Se hoteller (14)

Rejser til Kato Daratso (Chaniakysten)

Kato Daratso er et børnevenligt rejsemål tæt på Chania med gode hoteller og en fin strand.
Langs den 10 km lange strand vest for Chania ligger mange små feriebyer, blandt dem Daratso, som egentlig består af tre områder: Den øvre del, Pano Daratso, er kendt for sit lille hyggelige torv med masser af lokal atmosfære. Mellem hovedvejen og havet ligger Kato Daratso, som hovedvejen passerer igennem. Stranddelen Agii Apostoli, hvor man finder nogle af områdets fineste strande og grønne områder, er et populært sted for lokalbefolkningen i weekenderne.

Daratso har meget at tilbyde de besøgende. Her er gode fødevarebutikker, som giver alle familier mulighed for at få handlet til værelset/lejligheden. Bliver man træt af at solbade, kan man tage til Golden Fun Park, hvor områdets bedste legeplads og bowlingbane ligger. Vil du se endnu mere, er der kun en kort køretur ind til Chania, hvor du kan spise en frokost ved den venetianske havn, gå en tur på markedet eller shoppe lidt i byens mange butikker.

Hoteller for enhver smag i Kato Daratso

I Kato Daratso tilbyder Spies både luksushoteller med alle faciliteter og komfortable lejlighedshoteller med mulighed for selv at lave mad. Flere af vores hoteller og lejligheder er blevet favoritter hos vores gæster, som gerne rejser tilbage hertil år efter år.

Sol og strand i Kato Daratso

Langs med Kato Daratso ligger flere små badebugter med børnevenlige strande. Hvilken badebugt, du forelsker dig i, er selvfølgelig en smagssag. De gyldne strande i Agia Apostoli er dog et naturligt samlingspunkt for strandfolket og solbaderne. Klipperne og bugterne her gør, at vandet er roligt, og her er sjældent høje bølger eller stærk understrøm. Der er desuden mulighed for at spille strandtennis, beachvolley m.m.

Udforsk Kreta

Inde bag kysten rejser bjergene sig som majestætiske landskabsmalerier og udgør baggrunden for dit ferieeventyr. Her er det - ikke overraskende - meget populært at vandre og cykle langs stierne, som snor sig mellem olivenlundene. Skulle du blive sulten på din vej, kan du altid slå dig ned på en taverna i en af byerne, du kommer forbi på din færd. Hvis du lejer en bil på ferien, har du endnu større frihed til at rejse rundt og udforske Kreta på egen hånd. Bestil en lejebil hos Spies sammen med rejsen, så du er sikker på at få en tryg og sikker bil til en god pris. Hvis du på forhånd ved, at du både vil opdage øen og koble af, kan du måske nøjes med at leje bilen i et par dage.
Tips og nyttig info
 • Luksushoteller
 • Hoteller tæt på stranden
 • Prisvenlige hoteller
 • Fine sandstrande
 • Børnevenlige strande
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Kato Daratso (Chaniakysten)

Strand
Strandene i Kato Daratso er børnevenlige og lavvandede og kaldes også "de gyldne strande". De består delvist af sten og klipper. En cirka 10 km lang sand- og grusstrand løber langs hele Chaniakysten, og på strandene udlejes liggestole, ligesom der flere steder er mulighed for at spille blandt andet strandtennis og beachvolley.

Stranddelen Agii Apostoli er et af de mest populære badesteder blandt lokalbefolkningen. Stranden kanter en halvø og består af flere små beskyttede badebugter, der er meget lavvandede og børnevenlige. Folkelivet er hektisk i højsæsonen. Den venstre side af halvøen består mest af sten- og grusstrande. Agii Apostoli ligger i et uberørt naturområde ejet af de græske turistmyndigheder, og her findes både enkle tavernaer, forskellige slags vandsport samt udlejning af liggestole og parasoller.
Læs mere om strande på Kreta.
Mad, drikke og natteliv
Kato Daratso har et godt udvalg af restauranter og tavernaer, og du kommer nemt med lokalbus ind til Chania, hvor udbuddet er endnu større, ikke mindst i området omkring den venetianske havn.
Kato Daratso har et meget stille og fredligt natteliv, men der findes et stort udbud af barer, caféer og natklubber Chania. I højsommermånederne er der også et godt udvalg af festlige fornøjelser i Platanias.
Læs mere om nattelivet på Kreta.
Shopping
Kato Daratso har et meget begrænset shoppingudbud, men der er ikke langt til Chania, som byder på et stort udvalg af forskellige slags butikker.
Læs mere om shopping på Kreta.
Sport og træning
Der tilbydes ikke så mange muligheder for sport og træning i selve Kato Daratso, men i andre områder af Kreta kan du både dykke, vandre og cykle.

Vandring

Der findes flere vandrestier blot en kort biltur fra Kato Daratso. Akrotiri tilbyder vandring i smukke omgivelser, og lidt længere væk er der også fine vandremuligheder i kløfterne Deliana, Samaria og Imbros.
Aktiviteter og seværdigheder
I Kato Daratso ligger Golden Fun Park, som byder på områdets bedste legepark og bowlingbane. Minigolf tilbydes i Agia Marina og Chania, og i Chania findes også Escape Rooms og en gokartbane.
Læs mere om aktiviteter på Kreta.
Kato Daratso er et godt udgangspunkt for at tage på udflugter både i nærområdet og til andre dele af øen.
Udflugter
Elafonissi
Elafonissi
Et paradis på Kretas sydvestkyst med hvidt sand og glitrende turkisblåt hav. Den indbydende lagune med krystalklart vand indbyder til svømmeture, snorkling og afslapning på stranden. Måltider og drikkevarer indgår ikke.
Læs mere om udflugten
Jeepsafari - hemmeligheden bag Kretas vin og oliven
Jeepsafari - hemmeligheden bag Kretas vin og oliven
Tag med på en jeepsafari, hvor du får viden om oliven, vin og det kretensiske køkken. Frokost med drikkevarer indgår.
Læs mere om udflugten
Boat trip daily
Boat trip daily
Nu har du chancen for at tage med på en bådudflugt, der bliver til et minde for livet. En herlig halvdagstur med sol, svømning og snorkling ud for øen Theodorou. Lokale drikkevarer ombord indgår.
Læs mere om udflugten
Gramvoussa og Balos "The Blue Lagoon"
Gramvoussa og Balos "The Blue Lagoon"
Heldagsudflugt til den herlige strand på øen Gramvoussa samt Balos-lagunen med det turkisblå vand. Havet, bjergene og det krystalklare lagunevand er med til at gøre denne udflugt til en uforglemmelig oplevelse! Mad og drikke indgår ikke.
Læs mere om udflugten
Jeepsafari på White Mountain
Jeepsafari på White Mountain
Tag med på en heldagsudflugt til Kretas 'hvide bjerge', hvor du kan opleve den storslåede natur og samtidig få et indblik i øens kultur og historie. Frokost og drikkevarer indgår.
Læs mere om udflugten
Samariakløften
Samariakløften
En spændende tur gennem smukke omgivelser og med en cirka 18 kilometer lang vandretur i den berømte Samariakløft. Heldagsudflugt fra tidlig morgen til om aftenen. Mad og drikke indgår ikke.
Læs mere om udflugten
Jeepsafari i solnedgangen
Jeepsafari i solnedgangen
I østen stiger solen op, den spreder guld på sky ... Det betyder samtidig, at den går ned i vest, og det nyder vi godt af på denne udflugt. Vinsmagning og småretter indgår.
Læs mere om udflugten
En skål for Kreta
En skål for Kreta
Halvdagsudflugt gennem Kretas smukke landskab og spændende kultur. Du får også indblik i græske specialiteter som olivenolie og vin. Måltider og drikkevarer indgår ikke.
Læs mere om udflugten
Meze - mæt og glad!
Meze - mæt og glad!
Tag med på denne udflugt og glæd dig til at nyde en række velsmagende retter i form af græske meze. Forskellige meze-retter samt vin, vand og raki indgår.
Læs mere om udflugten
Sådan kommer du omkring
En lejebil er en bekvem måde at opleve Kreta på, og du kan med fordel bestille lejebilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser.

Har du bestilt en pakkerejse med rutefly, kan du læse mere om at leje bil her.
Det lokale busnet er velfungerende, og busser trafikerer de fleste byer. Man køber billet på billetkontorene ved busstationerne. Taxi er forholdsvis billigt; det kan være en god idé at aftale en pris på forhånd. Du kan også leje cykel eller knallert.
Fakta

Vores service på rejsemålet

I din ferie kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Hotelskat i Grækenland

De græske myndigheder opkræver skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales direkte til hotellet ved check-in. Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Følgende skattesatser gælder pr. værelse/lejlighed pr. nat:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1 og 2: 0,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3: 1,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4: 3 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 5: 4 EUR

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Der findes hæveautomater ved Popis boghandel samt ved Lidl og INKA ved Golden Fun Park.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk +1 time.

El

220 V

Sprog

Græsk.

Øvrigt

Langs Chaniakysten løber en stærkt trafikeret gennemkørselsvej, som man skal krydse for at komme til stranden fra hotellerne syd for vejen. Det varme vand opvarmes tit med solenergi, og temperaturen kan derfor variere. Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser m.m.
Vejr og klima
 • januar
16°9°
3
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • februar
16°9°
4
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • marts
17°10°
6
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • april
20°12°
8
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • maj
23°15°
10
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • juni
27°19°
11
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • juli
29°22°
12
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • august
29°22°
11
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • september
27°19°
9
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • oktober
24°17°
6
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • november
21°14°
5
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • december
18°11°
4
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer og 30 minutter.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Kato Daratso i sommerhalvåret.

Du kan desuden rejse til Kato Daratso med rutefly.

Flyet lander i Chania Lufthavn.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Kato Daratso. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra Chania Lufthavn til hotellerne i Kato Daratso er 30-40 minutter (ca. 23 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop. Transferbussen kører til tider via Chania, og køretiden vil så være omkring 1 time. Læs mere om transfer.

Hvis du har bestilt en pakkerejse med rutefly, anbefaler vi, at du bestiller privat transfer mellem lufthavnen og hotellet i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

Find din rejse til Kato Daratso (Chaniakysten)
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.