Rejsemålsfakta, Santa Maria

Rejsemålet

Santa Maria er Sals, og hele øgruppen Kap Verdes, mest veludviklede badeby. Med sine lange, gyldne strande og vestafrikanske klima er Santa Maria det perfekte rejsemål for dig, der vil have sol, strand og afslapning i ferien - uden at skulle behøve at tænke på tidsforskel og jetlag. Her skinner solen ca. 350 dage om året, og falder der regn, sker det som regel i form af nogle dråber i august og september.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser fra København til Santa Maria i perioden oktober-april. Mellemlanding i Gøteborg på udrejsen og direkte fly hjem. Flyet lander på øen Sal.

Flyvetid

Ca. 9 timer på udrejsen inkl. mellemlanding i Gøteborg. Ca. 6 timer og 30 minutter på hjemrejsen.

Tidsforskel

Sommertid: dansk tid -3 timer. Vintertid: dansk tid -2 timer.

Vores service

Spies har personale på rejsemålet fra oktober til april, som kan kontaktes på vores servicetelefon samt på sms og mail.

Transfer til hotellet

Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Santa Maria. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra Sal Internationale Lufthavn til dit hotel er ca. 20-50 minutter (ca. 18 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop.

Læs mere om transfer.

Strande

Santa Maria-stranden, hvor de fleste af Spies' hoteller ligger, er Kap Verdes bedste og fineste strand med turkisblåt vand. Den finkornede, gyldne sandstrand strækker sig fra odden ved Ponta Sino til Santa Maria, og selv i højsæsonen er her god plads. De fleste hoteller har gratis liggestole og parasoller på stranden til deres gæster, hvilket fremgår af hotelbeskrivelsen. Vandet bliver dybt blot få meter fra strandkanten, og høje bølger kan forekomme. Hold derfor ekstra godt øje med badende børn. Jo tættere på Santa Maria du vælger at bade, desto roligere er vandet. På stranden udlejes jetski og kitesurfing-udstyr.
Algodoeiro-stranden starter et par kilometer nordvest for Santa Maria og strækker sig sydpå, hvor den går over i Ponta Preta-stranden, som er populær blandt surfere. Algodoeiro-stranden består af finkornet sand med større sten i vandkanten. Om vinteren forekommer der stømme ud for Algodoeiro-stranden, hvilket gør Ponta Preta til et bedre valg.
På Sal findes desuden stranden Kite Beach, som er yderst velegnet til kitesurfing.

Aktiviteter

Kite- og windsurfing. Windsurfinglektion 1 time: ca. 50 EUR. Windsurfing 1 time: ca. 35 EUR. Halvdags fisketur: ca. 300 EUR pr. båd (1-5 personer). Cykler udlejes flere steder. Dykning og snorkling.

Mad og drikke

Santa Maria har et forbavsende stort udbud af barer og restauranter for at være så lille en by, og det er forholdsvis billigt at gå ud. Fisk og skaldyr er garanteret friskfanget og kan anbefales.

Nedenstående priser er vejledende.

Restaurant:
Pasta 7 EUR, hovedret fra 9 EUR, hummer fra 25 EUR
Coca Cola 33 cl 2 EUR
Flaskeøl 50 cl 3 EUR
Vand 1 1/2 liter ca. 1 EUR
Vin 75 cl fra ca. 15 EUR

Butik:
Coca Cola 1 1/2 liter 1,5 EUR
Flaskeøl 25 cl 1 EUR
Vatten 1 1/2 liter 1 EUR
Vin 75 cl fra 10 EUR

Natteliv

Mange restauranter og barer tilbyder livemusik om aftenen, og der findes også et par diskoteker. Stemningen er høj og atmosfæren imødekommende.

Shopping

Langs hovedgaderne i Santa Maria ligger souvenirbutikkerne på stribe og sælger træskulpturer, batik og farvestrålende kunsthåndværk. Gode souvenirs er nationaldrikken Grogue, kaffe eller en flaske vin fremstillet på naboøen Fogo - især hvidvinen er god. Byen har også et par almindelige butikker, men eftersom det meste bliver importeret, er det svært at gøre et godt fund.

Transport

Du kommer rundt på Sal i taxi - og det vrimler med dem. Billigt er det også; en rejse på 20 minutter koster blot 10-15 EUR (en tur fra Vila do Farol til Santa Maria centrum koster ca. 3 EUR). Der køres ikke efter taxameter, så sørg for at aftale en pris, før du sætter dig ind i bilen.

Valuta og kreditkort

Euro (EUR) og Kap Verdiske Escudos (CVE). Kap Verdiske Escudos kan ikke veksles hjemmefra, og valutaen kan kun bruges i landet. Det bedste er at veksle til euro hjemmefra. Der findes flere banker og hæveautomater i centrum, hvor du kan hæve lokal valuta. Du kan hæve euro i bankerne mod betaling samt forevisning af pas og rejsebevis. VISA er det mest gangbare kort. MasterCard accepteres ikke overalt. Øvrige kort accepteres ikke.

Pas, visum og dansk fremmedpas

Du skal altid medbringe dit pas på rejsen, uanset om du rejser inden for eller uden for EU. Inden afrejse er det vigtigt, at du selv tjekker, hvilke regler der gælder for netop dit rejsemål. Nogle lande kræver, at dit pas er gyldigt i op til 6 måneder efter hjemrejsen. Der kan også være særlige visumregler afhængigt af rejsemål, rejsens længde, eller hvis du ikke har dansk pas. Du finder information på Udenrigsministeriets hjemmeside. Vi anbefaler, at du kontakter det pågældende lands ambassade/konsulat direkte, hvis du har spørgsmål til reglerne. Vær opmærksom på, at du nægtes indrejse, hvis reglerne for passets gyldighed, dansk fremmedpas eller visum ikke overholdes.

Ved indrejse til Kap Verde kræves visum, som indgår i rejsens pris for nordiske statsborgere. Visum fås ved ankomsten til Santa Maria Lufthavn på Kap Verde. Pasoplysninger skal gives til Spies via "Min Side" under "Min bestilling" på spies.dk senest 10 dage før afrejsen. Er oplysningerne ikke afleveret i rette tid, eller bookes rejsen med mindre end 10 dage til afrejse, skal du selv ansøge om visum i lufthavnen ved ankomst til Kap Verde, og så opkræves en visumafgift på ca. 25 euro, som er for egen regning. Vær opmærksom på, at passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter ankomst til Kap Verde. Ikke-nordiske statsborgere skal udfylde visum ved ankomst til Kap Verde og betale 25 euro direkte i lufthavnen.

Vaccinationer

Husk, at du selv har ansvaret for at undersøge, hvilke vaccinationer der anbefales. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service. Hvis du mellemlander, skal du være opmærksom på alle landenes vaccinationskrav.

El

220 V. Adapter behøves som regel ikke.

Klima og vejr

Kap Verde og Spies' rejsemål Santa Maria på øen Sal har nærmest solgaranti. Her skinner solen omkring 350 dage om året, og regn er et sjældent fænomen. De køligste måneder er januar og februar med ca. 24 grader i luften, og varmest er det i september-oktober med knap 30 grader. Temperaturen i Atlanterhavet ved Kap Verde ligger på 21-23 grader om vinteren. Der blæser ofte en svalende vind, og rejser du hertil i vintermånederne, bør du medbringe en bluse eller trøje. Det regner sjældent og da oftest mellem august og oktober samt i februar.

November, december, januar, februar og marts
Dette er normalt højsæson på de Kap Verdiske øer med dagtemperaturer på over 24 grader og en havtemperatur på 21-23 grader. Nætterne er lune med en temperatur på knap 20 grader. Det kan regne visse dage, men som regel kun i form at korte byger, og temperaturen falder ikke nævneværdigt.

April, maj, juni, juli, august, september og oktober
Om sommeren er temperaturen noget højere end om vinteren; op mod 30 grader i luften og 24-28 i vandet. Nætterne er behagelige med temperaturer på over 20 grader.

Helligdage

1. januar: Nytårsdag
13. januar: Demokrati- og frihedsdag
20. januar: Heltenes dag
Februar: Karneval (forskellige datoer hvert år)
1. maj: Arbejdernes internationale kampdag
1. juni: Børnenes dag
5. juli: Selvstændighedsdag
15. august: Marias himmelfartsdag
12. september: Nationaldag
1. november: Allehelgensdag
25. december: 1. juledag

ECPAT

Spies har siden 1999 arbejdet aktivt mod børnesexhandel sammen med organisationen ECPAT.

Turistskat i Santa Maria

Kap Verde har indført en turistskat, som skal betales på stedet. Beløbet er ca. 2 EUR pr. person/nat og skal betales af alle fra 16 år og opefter for maks. 10 nætter. Skatten betales direkte til hotellet og er ikke inkluderet i rejsens pris. På nogle hoteller skal beløbes betales ved ankomsten, på andre ved afrejsen. På smartline Crioula og Dunas de Sal kan du kun betale kontant i euro. Øvrige hoteller modtager både kontanter (euro) og kort. Betaler du med VISA, trækker hotellerne i nogle tilfælde en afgift. Betaler du med MasterCard, trækker hotellerne altid en afgift. Afgiften er ca. 3,5 %.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Øvrigt

Vær opmærksom på, at visse hoteller kræver kopi af kreditkort som depositum ved check-in.