Uforudsete begivenheder i udlandet - hvordan forholder jeg mig?

Spies følger altid Udenrigsministeriets anbefalinger og arrangerer ikke rejser til lande eller områder, som Udenrigsministeriet fraråder at rejse til. Skulle Udenrigsministeriet fraråde at rejse til et land, som Spies har rejser til, vil rejserne blive indstillet. De berørte gæster vil da blive kontaktet af Spies’ personale og blive tilbudt at ændre eller afbestille rejsen.

På alle vores rejsemålssider på spies.dk linker vi til Udenrigsministeriets rejsevejledninger for det aktuelle land. Her findes fakta om landet og information om det aktuelle sikkerhedsniveau.

Spørgsmål og svar om uforudsete begivenheder
Naturkatastrofer, epidemier og risikoen for terror er desværre blevet en del af vores hverdag – uanset hvor i verden vi befinder os. Vi har samlet en række spørgsmål og svar, der i den forbindelse kan opstå i forbindelse med køb af rejser.

Hvornår kan jeg få pengene tilbage for en rejse, jeg har betalt?
Hos Spies følger vi altid myndighedernes officielle anbefalinger. Det betyder, at vi naturligvis giver dig pengene igen, hvis du har købt en rejse til et område, som Udenrigsministeriet eller Statens Serum Institut efterfølgende fraråder rejser til, og der er mindre end 14 dage til afrejse. I denne situation kan du selvfølgelig også ombytte din rejse til et nyt rejsemål.

Hvad hvis der sker noget, mens jeg er af sted?
Også her tager vi altid udgangspunkt i de officielle danske myndigheders vurdering. I det øjeblik de danske myndigheder vurderer, at danskere skal evakueres fra et område, sørger vi for at få dig hjem hurtigst muligt.

Spies er Danmarks største rejsekoncern, og det betyder blandt andet, at vi har dygtige medarbejdere på alle de populære turistmål, som vil gøre alt for at hjælpe dig, hvis det uforudsete skulle ske. Samtidig har vi en stor og professionel organisation, der gør os i stand til at håndtere krisesituationer hurtigt og effektivt.

Hvad dækker en afbestillingsforsikring?
Når du tegner en afbestillingsforsikring, kan du få pengene igen, hvis du bliver nødt til at aflyse ferien, fordi du bliver syg eller kommer ud for en ulykke. Afbestillingsforsikringen dækker også i forbindelse med sygdom, ulykke eller død i den nærmeste familie.

Læs mere på Udenrigsministeriets hjemmeside www.um.dk