Se hoteller (1)

Rejser til Budva

Montenegro, Montenegro
En rejse til Budva byder både på en gammel bydel omkranset af en ringmur og en kilometerlang strand kantet af natklubber og barer.
Budva er kendt for to ting: den gamle bydel, Stari Grad, som ligger på en tange omgivet af en ringmur, og Slovenska Plaza, en kilometerlang strand kantet af restauranter, basarer og andet forlystelsesliv. Budvas gamle bydel omkranses af en ringmur bygget under det venetianske styre og er et mylder af smalle gader, hyggelige små torve og et hav af restauranter og barer, hvor man kan slå sig ned og se på folkelivet, mens man hviler benene efter at have gået en tur på ringmuren. Lige neden for muren løber Ricardova Glava; den første af tre små strande lige nord for Stari Grad. De andre to er Mogren 1 og 2, som man kommer hen til via en gangsti, der er hugget ind i klippevæggen. I Budva får du en rejse med både fornøjelse, kultur og masser af sol og strand.

Natteliv i Budva

Syd for Stari Grad ligger marinaen og derefter den kilometerlange strand, Slovenska Plaza. Langs stranden løber strandpromenaden Slovenska Obala, der byder på et utal af butikker, barer, restauranter og natklubber med dansegulve under åben himmel. Her står ferien på strandliv om dagen og fest og farver om aftenen. Der er lidt mindre hektisk i området inden for Slovenska Obala, hvor Budva byder på montenegrinsk hverdagsliv med restauranter, shoppingcentre og en busstation, hvorfra der kører busser langs kysten både nord- og sydpå.

Den Budvanske Riviera og Kotor

Den Budvanske Riviera, som kyststrækningen ud mod Adriaterhavet kaldes, er her de fleste og bedste af Montenegros strande ligger. Vil man se andet end hav og strand, kommer man nemt med bus eller taxi til f.eks. elegante Porto Montenegro eller den stemningsfulde middelalderby Kotor, hvor man kan tage en spadseretur langs den berømte ringmur.
Tips og nyttig info
 • Mad og drikke til gode priser
 • Lokale restauranter
 • Hoteller med gratis WiFi
 • Hoteller på stranden
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Budva

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Strand
I Budva er der strande for enhver smag. Længst mod nord ligger de mindre og mere intime strande Ricardova Glava og Mogren 1 og 2, hvor der er forholdsvis fredeligt. Alle tre strande er et par hundrede meter lange, har grovkornet sand og stenbund. Langs Budvas kilometerlange strand er der mere livligt og stemningsfyldt. Det er også i Budva, du finder et indbydende vandland, som står i kontrast til de fredfyldte strande på øen Sveti Nikola, som ligger et stykker ud for kysten.

Ricardova Glava

Ricardova Glava ligger lige neden for Stari Grads ringmur. Det er en 200 meter lang strand med groft sand og stenbund. Vandet er klart og velegnet til snorkling, men pas på søpindsvin. Du bør enten svømme hele vejen ind til stranden eller investere i et par badesko. Midt på stranden ligger der en mole, som går så langt ud i vandet, at man både kan springe i og dykke herfra. Liggestole og parasoller findes, men de er ret dyre at leje. Her er flere restauranter, hvis man bliver sulten eller tørstig.

Mogren 1

Fortsætter man langs gangstien, som er hugget ud i bjerget i den fjerne ende af Ricardova Glava, kommer man til Mogren 1, som er en cirka 100 meter lang strand med groft sand. Den er relativt smal men har alligevel plads til både udlejning af liggestole og til, at man bare kan brede håndklædet ud direkte på sandet. Her er toiletter, restaurant og ferskvandsbrusere. Lige som ved Mogren 2 stiger bjergvæggene stejlt op cirka 15 meter fra vandkanten og begrænser pladsen samtidig med, at de skaber en følelse af afsondrethed.

Mogren 2

Hvis du går videre langs Mogren 1 og går gennem den lille tunnel i klippen, så kommer du til Mogren 2. I de fleste henseender minder den om Mogren 1, men her er mindre plads til at brede håndklædet ud direkte på sandet. Til gengæld ligger der en cirka 10 meter høj klippe i strandens fjerneste ende, hvorfra vovehalsene eller de dumdristige kan springe direkte ned i havet.

Den slovenske Plaza

Den slovenske Plaza er Budvas hovedstrand og er ét langt stykke med sand, som ved første blik virker til at være helt dækket med liggestole og parasoller, men her er steder, først og fremmest i den sydlige ende, hvor man sagtens kan brede sit håndklæde ud direkte på sandet. Det er betydeligt billigere at leje liggestole her end ved de små strande nord for Stari Grad, men så står de til gengæld betydeligt tættere. Både på stranden og på strandpromenaden ligger der masser af barer og restauranter. Cirka midt på stranden ligger der en mole, hvorfra der afgår både bade- og taxibåde. I strandens sydligste ende, hvor gangstien til Becici begynder, ligger der en lille mole, hvis man foretrækker at springe direkte i havet i stedet for at gå ud fra stranden. Følg gangstien nogle hundrede meter og du kommer til en badeplatform, hvor du kan brede håndklædet ud og springe direkte i havet.

Sveti Nikola

Sveti Nikola er en ø, som ligger et lille stykke fra stranden. Her findes der små, smukke strande, hvortil man kan tage en af badebådene, som sejler hertil.

Aqua Park Budva

I Aquapark Budva findes der vandrutsjebaner, lazy river og meget mere. Ligger cirka to kilometer inden for Budva.
Mad, drikke og natteliv
I Budva finder du det meste lige fra hvide duge på bistroerne i Stari Grad til plastikkrus med øl ved Budvas hovedstrand, som kaldes den slovenske Plaza. Vil du spise i lidt roligere omgivelser, skal du begive dig op mod Stari Grad, og ellers er det bare at gå langs med strandpromenaden, til du finder noget, som passer dig og din tegnebog.

Mad og drikke i Montenegro

Som i alle andre lande på Balkan er fastfood en livsvigtig del af livet i Montenegro. Det skal være noget, man kan spise når som helst, det skal findes overalt, og det skal ikke koste mere end lidt småpenge. Det kan være kogt eller grillet, sødt eller salt, men skal helst kunne holdes i én hånd og ikke indeholde ben. Ud fra disse rammer er der masser af fantastiske muligheder, eksempelvis:

• Cevapcici, ruller af hakket kød smagt til med forskellige krydderurter
• Pljeskavica, omtrent det samme som en burger
• Raznjici, kebab af svine- eller kalvekød
• Burek, en slags tærte af fillodej med ost og kød eller grøntsager
• Palacinke, pandekager med sødt/salt fyld

Derudover er der en overflod af kager og forskelligt bagværk, som man får i en serviet og spiser med det samme. Et typisk eksempel er priganice, friterede dejkugler, som man spiser med honning eller syltetøj til.,

Langs kysten dominerer fisk og skaldyr naturligvis. De vises gerne frem på et leje af is ude foran restauranten, og prisen afhænger af vægten. At Montenegro ligger tæt på Italien afspejler sig ikke blot i pizzaerne, men også i de mange varianter af risotto, der serveres på restauranterne. Der laves også meget udmærket pasta og lasagne, hvor temaet med fisk og skaldyr gerne går igen.

På restaurant

Et restaurantbesøg i Montenegro er en uformel begivenhed, som ikke kræver nogen særlig påklædning, og
børn er altid velkomne. Montenegrinerne selv er på
middelhavstid, og spiser sjældent før kl. 20.00, men på
feriestederne er restauranterne åbne hele dagen og til langt ud på aftenen. På feriestederne accepteres kreditkort i vid udstrækning, men for mindre beløb, en kaffe eller en øl, er det bedst med kontanter.

Drikkevarer

I Montenegro brygges der flere forskellige slags øl, og en af de mest almindelige er Niksicko, en ret så god lys øl, der
kan fås overalt. Montenegros vinproduktion går langt tilbage i tiden og kan godt måle sig med vinene fra den italienske nabo. Den mest populære drue hedder Vranac og giver fyldige røde vine. Derudover produceres der blandt andet vin på Chardonnay og Sauvignon Blanc-druer samt den lokale drue Krstac, som er betydeligt sværere at udtale end at drikke. Eftersom Montenegros vine oftest er de billigste på vinkortet, med vine der ligger på cirka 15 euro og opefter, er det oplagt at tage på opdagelsesrejse i den montenegrinske verden af vin.
Rakija er den lokale brændevin, som laves af stort set hvem
som helst og af hvad som helst, så længe det er nogenlunde organisk. Den oftest klare drik serveres gerne som en digestiv, og styrken kan variere mellem 40 og 60 %.
I sommersæsonen er nattelivet intenst med både klubber, udendørsdiskoteker og barer af forskellig art. Budvas strandpromenade kantes af barer, restauranter, klubber og diskoteker, som hellere end gerne byder dig indenfor. Her kan du fest og danse med folk fra hele Europa, eftersom Montenegro lokker turister til fra både nabolandene samt Vesteuropa. Store dele af nattelivet lukker ved 1-tiden, så gå ikke fra hotellet alt for sent. I Stari Grad er det mere fredeligt, og inden for ringmuren arrangeres der ofte både koncerter og teaterstykker af forskellig art.
Shopping
Der gode muligheder for at shoppe i både Budvas små og store butikker samt det lokale shoppingcenter. Overalt sælges der tøj, smykker, souvenirs og lokalt håndværk. Her findes det meste, medmindre man er til de mere eksklusive mærker.
Sport og træning
Der er mulighed for vandring og mountainbiking, hvis man trænger til lidt afveksling fra sol og strand.

Langs Slovenska Plaza tilbydes vandsport som vandski, paragliding og SUP.
Aktiviteter og seværdigheder
Aqua Park Budva ligger cirka to kilometer inde i landet. På den sydlige del af Slovenske Plaza tilbydes bungyjumping. Der arrangeres også koncerter og teaterfestivaler.

Sveti Nikola

Nogenlunde midt på hovedstranden i Budva ligger molen, hvor taxibådene, som sejler ud til den lille ø Sveti Nikola, lægger til. Medbring madpakken og en flaske vand og stå ombord på en af taxibådene, så kan du gå i land 20 minutter senere og finde en strand, der passer til dig, og hvor du kan tilbringe hele dagen, hvis du har lyst.

Aquapark Budva

Oppe i bjergene et lille stykke inden for Budva ligger Aquapark Budva, som er et stort vandland med 10-12 forskellige vandrutsjebaner for voksne og børn, flere forskellige pools og en børneafdeling for de mindste. Vil du ikke gå dertil, kører bussen en gang i timen fra flere holdepladser i Budva.
Montenegro er fyldt med både små og store seværdigheder. Her er spændende byer, historiske klostre, smuk natur og meget andet. Og ofte er det ikke nødvendigt at køre i timevis - bare en lille tur med bussen så er man fremme.

Lovcen national park – Mausoleum of Njegoš

Lovcen er en af Motenegros mest populære nationalparker. Parken ligger mellem Kotor, Cetinje og Budva, og derfor er det nemt at tage turen derud fra alle kystens badebyer. Den smalle, snoede vej fra Kotor er en af landets smukkeste kyststrækninger med en fantastisk udsigt ud over Kotor-bugten langs hele strækningen. Lovcen National Park er også et populært udflugtsmål blandt de montenegrinske familier i sommermånederne. På grund af parkens højde beliggenhed er temperaturen ofte cirka ti grader køligere end ved kysten, og det kan derfor være en kærkommen pause fra sommervarmen. Nationalparken omfatter hele 6.220 hektarer, hvoraf to tredjedele er skov. Lovcen er nok allermest kendt for at være stedet, hvor poet, biskop og leder Petar Petrovic ligger begravet i sit mauloseum. Vil man gerne besøge mauloseet, skal man en tur op af en trappe med 461 trin. Men det er besværet værd. Når man kommer op til toppen, får man en strålende panoramaudsigt ud over de omkringliggende bjerge. Du kan også begive dig ind til Njeguši og besøge det lokale museum, som samtidig er stedet, hvor Njegoš blev født. Men byen Njeguši er ikke bare kendt for sin biskop. Her produceres også yderst velsmagende, røget skinke og ost.

Kotor

Ved foden af Mount Lovcen, i den sydlige del af Kotorske-bugten, ligger Kotor. Det er en yderst velbevaret middelalderby med en fin ringmur. Byen er ikke blot en af Montenegros mest besøgte seværdigheder - den er også med på UNESCOs verdensarvsliste. Kotor er en charmerende by med marmorbelagte stræder, og en arkitektur der tydeligt er præget af barokken, Venedig og Østrig/Ungarn. Og selvom byen er meget historisk, er den fuld af liv, masser af arrangementer og aktiviteter året rundt. Og hvis du føler for en lille udfordring, kan du klatre op til San Giovanni-bastionen og opleve den fantastiske udsigt ud over Kotor-bugten.

Cetinje

Du kommer nemt fra Budva til Cetinje med bil eller via den snoede serpentinevej fra Kotor. Byen har en lang og spændende historie, og er uden tvivl et besøg værd for den kulturelt interesserede, som gerne vil lære mere om Montenegros rige historie. Selvom Podgorica er landets egentlige hovedstad, er det Cetinje der, med sine pastelfarvede huse, frodige alléer og mange seværdigheder, er Montenegros historiske og kulturelle knudepunkt. En formiddag i Cetinje og en eftermiddagsvandring på Mount Lovcen bliver tilsammen en indholdsrig og spændende dag.

Durmitor National Park – Tara Canyon – Crno

Bjerget Dumitor, der ligger i Durmitor National Park, har en højde på 2.522 meter. Durmitor betyder "sovende", hvis man oversætter det fra en af Montenegros urgamle dialekter. Bjerget kom med på UNESCOs Verdensarvsliste i 1980 sammen med floderne Tara, Draga og Susica, hvis snævre dale går tværs igennem Durmitor National Park. Tara River Canyon er en seværdighed i sig selv, da den er ca. 80 km lang og 1.300 meter dyb, og er derfor kun overgået af Grand Canyon i USA. Ved bjergets slutning og videre ind i landet ligger der ca. 20 gletsjersøer. Alle er de af forskellig størrelse. Men når man alligevel er her, bør man besøge Black Lake, der ligger ved foden af Durmitor. Det er den største, dybeste og mest kendte sø, som er opstået ved, at gletsjerisen i sin tid trak sig tilbage. Her finder man også en 3,5 km lang vandring rundt om hele øen.

Perast

Denne lille, solrige by er fuld af seværdigheder som f.eks. et palads og flere stenkirker. Byen er med på UNESCOs verdensarvsliste, og er med tiden blevet omhyggeligt restaureret for at bringe det gamle udseende tilbage. Her er dog stadig flere ruiner, som fortæller om, hvad her engang var, og som desuden er med til at give byen sin charme. Og det er ikke svært at forestille sig, at byen engang var Kotor-bugtens kraftfulde og livlige centrum. Perast er nok mest kendt for de to kirker, som ligger på øer lige ud for byens kyst. Den ene ø er naturlig, og har et kloster, som er lukket for besøgende. Den anden ø er kunstig, og kaldes for Gospa od Škrpjla, eller "Vor frue af klipperne". Opbygningen af øen stod på i over 600 år, og har egen kirke. I kirken er der desuden et lille, spændende museum, som er et besøg værd.
Sådan kommer du omkring
Taxi og lokalbus.

Lokalbusser

I Montenegro er det let at komme rundt på egen hånd med bus. Busstationen i Budva ligger ved hovedvejen lidt inde i landet. Billetter købes ved busstationen, hvor du også kan få oplysninger om afgangstider, destinationer m.m.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Opholdet i Budva er på egen hånd.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Turistskat i Montenegro

Følgende turistskat skal betales direkte til hotellet ved ankomsten:

Voksne fra 18 år: 1,50 EUR pr. nat
Unge 12-17 år: 1 EUR pr. nat
Børn op til 11 år: 0,50 EUR pr. nat

Valuta og kreditkort

Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Ingen.

El

220 V.

Øvrigt

Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser m.m.
Vejr og klima
 • januar
7°-1°
4
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • februar
8°1°
4
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
16
Regnfri dage
 • marts
12°3°
5
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • april
16°7°
6
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
 • maj
21°11°
8
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • juni
25°14°
9
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • juli
28°17°
10
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • august
28°17°
9
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • september
24°13°
8
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
 • oktober
19°9°
6
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
 • november
13°5°
4
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
 • december
8°1°
3
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 2 timer og 45 minutter fra København.

Afrejse

Spies tilbyder rejser til Budva med rutefly.

Flyet lander i Tivat Lufthavn.
Du kommer nemmest fra lufthavnen til hotellet ved at bestille privat transfer i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

Køretiden fra Tivat Lufthavn til Budva er ca. 35 minutter (ca. 20 km). I højsæsonen kan køretiden være længere pga. stærk trafik.

Find din rejse til Budva
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.