Udflugter, Lefkas

Gør din ferie endnu bedre med en udflugt eller to! Vores guider på rejsemålet har sammen med vores lokale samarbejdspartnere nøje udvalgt og sammensat et spændende udflugtsprogram. Vi følger løbende op på udflugterne og fornyer programmet, bl.a. på baggrund af spørgeundersøgelser, hvor du og andre gæster har mulighed for at komme med feedback. På den måde kan vi altid tilbyde spændende og interessante oplevelser.

Der er flere fordele ved at bestille en udflugt hos Spies. For det første er alle nødvendige forsikringer på plads, og alle sikkerhedskrav er opfyldt. For det andet er der helt klare og tydelige regler for ændringer og aflysninger og for hvad der indgår i prisen. Derudover ved du altid, hvor du skal henvende dig, hvis du får et problem eller er utilfreds med udflugten. Alt dette får du med i købet, når du bestiller din udflugt hos Spies.

Praktisk information om vores udflugter

En smag af Lefkas - kan bestilles hjemmefra

En smag af Lefkas - kan bestilles hjemmefra

Følg med på en udflugt hvor du får chancen for at smage det bedste af, hvad Lefkas har at tilbyde, nemlig den lokale olivenolie og den lokale vin. I løbet af dagen besøger vi også den billedskønne by Vassiliki, hvor der bliver tid til et dyp i havet. Mad og drikke samt vin- og olivensmagning indgår ikke i prisen.

Læs mere Skjul

Olivenolien kaldes også for Grækenlands grønne guld. Det siges, at grækerne lever betydeligt længere end mange andre takket være den, og den er også utrolig vigtig i det lokale landbrug. Enhver græker med respekt for sig selv er "ekspert" i olivenolie, men meget få kan prale med at deltage i selve processen fra træ til flaske.

Derfor har vi fundet olivenfabrikken i Syvros, hvor man ikke laver den mest kendte olivenolie, nemlig Koroneiki, som stort set alle anvender. Her har man i stedet valgt Manaki, som så sent som i 2016 blev udpeget som en af verdens bedste oliven til fremstilling af olivenolie. De giver væsentligt mindre olie pr. kilo, men her foretrækker man kvalitet frem for kvantitet. Familien, som står for fremstillingen i Syvros, fokuserer på traditionerne, mens man i dag ellers benytter en forbedret teknik til at fremstille den lækre olie. I Syvros hører vi mere om, hvordan olien blev fremstillet før i tiden, og de, der har lyst, kan prøvesmage olivenerne.

Ligesom med olie har mange grækere specialiseret sig i fremstillingen af vin. Selvom Grækenland ikke er kendt for sine vine, har man i det seneste årti produceret flere gode vine i hele landet. I Lefkas-området har man produceret vin af to lokale druesorter. De hedder Vardea og Vertzami. Begge bliver naturligvis hyldet af lokalbefolkningen, men de er også populære blandt mange af de besøgende i området. Vinfabrikken Lefkas Earth er et af de steder, hvor man benytter disse druesorter, og stedets grundlægger Dimitros Rombotis sætter en stor ære i at sætte sit aftryk på områdets vinhistorie. Her får vi chancen for at prøvesmage fire forskellige, lokale vine.

Når vi har hørt mere om de lokale traditioner, fuldender vi dagen med et besøg i den idylliske havneby Vassiliki. Vassiliki er kendt for det krystalklare hav, den herlige strand samt et udvalg af restauranter, som har specialiseret sig i fisk og skaldyr. Området var tidligere først og fremmest kendt for sit fiskeri men har nu tilpasset sig mere og mere til turismen. Der er tid til på egen hånd at udforske de små butikker, spise en god frokost eller tage et dyp i havet.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille allerede hjemmefra enten samtidig med, at du bestiller din rejse eller på "Min side".

Mad & drikke:
Indgår ikke. Olivensmagningen koster 2,5 EUR pr. person. Vinsmagningen med fire vine koster 3 EUR pr. person. Ved stoppet i Vassiliki er det muligt at købe mad og drikke.

Husk at medbringe:
Bekvemme sko, badetøj, kamera, lommepenge og en flaske vand.

Tid:
Heldagsudflugt, ca. kl. 8.30-15.30.

Udflugtsledelse:
Skandinavisktalende guide.

M/S Christina (kan bestilles hjemmefra)

M/S Christina (kan bestilles hjemmefra)

Gå ikke glip af denne herlige bådtur mellem de små, grønne øer i det smukke, Joniske Hav! Frokost med drikkevarer indgår.

Læs mere Skjul

Vi mødes på havnen i Nidri og sætter kurs mod øen Meganissi. Her kan du gå ind i den imponerende havgrotte Papa Nikolis, som er en af de største i Grækenland.

Vi fortsætter turen i retning mod øen Formekula, hvor vi lægger til i en lille bugt. Det er samtidig dagens første badestop. Under badestoppet er det muligt at låne snorkeludstyr på båden (gratis).

Næste stop bliver på øen Kastos med ca. 35 indbyggere. Her ligger der en 400 år gammel kirke, Agios Ioannis o Prodromos, med to store oliventræer, som siges at være over 1.000 år gamle. Her er det muligt at gå i land og nyde atmosfæren på den lille ø. Derefter sejler vi videre til stranden Limni på samme ø, hvor vi har næste badestop. Mens vi snupper et forfriskende dyp og nyder solens stråler ved Limni Beach, tilbereder besætningen en lækker frokost, som serveres ombord på båden.

Efter frokosten tager vi tilbage til Lefkas og sejler forbi øen Kalamos, som er noget større end Kastos.

Nær Meganissi ligger de kendte øer Skorpios og Spati, som ejes af Onassis-familien. På den luksuriøse ø Skorpios ligger medlemmer af familien Onassis begravet. Vi går i land på Maria Callas-stranden, hvor vi har vores sidste badestop. Det er ikke tilladt at gå rundt på øen. Der kan fortælles mange interessante og mærkelige historier om familien Onassis. Vi slutter turen af med et par af dem, inden vi lægger til i havnen i Nidri.

Udflugten gennemgøres kun fra Nidri.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille allerede hjemmefra enten samtidig med, at du bestiller rejsen eller på "Min side".

Mad & drikke:
Frokost indgår samt hvid- eller rødvin og sodavand til maden. Øvrige drikkevarer kan købes.

Entré:
Der indgår ingen entréer.

Husk at medbringe:
Kamera, badetøj, solcreme og badehåndklæde.

Tid:
Heldagsudflugt, ca. kl. 8.45-18.

Udflugtsledelse:
Engelsktalende guide.

Påklædning:
Let og bekvemt tøj til sol og badning.