Se hoteller (4)

Rejser til Petrovac

Montenegro, Montenegro
I Petrovac tilbringes dagene med svømmeture, afslapning på stranden og måske en skyggefuld frokost på strandpromenaden.
Selv om Petrovac er en lille by, rummer den alt det, man gerne vil have i ferien: en skøn strand, krystalklart vand, en skyggefuld strandpromenade og et stort udvalg af barer, caféer og restauranter. Den lille hyggelige by er omkranset af bjerge, og skuer man ud over havet, kan man se de to små klippeøer Katic og Sveta Nedelja, hvortil man kan sejle i kajak. Petrovac besøges af feriegæster fra hele Europa, ikke mindst i august, hvor man kan høre både italiensk, polsk og serbisk i byens gader. Om dagen kan der godt blive trængsel på bystranden, og mange vælger derfor at gå til en af strandene længere sydpå, hvorefter man vender tilbage til Petrovac sidst på eftermiddagen.

Petrovac, Lucice eller Buljarica?

En rejse til Petrovac giver dig flere forskellige strande at vælge imellem. Stranden i Petrovac er nærmest perfekt med sit rødlige sand og mange faciliteter, men blot ti minutter syd for byen ligger Lucice-stranden i en smuk lille bugt, og går man endnu et stykke vej, kommer man til den flere kilometer lange strand Buljarica. Uanset hvilken strand du vælger, kan du blive og nyde solen og havet, så længe du vil. Og på alle strande findes brusere og et godt udbud af barer og skyggefulde restauranter, så du få en bid mad eller måske noget koldt at drikke.

Aften i Petrovac

Petrovac er et af kystens mere fredelige rejsemål, og de fleste rejser hertil for at nyde en god middag på en af byens mange restauranter og måske gå en tur langs stranden. Rejser man med børn, kan man roligt lade dem løbe lidt rundt alene på strandpromenaden, mens man selv nyder en drink i solnedgangens skær; Petrovac er et venligt sted - og så lille, at man ikke kan fare vild.

Børnevenlige hoteller i Petrovac

Hvis du rejser med med børn til Petrovac, bør du tage et kig på Vile Oliva, som er et rummeligt hotel med to poolområder og en god beliggenhed et stenkast fra stranden.

Nysgerrig på Montenegro?

Man kan sagtens få en uge eller to til at gå i Petrovac, men vil du se mere af Montenegro, skal du blot gå til busstationen, hvorfra du kan komme hvorhen du vil. Det kunne f.eks. den maleriske middelalderby Kotor på blot en times tid. Du kan også tage bussen til livlige Budva - en tur på godt en halv time.
Tips og nyttig info
 • Familiehoteller
 • Fin strandpromenade
 • Gode restauranter
 • Fin strand
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Petrovac

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Strand
I Petrovac er der flere fine strande at vælge mellem. På samtlige strande kan man leje liggestole og parasoller, og der er ferskvandsbrusere med jævne mellemrum. På alle strandene er der også gode faciliteter i form af barer og nogle restauranter, så man behøver hverken at sulte eller tørste. Petrovac er knap en halv kilometer lang, og kan blive ret snæver, når det er højvande. Stranden består af grovkornet sand blandet med rullesten - specielt fra vandkanten og ud. Lucice-stranden er bare et par hundrede meter lang, med en strandpromenade i skyggen kantet af barer, restauranter og mindre butikker. Den flere kilometerlange strand, Buljarice, ligger ca. en halv times gåtur fra Petrovac. Samtlige strande blive ganske hurtigt dybe, og på dem allesammen er der brusere, liggestole og parasoller, man kan leje.

Petrovac

Stranden i Petrovac er i hele sin længde mere eller mindre optaget af liggestole og parasoller, som man kan leje for en dag. Da vandet ret hurtigt bliver dybt, og bølgerne kan være ret høje, bør man holde opsyn med små børn. Sandet er rødligt og grovkornet med interessante runde rullesten i vandkanten. Ved lavvande er her god plads, men ved højvande kan bølgerne slå ind blandt solstolene. Cirka 50 meter ude ligger der et flydereb, som afskærmer de badende fra bådene. Livreddere holder opsyn og fløjter energisk, når de synes, at nogen, specielt børn, kommer for langt ud. Der findes brusere med iskoldt ferskvand med jævne mellemrum, hvis man vil skylle salt af sig.

Brsalj

Det er egentlig forkert at kalde dette for en strand. Badested er måske et bedre navn. Går man gennem en tunnel i den sydlige ende af Petrovac-stranden, kommer man til en platform, som delvist er udhugget i bjerget. Her er der cirka 50 liggestole og servering. Her bader man ved at springe direkte i havet, og når man er færdig med at bade, går man op af den trappe, som er hugget ud i klipperne. Husk endelig at kigge på den interessante geologi med nøje definerede jordlag, som er kommet til at stå på højkant i forbindelse med et jordskælv for meget længe siden.

Lucice-stranden

Går man et lille stykke op fra stranden i Petrovac og følger vejen forbi tennisbanerne og fodboldbanen og siden skråt ned til højre, kommer man til en gangsti, som fører til Lucice-stranden. Også denne strand er mere eller mindre dækket af liggestole og parasoller, men den er noget bredere. På strandpromenaden er der masser af muligheder for at spise frokost eller få noget koldt at drikke, og i den sydlige ende er der en lille vandrutsjebane.

Buljarice-stranden

I den fjerneste ende af Lucice-stranden forsvinder endnu en gangsti stejlt op i vegetationen, og efter en lidt hård stigning ser man Buljarice-stranden. Det er blot at følge gangstien nedad og siden gå til højre nogle meter efter en lille bro, så er man fremme. Buljarice er den mindst udviklede af strandene og er domineret af en campingplads, som følger stranden sydpå. I den nordlige ende kan man leje liggestole og parasoller, men der bliver færre af dem, jo længere sydpå man kommer.
Mad, drikke og natteliv
Petrovac har et godt udbud af restauranter, barer og caféer, hvoraf de fleste ligger i nærheden af strandpromenaden og direkte ved stranden. Der serveres alt fra lokale specialiteter til internationale retter og fastfood, og mange steder kan man bestille frisk fisk og skaldyr efter vægt - spørge efter en cirkapris, før du bestiller. På langt de fleste spisesteder er du velkommen, uanset om du vil spise, eller blot ønsker noget af drikke.

Mad og drikke i Montenegro

Som i alle andre lande på Balkan er fastfood en livsvigtig del af livet i Montenegro. Det skal være noget, man kan spise når som helst, det skal findes overalt, og det skal ikke koste mere end lidt småpenge. Det kan være kogt eller grillet, sødt eller salt, men skal helst kunne holdes i én hånd og ikke indeholde ben. Ud fra disse rammer er der masser af fantastiske muligheder, eksempelvis:

• Cevapcici, ruller af hakket kød smagt til med forskellige krydderurter
• Pljeskavica, omtrent det samme som en burger
• Raznjici, kebab af svine- eller kalvekød
• Burek, en slags tærte af fillodej med ost og kød eller grøntsager
• Palacinke, pandekager med sødt/salt fyld

Derudover er der en overflod af kager og forskelligt bagværk, som man får i en serviet og spiser med det samme. Et typisk eksempel er priganice, friterede dejkugler, som man spiser med honning eller syltetøj til.,

Langs kysten dominerer fisk og skaldyr naturligvis. De vises gerne frem på et leje af is ude foran restauranten, og prisen afhænger af vægten. At Montenegro ligger tæt på Italien afspejler sig ikke blot i pizzaerne, men også i de mange varianter af risotto, der serveres på restauranterne. Der laves også meget udmærket pasta og lasagne, hvor temaet med fisk og skaldyr gerne går igen.

På restaurant

Et restaurantbesøg i Montenegro er en uformel begivenhed, som ikke kræver nogen særlig påklædning, og
børn er altid velkomne. Montenegrinerne selv er på
middelhavstid, og spiser sjældent før kl. 20.00, men på
feriestederne er restauranterne åbne hele dagen og til langt ud på aftenen. På feriestederne accepteres kreditkort i vid udstrækning, men for mindre beløb, en kaffe eller en øl, er det bedst med kontanter.

Drikkevarer

I Montenegro brygges der flere forskellige slags øl, og en af de mest almindelige er Niksicko, en ret så god lys øl, der
kan fås overalt. Montenegros vinproduktion går langt tilbage i tiden og kan godt måle sig med vinene fra den italienske nabo. Den mest populære drue hedder Vranac og giver fyldige røde vine. Derudover produceres der blandt andet vin på Chardonnay og Sauvignon Blanc-druer samt den lokale drue Krstac, som er betydeligt sværere at udtale end at drikke. Eftersom Montenegros vine oftest er de billigste på vinkortet, med vine der ligger på cirka 15 euro og opefter, er det oplagt at tage på opdagelsesrejse i den montenegrinske verden af vin.
Rakija er den lokale brændevin, som laves af stort set hvem
som helst og af hvad som helst, så længe det er nogenlunde organisk. Den oftest klare drik serveres gerne som en digestiv, og styrken kan variere mellem 40 og 60 %.
Der er fredeligt i Petrovac om aftenen. Generelt nøjes de fleste med en lang middag på strandpromenaden, inden de måske går en tur for at se på folkelivet. Der findes nogle få musikbarer, hvis man vil more sig lidt mere, men der er ingen diskoteker eller natklubber.
Shopping
Shoppingudvalget i Petrovac er på ingen måde prangende. De fleste varer består af ting, man kan få brug for på stranden som for eksempel badebolde, snorkler og dykkermasker eller spraglede badehåndklæder. På strandpromenaden ligger der også en udmærket boghandel med bøger på engelsk, tegneblokke og tusser samt forskellige spil, hvis man får lyst til at tilbringe en stund i skyggen. Mere praktiske ting som shampoo, batterier og vand kan du klare i et af byens minimarkeder, og får du brug for plaster eller solcreme, findes her to apoteker. Får du lyst til at fornemme den lokale atmosfære, kan du besøge byens lille og stille marked, hvor du kan handle frugt til at tage med på stranden.
Aktiviteter og seværdigheder
Ro i kajak, tag på fisketur, spil tennis eller prøve nogle af de mange andre aktiviteter.

Bar – Stari Bar – Olive Tree

Den hyggelige by Bar er ofte det første, tilrejsende til Montenegro ser, eftersom det er her, færgerne fra Italien lægger til. Selvom stranden er stenet, og byen mangler egentlige seværdigheder i centrum, er byen alligevel et besøg værd på grund af de mange pragtfulde ruiner i Stari Bar. "Stari" betyder gammel, og vil man opleve ruinerne, ligger de ca. fem kilometer oppe i bjergene. Heroppe får du en betagende udsigt, hvor du kan se de lokale landbrug i dalene nedenunder, samt de dramatiske klipper som omgiver hele byen. Tæt på Stari Bar ligger en af områdets seværdigheder; et oliventræ som efter sigende er mere end 2000 år gammelt. Oliventræet i Mirovica skulle være det ældste i Europa og dermed et af de ældste i hele verden. Denne naturlige seværdighed er beskyttet af en lov fra 1957, og det siges, hvis der var uenigheder i familien, kunne det løses under dette træ. Bar er desuden kendt som olivenbyen - dels på grund af oliventræet i Mirovica og dels på grund af at der dyrkes mange oliven i her området.

Katic og Sveta Nedelja

De to klippeøer, man kan se fra stranden, kan man nå ved at leje en kajak og ro i 20 minutter. Det er svært at gå i land på grund af bølgerne, men udsigten er smuk, og man kan ikke lade være med at spekulere over hvem, der byggede det lille kapel højt op og hvorfor.

Bådture

Der afgår glasbundsbåde fra Petrovacs lille havn, som tager dig med rundt om odden i retning mod Becici og Budva. Undervejs standser bådene ved strande, som ellers er utilgængelige, og hvor man kan bade.

Kotor

Kotor er en by ved kysten, som ligger omgivet af en ringmur. Dem findes der flere af, men i dette tilfælde går ringmuren op til toppen af et bjerg og derefter ned igen,
mens selve byen kun ligger nede ved vandet. Ligesom Stari Grad Budva har Kotor romerske aner og venetianske indslag, men Kotor har en langt mere romantisk beliggenhed inde i en bugt, hvor havet møder bjergene. Inden for ringmuren er der fyldt med paladser, kirker og små, smukke torve med skyggefulde caféer. Hvis man er glad for katte, kan et besøg på byens kattemuseum anbefales, hvor man også kan donere et beløb til alle de katte, som lever - og ikke mindst sover - overalt i byen. Neden for bymuren ligger der et interessant marked med lokalproduceret ost, charcuteri, frugt og meget andet. Det tager under en time at tage bussen fra Petrovac til Kotor, og derefter tager det kun 10 minutter at gå fra busstationen ned til byen.

Lake Skadar

Dette er den største sø i det sydøstlige Europa, og nationalparkerne rummer en af Europas største vådområder med store populationer af vadedyr. Søens overflademål varierer imellem 370 og 550 km2 afhængig af årstid. To tredjedele af søen ligger i Montenegro, og den sidste tredjedel ligger i Albanien. Her er der mange forskellige arter af plante- og dyreliv, som alle beskyttes af Lake Skadar Nationalpark. Her er der rig mulighed for at kigge på fugle, hvis man interesserer sig for ornitologi. Ellers kan man også komme ud og sejle, prøve paddle og meget andet. Rijeka Crnojevica ligger tæt på det, som betegnes som den smukkeste del af Lake Skadar. Dette område var i mange år et tilflugtssted for den daværende kongelige familie, når de skulle feriere. Det er også her den tidligere konge, Nikola, byggede sit hof. Til trods for at byen engang var en vigtig handelsby, er det nu en stille by med nogle små, charmerende restauranter mod vandet uden nogle nævneværdige seværdigheder. En lille vej leder mod Virpazar, som er det største samlingssted ved søen. Vejen er både stejl og smal, men udsigten gør det besværet værd.

Den romerske villa

Allerede de gamle romere opdagede Petrovacs charme og efterlod en romersk villa komplet med mosaikker og teglvægge. Man kan ikke sige, at den hverken er velbevaret eller tilgængelig, men det giver en fantastisk fornemmelse at kigge ind på mosaikgulvet og tænke på, at folk gik på det for næsten 2.000 år siden.

Ulcinj – Velika Plaža

Ulcinj er den sydligste by langs den montenegrinske kyst, og bliver, med sine 2000 års historie, betragtet som den ældste by i Adriaterhavet. Med påvirkninger fra både vesten og orienten er der efterladt en del historiske spor blandt de mange seværdigheder i denne smukke by. Valdanos-bugten, City Beach, Long Beach, Ada Bojana og den gamle by er bare nogle af de steder man er nødt til at opleve på sin ferie. Long Beach (Velika Plaža) er, som navnet antyder, Adriaterhavets længste strand på hele 13 km. Den strækker sig fra Bojana til Port Milena i Ulcinj. Da blæsten her er næsten er konstant i sommermånederne, er den ideel for både kite- og windsurfere.
Sådan kommer du omkring
Fra Petrovac' busstation er der hyppige busafgange i både nordlige og sydlig retning. Man kan også tage en taxi - gør man det, bør man aftale prisen i forvejen.

Lokalbusser

I Montenegro er det let at komme rundt på egen hånd med bus. Busstationen i Petrovac ligger et lille stykke vej fra stranden. I busskuret siger man, hvor man skal hen, og så får man en billet, hvorpå der står afgangstid, busselskab, destination og andre nyttige oplysninger.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Opholdet i Petrovac er på egen hånd.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Turistskat i Montenegro

Følgende turistskat skal betales direkte til hotellet ved ankomsten:

Voksne fra 18 år: 1,50 EUR pr. nat
Unge 12-17 år: 1 EUR pr. nat
Børn op til 11 år: 0,50 EUR pr. nat

Valuta og kreditkort

Der er hæveautomater på strandpromenaden. Kreditkort accepteres i de fleste restauranter og butikker.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Ingen.

El

220 V.

Øvrigt

Petrovac er et kuperet rejsemål med store højdeforskelle. Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser m.m.
Vejr og klima
 • januar
7°-1°
4
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • februar
8°1°
4
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
16
Regnfri dage
 • marts
12°3°
5
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • april
16°7°
6
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
 • maj
21°11°
8
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • juni
25°14°
9
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • juli
28°17°
10
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • august
28°17°
9
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • september
24°13°
8
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
 • oktober
19°9°
6
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
 • november
13°5°
4
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
 • december
8°1°
3
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 2 timer og 45 minutter fra København.

Afrejse

Spies tilbyder rejser til Petrovac med rutefly.

Flyet lander i Tivat Lufthavn.
Du kommer nemmest fra lufthavnen til hotellet ved at bestille privat transfer i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

Køretiden fra Tivat Lufthavn til Petrovac er ca. 1 time (ca. 40 km). I højsæsonen kan køretiden være længere pga. stærk trafik.

Find din rejse til Petrovac
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.