Yoghurtfladbrød med figner og rucola

Yoghurtfladbrød med figner og rucola

Opskrift på fladbrød med figner og rucola

4 portioner

Ingredienser:

Fladbrød

5 dl hvedemel
1 tsk. salt
3 tsk. bagepulver
½ tsk. natron
4 dl græsk yoghurt 10 %
1 portion hvidløgstopping (se nedenfor)
3-4 figner skåret i kvarter
100 g rucola
1 dl let ristede og hakkede pistaciekerner
½-1 dl honning

Hvidløgstopping

300 g flødeost
2-4 spsk. olivenolie
1-2 fed fint revet hvidløg
Revet skal af en halv citron
Salt og peber

Fremgangsmåde:

Fladbrød

Sæt ovnen på 250°C og lad en bageplade varme op sammen med ovnen. Bland de tørre ingredienser og tilsæt yoghurt, til dejen får en smidig konsistens og kan samles til en bolle. Skær dejen i 6-8 stykker og rul hvert stykke ud til en aflang, flad plade. Læg brødene direkte på bagepladen med en paletkniv og bag i 1-3 minutter. Vend brødene og bag dem i 2-3 minutter til. Tag brødene ud, smør flødeosten på og fordel det øvrige fyld ovenpå. Dryp med honning og servér straks.

Hvidløgstopping

Rør flødeosten lind med olie og smag til med hvidløg, revet citronskal, salt og peber.

Flere opskrifter

Her finder du flere lækre opskrifter fra vores nye streetfoodmenu, bl.a. nudelsuppe, sataykylling og tandoorilaks.