Se hoteller (1)

Rejser til Guia de Isora

En luksuriøs ferie på Tenerife: I Guia de Isora bor du både elegant og eksklusivt.

Guia de Isora ligger ved kysten nord for Playa de las Américas. Med Spies bor du i luksuriøse omgivelser på hotellet The Ritz Carlton Abama, som har egen golfbane, hvor du kan spille golf året rundt. På The Ritz Carlton Abama kan du virkelig forkæle dig selv. Hotellet ligger ud til havet og byder bl.a. på syv pools, egen beach club, golfskole, spaafdeling og to restauranter med stjerner i Guide Michelin.

Udforsk Tenerife

Husk, at du kan leje bil sammen med din rejse hos Spies. Hvis du både vil nyde hotellets faciliteter og udforske øen, er det måske nok med et par dages billeje. Vi foreslår, at du starter med at læse vores bilguide for Tenerife.

Tips og nyttig info
 • Luksushoteller
 • Meget tilfredse gæster
 • Hoteller med spaafdeling
 • Hoteller på stranden
 • Fin strand
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Guia de Isora

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Vejr og klima
 • januar
22°16°
6
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • februar
22°16°
7
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
 • marts
22°16°
7
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • april
23°16°
8
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • maj
24°19°
9
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • juni
26°19°
10
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • juli
28°22°
11
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • august
29°22°
10
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • september
28°22°
8
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • oktober
26°20°
7
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
 • november
24°18°
6
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • december
23°16°
6
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
Strand
Hotellet har egen, fin strand med både liggestole og parasoller. Størstedelen af stranden består af finkornet sand, men grus og sten kan forekomme. Stranden er ikke specielt lavvandet.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 5 timer og 30 minutter fra København.

Afrejse

Du kan rejse til Guia de Isora hele året med rutefly og bestemmer dermed selv afrejsedag og rejselængde.

Flyet lander i Reina Sofia Lufthavn på det sydlige Tenerife.
Bor du på The Ritz Carlton Abama, har du direkte transfer til hotellet. Læs mere om transfer.

Hvis du har bestilt en pakkerejse med rutefly, kan du i de fleste tilfælde bestille transfer til dit hotel - som regel i taxi eller minibus. Du finder al information om bestilt transfer på din billet. Prisen for transfer varierer afhængigt af transportmiddel og afstand til hotellet. Den nøjagtige pris oplyses ved bestilling.
Mad, drikke og natteliv
I Guia de Isora er der en mindre antal restauranter, som serverer både spansk og international mad. Ønsker du et bredere udvalg af restaurater, finder du dette i Playa de las Américas. Det tager ca. 20 min. at køre til Playa de las Américas med bil.

Mad og drikke på Tenerife

Spanierne har typiske sydeuropæiske madvaner. Morgenmaden er hurtigt overstået. Den består højst af en kop kaffe og en croissant. Men det kompenserer man for allerede ved ellevetiden med en café con leche (kaffe med mælk) og en bocadillo, som nogenlunde svarer til en halv baguette med en form for pålæg.

Frokosten spiser man ret sent, ofte ved 14-tiden, og derefter er der stadig mange, der holder siesta. Spanske børn plejer siden at få noget at spise ved 18-tiden, for at de ikke skal blive helt umulige, mens deres forældre ofte venter til 21-tiden, før de spiser middag. Det betyder ikke, at man som besøgende skal følge samme mønster, men hvis man undrer sig over, hvorfor mange restauranter virker så tomme omkring vores frokost- og middagstider, så er dette forklaringen. På turistrejsemålene er der dog altid masser af restauranter, som holder åbent hele dagen.

Drikkepenge

Drikkepenge er ikke altid inkluderet på regningen, men du finder ofte en post, som kaldes IGIC. Det er den kanariske moms på syv procent. Du er ikke tvunget til at give drikkepenge, men hvis du er tilfreds med betjeningen, og endnu vigtigere, hvis du tror, at du vil vende tilbage på et senere tidspunkt, så læg 10 % i drikkepenge. Hvis du ikke er tilfreds, eller hvis du sidder i baren og spiser, f.eks. en sandwich, så behøver du ikke give drikkepenge. Vær opmærksom på at spanierne indimellem stiller brød frem på bordet, inden maden ankommer. Dette brød er ikke altid gratis. Hvis du spiser af det, dukker det op på regningen, men hvis du lader det stå, behøver du ikke betale for det.

Restauranter

Udvalget af restauranter er meget stort på Tenerife, og lokalbefolkningen spiser ofte ude. I weekenderne er det næsten obligatorisk at gå ud med familie og venner og nyde et godt måltid. Fine, eksklusive restauranter med internationalt køkken blander sig med bl.a. kanariske, tyske, italienske, franske, peruvianske, kinesiske, libanesiske og indiske spisesteder.

Bodegaer, hvor man kan få god vin og tapas, dvs. småretter, findes overalt. De restauranter, som ligger lidt uden for turistområderne har oftest lukket en dag om ugen, så ring i forvejen, så du kan være sikker på, at stedet har åbent
.... Ude på landet findes der små familierestauranter, såkaldte guachinches, hvor udvalget er meget begrænset, men maden er fantastisk god. De fleste er meget billige. Mange af dem har kun åbent om efteråret, hvor de kan tilbyde egen vin. Når den er udsolgt, lukker man og sætter et skilt på døren med "Se acabó el vino" – vinen er udsolgt!

Kanin

Kaninkød - eller conejo, som det hedder på menukortet - er let og lyst og minder lidt om kylling, men har mere smag. Hvis du har valgt et godt spisested, risikerer du ikke, at det er tørt, men får det i stedet ofte i form af en veltilberedt gryderet.

Mojo

Udtales mocho og er en kulinarisk genistreg i lille skala. Det er en sauce, som både kan laves hjemme og købes færdig på glas i supermarkederne. Den røde mojo er en blanding af peberfrugter og krydderier, mens koriander er dominerende i den lidt mildere grønne mojo. Det er umuligt at afgøre, hvilken der er bedst. Det er derfor en god idé at tage lidt af begge.

Ost

På Kanarieøerne produceres der masser af forskellige oste, som alle er rigtig gode. De fremstilles af både ko-, gede- og fåremælk eller af blandinger af disse. En af de mest kendte spanske oste hedder manchego. Den stammer ganske vist ikke fra Kanarieøerne, men minder meget om de kanariske oste og er rigtig god. Den har en sort skorpe og en mild, karakteristisk smag med en vis syrlighed. Men du bør selv smage dig frem blandt de forskellige varianter. Ost hedder queso på spansk, og røget ost (smager meget bedre end den lyder) hedder queso ahumado. Gå ind i et større supermercado og se, hvad du kan finde. Her kan du lede blandt specialiteterne og komme ud med favnen fuld af lækkerier i form af lokale oste, skinke og pølser. Det er en sand fornøjelse for både gourmeter og gourmander.

Kartofler

Vi kartoffelspisende danskere kan lære af spanierne. Deres papas arrugadas ("rynkede" kartofler) koges i vand med så meget havsalt, at vandet trækkes ud af kartoflerne, og smagen koncentreres. De serveres med den let rynkede og salte skræl og altid med mojo til.

Til den søde tand

Lad ikke skinnet bedrage. De smukkeste kager, overdådigt pyntede med frugt og konfekt, kan godt snyde. Under det smukke ydre skjuler der sig oftest bare en neutral og uinteressant sukkerkage. Prøv hellere det mere beskedne bagværk som f.eks. chokoladecroissanterne eller butterdejsrullerne fyldt med nødder og tørret frugt. De ser ikke ud af så meget, men de får smagsløgene til at danse af glæde.
Guía de Isoria har et mere fredeligt natteliv end Playa de las Américas. Det er i Playa de las Américas du finder et stort forlystelsesliv.
Shopping
I Guia de Isora er der ikke rigtig nogen shoppingmuligheder, da det ligger i udkanten af et turistområde. Derimod er der nogle forskellige butikker på hotellet.
Er du på udkig efter mere shopping end det, anbefaler vi, du tager til Playa de las Américas.

Shopping på Tenerife

Priserne på Tenerife er generelt lidt lavere end i Danmark, da øen ligger i et frihandelsområde, hvor man kun betaler 7 % i moms. Det kan betale sig at kigge lidt ekstra på sko, tasker, parfume, kosmetik, elektronik, tobak, alkohol og mærkevarer. Guld og sølv er ikke specielt billigt, men det kan være en god investering at købe smykker, som kræver mange arbejdstimer, da arbejdskraften er billigere her. Perlekæder og smykker lavet af kendte designere er betydeligt billigere end derhjemme ligesom mærkevareure og penne.
Aktiviteter og seværdigheder

Golf - Guia de Isora

I området omkring Guia de Isora ligger der flere golfbaner, hvoraf en bane tilhører hotellet.

Vandsport - Guia de Isora

På stranden i Guia de Isora er der mulighed for at prøve flere forskellige typer af vandsport.

Seværdigheder på Tenerife

Tenerife har masser af historie og seværdigheder, men det meste ligger uden for Los Cristianos og Playa de las Américas, som er relativt nybyggede. Øens museer ligger i hovedstaden Santa Cruz ca. 80 kilometer fra Los Cristianos. Den forhenværende hovedstad La Laguna er næsten bygget sammen med Santa Cruz. Den er også et besøg værd pga. sin interessante arkitektur med bl.a. katedralen og universitetet. Spanierne anlagde hovedbyen efter erobringen fra urbefolkningen i 1497. Hovedbyen blev senere flyttet til Santa Cruz for at ligge ved vandet. I dag er den en vigtig havneby og øens administrative centrum.
Sådan kommer du omkring
Har du lyst til at opleve Tenerife på egen hånd i eget tempo? Vi samarbejder med Avis, som ar de bedste biler og gode forsikringer. Tag gerne kontakt til os på træffetiden på et hotel i nærheden af dig eller ring til os på vores servicetelefon, så reserverer vi bilen for dig med det samme. Når du skal hente bilen hos Avis, bedes du medbringe kørekort, pas og kreditkort. Sørg for at aftale med dem, hvor bilen skal afleveres. Husk altid at have kontrakten liggende i bilen.

Biltyper

• B Volkswagen Polo eller lignende til 2 voksne + 2 børn
• C Skoda Fabia eller lignende til 4 voksne
• D Volkswagen Golf eller lignende til 4 voksne + 1 barn
• F Citroën Xsara Picasso eller lignende til 4 voksne + 1 barn
• K Volkswagen Eos/Beetle Cabriolet eller lignende til 4 voksne + 1 barn
• P Volkswagen eller lignende til 7 voksne

Følgende indgår i prisen:

• Skadesforsikring
• Fri kilometer
• Kort over øen
• Skatter og moms

Følgende kan du tilkøbe efter behov:

• Autostol kan lejes for ca. 9 euro pr. dag
• GPS kan lejes for ca. 12 euro pr. uge
• Hvis der er mere end en person, som skal være chauffør, skal man betale en ekstra forsikring på ca. 8 euro pr. dag
• Hvis chaufføren er under 25 år, skal man betale for en ekstra forsikring pr. dag
• Hvis du ikke har en personforsikring, har du mulighed for at tilkøbe det
• Du kan tilkøbe en tillægsforsikring (ca. 22 euro pr. dag for kategori B-K), som eliminerer selvrisikoen (Super Collision Damage Waiver)
• I de fleste tilfælde vil du skulle lægge et depositum for benzinen med dit kreditkort - beløbet tilbagebetales, hvis du afleverer bilen med fuld tank

Øvrigt

Det er tilladt at parkere, der hvor der er markeret med hvide streger. Blå streger betyder, at der skal betales for parkering, og hvis det er gule streger, gælder samme regel som hjemme: parkering forbudt.
Der er gode busforbindelser imellem de fleste større byer. Desuden går der færge fra Los Cristianos til La Gomera, El Hierro, og La Palma og retur igen. Du kan også tage færge fra Santa Cruz til Gran Canaria.

Bustrafik - Guia de Isora

Lokalbusserne er grønne, og hedder TITSA. Der findes gode busforbindelser imellem de fleste større byer. Du kan tage en bus fra Guía Isora til Playa de las Américas, hvorfra der er busforbindelser til resten af øen.
Fakta

Vores service

Rejsemålet er på egen hånd.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her. Spies arbejder desuden aktivt imod børnesexhandel gennem vores mangeårige samarbejde med organisationen ECPAT.

Pas, visum og dansk fremmedpas

For danske statsborgere skal passet være gyldigt under opholdet. Visumfrit i indtil 90 dage. Forlængede danske pas samt danske provisoriske pas og EU-nødpas anerkendes ved ind- og udrejse. Kontakt eventuelt Spaniens ambassade på telefon 35 42 22 66 for yderligere information.

Personer med dansk flygtninge- eller fremmedpas skal kontakte den spanske ambassade for at få oplyst, hvilke regler der gælder for deres indrejse.

Spies bærer ikke ansvar for fejlagtige dokumenter, der fører til nægtet indrejse i Spanien.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Karnevaler

I 2019 afholdes den store karnevalsparade i Santa Cruz 5/3. I de 14 dage karnevallet finder sted, kan du bl.a. opleve valg af dronning, optog og sardinens begravelse den 6/3. I Puerto de la Cruz afholdes karnevallet samtidigt som det i Santa Cruz, dog er den store parade den 9/3. En til to uger efter karnevallet er afsluttet i Santa Cruz, kommer det til Los Cristianos. De byer som berøres mest er Santa Cruz, Puerto de la Cruz og Los Cristianos, men dog også mindre byer som afholder små, lokale parader. Dette indebærer meget musik og liv i gaderne, også sent om natten. Musik og natteliv kan være forstyrrende for visse hoteller. Gader og veje kan i perioder være afspærrede af det lokale politi, hvilket gør at transferbusserne ikke kan komme helt frem til visse hoteller, og gæsterne vil derfor skulle gå nogle hundrede meter.

Valuta og kreditkort

Euro (EUR).

Tidsforskel

Dansk -1 time.

El

220 V. Adapter er ikke nødvendig.

Sprog

I Spanien taler befolkningen først og fremmest spansk, men også catalansk og mallorcinsk i visse områder. I turistområderne taler de fleste, der arbejder i servicebranchen, desuden engelsk.

Øvrigt

Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser m.m.
Find din rejse til Guia de Isora