PART OF THE THOMAS COOK GROUP

Rejsemålsfakta, Kolymbia

Rhodos indgår i øgruppen Dodekaneserne. Øen er 100 km lang og 50 km bred og har ca. 120.000 indbyggere, hvoraf omkring 60.000 bor i Rhodos by.

Afrejse

Vi har charterrejser til Rhodos med afrejse fra København og Billund i perioden april til oktober. Fra Aalborg er der afrejse 15/10 2017 og fra Rønne 26/4 2017. Flyet lander i Rhodos' lufthavn.

Du kan desuden rejse til Rhodos hele året med rutefly og fleksibel rejselængde, hvor du kan være væk, så længe du har lyst, uden at være bundet af faste rejsedatoer.

Flyvetid

Ca. 3 timer og 30 minutter.

Tidsforskel

Dansk +1 time.

Vores service

Fra april til oktober kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tips og gode råd. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Transfer til hotellet

Køretiden fra lufthavnen til Kolymbia er ca. 1 time med bus og ca. 40 min med bil/taxi (ca. 30 km, bussen kører ofte forbi Rhodos by på vejen). Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen.

Strande

Stranden i Kolymbia består af grovkornet sand og småsten.

Aktiviteter

Begrænset udbud af vandsport.

Mad og drikke

Kolymbia har et mindre udbud af restauranter.

Vejledende priser på restaurant:
Moussaka ca. 8,50 EUR
Pasta ca. 7,50 EUR
Souvlaki (grillspyd) ca. 9,50 EUR
Større hovedretter fra 14 EUR
Coca Cola 25 cl ca. 2 EUR
Øl på flaske (Mythos) 50 cl ca. 3,50 EUR
Vand 1½ liter ca. 3 EUR
Vin 75 cl fra 17,50 EUR

Vejledende priser i butik:
Coca Cola 33 cl ca. 1 EUR
Øl på flaske (Mythos) 50 cl ca. 1,50 EUR
Vand 1½ liter ca. 1 EUR
Vin 75 cl fra 4 EUR

Natteliv

Der er ikke noget egentligt natteliv i Kolymbia. Vil du have mere at vælge mellem, anbefaler vi en tur til Lindos, Faliraki eller Rhodos by.

Shopping

Det største og bedste shoppingudbud finder du i Rhodos by, men der er også en del gode shoppingmuligheder i de mindre byer, hvor der hersker en lang tradition for håndarbejde. Kig efter broderier, keramik, lædervarer, guldsmykker, olivenolie og den lokale vin.

Transport

Gode busforbindelser til Rhodos by og mange andre dele af øen.

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Hæveautomater findes. De fleste butikker og restauranter tager imod VISA, MasterCard og Eurocard.

Pas, visum og dansk fremmedpas

Du skal altid medbringe dit pas på rejsen, uanset om du rejser inden for eller uden for EU. Inden afrejse er det vigtigt, at du selv tjekker, hvilke regler der gælder for netop dit rejsemål. Nogle lande kræver, at dit pas er gyldigt i op til 6 måneder efter hjemrejsen. Der kan også være særlige visumregler afhængigt af rejsemål, rejsens længde, eller hvis du ikke har dansk pas. Du finder information på Udenrigsministeriets hjemmeside. Vi anbefaler, at du kontakter det pågældende lands ambassade/konsulat direkte, hvis du har spørgsmål til reglerne. Vær opmærksom på, at du nægtes indrejse, hvis reglerne for passets gyldighed, dansk fremmedpas eller visum ikke overholdes.

Vaccinationer

Husk, at du selv har ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

El

220 V

Klima og vejr

Rhodos har ligesom naboøerne Symi og Tilos middelhavsklima med varme, tørre somre og milde vintre, hvor også størstedelen af årets nedbør falder. Om sommeren kan temperaturen stige til et stykke over 30 grader og 25 grader i vandet. For- og eftersæsonen, dvs. marts-april og september-oktober, byder på et klima, som minder en del om en dansk sommer med temperaturer på omkring 20 grader eller mere i luften og enkelte regnbyger. De fleste af vores rejsemål ligger på Rhodos' østkyst: Faliraki, Afandou, Kolymbia, Lindos, Pefkos, Lardos og Kiotari. Øens største rejsemål er Rhodos by i nord, Kallithea på østkysten og en række mindre rejsemål, som tilsammen kaldes Rhodos' vestkyst. Uanset hvilken ø du vælger, er klimaet nogenlunde det samme.

Marts og april
I marts er foråret i fuld gang med dagtemperaturer, som nærmer sig de 20 grader, selv om havet stadig kan føles køligt med 16-17 grader. I april stiger lufttemperaturen yderligere til over 20 grader, og der bliver længere mellem regnbygerne.

Maj
I maj kommer sommeren, og dagtemperaturen kan stige til over 25 grader, og i havet er der cirka 20 grader. Solen skinner det meste af dagen, og det regner sjældent.

Juni, juli og august
Sommeren er højsæson, og det kan blive meget varmt; over 30 grader, og selv om natten falder temperaturen sjældent til under 20 grader. Temperaturen i havet ligger på 23-25 grader, og det regner stort set ikke.

September og oktober
Dette er eftersæson, men megen af sommervarmen holder stadig ved i havet, som ligger omkring de 25 grader i september og falder til 23 grader i oktober. Lufttemperaturen ligger på 25-30 grader. Regn er sjældent i september men kan forekomme i oktober.

November, december, januar og februar
I november kan temperaturen både i luften og i havet stadig ligge behageligt omkring de 18-20 grader, mens de i den sidste del af vinteren falder til cirka 15 grader. Regn er mere almindeligt i denne periode.

ECPAT

Spies har siden 1999 arbejdet aktivt mod børnesexhandel sammen med organisationen ECPAT.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Øvrigt

Vær opmærksom på, at visse hoteller kræver kopi af kreditkort som depositum ved check-in.