Vigtigt at vide om krydstogter

Herunder har vi samlet information, som er vigtig for dig at vide, når du har bestilt et krydstogt hos Spies. Ud over denne information kan det også være en god idé at læse om Spies’ generelle rejsebetingelser samt rederiernes egne vilkår, som du finder her:

Costa Cruises
Celebrity Cruises
Royal Caribbean International
Norwegian Cruise Line

Transfer

I forbindelse med krydstogter tilbyder Spies ikke transport med bus som på vores almindelige charterrejser. Forudbestilt transport kan tilbydes på udvalgte rejsemål. Hvis du bestiller transport hos Spies, foregår transporten til og fra hotellet/krydstogtskibet/lufthavnen med bil. Prisen for transport vil derfor variere meget afhængigt af afstanden mellem stederne.

Betaling ombord

Ombord sker al betaling med et såkaldt Sea Pass, der tilsluttes et godkendt kreditkort som sikkerhed. Vær opmærksom på, at der i nogle tilfælde kan foretages reservationer på det kreditkort, som du har tilsluttet din konto ombord på skibet. Disse reservationer foretages for at kontrollere, at kortet er gyldigt. Når den endelige regning for dine indkøb ombord er betalt, vil rederiet ophæve disse reservationer. Derudover skal din kreditkortudsteder også ophæve reservationerne i deres system. Når det er gjort, har du umiddelbart adgang til pengene igen. Dette kan tage 7-14 arbejdsdage, og hverken Spies eller rederiet kan påvirke behandlingstiden.

Drikkepenge

Royal Caribbean International

På alle skibe gives der drikkepenge til restaurant- og kahytspersonalet. Bestiller du dit krydstogt hos Spies, indgår drikkepenge a cirka 12 USD pr. dag i prisen. Et servicetillæg på 18 % bliver pålagt alle regninger for drikkevarer og skønhedsbehandlinger og fratrækkes automatisk din Sea Pass-konto.

Celebrity Cruises

På alle skibe gives der drikkepenge til restaurant- og kahytspersonalet. Bestiller du dit krydstogt hos Spies, indgår drikkepenge a cirka 12 USD pr. dag i prisen. Et servicetillæg på 18 % bliver pålagt alle regninger for drikkevarer og skønhedsbehandlinger og fratrækkes automatisk din Sea Pass-konto.

Costa Cruises

På alle skibe gives der drikkepenge til restaurant- og kahytspersonalet. Bestiller du dit krydstogt hos Spies, indgår drikkepenge a cirka 10 EUR pr. voksen og cirka 5 EUR pr. barn og pr. dag. Et servicetillæg på 15 % bliver pålagt alle regninger for drikkevarer og skønhedsbehandlinger og fratrækkes automatisk dit Costa Card. Beløbet for børn er cirka halvdelen af det, voksne betaler. Børn under 4 år betaler ikke drikkepenge.

Norwegian Cruise Line

På alle skibe gives der drikkepenge til restaurant- og kahytpersonalet. Et servicetillæg på 20 % bliver pålagt alle regninger for drikkevarer og skønhedsbehandlinger og fratrækkes automatisk din Sea Pass-konto.

Hos nogle rederier indgår der en drikkevarepakke i prisen for visse kahyttyper. Er drikkevarepakken ikke inkluderet i prisen, kan man selv købe en drikkevarepakke før krydstogtet eller ombord på skibet. Ved køb af en drikkevarepakke er servicetillægget inkluderet i prisen for drikkevarepakken. Dette gælder for alle rederier.

Udflugter

Udflugter kan som regel forudbestilles online på rederiernes hjemmesider senest 4-10 arbejdsdage før afrejse. Du kan også bestille udflugter ombord, så længe der er ledige pladser. Tidspunkterne for udflugterne kan blive ændret, og udflugter kan blive aflyst, hvis der er for få deltagere. Vær opmærksom på, at du i tilfælde af sygdom skal kunne fremvise en lægeerklæring for at få refunderet udflugtsprisen ved afbestilling af en udflugt, du allerede har købt.

Ændring af ruter

Hverken Spies eller rederierne kan garantere, at alle skibe altid lægger til ved samtlige annoncerede havne, følger den annoncerede rejserute eller lægger til på de annoncerede tidspunkter.

Rederierne og skibets kaptajn har ret til at udelade havne, lægge til i andre havne og afvige fra den annoncerede rejserute. Ændringer i rejseruten foretages som regel af hensyn til gæsternes sikkerhed, og der ydes ingen kompensation, hvis det bliver tilfældet.

Mad og drikke

Middagen serveres i to forskellige seatings, en tidlig og en sen. Når man bestiller krydstogtet, kan man angive, om man ønsker den tidlige eller sene seating til middag. Der er ingen garanti for, at ens ønsker omkring spisetid og siddeplads bliver indfriet, men rederiet gør sit bedste for at imødekomme alle ønsker. Norwegian Cruise Line benytter sig af konceptet Free at Sea, hvilket indebærer, at man selv bestemmer, hvor og hvornår man vil spise, og man er ikke afhængig af faste seatingtider.

Drikkevarepakke kan forudbestilles eller købes ombord.

Dette indgår:
Costa Cruises: Vand, kaffe og te ved buffeterne.
Royal Caribbean International: Vand, juice, kaffe og te.
Celebrity Cruises: Drikkevarepakke (drikkevarer op til 9 USD/glas, gælder for person 1 og 2 kahytten.)
Norwegian Cruise Line: Vand, juice, kaffe og te.

I nogle restauranter betaler man en kuvertafgift. Tydelig information om, hvilke restauranter du kan spise i uden at betale ekstra, finder du ombord.

Ekstra opredning

Ekstra opredning er på sofa eller i køjeseng eller sammenklappelig seng af enkel standard. Nogle gange er den ekstra opredning i væghængt seng. Komforten er mindre god end i en almindelig seng, og ofte er sengen kortere og smallere end en almindelig seng. Den ekstra opredning giver også mindre plads i kahytten.

Overnatning før eller efter krydstogtet

Morgenmad er kun inkluderet på hotellet, hvis det står i hotelteksten, på dit rejsedokument og på hotelvoucheren. Hvis du ønsker morgenmad, og den ikke er inkluderet i prisen, kan du som regel tilkøbe morgenmad direkte på hotellet.

Ombordstigning

Tidspunktet for ombordstigning på det aktuelle krydstogt vil være angivet på din billet. Hvis du ikke er ombord på skibet mindst 90 minutter før det planmæssige tidspunkt for afgang, antages det, at du ikke skal med på krydstogtet. Bestillingen vil da blive betragtet som annulleret, og du vil ikke være berettiget til nogen tilbagebetaling af købesummen udover tilbagebetaling af skatter/afgifter.

Gæster med særlige behov

Alle skibe har et begrænset antal kahytter, som er specielt indrettede til gæster med handicap. For at bestille kan du kontakte os på tlf. 7010 4200. Kørestolsbrugere skal selv medbringe deres egen kørestol. Visse forhold (for eksempel brug af tenderbåde for at komme i land) kan forhindre kørestolsbrugere i at gå i land i visse havne. Gæster med handicap eller andre medicinske tilstande skal kunne klare sig selv ombord eller rejse med nogen, der kan give den nødvendige assistance. Alle rederier forbeholder sig retten til at afvise en person, der rejser på trods af, at personens fysiske eller mentale tilstand ikke tillader det, eller hvis han eller hun kan have brug for mere pleje, end rejseledsagere eller personalet ombord kan tilbyde.

Krydstogt og graviditet

Det er kun tilladt for gravide at tage på krydstogt frem til og med uge 23 i graviditeten. Det er vigtigt, at du selv undersøger rederiets regler, inden du bestiller dit krydstogt. Læs mere på rederiernes hjemmesider.

Royal Caribbean International
Celebrity Cruises
Norwegian Cruise Lines
Costa Cruises

Sprog ombord

Det officielle sprog ombord er engelsk. Nogle af de ansatte taler også andre sprog såsom fransk, tysk, italiensk og spansk. Udflugter foregår på engelsk, hvis andet ikke er angivet. Al kommunikation såsom informationsmeldinger over højttalersystemet og nyhedsbreve er også på engelsk. Skandinavisktalende besætning og guider forekommer ikke.