Se hoteller (4)

Rejser til Becici

Montenegro, Montenegro
Becici byder på badeliv ved en af Montenegros længste strande, og der er desuden gåafstand til Budva.
Becici er en lille by syd for Budva med hyggelig stemning, gode hoteller, en lang strand, spændende snorkling i Adriaterhavet og en livlig strandpromenade.

Strandliv i Becici

Det meste af det, der sker i Becici, sker på stranden og langs strandpromenaden. I Becici slikker man sol og bader, spiser frokost på en hyggelig restaurant på strandpromenaden, køber lidt frisk frugt af en lokal handlende - og nyder simpelthen bare ferien i fred og ro. Trænger du til lidt mere liv, kan du følge gangstien og tunnelen langs havet, som fører ind til Budva.

All Inclusive

Flere af Spies' hoteller i Becici tilbyder All Inclusive, blandt andet Iberostar Bellevue. På flere af vores andre hoteller er det muligt at tilkøbe All Inclusive.

Udforsk Montenegro

Bacici er en god base for dig, der gerne vil opleve Montenegro på egen hånd. Herfra kører der busser i både nordlig og sydlig retning, og man kan bl.a. besøge naturreservatet Skadarsøen, middelalderbyen Kotor eller lægge vejen forbi luksuriøse Porto Montenegro med den elegante lystbådehavn.
Tips og nyttig info
 • All Inclusive
 • Fin strand
 • Hoteller på stranden
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Becici

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Strand
Becici har en lang og fin sandstrand, som i sin helhed kaldes Plaza Becici. Visse områder tilhører hotellerne, og de har derfor andre navne. Sandet er grovkornet blandet med rullesten, især i vandkanten og på havbunden, og her er ikke lavvandet. Liggestole og parasoller kan lejes, og der er toiletter og ferskvandsbrusere med jævne mellemrum langs hele stranden.
Øen Sveti Nikolai ligger lige ud for kysten og har flere fine strande, hvortil der afgår badebåde fra Plaza Becici. Hvis man tæller den del af stranden med, som egentlig tilhører nabobyen Rafailovici, er stranden næsten to kilometer lang. Stranden består af groft sand, og der er rullesten på havbunden. Også her kan du leje liggestole og parasoller, og langs med stranden løber en fin strandpromenade med restauranter og butikker.

Vandland

Hotel Mediteran har et vandland med flere forskellige vandrutsjebaner og en lazy river. Man skal betale entré til vandlandet.
Mad, drikke og natteliv
Langt de fleste barer og restauranter ligger kantet langs strandpromenaden, præcis som butikkerne. Her har du mulighed for at tage noget hurtig, lokal mad med dig, som du kan spise på farten. Prøv foreksempel cevapcici, pizza eller nogen af de velsmagende fiske- og skaldyrsretter.

Mad og drikke i Montenegro

Som i alle andre lande på Balkan er fastfood en livsvigtig del af livet i Montenegro. Det skal være noget, man kan spise når som helst, det skal findes overalt, og det skal ikke koste mere end lidt småpenge. Det kan være kogt eller grillet, sødt eller salt, men skal helst kunne holdes i én hånd og ikke indeholde ben. Ud fra disse rammer er der masser af fantastiske muligheder, eksempelvis:

• Cevapcici, ruller af hakket kød smagt til med forskellige krydderurter
• Pljeskavica, omtrent det samme som en burger
• Raznjici, kebab af svine- eller kalvekød
• Burek, en slags tærte af fillodej med ost og kød eller grøntsager
• Palacinke, pandekager med sødt/salt fyld

Derudover er der en overflod af kager og forskelligt bagværk, som man får i en serviet og spiser med det samme. Et typisk eksempel er priganice, friterede dejkugler, som man spiser med honning eller syltetøj til.,

Langs kysten dominerer fisk og skaldyr naturligvis. De vises gerne frem på et leje af is ude foran restauranten, og prisen afhænger af vægten. At Montenegro ligger tæt på Italien afspejler sig ikke blot i pizzaerne, men også i de mange varianter af risotto, der serveres på restauranterne. Der laves også meget udmærket pasta og lasagne, hvor temaet med fisk og skaldyr gerne går igen.

På restaurant

Et restaurantbesøg i Montenegro er en uformel begivenhed, som ikke kræver nogen særlig påklædning, og
børn er altid velkomne. Montenegrinerne selv er på
middelhavstid, og spiser sjældent før kl. 20.00, men på
feriestederne er restauranterne åbne hele dagen og til langt ud på aftenen. På feriestederne accepteres kreditkort i vid udstrækning, men for mindre beløb, en kaffe eller en øl, er det bedst med kontanter.

Drikkevarer

I Montenegro brygges der flere forskellige slags øl, og en af de mest almindelige er Niksicko, en ret så god lys øl, der
kan fås overalt. Montenegros vinproduktion går langt tilbage i tiden og kan godt måle sig med vinene fra den italienske nabo. Den mest populære drue hedder Vranac og giver fyldige røde vine. Derudover produceres der blandt andet vin på Chardonnay og Sauvignon Blanc-druer samt den lokale drue Krstac, som er betydeligt sværere at udtale end at drikke. Eftersom Montenegros vine oftest er de billigste på vinkortet, med vine der ligger på cirka 15 euro og opefter, er det oplagt at tage på opdagelsesrejse i den montenegrinske verden af vin.
Rakija er den lokale brændevin, som laves af stort set hvem
som helst og af hvad som helst, så længe det er nogenlunde organisk. Den oftest klare drik serveres gerne som en digestiv, og styrken kan variere mellem 40 og 60 %.
Nattelivet i Becici består mest af den underholdning, hotellerne tilbyder. Du kan også tage en spadseretur på strandpromenaden i solnedgangen. En halv times gåtur fra Becici venter Budvas indholdsrige natteliv.
Shopping
Udvalget er begrænset til det, som tilbydes på strandpromenaden i Becici, det vil sige strandartikler, tøj og lignende. Der findes et par små minimarkeder oven for hovedvejen. Et større udvalg finder du inde i Budva, hvor der er et par store shoppingcentre med forskellige butikker.
Aktiviteter og seværdigheder
Forskellige slags vandaktiviteter er stort set det eneste som tilbydes i Becici.

Aquapark Budva

Oppe i bjergene et lille stykke inden for Budva ligger Aquapark Budva, som er et stort vandland med mange forskellige vandrutsjebaner for voksne og børn, flere pools og en børneafdeling for de mindste. Vil du ikke gå dertil, kører bussen en gang i timen fra flere holdepladser i Budva.
Montenegro er fuld af alle mulige forskellige slags seværdigheder. Læg vejen forbi ringmuren som omgiver Stari Grad Budva, måske det finurlige kattemuseum eller den elegante yachthavn i Porto Montenegro.

Kotor

Kotor er en by ved kysten, som ligger omgivet af en ringmur. Dem findes der flere af, men i dette tilfælde går ringmuren op til toppen af et bjerg og derefter ned igen, mens selve byen kun ligger nede ved vandet. Ligesom Stari Grad Budva har Kotor romerske aner og venetianske indslag,men Kotor har en langt mere romantisk beliggenhed inde i en bugt, hvor havet møder bjergene. Inden for ringmuren er der fyldt med paladser, kirker og små, smukke torve med skyggefulde caféer. Hvis man er glad for katte, kan et besøg på byens kattemuseum anbefales, hvor man også kan donere et beløb til alle de katte, som lever - og ikke mindst sover - overalt i byen. Neden for bymuren ligger der et interessant marked med lokalproduceret ost, charcuteri, frugt og meget andet. Det tager blot cirka en halv time at tage bussen fra Becici til Kotor, og derefter tager det kun 10 minutter at gå fra busstationen ned til byen.

Porto Montenegro

Porto Montenegro er en stor glitrende opvisning af krom, luksus og penge. Mange penge. Nogle af de yachter som ligger her, koster lige så meget som en mellemstor stat. Og hvis man har penge til overs, er det ikke svært at bruge dem i nogle af de eksklusive butikker, der stille lokker kunderne ind, når de går en tur i de smalle gader ved marinaen. Man kunne f.eks. købe en BMW 540 med hjem. Eller måske en luksuslejlighed med udsigt over havet. Frem til slutningen af 1900-tallet var dette en flådebase. Men da det forhenværende Jugoslavien faldt, var der hverken tid eller penge til at holde basen åben. Herefter opkøbte en canadisk forretningsmand det hele med den hensigt, at han ville forvandle den gamle flådebase til en base for de rigtig, rigtig rige. Og det lykkedes. Porto Montenegro bliver den dag i dag sammenlignet med Monaco, St. Tropez og lignende steder, hvor man lægger sin store yacht til kaj, så alle kan se, når man drikker champagne. Men luksuriøs som Porto Montenegro er, er marinaen dog åben for alle, og mange benytter lejligheden til at beundre de flotte fartøjer, og fundere over hvor meget de egentlig har kostet. Når alt kommer til alt, er det jo en kommerciel virksomhed, og en del af markedsføringen ligger i, at de mange fartøjer skal være til offentlig skue året rundt.
Dette medfører, at alle de som arbejder på yachterne, skal have råd til at bo her. Så selvom restauranternes priser er højere end mange andre steder i Montenegro, er det ikke skræmmende sammenlignet med de danske priser. Og som prikken over i'et skal man blot gå et par hundrede meter, inden man befinder sig i Tivat - en helt almindelig montenegrinsk by med normale priser og det montenegrinske hverdagsliv.

Stari Grad Budva

Stari Grad Budva, som er den gamle del af byen Budva, ligger i den nordlige ende af byen omgivet af en ringmur. Bydelen har aner tilbage til antikken men er i sin nuværende form venetiansk, i hvert fald, hvis man ikke medregner den genopbygning, som blev foretaget efter det store jordskælv i 1979, hvor blot otte huse forblev ubeskadiget. Men genopbygningen er foretaget med omsorg og dygtighed, og Stari Grad Budva er i dag et af mange stemningsfyldte steder langs landets kyst med en imponerende ringmur, små, smukke torve og flere interessante restauranter.

Sveti Nikola

Nogenlunde midt på hovedstranden i Budva ligger molen, hvor taxibådene, som sejler ud til den lille ø Sveti Nikola, lægger til. Medbring madpakken og en flaske vand og stå ombord på en af taxibådene, så kan du gå i land 20 minutter senere og finde en strand, der passer til dig, og hvor du kan tilbringe hele dagen, hvis du har lyst.

Ostrog

Ostrog-klostret stammer fra 1600-tallet, og ligger højt oppe på en klippevæg tæt på Bjelopavlici-sletten. Klostret er et sandt stykke ingeniørkunst, og det fortjener et besøg, uanset om man kommer af religiøse eller kulturelle grunde. Det blev grundlagt af Biskop Vasilije, som var en af fire montenegrinske helgen, og hans relikvier findes stadig i klostret. Det er Montenegros mest besøgte pilgrimsby, og er en seværdighed i sig selv for nysgerrige rejsende. Her er der fantastisk udsigt ud over sletten, hvor montenegrinske og ottomanske soldater udkæmpede et slag i 1877. Det blev tyrkernes sidste store offensiv og forsøg på at erobre området.

Sveti Stefan

De fleste kan nok genkende den lille ø, Sveti Stefan, når de ser den, eftersom det er det mest kendte billede af Montenegro. Denne maleriske ø forbindes med fastlandet via et smalt næs, som siden breder sig ud i to fantastiske sandstrande på fastlandssiden. Her er i dag et stort luksushotel, som blev kendt i 70'erne, da man fik prominente gæster som bl.a. Sofia Loren, Elisabeth Taylor og andre af datidens kendisser.
Sådan kommer du omkring
Du kommer nemmest rundt med bus og taxi.

Bus

I Montenegro er det nemt at komme rundt på egen hånd med bus. Holdepladsen i Becici findes på hovedvejen ved hotel Mediteran. Du køber billet ombord på bussen eller af den billetsælger, som nogle gange sidder under en parasol ved holdepladsen.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Opholdet i Becici er på egen hånd.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Turistskat i Montenegro

Følgende turistskat skal betales direkte til hotellet ved ankomsten:

Voksne fra 18 år: 1,50 EUR pr. nat
Unge 12-17 år: 1 EUR pr. nat
Børn op til 11 år: 0,50 EUR pr. nat

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Hæveautomat findes.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Ingen.

El

220 V.

Øvrigt

Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser m.m.
Vejr og klima
 • januar
7°-1°
4
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • februar
8°1°
4
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
16
Regnfri dage
 • marts
12°3°
5
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • april
16°7°
6
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
 • maj
21°11°
8
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • juni
25°14°
9
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • juli
28°17°
10
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • august
28°17°
9
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • september
24°13°
8
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
 • oktober
19°9°
6
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
 • november
13°5°
4
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
 • december
8°1°
3
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 2 timer og 45 minutter fra København.

Afrejse

Spies tilbyder rejser til Becici med rutefly.

Flyet lander i Tivat Lufthavn.
Du kommer nemmest fra lufthavnen til hotellet ved at bestille privat transfer i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

Køretiden fra Tivat Lufthavn til Becici er ca. 35 minutter (ca. 25 km). I højsæsonen kan køretiden være længere pga. stærk trafik.

Find din rejse til Becici
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.