PART OF THE THOMAS COOK GROUP

Rejsemålsfakta, Funchal

Madeira har ca. 250.000 indbyggere og hører til Portugal. Funchal har ca. 100.000 indbyggere med forstæder og er øens hovedstad. Byen ligger på øens sydkyst, og her finder du et utal af restauranter, barer, caféer og butikker. Perlen er den botaniske have, som har en svimlende udsigt over byen og havet.

Afrejse

Vi har charterrejser til Madeira året rundt med afrejse fra København. Flyet lander uden for Funchal.

Du kan desuden rejse til Funchal hele året med rutefly og fleksibel rejselængde, hvor du kan være væk, så længe du har lyst, uden at være bundet af faste rejsedatoer.

Flyvetid

Ca. 5 timer.

Tidsforskel

Dansk -1 time.

Vores service

I din ferie kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tips og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Du er også velkommen i vores servicecenter i Funchal. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Transfer til hotellet

Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Funchal. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra Funchal Lufthavn til dit hotel er fra cirka 30-60 minutter (ca. 20 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop. Bagagen køres med separat bagagetransport fra lufthavnen til hotellets reception (med undtagelse af The Cliff Bay Resort, Royal Savoy Resort og Pestana Royal Premium All Inclusive Ocean & SPA). Det samme gælder ved hjemrejsen, hvor du sætter bagagen i receptionen, hvorefter den transporteres til lufthavnen. For at din bagage skal komme med den rigtige vogn, bør du mærke den med Spies' bagage-tag, som du finder bagerst i mappen på hotellet.

Læs mere om transfer.

Hvis du har bestilt en pakkerejse med rutefly, kan du i de fleste tilfælde bestille transfer til dit hotel - som regel i taxi eller minibus. Du finder al information om bestilt transfer på dit rejsebevis. Prisen for transfer varierer afhængigt af transportmiddel og afstand til hotellet. Den nøjagtige pris oplyses ved bestilling.

Easy Travel

Ved ankomst og afrejse transporteres bagagen i særlige vogne, og den skal derfor være tydeligt mærket med Spies' bagagemærker og hotelnavn. Der kan gå op til to timer, før bagagen ankommer til hotellet.

Strande

Bortset fra de kunstigt anlagte sandstrande ved Calheta og Machito har Madeira ikke så mange strande. Til gengæld har øen flere store havbade (saltvandspools) og også almindelige pools. Entréafgiften til havbadene varierer meget, regn med ca. 4-10 EUR. Ud over entréafgiften skal der også betales for leje af liggestole. Havbadene har normalt åbent kl. 9-18, og de fleste badeanlæg har både bar og restaurant. De kunstigt anlagte strande består af sand importeret fra Sahara, og du kommer nemmest dertil med lejebil; til stranden ved Calheta tager det omkring 25 minutter fra Funchal. Til stranden i Machito øst for lufthavnen kan du også tage bus 113 fra Funchal.

Aktiviteter

Tennis, ridning, golf, canyoning, vandrestier (ca. 2000 km) og dykning. Sportsfiskeri, delfinsafari og windsurfing. Karnevallet på Madeira finder sted 7.-14. februar 2018 og byder på to karnevalsoptog; det største løber af stablen 10/2. Den årlige blomsterfestival fejres 19/4-6/5 2018.

Mad og drikke

Rigtig mange restauranter og barer. Madeiras nationalret er espadafisk, som gerne serveres med bl.a. banan.

Vejledende priser på restaurant:
Pastaret eller kylling med pommes frites ca. 9,50 EUR
Finere 2-retters middag fra ca. 25 EUR
Espadafisk ca. 15 EUR
Espetada (kød på spyd) ca. 18 EUR

Sodavand ca. 2-3 EUR
Vand 1 1/2 liter ca. 2-3 EUR
Øl (Coral) ca. 1,80 EUR
Vin fra 12 EUR

Vejledende priser i butik:
Sodavand ca. 1 EUR
Vand 1 1/2 liter ca. 1 EUR
Øl (Coral) ca. 1 EUR
Vin fra 3,50 EUR

Natteliv

Flere diskoteker, pubber med musik, barer, jazzklubber og et kasino.

Shopping

Priserne på Madeira er nogenlunde som i Danmark, men det kan ofte betale sig at kigge efter sko, kurvevarer og mærketøj. Guld og sølv er ikke specielt billigt. Udvalget af butikker i Funchal er stort og ligger spredt. Besøg for eksempel skogaden, Rua dos Tanoeiros, hvor der findes skobutikker for enhver smag og pengepung. Også flere indkøbscentre: Madeira Shopping i São Matinho og Forum Madeira i Lido-området har begge meget at vælge mellem. Husk også at købe nogle flasker med hjem af den berømte Madeira-vin.

Transport

Taxi inden for Funchal koster ca. 5 EUR og bus ca. 1,90 EUR.

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Hæveautomater findes.

Pas, visum og dansk fremmedpas

Du skal altid medbringe dit pas på rejsen, uanset om du rejser inden for eller uden for EU. Inden afrejse er det vigtigt, at du selv tjekker, hvilke regler der gælder for netop dit rejsemål. Nogle lande kræver, at dit pas er gyldigt i op til 6 måneder efter hjemrejsen. Der kan også være særlige visumregler afhængigt af rejsemål, rejsens længde, eller hvis du ikke har dansk pas. Du finder information på Udenrigsministeriets hjemmeside. Vi anbefaler, at du kontakter det pågældende lands ambassade/konsulat direkte, hvis du har spørgsmål til reglerne. Vær opmærksom på, at du nægtes indrejse, hvis reglerne for passets gyldighed, dansk fremmedpas eller visum ikke overholdes.

Vaccinationer

Husk, at du selv har ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

El

220 V.

Klima og vejr

Madeira har et meget behageligt klima. Dagtemperaturen om sommeren ligger i gennemsnit på omkring 25 grader og om vinteren på omkring 20 grader. Om vinteren svarer vejret på Madeira nogenlunde til en god dansk sommer. Det kan være varmt og solrigt men også køligt og regnfuldt. Vindene fra Atlanterhavet kan af og til være stærke.

Maj, juni, juli, august, september og oktober
Præcis som i Danmark er det varmest og mest solrigt om sommeren. På Spies' rejsemål Funchal, Ponta do Sol og Santo da Serra ligger dagtemperaturen på cirka 25 grader og temperaturen i havet på omkring 20 grader. Maj til september er også årets tørreste periode med mindst nedbør.

November, december, januar, februar, marts og april
Vinterhalvåret svarer nogenlunde til en god dansk sommer med en gennemsnitstemperatur på cirka 20 grader om dagen. Aftener og nætter er markant køligere så medbring gerne en lun trøje i kufferten. Vil du bade i havet, kan du regne med en gennemsnitstemperatur på cirka 18 grader.

Festivaler

7-14/2 2018: Madeiras berømte karneval. Det store optog, hvor øens sambagrupper optræder, foregår den 10/2, mens karnevallets næstsidste dag 13/2 er "Folkets festival", og her er alle velkomne til at deltage.
19/4-6/5 2018: Blomsterfestivalen. Den 19/4 bygger børnene "Håbets mur" af blomster, og den 22/4 går det store blomsteroptog gennem Funchals gader. 6/5 arrangeres koncerten "The Sound of Flowers".
29/4 2018: Madeira Auto Parade - Historical Classic Car Parade.
I juni fejres Atlantic Festival med fyrværkeri hver lørdag aften.
27/8-10/9 2017: Vinfestivalen.
4/9 2017: Historisk parade.
7/9 2017: Den store vinfest i Estreito de Câmara de Lobos.

I december hvert år pyntes Funchal op til jul:
1/12 begynder man at tænde julelysene i centrum.
1/12-6/1 er der juleudsmykning i gaderne og forskellige julearrangementer.
31/12 oplyses Funchal af byens berømte nytårsfyrværkeri.

ECPAT

Spies har siden 1999 arbejdet aktivt mod børnesexhandel sammen med organisationen ECPAT.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Øvrigt

Vær opmærksom på, at visse hoteller kræver en kopi af kreditkort som depositum ved check-in.