Vi glæder os til daseliv på stranden
Inspiration

Her vil vores medarbejdere rejse hen til sommer

Drømmer du om at rejse til sommer? Det gør vi også! Vores medarbejdere har allerede ferieplanerne klar, og de har mange gode tips til dig, der drømmer om en ferie sydpå.

Hvor som helst, bare de har hummer!

Christine Jacobsen, Ving - Spies' norske søsterselskab

Jeg savner virkelig at rejse og ikke mindst alt det, der følger med: planlægningen, opholdet i lufthavnen før flyet afgår - selv filmene ombord! Før en ferie sætter jeg mig gerne ind i historiske fun facts om rejsemålet, og selv om jeg planlægger meget på forhånd, elsker jeg, at ferien næsten aldrig bliver helt, som jeg havde forestillet mig den.

Feriemåltiderne er også noget, jeg virkelig savner. Jeg tager mig selv i at dagdrømme om den suveræne hummer på City Social i London, den fantastiske hummer-paella på La Terraza på Mallorca og den lækre Lobster Hot Pot på Buddakan i New York. Ja, jeg elsker hummer! Men jeg drømmer også om Summer Rolls i Saigon, Nutella-crepes i Lindos på Rhodos, pinchos i Barcelona, skaldyr på Koh Tao i Thailand ... Listen er lige så lang, som længslen efter at rejse er stor.

Christine i feriemode iført solbriller

Christine Jacobsen arbejder for Spies' søsterselskab Ving og glæder sig til at kunne rejse igen.

Selv om det er svært at rejse lige nu, er det vigtigt at huske sig selv på, at det er midlertidigt. Brug gerne ventetiden til at lære noget, du længe har haft lyst til - et nyt sprog for eksempel. Så er du klar til at bestille meze på græsk eller hummer-paella på spansk, når verden åbner igen. Det skal jeg i hvert fald gøre: Quiero paella de langosta, por favor!

Jeg er optimistisk og elsker at have en ferie at se frem til, så jeg har bestilt en rejse til Sunwing Alcudia Beach på Mallorca i skoleferien.

Hele familien elsker Mallorca: Strandene, de små byer, kysten med alle de fine badebugter. Vi skal bare slappe af og nyde livet - og jeg kan næsten ikke vente.

Børnevenlige hoteller på Mallorca - Sunwing Alcudia Beach

Sunwing Alcudia Beach – børnefamiliernes favorit.

Grækenland

Grækenland, skønne Grækenland!

Ann-Renée Degnes, Ving - Spies' norske søsterselskab

Grækenland, skønne Grækenland! Jeg tager til det græske øhav hver sommer, og Grækenland står stadig øverst på min ønskeliste. Lande som Grækenland, Kroatien og Spanien er dybt afhængige af turismen og gør alt for, at det skal være trygt for os at rejse dertil.

I ferien elsker jeg at starte dagen med at dyrke yoga på stranden. Det er der ikke meget, der kan måle sig med. Kroppen, der føles helt rolig og afslappet, og fornemmelsen af sand mellem tæerne ... Jeg dyrker også meget yoga herhjemme, og det her med at trække vejret helt ned i maven og at sænke skuldrene har nok aldrig været vigtigere end lige nu.

Jeg glæder mig til igen at kunne ligge under en palme i solskinnet - bare ligge og slappe af, måske læse en god bog, drikke lidt kokosvand, lytte til bølgernes skvulpen og ikke føle, at jeg behøver gøre noget som helst. Normalt kan jeg godt lide at udforske de rejsemål, jeg tager til, men nu længes jeg bare efter sol, strand og sand.

Vi må holde ud lidt endnu og bruge ventetiden til at drømme og planlægge. Vi, der arbejder med at sælge rejser, er altid parate med tips til din ferieplanlægning. Du kan føle dig helt tryg ved at bestille en rejse nu, og hvis noget kommer i vejen, hjælper vi dig.

På bådtur med vind i håret

Ann-Renée Degnes drømmer om at rejse tilbage til Grækenland.

Strand på Kreta

Kreta er mange danskeres feriefavorit.

Yoga på stranden

Yoga på stranden er noget af det bedste, synes Ann-Renée.

Spanien og Middelhavet

Det glitrende Middelhav

Claes Pellvik, Ving - Spies' svenske søsterselskab

Jeg har arbejdet i rejsebranchen næsten hele mit liv, og jeg er vild med at rejse. Det er nærmest blevet en del af min identitet, og jeg elsker de nye impulser og indtryk, man får af at rejse.

Til sommer tror jeg på rejsemål som Mallorca, Kreta, Kroatien og Tyrkiet. Der vil man helt sikkert kunne få en god ferie. Selv skal jeg med min familie tilbage til Mallorca og skønne Alcudia, hvor jeg har været et hav af gange, siden min første rejse dertil som barn. Vi skulle have været der sidste sommer, men det blev udskudt til i år.

Heldigvis kan vi snart begynde at indhente det forsømte. Jeg tror, at vi kommer til at sætte helt anderledes stor pris på rejser, når vi begynder at kunne rejse som normalt igen. Det glæder jeg mig til.

Et godt tip er at bestille ferien hos en rejsearrangør som Spies - så får du uvurderlig hjælp, hvis der skulle ske noget uforudset. Da pandemien brød ud, var jeg på en rejse, jeg selv havde organiseret, og der savnede jeg virkelig nogen at kunne henvende mig til og få hjælp og information.

I sådan en situation er det guld værd, at nogen løbende holder en opdateret og organiserer alt det praktiske. Bestiller man en pakkerejse nu, får man særligt fordelagtige vilkår, hvis man f.eks. har brug for at ændre eller afbestille sin rejse.

Læs mere her: Disse fordele får du, hvis du bestiller ferien nu

Claes på Gran Canaria

For Claes Pellvik er det å reise en viktig del av livet.

Lavvandet sandstrand i Alcudia på Mallorca

Mange drømmer om at rejse til Mallorcas lange Alcudia-strand til sommer.

Det perfekte hotel

Det perfekte hotel

Hannu Sääskilahti, Tjäreborg - Spies' finske søsterselskab

Når man er på ferie, byder hver dag på nye oplevelser. Det afbræk fra hverdagen savner jeg virkelig. Og jeg savner at bo på et rigtig lækkert hotel, hvor man kan nyde en overdådig morgenmad hver eneste dag, uden at man behøver røre en finger. Det er bare det bedste.

I Europa er Grækenland en af mine klare feriefavoritter, og det er også et af de rejsemål, jeg tror mest på i år. Det er et skønt land at holde ferie i, og det føles nok også trygt og velbekendt for mange andre.

Grækenland har også en særlig plads i mit hjerte, fordi jeg overraskede min hustru med en rejse til Rhodos i morgengave efter vores bryllup for et par år siden. Vi boede på Sunprime Miramare Beach, som er et af Spies' koncepthoteller med en aldersgrænse på 16 år. Jeg længes efter de varme aftener, smukke solnedgange og ikke mindst den græske mad. Sunprime er faktisk lidt et rejsemål i selv. Det er virkelig et helt fantastisk sted, og jeg anbefaler det til alle, der rejser uden børn.

Hannu Sääskilahti fra Finland

Hannu Sääskilahti savner det afslappede hotelliv.

Min næste rejse bliver lidt anderledes end mine andre ferier. Dels fordi verden har forandret sig, og dels fordi det bliver min første rejse med børn. Det bliver med andre ord ikke en ny tur til Sunprime - men Spies har heldigvis også rigtig gode hoteller til børnefamilier. Så til sommer har vi planer om at rejse til Ocean Beach Club - Cypern, og til vinter står Ocean Beach Club - Gran Canaria for tur.

Indtil vi kan rejse igen, forsøger jeg at undgå, at dagene bliver alt for rutineprægede og kedelige. Indimellem finder jeg billeder frem fra mine tidligere rejser og drømmer mig væk. På den måde genoplever jeg lidt af feriestemningen og de gode minder. Det kan anbefales!

Solnedgang sammen med kæresten

Tag til Sunprime Hotels med en, du holder af.

Aktiv ferie

Tilbage til Mallorca

Rasmus Panduro, Spies

Jeg er en vaskeægte livsnyder og elsker autentiske rejseoplevelser. For mig er sommer synonymt med Mallorca, for jeg har været der hvert år i 30 år. Jeg lejer som regel cykel og kører uden for alfarvej - så får man set øen på en helt ny måde. Jeg bliver aldrig træt af Mallorca, og jeg har da også planer om at rejse tilbage i år.

Mallorca er det sted, jeg savner mest, men jeg savner også friheden og det ubekymrede ferieliv; at ens største problem er at bestemme, hvilken restaurant man skal spise på. Sådan glæder jeg mig til at have det igen.

Og flyrejsen - selv den savner jeg! At flyve med Sunclass Airlines er som at være på besøg hos venner. Der er altid god stemning ombord, og kabinepersonalet er utrolig serviceminded og får alle til at føle sig godt tilpas.

Til sommer kommer vi nok først og fremmest til at rejse inden for Europa. Derfor kan det helt sikkert godt betale sig at bestille ferien allerede nu, for når først grænserne bliver åbnet, vil rejserne til Syden blive revet væk. Det er desuden nemt at ændre sine planer, hvis der skulle komme noget i vejen. Og så er det jo altid dejligt at have en ferie at glæde sig til.

Det er bare et spørgsmål om tid, før vi kan rejse igen!

Pause på cykelturen på Mallorca

Rasmus Panduro begiver sig gerne uden for alfarvej på Mallorca.

Mallorca er perfekt for cykelentusiasten

Er du vild med cykling? Så er Mallorca det perfekte rejsemål!

Surfing på solkysten

Caroline Fondelius, Ving - Spies' svenske søsterselskab

Jeg elsker surfrejser! For et par år siden var min søn og jeg på udkig efter en aktiv ferieform, så vi tog til Gran Canaria, meldte os til et surfkursus - og blev fuldstændig bidt af det. Siden da har jeg surfet på Sri Lanka, i Marokko, Spanien og Portugal.

I Sverige har rejsevejledningerne været lidt anderledes end i resten af Norden, så jeg var faktisk i Spanien i efteråret. Både for at surfe og for at teste det nye fænomen med workation. Jeg tog simpelthen hjemmekontoret med til Spaniens atlanterhavskyst i en hel måned. Så snart arbejdsdagen var forbi, kunne jeg gå ned på stranden og kaste mig ud i bølgerne. Det var en fantastisk oplevelse, som jeg varmt kan anbefale.

Det er friheden, jeg savner allermest lige nu. Bare at kunne holde en spontan pause fra hverdagens rutiner, få lidt miljøforandring og opleve noget nyt. På mange måder er vi heldige at være "fanget" lige præcis i Norden - men åh, hvor jeg dog savner sol, sand og saltvand!

Til sommer kommer rejserne nok især til at gå til landene omkring Middelhavet. Og så er det en rigtig god idé at vælge en pakkerejse - ikke mindst nu, hvor vi har brug for at føle os trygge både i forhold til bestillingen og selve rejsen. Når du bestiller en pakkerejse hos Spies, kan du være sikker på at få hjælp, hvis der skulle ske noget - og den tryghed er vigtig lige nu. Selv planlægger jeg at rejse langs solkysten i Spanien til sommer. Maden og atmosfæren lokker - og så bølgerne selvfølgelig!

Mor og søn på ferie sammen

Caroline Fondelius tager tit på surfingferie med sin søn.

Caroline på surfbrættet
Caroline i vandet med surfbrættet

Eksotisk ferie

Thailand - hurtigst muligt!

Maria Byskov, Spies

Hvis verden åbnede i morgen, ville jeg sætte mig på det første fly til Thailand. Det er det sted, jeg savner allermest lige nu. Vinterbadning har været den helt store trend i vinter, og i en slags desperat forsøg på at dulme mine ferieabstinenser har jeg faktisk prøvet det. Al respekt for vinterbaderne - men det er altså bare ikke det samme som en dukkert i et 27 graders varmt hav i Thailand!

Jeg tror på rejser i Europa til sommer. Jeg har selv bestilt en rejse med Spies til Cypern, som er et af mine favoritsteder. Øen har nogle af Europas bedste og fineste strande, atmosfæren er varm og gæstfri, og maden er fantastisk. Og kaffen selvfølgelig! Åh, hvor jeg glæder mig til at sidde i den cypriotiske sol med en cappuccino freddo.

For jeg savner virkelig solen og varmen. At vågne i en dejlig hotelseng, trække gardinerne fra til blå himmel, høj sol og duften af citrontræer - og starte dagen med en dukkert direkte fra terrassen i værelset med direkte pooladgang. Spise en god morgenmad, gå ned til havet og bare tage dagen, som den kommer.

Hold ud, venner! Verden venter på os – og den vil være smukkere og mere tryg end nogensinde før.

Maria på Ocean Beach Club - Cypern

Maria Byskov drømmer om at rejse tilbage til både Thailand og Cypern.

Solnedgang i Thailand

Smuk solnedgang på en strand i Thailand.

Badeliv i ferien

Maria Byskov elsker havet og solen.

Elsker en flot solnedgang

Kamala Beach i Thailand.

Maldiverne er mit paradis!

Kjersti Engebrethsen, Ving - Spies' norske søsterselskab

Min sambo og jeg har været på Maldiverne fire gange på seks år, og det har været lige fantastisk hver gang. Den ro, man har i hele kroppen, når man er der, kan ikke sammenlignes med noget andet - den skal opleves. Jeg nyder virkelig, at der ikke er en masse seværdigheder og museer, man føler sig tvangsindlagt til at se - man kan simpelthen bare slappe fuldstændig af på de mest billedskønne strande. Og det er nok det, vi trænger allermest til nu.

Noget af det bedste med at være på ferie er at være sammen med min familie. At være sammen et andet sted end hjemme, hygge os over morgenmaden på hotellet, opleve noget nyt og spise på restaurant. Det er summen af alle de oplevelser, der giver mig den gode feriefølelse, og det savner jeg virkelig.

Selv om Maldiverne er et af de steder, jeg savner mest, går turen til Mallorca til sommer. Vi rejser med en 3-årig og synes, det er nemmest med en enkel og tilrettelagt rejse. Vi skulle have været til Alcudia sidste sommer, men det blev ikke til noget. Så nu håber jeg virkelig, at vi kan komme afsted i år. Og hvem ved, måske det bliver Maldiverne igen til næste år?

Hvis du går rundt og længes efter at rejse, så synes jeg, du skal gøre noget ved det. Find og bestil en dejlig ferie, som du kan se frem til. Und dig selv følelsen af sommerfugle i maven og glæden ved at planlægge. Og ikke mindst: mist ikke troen på, at vi snart kan rejse igen!

Læs også: Godt at vide, før du bestiller en rejse til Maldiverne

En frappé i skyggen i Grækenland

Kjersti Engebrethsen har været på Maldiverne flere gange og længes tilbage.

Postkortsmukke Maldiverne

Maldiverne – et af verdens smukkeste steder.

Vil du have mere rejse-inspiration?

Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.