Frågor och svar

De mest almindelige spørgsmål om at arbejde i udlandet

Hvilke stillinger findes på rejsemålet?

Spies indgår sammen med Ving i Sverige, Ving i Norge og Tjäreborg i Finland i Nordic Leisure Travel Group. I koncernen indgår også vores egne hoteller Sunwing Family Resorts og Sunprime Hotels samt vores flyselskab Sunclass Airlines. Når du arbejder hos os, kommer du derfor til at arbejde sammen med kollegaer fra hele Europa og gæster fra hele Norden.

Vi har mange forskellige stillinger i udlandet. Mange arbejder som guider rundt om i hele verden. Til vores koncepthoteller rekrutterer vi også børne- og ungdomsguider, fitnessinstruktører, SPA-terapeuter og showartister. Kig gerne rundt i menuen for at læse mere om vores arbejdsområder på rejsemålene.


Hvornår søger I personale, og hvor kan jeg se det?

Vi nyansætter flest medarbejdere til sommersæsonen (med start marts/april), og som regel har vi en intensiv rekrutteringsperiode fra november til februar. Vi nyansætter også et mindre antal til vores vintersæsoner, og da sker rekrutteringen som regel om sommeren og frem til september. Til mange af vores stillinger rekrutterer vi løbende gennem året. Hold øje her på vores hjemmeside under Ledige stillinger i udlandet. Det er her vi publicerer stillingerne, og er du interesseret, er du meget velkommen til at udfylde vores ansøgningsformular på stillingsopslaget.


Hvordan fungerer det med uddannelse og introduktion?

Hos Spies vil vi gerne give vores nyansatte så god en ballast som muligt. Vi tilrettelægger derfor vores uddannelse i forhold til den specifikke stilling, som du bliver ansat til. Mange af vores uddannelser foregår i udlandet, da vi vil skabe et så realistisk billede som muligt. Skal du arbejde som guide, har vi en uges introduktion i udlandet, som vi kalder Spies Service School, hvor vi gennemgår det grundlæggende i arbejdet og os som virksomhed.

Til vores showartister har vi vores egen showskole, vores børne- og ungdomsguider går på Lollo & Bernie skole, og vores fitnessinstruktører kører en fitnessskole sammen med vores partner SATS. Så du vil få den uddannelse, som du har brug for. Når du er kommet til rette på dit rejsemål, får du en introduktion til lokalkendskab osv.


Hvad betyder grundlæggende krav?

Alle stillinger har visse grundlæggende krav, som skal opfyldes for at komme i betragtning til den pågældende stilling. Kravene varierer og specificeres i de enkelte stillingsannoncer. For guider samt børne- og ungdomsguider kræves det for eksempel, at du har kørekort.


Hvordan er ansættelsesvilkårene?

Ansættelsesvilkårene varierer i forhold til, hvor du arbejder, og hvilken stilling du har. De fleste, som arbejder som guider eller på et af vores Family Garden-hoteller, er sæsonansatte i Nordic Leisure Travel Group og udsendt til et rejsemål. Dem, som arbejder på vores egne Sunwing Family Resorts eller Sunprime Hotels, er ofte lokalansat i f.eks. Spanien, Grækenland eller Cypern.

Vi sørger for bolig til dig på rejsemålet, og derudover står vi for syge- og ulykkesforsikring. Løn, ferie og øvrige vilkår kan variere i forhold til, hvilken stilling du får. Ved en eventuel ansættelsessamtale vil du få mere information om netop den stilling, du søger.


Hvordan fungerer sæsonansættelse?

Vi tilbyder sæsonansættelse, og vi regner med, at du som minimum kan arbejde en hel sæson, hvilket som regel er 4-8 måneder. De fleste hos os vælger dog at arbejde længere end en sæson, og så kan du forvente at skifte rejsemål hvert halve år. Inden den nye sæson kan du ønske, hvor du gerne vil arbejde den kommende sæson. Der findes dermed store muligheder for at se forskellige dele af verden og prøve forskellige stillinger hos Spies.


Hvilke arbejdstider har I?

Arbejdstiderne varierer meget og kan være på alle tider af døgnet. Du arbejder normalt 5-6 dage om ugen. I begyndelsen af sæsonen er der meget at lære, og derfor kan arbejdsdagene være længere. På rejsemålene er vi tilgængelige for vores gæster alle dage på året. Det betyder, at du med stor sandsynlighed skal arbejde under de fleste højtider som f.eks. jul, nytår og påske.


Jeg er kun interesseret i at arbejde på et bestemt rejsemål. Kan jeg det?

Vi ansætter normalt ikke personale til at arbejde på et bestemt rejsemål, men regner med, at man kan arbejde og trives på flere af vores rejsemål. Det er naturligvis godt, hvis du har kendskab til et bestemt land og kan andre sprog, men vi kan ikke garantere, at du kommer til at arbejde på et bestemt rejsemål.


Kan jeg komme i praktik hos Spies?

Vi har desværre sjældent mulighed for at tage imod praktikanter i vores udlandsorganisation. Vi tager dog med glæde imod ansøgninger fra nyuddannede, som gerne vil søge en af vores stillinger.


Kan jeg få et sommerjob hos Spies?

Vi har normalt ikke mulighed for at tilbyde sommerjob. Vores sæsoner er styret udfra, hvornår rejsemålet eller hotellet åbner og lukker. Det er oftest for en sæson, som strækker sig mellem 4-8 måneder. Derfor skal du kunne arbejde mindst en hel sæson, når du søger en af vores stillinger.