Se hoteller (15)

Rejser til Karpathos by

Bestil en rejse til Karpathos by - øens hovedby med såvel butikker og restauranter som en strand inden for bekvem gåafstand.

En rejse til Karpathos by, eller Pigadia, som den også kaldes, er også en rejse til øens største by, selv om den kun har knap 3.000 indbyggere. Om sommeren blomstrer byen op, og som feriegæst kan man glæde sig til et rigt udbud af både butikker, forlystelsesliv og restauranter. Tavernaerne ligger som perler på en snor langs strandpromenaden, og går man lidt op i byen fra havnen, finder man øens bedste shoppingudbud. Følger man strandpromenaden nordpå fra havnen, kommer man snart til stranden, som er så lang, at den har flere navne; Limnitis Beach, Afoti Beach, Monis Beach osv. - jo længere nordpå, man kommer, jo mere plads får man.

Ferie i Karpathos by

Det er på denne strand, man tilbringer hovedparten af dagen, men når solen sænker sig på den anden side af øen, begynder de fleste at trække ind mod havnen, hvor man gerne tilbringer aftenen på en taverna eller bar, mens man nyder de lidt lavere temperaturer og udsigten til de farverige fiskerbåde. Her er masser af restauranter at vælge imellem - alt fra traditionelle græske tavernaer til mere amerikanskinspirerede spisesteder, eftersom mange øboere har koblinger til USA.

Hoteller i flere prisklasser

Hvis du bestiller en rejse til Karpathos by med Spies, har du et par håndfulde hoteller at vælge imellem - fra luksus til det helt enkle - og du kan også vælge, om du vil bo på hotelværelse eller i lejlighed. Du kan desuden kombinere en uge i Karpathos by med en uge på et af vores øvrige rejsemål på Karpathos: Lefkos eller Amoopi.

Tips og nyttig info
 • Hoteller i flere prisklasser
 • Lokale restauranter
 • Kombinér to rejsemål
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Karpathos by

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Vejr og klima
 • januar
15°7°
4
Solskinstimer pr. dag
20
Regnfri dage
 • februar
16°8°
5
Solskinstimer pr. dag
19
Regnfri dage
 • marts
17°9°
6
Solskinstimer pr. dag
23
Regnfri dage
 • april
21°12°
8
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • maj
25°15°
10
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • juni
30°19°
11
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • juli
32°21°
12
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
 • august
29°22°
12
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
 • september
25°19°
10
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • oktober
23°15°
7
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • november
21°12°
6
Solskinstimer pr. dag
23
Regnfri dage
 • december
17°9°
4
Solskinstimer pr. dag
19
Regnfri dage
Strand
Lige nord for Karpathos by findes en flere kilometer lang sten- og grusstrand. Der er lavvandet på visse dele af stranden, men der er også områder med klipper, hvor det bliver hurtigt dybt, og hvor det derfor er godt at snorkle. Langs stranden ligger der tavernaer og barer med jævne mellemrum.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer og 30 minutter

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Karpathos fra maj til oktober.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Karpathos by. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra Karpathos Lufthavn til dit hotel er ca. 30 minutter (ca. 17 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop.
Læs mere om transfer.
Mad, drikke og natteliv
Der ligger mange restauranter og barer i Karpathos by, ikke mindst langs strandpromenaden og i havneområdet. Der serveres især typiske græske retter som souvlaki og pastitsio foruden skaldyr og friskfanget fisk. Du kan også prøve en af øens egnsretter, f.eks. vizanti - langtidsstegt lam med risfyld - eller friturestegte "babyrejer", som har en meget speciel smag og kun bliver fanget i denne del af Det Ægæiske Hav. Dertil bør du naturligvis nyde et glas vin fremstillet på Karpathos.
Karpathos by har øens bedste natteliv med et par natklubber og mange barer.
Shopping
Karpathos by har øens bedste udvalg af butikker, hvoraf mange holder siesta-lukket om eftermiddagen.
Aktiviteter og seværdigheder
Karpathos by har ikke det store udbud af aktiviteter. Er man til windsurfing, bør man begive sig ned til Afiartis i nærheden af lufthavnen, hvor der findes tre bugter med blæst af varierende styrke, og man kan leje udstyr og få undervisning. En anden aktivitetsmulighed er at tage på udflugt fra havnen i Karpathos by, hvorfra der sejler både til naturreservatet på den nordlige del af øen. Der afgår desuden færger til Rhodos.
Sådan kommer du omkring
Der kører busser fra Karpathos by til det meste af øen. Sørg for at tjekke køreplanen for hjemturen, før du tager afsted.
Fakta

Vores service

Fra maj til september kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.
Her kan du læse mere om Spies' rejsemålsservice.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her. Spies arbejder desuden aktivt imod børnesexhandel gennem vores mangeårige samarbejde med organisationen ECPAT.

Pas, visum og dansk fremmedpas

For danske statsborgere skal passet være gyldigt under opholdets varighed. Der kræves ikke visum. Forlængede danske pas, danske provisoriske pas og EU-nødpas anerkendes ved ind- og udrejse.

I tilfælde, hvor en mindreårig rejser med andre end indehaveren af forældremyndigheden, skal indehaveren give skriftligt samtykke til, at den mindreårige må rejse. Kontakt eventuelt den græske ambassade på telefon 33 34 60 48 for nærmere oplysninger om kravene. Har du dansk flygtninge- eller fremmedpas, skal du ligeledes kontakte den græske ambassade for at få oplyst, hvilke regler der gælder for dig.

Spies bærer ikke ansvar for fejlagtige dokumenter, der fører til nægtet indrejse i Grækenland.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Hotelskat i Grækenland

De græske myndigheder opkræver skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales direkte til hotellet ved check-in. Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Følgende skattesatser gælder pr. værelse/lejlighed pr. nat:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1 og 2: 0,50 euro
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3: 1,50 euro
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4: 3 euro
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 5: 4 euro

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Der findes hæveautomater i Karpathos by.

Tidsforskel

Dansk + 1 time

El

220 V

Sprog

Grækenland: græsk. Albanien: albansk.

Øvrigt

Vær opmærksom på, at der kan være ventetid i Karpathos Lufthavn på både ud- og hjemrejsen.
Vi tager forbehold for ændringer i udflugter, priser m.m.
Karpathos ligger i Det Ægæiske Hav og er den næststørste af Dodekaneserne med ca. 6.500 indbyggere. Hovedbyen er Karpathos by, også kaldet Pigadia, med ca. 3.000 indbyggere. Øen er ca. 48 km lang, mellem 1 og 11 km og har et areal på 324 km2.
Find din rejse til Karpathos by