priserne på Madeira er nogenlunde som i Danmark, men det kan ofte betale sig at kigge efter sko, kurvevarer og mærketøj. Guld og sølv er ikke specielt billigt. Udvalget af butikker i Funchal er stort og ligger spredt. Besøg for eksempel skogaden, Rua dos Tanoeiros, hvor der findes skobutikker for enhver smag og pengepung. Også flere indkøbscentre: Madeira Shopping i São Matinho og Forum Madeira i Lido-området har begge meget at vælge mellem. Husk også at købe nogle flasker med hjem af den berømte Madeira-vin.

Transport

Taxi inden for Funchal, ca. 5 EUR. Bus, ca. 1,90 EUR.

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Hæveautomater mange steder i Funchal.

Pas og visum

Inden afrejse er det vigtigt, at du selv tjekker, hvilke regler der gælder for netop dit rejsemål. Der findes ofte særlige regler for, hvor længe dit pas skal være gyldigt efter hjemrejse, ligesom der kan være særlige visumregler, hvis du ikke har dansk pas. Du finder altid opdateret information på Udenrigsministeriets hjemmeside:
http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/

Vaccinationer

Du er selv forpligtet til at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på www.vaccination.dk eller www.sikkerrejse.dk.

El

220 V.

Festivaler

11-18/2 2015: Madeiras berømte karneval. Det store optog, hvor øens sambagrupper optræder, foregår den 14/2, mens karnevallets næstsidste dag er "Folkets festival", og her er alle velkomne til at deltage.
16-22/4 2015: Blomsterfestivalen. Den 18/4 bygger børnene "Håbets mur" af blomster, og den 19/4 går det store blomsteroptog gennem Funchals gader.
I juni fejres Atlantic Festival med fyrværkeri hver lørdag aften.
30/7-1/8 2015 (dato er ikke endeligt bekræftet): Madeira Wine Rally (European Rally Championship).
30/8-6/9 2015: Vinfestivalen. Den store vinfest i Estreito de Câmara de Lobos afholdes den 5/9.

I december hvert år pyntes Funchal op til jul:
1/12 tændes julelysene i centrum.
8/12-6/1 stråler julebelysningen i hele Funchal-bugten.
11/12-6/1 er der juleudsmykning i gaderne og forskellige julearrangementer.
31/12 oplyses Funchal af byens berømte nytårsfyrværkeri.

ECPAT

Spies har siden 1999 arbejdet aktivt mod børnesexhandel sammen med organisationen ECPAT.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Øvrigt

Vær opmærksom på, at visse hoteller ofte kræver en kopi af kreditkort som depositum ved check-in.