Miljøarbejde på hotellerne

Siden begyndelsen af 1990’erne har Spies arbejdet med miljøspørgsmål på vores egne Sunwing Family Resorts og Sunprime Hotels samt arbejdet for at påvirke vores samarbejdspartneres arbejde i mere miljøvenlig retning.

Vores egne Sunwing Family Resorts begyndte i 1995 at arbejde efter et unikt miljøprogram med titlen ”100 steps towards a better environment”. I 2001 blev der taget endnu et skridt ved at indføre det nordiske svanemærkes miljøprogram. Kort tid derefter indførte EU sin egen miljømærkning; EU Ecolabel, den øverste grad af miljøcertificering for hoteller i dag.

Ud over vores implementering af EU Ecolabel på vores Sunwing Family Resorts arbejder vi også med Travelife-certificering. Travelife er en uafhængig organisation, der støttes af alle større europæiske rejsearrangører.

Miljøklausuler i alle hotelkontrakter

Foruden EU Ecolabel og Travelife har vi en miljøklausul i de kontrakter, som alle hotelejere underskriver. Dermed skriver hotelejeren under på at overholde en række grundlæggende miljøkrav, der har til formål at mindske forbruget af energi, vand og kemikalier samt at begrænse mængden af affald. Opfølgning sker hvert år, når kontrakten skal fornys. De hoteller, der ikke lever op til eller forbryder sig mod klausulen, har vi ret til at afbryde samarbejdet med.

Mere om Spies

Her finder du information om os. Læs bl.a. om, hvordan vi arbejder med bæredygtighed og om, hvordan vi sikrer kvalitet og sikkerhed for vores kunder.