Se hoteller (8)

Rejser til Elounda

Kreta, Grækenland

Elounda er først og fremmest kendt for sine fine hoteller. Her kan du få en ferie med alle bekvemmeligheder, og samtidig er du tæt på forlystelseslivet og shoppingmulighederne i Agios Nikolaos.

Elounda er blevet et populært rejsemål, ikke mindst blandt berømtheder. Byen er bl.a. blevet besøgt af Lady Gaga og José Mourinho. Her findes flere rigtig gode hoteller, og når du rejser med Spies, kan du vælge mellem flere af dem. Du kan både rejse til Elounda på en bekvem charterferie og med rutefly, hvor du selv vælger afrejsedato og rejselængde.

Elounda med Spies

Det er som sagt primært hotellerne, der lokker feriegæster til Elounda. Mange af områdets hoteller har private små strande og tilbyder et stort udbud af faciliteter og bekvemmeligheder. Men det er selvfølgelig også andet end hotellerne, der får folk til at rejse hertil. I den hyggelige havn ligger der f.eks. mange hyggelige spisesteder; både små tavernaer og større internationale restauranter.

Tip til udflugter

Elounda er også et godt valg for dig, der gerne vil ud at se lidt i ferien. Fra havnen sejler der udflugtsbåde til bl.a. øen Spinalonga, som indtil midten af 1900-tallet var en spedalskhedskoloni. I dag er den ubeboede ø en af Kretas største seværdigheder, kendt såvel for sin historie som for sine små fine strande. Elounda ligger også tæt på den større ferieby Agios Nikolaos, så hvis du vil have flere restauranter og butikker at vælge imellem, skal du ikke rejse langt.

 • Valgfri rejselængde
 • Hoteller for voksne
 • Hoteller med spa
 • Hoteller tæt på stranden
 • Lokale restauranter
 • Fred og ro

Spies' gæster om Elounda

Endu ingen bedømmelser af rejsemålet

Skriv bedømmelse
Filtrér og søg rejse
Vejr og klima
 • januar
16°9°
3
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • februar
16°9°
4
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • marts
17°10°
6
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • april
20°12°
8
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • maj
23°15°
10
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • juni
27°19°
11
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • juli
29°22°
12
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
 • august
29°22°
11
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
 • september
27°19°
9
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • oktober
24°17°
6
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • november
21°14°
5
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • december
18°11°
4
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
Strand
Mange af hotellerne har fine privat strande. Med taxi eller lejebil kommer du nemt til flere af de større byer i nærheden. Fra havnen i Elounda kan du tage med på flere bådudflugter, bl.a. til øen Spinalonga, som har mange fine strande.

Sol og strand på Kreta

Der findes mange gode og lavvandede strande langs alle Kretas kyster. De består mest af grovkornet sand. Badesæsonen strækker sig fra om foråret og til sent på efteråret. På de større strande kan du leje liggestole og parasoller.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer og 30 minutter.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Elounda fra april til oktober.

Du kan desuden rejse til Elounda hele året med rutefly og bestemmer dermed selv afrejsedag og rejselængde.

Flyet lander i Heraklion Lufthavn.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Elounda. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra Heraklion Lufthavn til dit hotel er ca. 1 time og 15 minutter (ca. 70 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop. Transferbussen kører som regel via Hersonissos og/eller Agios Nikolaos, hvorfor køretiden forlænges med ca. 40-60 minutter.

Hvis du har bestilt en pakkerejse med rutefly, kan du i de fleste tilfælde bestille transfer til dit hotel - som regel i taxi eller minibus. Du finder al information om bestilt transfer på dit rejsebevis. Prisen for transfer varierer afhængigt af transportmiddel og afstand til hotellet. Den nøjagtige pris oplyses ved bestilling.

Læs mere om transfer.
Mad, drikke og natteliv
I den hyggelige havn er der mange restauranter og lokale tavernaer i forskellige størrelser, der serverer græske specialiteter såvel som internationale retter.

Mad og drikke på Kreta

Brød og en kuvertafgift følger altid med en bestilling. Normalt lægger man 5-10 % af regningens endelige beløb i drikkepenge, naturligvis afhængig af hvor tilfreds man er med maden og betjeningen.
Eloundas natteliv består af enkelte barer, som ligger i centrum. Skulle det ikke være nok, byder hotellerne i området på et mere aktivt natteliv. Et endnu større udvalg finder du i nabobyen Agios Nikolaos, som byder på flere barer, restauranter og natklubber.
Shopping
Shoppingmulighederne består primært af souvenirbutikker og enkelte forretninger. Et større udvalg af forretninger og butikker findes i nabobyen Agios Nikolaos.

Heraklion

Lørdag ca. kl. 06.00 til 14.00. Markedet ligger nede ved havnen og er flere km langt. Gå eller tag en taxi fra busstationen. Det er letteste at komme til Heraklion med bil eller lokalbus.

Chania

I Chania findes også den berømte markedshal. Den har åbent mandag til lørdag fra kl. 08.00 til 14.00 samt tirsdag, torsdag og fredag fra kl. 18.00 til 21.00.

Ierapetra/Sitia

Hver lørdag afholdes der marked i Ierapetra. Markedet ligger i centrum af byen og starter tidligt. Allerede kl. 06.00 er der mange mennesker, der kommer for at handle frisk frugt, grøntsager, tøj, sko og meget mere. Samme marked finder sted om tirsdagen oppe i Sitia på samme tidspunkt. Spies arrangerer udflugter til markedet - spørg din Spies-guide for mere information.
Aktiviteter og seværdigheder
Du kan vælge mellem forskellige spændende aktiviteter som vandsport ved stranden eller vandreture på Lassithisletten. Nærmeste 18-hullers golfbane ligger i Hersonissos.

Aktiviteter på Kreta

Kreta er som skabt til en aktiv ferie. Her er noget for hele familien. Kreta er også kendt for sine mange vandrestier, specielt E4 European Footpath. Har du lyst til at være aktiv på stranden, er der masser af vandsportsaktiviteter at vælge mellem: jetski, paragliding, vandcykler m.m. Når du alligevel er ved havet, kan du passende tage dykkermasken på og svømme ned under overfladen til den fascinerende undervandsverden – f.eks. ud for Chania og i Rethymnon.

Cykling

Hvis du virkelig vil opleve det ægte Kreta med duftene fra olivenlundene og citrustræerne og fornemme den varme vind suse gennem håret, mens det smukke landskab flyver forbi, så er mountainbike sikkert noget for dig. Man kører i minibus op i bjergene, hvorefter en dygtig og rutineret bjergguide følger gruppen sikkert ned til kysten gennem et fantastisk landskab og charmerende små landsbyer. En frisk og spændende måde at lære landskabet, kulturen og kretenserne bedre at kende på! Her oplever du virkelig den både idylliske og storslåede ø på tæt hold på en sund og sjov måde. Kontakt os for mere information.

Dykning

Dykning arrangeres af dykkerklubber på de fleste rejsemål. Aktiviteter, kurser og dyk foregår et stykke væk, og klubberne arrangerer transport hertil. Husk på, at dykning med flaske på egen hånd i henhold til loven er forbudt i farvandet rundt om Kreta på grund af alle de arkæologiske genstande, som findes i havet langs kysterne!

Vai

Som en oase midt i det golde landskab ved byen Vai ligger der en stor palmelund; en naturlig palmeskov, som opstod ved, at de arabere, som boede her før i tiden, spyttede dadelkerner ud på jorden. På vej til Vai kan man besøge klostret ved Top Lou. Klostret er fra 1300-tallet, og i dag bor her fem munke, og der findes et museum med fund fra 1600- til 1800-tallet.

Kournassøen

Øens eneste ferskvandssø ligger lige syd for byen Georgioupoli cirka 45 km øst for Chania og cirka 25 km vest for Rethymnon. Langs stranden ligger der flere hyggelige tavernaer. En spadseretur rundt om søen tager omkring to timer. Undervejs kan du benytte lejligheden til at kigge på det rige fugleliv, bade eller leje en vandcykel. Området rundt om Kournassøen kaldes for Kretas Schweiz.

Økologiske Milia

Et besøg i byen Milia er også interessant. Her gør man alt i henhold til økologiske principper; vand og elektricitet fås fra solenergi, og hele byens mad dyrkes økologisk.
Elounda er et godt valg for dig, der gerne vil ud at se lidt i ferien. Fra havnen sejler der udflugtsbåde til bl.a. øen Spinalonga, som indtil midten af 1900-tallet var en spedalskhedskoloni. I dag er den ubeboede ø en af Kretas største seværdigheder, kendt såvel for sin historie som for sine små fine strande. Elounda ligger også tæt på den større ferieby Agios Nikolaos, så hvis du vil have flere restauranter og butikker at vælge imellem, skal du ikke rejse langt.
Sådan kommer du omkring
Det er nemt at leje en bil på ferien til Kreta. Tal med din Spies-guide, så hjælper vi dig. Avis har de bedste forsikringer og de nyeste biler. Desuden kan du leje GPS, hvilket gør alt meget lettere.
Vil du opleve Kretas fortryllende smukke landskab på egen hånd, er det bare at spænde sikkerhedsselen og sætte ud mod eventyr i lejebil. Vi samarbejder med Avis, som har biler i alle størrelser og prisklasser. De har kontorer over hele Kreta, og personalet taler udmærket engelsk.

For at leje en bil, skal man være fyldt 21 år og have haft kørekort i mindst et år.

Avis har gode forsikringer, så hvis der skulle ske noget med bilen, betaler du højest et administrationsgebyr på 26 Euro + 23 % i skat. Du kan også tegne en ekstra personskadeforsikring og tyveriforsikring. Bemærk at tyveriforsikringen ikke dækker personlige ejendele!

Bilen bestiller du lettest gennem os. Vi kan give gode tips om, hvor du kan køre hen, og hvad du kan se og opleve på turen.

Sikkerhedssele er lovpligtig på Kreta.

Når du bestiller lejebil gennem os og Avis, indgår følgende:

• Leje af bil i 24 timer
• Gennemkontrollerede biler af nyeste modeller
• Skat 23 %
• Ubegrænset kilometerforbrug
• Forsikring CDW*
• Forsikring SCDW**
• Kort over Kreta

*CDW: Forsikringen dækker egen bil, anden bil ved evt. ulykke og personer i den anden bil.
**SCDW: Forsikringen eliminerer selvrisiko.

Barnesæde kan lejes.
Du kan komme rundt med bus, taxi og lejebil.

Taxi

Taxierne har faste priser over hele øen.
Fakta

Vores service

Elounda er et rejsemål på egen hånd. Fra april til oktober kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, lejebil eller måske bare have et par tips og gode råd. Kan vi ikke løse det over telefon eller mail, kommer vi ud til dit hotel. Rejser du med charterfly, møder vi dig i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

ECPAT

Spies har siden 1999 arbejdet aktivt mod børnesexhandel sammen med organisationen ECPAT.

Pas, visum og dansk fremmedpas

Du skal altid medbringe dit pas på rejsen, uanset om du rejser inden for eller uden for EU. Inden afrejse er det vigtigt, at du selv tjekker, hvilke regler der gælder for netop dit rejsemål. Nogle lande kræver, at dit pas er gyldigt i op til 6 måneder efter hjemrejsen. Der kan også være særlige visumregler afhængigt af rejsemål, rejsens længde, eller hvis du ikke har dansk pas. Du finder information på Udenrigsministeriets hjemmeside. Vi anbefaler, at du kontakter det pågældende lands ambassade/konsulat direkte, hvis du har spørgsmål til reglerne. Vær opmærksom på, at du nægtes indrejse, hvis reglerne for passets gyldighed, dansk fremmedpas eller visum ikke overholdes.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Hotelskat i Grækenland

De græske myndigheder indførte en skat på hotelovernatninger pr. 1. januar 2018. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales direkte til hotellet ved check-in. Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Følgende skattesatser gælder pr. værelse/lejlighed pr. nat:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1 og 2: 0,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3: 1,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4: 3 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 5: 4 EUR

Valuta og kreditkort

Euro (EUR).

Tidsforskel

Dansk +1 time.

El

220 V

Sprog

Græsk.

Vær opmærksom på, at visse hoteller kræver kopi af kreditkort som depositum ved check-in.
Find din rejse