Grillet sataykylling med peanutsovs og pickles

Grillet sataykylling med peanutsovs og pickles

Grillet sataykylling med peanutsovs og pickles

Opskrift på grillet sataykylling

4 portioner

Ingredienser:

Sataykylling

500 g kyllingelårfilet eller fast tofu i strimler
1½ dl kokosmælk
2 spsk. karry
1 tsk. salt
1 tsk. sukker

Peanutsovs

2 dl kokosmælk
2-3 tsk. rød karrypasta
1-2 spsk. fiskesauce
4 spsk. peanutbutter
1 spsk. æbleeddike
Rørsukker og salt

Pickles

1 agurk skåret i tynde skiver
1 finthakket grøn mild chili
2 skalotteløg skåret i tynde skiver
4 spsk. sukker
3/4 dl hvidvinseddike
3/4 dl vand

Fremgangsmåde:

Sataykylling

Bland kokosmælken med karry, sukker og salt og lad kyllingekødet eller tofuen marinere i ca. 20 minutter.

Træk strimlerne på spyd og grill eller steg dem. Servér med peanutsovs og agurkepickles.

Peanutsovs

Varm kokosmælken, rør karrypastaen i og lad den blive opløst. Tilsæt derefter peanutbutter og de øvrige ingredienser og kog sovsen sammen. Smag til med sukker og salt.

Pickles

Bland alle ingredienser og lad det stå og trække i en halv times tid. Servér sammen sataykylling og peanutsovs.

Flere opskrifter

Her finder du flere lækre opskrifter fra vores nye streetfoodmenu, bl.a. nudelsuppe, fladbrød og tandoorilaks.