Vejr og klima
 • januar
19°13°
5
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • februar
19°13°
5
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
 • marts
19°14°
6
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • april
20°14°
7
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
 • maj
20°15°
6
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • juni
22°18°
6
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • juli
24°19°
7
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
 • august
25°20°
8
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • september
25°19°
7
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • oktober
24°18°
6
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
 • november
22°16°
5
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • december
20°14°
5
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
Strand
I Santo da Serra findes der ingen stranden ved hotellerne. Men tager du ned langs kysten syd for Santo da Serra er der flere forskellige strande at vælge imellem. Og i Funchal ligger de berømte saltvandsbassiner.

Salt

I Funchal ligger der en håndfuld saltvandsbassiner. Men du kan også bade i havet på visse steder.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 5 timer.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Madeira året rundt.
Spies tilbyder charterrejser til Santo da Serra hele året.

Flyet lander i Funchal Lufthavn.
Køretiden fra lufthavnen til Santo da Serra er ca. 20 min (ca. 10 km). Transport mellem lufthavnen og hotellet foregår på egen hånd og indgår ikke i rejsens pris.
Mad, drikke og natteliv
I Santo da Serra er der en håndfuld restauranter og barer.
I Santo da Serra er der intet natteliv. Det nærmeste natteliv finder du i Machico, som ligger ca. 10 km. væk.
Shopping
I weekenderne kan du opleve øens berømte marked, som med sine lokale produkter og spændende varer lokker besøgende til fra hele øen. Vil du gå på yderligere opdagelse, er det nemt at tage bussen ned til Machico eller til Funchal. De bedste shoppingmuligheder finder du i Funchal.
Aktiviteter og seværdigheder
I Santo da Serra er et lille rejsemål oppe i bjergene på det østlige Madeira ca. 10 km. fra kysten. Her kan du nyde godt af natur enten ved at tage på en levadavandring, på hesteryg eller på golfbanen.

Hvalsafari

Forskellige hval- og delfinarter ses ofte ud for Madeiras kyster, da vandet hurtigt bliver dybt, og det er derfor nemt for dyrene at finde deres favoritføde tæt ved kysterne. Som regel foregår det ved, at man tager med på en arrangeret tur i en stor gummibåd med påhængsmotorer, og hvis man har lyst, kan man hoppe i vandet med dykkermaske og opleve dyrene i øjenhøjde.

Dykning

Der er flere udmærkede steder, hvor man kan dykke og snorkle. Du kan opleve en del fisk ved at snorkle ved havbassinerne. Hvis du ikke allerede har dykkercertifikat, men gerne vil tage det, så er der en dykkerklub ved hotel Pestana Palms, som arrangerer dykkerkurser.

Ridning

I Santo da Serra på Quinta do Riacho har du mulighed for at ride på hest. Her arrangeres der både undervisning og mulighed for at komme ud på kortere ture i naturen og langs levadaerne.

Fodbold

Madeira har flere gode fodboldhold, bl.a. Maritimo, Clube Nacional og Uniao, som alle spiller i første division. Kampene spilles på stadionet i Funchal eller oppe i Choupana, hvor Nacionals hjemmebane ligger. Der spilles som regel kamp hver anden søndag. Billetter kan købes ved stadion eller hos de forskellige klubber i centrum af Funchal. En del hoteller sælger også billetter i receptionen.

Cykling

Øens terræn indbyder ikke specielt til kilometer efter kilometer med landevejscykling, men Madeira er som skabt for mountainbiking, og der findes både firmaer, som arrangerer ture, og cykeludlejere for dig, der ikke selv medbringer egen mountainbike.
Sådan kommer du omkring
Vil du selv være herre over tempoet på din ferie og opleve Madeira på egen hånd? Så anbefaler vi dig at leje en bil. Gennem vores samarbejde med Avis kan vi tilbyde en fordelagtig pris på lejebil, som både inkluderer moms (IVA), frie kilometer, vejskatter og ekstra skadesforsikring (SCDW) (denne kan du vælge at afbestille, hvis du har selvrisikoen dækket igennem din egen forsikring hjemmefra). Det eneste du skal betale, hvis der skulle ske et uheld, er selvrisikoen, som varierer i pris, alt efter hvilken kategori bil du vælger.

Vi anbefaler at du bestiller bilen i god tid og senest dagen før. Dette kan du gøre på vores kontor eller på træffetiden på hotellet. Du betaler direkte til Avis, som udskriver en kontrakt til dig. Hvis der er mere end én person, som skal være chauffør af bilen, vil der tilkomme en ekstra afgift pr. dag. Én dags leje svarer til 24 timer. Når lejen udløber, skal du afslutte kontrakten sammen med repræsentanten fra Avis på samme sted, som du hentede den. Afstem gerne med repræsentanten hvordan det praktiske kommer til at foregå.

Bor du på et hotel i nærheden af Avis' kontor, vil du skulle hente bilen der. Hvis ikke, leveres den på dit hotel. Husk pas, kreditkort og kørekort.

Bilen vil blive leveret med fuld tank, og du vil skulle betale et depositum på 120 euro for benzinen, hvis du betaler kontant. Vi anbefaler, at du afleverer bilen med fuld tank, for da vil du få tilbagebetalt hele dit depositum. Hvis tanken ikke er fuld ved tilbagelevering, vil Avis vurdere, hvor meget benzin du har brugt, og trækker derefter dette beløb fra dit depositum.

Du skal være 18 år, og have haft kørekort i mindst et år, for at kunne leje bil. Avis vil tage et ekstra gebyr pr. dag for chauffører under 24 år. Præcis som hjemme er det lovpligtigt at bruge sikkerhedssele, og det er forbudt at tale i mobil, imens du kører. Fartgrænserne er 40 km/t i centrum, 60 km/t i bebygget område, 60 km/t på landeveje og 100 km/t på motorveje. På motorveje og i tunneller skal kørelyset været tændt.

Vi kommer hellere end gerne med yderligere informationer, samt hjælper med tips og ruter til din køretur.

Avis' kontor:

Funchal: Largo Antonio Nobre 164, 9000 Funchal
Telefon: 291 763 495 och 291 764 546

Lido: Estrada Monumental 284, 9000-100 Funchal
Telefon: +351 291 776 360
Telefon kontoret på flygplatsen: 291 524 392

Nogle praktiske udtryk at kunne:

Benzin = Gasolina
Ensrettet vej = Direcao unica
Parkering forbudt = Probicao de estacionar
Overhaling forbudt = Não passar
Omkørsel = Desvio

At rejse med bus - en oplevelse i sig selv

Det er en oplevelse at køre i bus på landet og se, hvordan øens lokalbefolkning lever. Busserne, som kører på den vestlige del af Madeira, er røde og beige (Rodoeste). De standser ved den store busholdeplads uden for hotel Monumental Lido ved Lido-rundkørslen, ved et af stoppestederne uden for Alto Lido samt ved Forum Madeira. Busser til den østlige del af øen udgår fra marinaen. De er grønne og beige (SAM). Busser til nordkysten udgår fra havnepromenaden nær den gamle bydel bag tovbanestationen (gule, grå og hvide busser - São Gonçales). Vær opmærksom på at busserne, som kører uden for Funchal, er ejet af forskellige busselskaber.

Taxi

Det er billigt at køre i taxi på Madeira. Du kan let kende taxierne, da de er gule med blå fartstriber. Mange taxichauffører vil gerne køre ture rundt på øen. Du vil derfor få mange tilbud, og flere chauffører påstår, at de taler skandinavisk. Vær meget kritisk og kontrollér, at chaufføren virkelig forstår sproget. Prisen skal være aftalt, inden turen starter, ellers kan der let tilkomme diverse ekstraomkostninger. Hvis prisen ikke aftales i forvejen, er det obligatorisk for taxichaufføren at køre efter taxameter. Dette gælder på hele Madeira. Sig til hvis chaufføren glemmer det.
Fakta

Vores service

I din ferie kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil leje bil eller måske bare have tips og gode råd. Du er også velkommen i vores servicecenter i Funchal. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen.

Udflugter
Spies arrangerer ingen udflugter fra Santo da Serra, men du er velkommen til at deltage i vores udflugter fra Funchal. Transport mellem Santo da Serra og Funchal er på egen hånd og for egen regning.

ECPAT

Spies har siden 1999 arbejdet aktivt mod børnesexhandel sammen med organisationen ECPAT.

Pas, visum og dansk fremmedpas

Du skal altid medbringe dit pas på rejsen, uanset om du rejser inden for eller uden for EU. Inden afrejse er det vigtigt, at du selv tjekker, hvilke regler der gælder for netop dit rejsemål. Nogle lande kræver, at dit pas er gyldigt i op til 6 måneder efter hjemrejsen. Der kan også være særlige visumregler afhængigt af rejsemål, rejsens længde, eller hvis du ikke har dansk pas. Du finder information på Udenrigsministeriets hjemmeside. Vi anbefaler, at du kontakter det pågældende lands ambassade/konsulat direkte, hvis du har spørgsmål til reglerne. Vær opmærksom på, at du nægtes indrejse, hvis reglerne for passets gyldighed, dansk fremmedpas eller visum ikke overholdes.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Højtider

26/2-10/3 2019: Madeiras berømte karneval. Det store optog, hvor øens sambagrupper optræder, foregår den 2/3, mens karnevallets næstsidste dag 5/3 er "Folkets festival", og her er alle velkomne til at deltage.
2/5-26/5 2019: Blomsterfestivalen. Den 4/5 bygger børnene "Håbets mur" af blomster, og den 5/5 går det store blomsteroptog gennem Funchals gader. 19/5 arrangeres koncerten "The Sound of Flowers".
12/5 2019: Madeira Auto Parade - Historical Classic Car Parade.
I juni fejres Atlantic Festival med fyrværkeri hver lørdag aften.
25/8-8/9 2019: Vinfestivalen.
7/9 2019: Den store vinfest i Estreito de Câmara de Lobos.
1/12: Man begynder at tænde julelysene i centrum.
1/12-6/1: Juleudsmykning i gaderne og forskellige julearrangementer.
31/12: Funchal lyses op af byens berømte nytårsfyrværkeri.

Turistskat i Santo da Serra

Kommunen Santa Cruz har indført en miljøskat på overnatninger på samtlige hoteller og lejlighedshoteller. Skatten er 1 EUR pr. nat/person for gæster over 18 år, dog maks. 5 EUR pr. person/ophold. Skatten betales til hotellet senest ved afrejsen.

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). I Santo da Serra findes der en hæveautomat ca. 10 minutters gang fra hotellet.

Tidsforskel

Dansk -1 time.

El

220 V.

Sprog

Portugisisk.

Øvrigt

Det kan blive koldt om aftenen i Santo da Serra, da det ligger relativt højt. Det er derfor en god idé at medbringe en jakke eller varm trøje.
Der er store niveauforskelle i Funchal.
Vær opmærksom på, at det kan blive koldt om aftenen i Santo da Serra, da det ligger relativt højt. Det er derfor en god idé at medbringe en varm trøje eller jakke.
Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser m.m.
Rejs med børn

Rejs med børn til Madeira

Madeira er generelt et børnevenligt rejsemål og passer godt til en familieferie. Portugiserne er meget glade for børn, og det er aldrig et problem at have børn med.

Maden

Internationale retter fås på de fleste restauranter. Derimod er det ikke særlig almindeligt med specielle børnemenuer. Det er heller ikke sikkert, at alle restauranter har højstole.

Babymad og bleer

Kan købes i de fleste fødevarebutikker samt på apoteket. Sammenlignet med Danmark er udvalget af babymad mindre. Grødpulver samt de fleste glas med frugtmos indeholder ofte sukker. Bleer kan du købe overalt, og prisen varierer på samme måde som for babymad. Dodot er portugisernes svar på Pampers.

Aktiviteter for børn

Ved Santa Catarina-parken er der en stor legeplads, hvor børnene kan brænde noget energi af. I Santa Cruz finder du desuden det store vandland Aqua Parque, som har åbent i sommermånederne. Her finder du rutsjebaner for alle størrelser og aldre.
Find din rejse til Santo da Serra