Cuba

Top-10 favoritter på Cuba

Cuba har gennem århundreder fascineret og lokket rejsende fra hele verden med sine flotte strande, frodige marker, inciterende musik og livlige kultur. Så der er en overhængende fare for, at du efterlader en lille del af dit hjerte, når du besøger denne helt unikke ø. Her er ti ting, som du absolut ikke må gå glip af ...

Havana

Havana

Havana kan ikke sammenlignes med nogen anden storby i verden. Byen er en skøn blanding af gamle amerikanerbiler, coco-taxier, hestevogne, revolutionspropaganda, majestætisk og forfalden arkitektur, dominospillende mænd, turister og gadesælgere.

Desuden er Havanas gamle bydel - Ciudád Vieja - på UNESCOs Verdensarvliste.

Få inspiration og info om Havana

Varadero, Cuba

Varaderos strandparadis

Øst for Havana ligger Varadero - Cubas bedste og mest veludviklede ferieby med uovertrufne strande og hoteller i alle kategorier. Her kan du boltre dig på nogle af verdens allerflotteste sandstrande. Nyd sand mellem tæerne og slap af under den cubanske sol.

Læs mere om Varadero

Trinidad, Havana

Trinidad

Trinidad er opført på UNESCOs Verdensarvsliste og byder på pastelfarvede huse, labyrintiske brostensbelagte gader, flotte museer og et blomstrende kulturliv. Hver aften er der salsa, sang og fest på torvet, og her deltager alle - unge som gamle!Cabaret Tropicana

Flashback til 1950’erne

Cuba er livsglæde, rytmer, smukke mennesker og fest. Intet sted er alt dette koncentreret som i den legendariske kabaret La Tropicana i Havana. Her har kunstnere som Josephine Baker og Nat King Cole optrådt foran berømtheder og mafiabosser. Hvis du vil opleve et nostalgisk trip tilbage til 1950’erne, er dette stedet!

Læs mere om Cabaret Tropicana

Dans og musik på Cuba

Dans!

Dans og musik er en vigtig del af cubansk kultur, og i Havanas gader svinger cubanerne sig til tonerne af både salsa, mambo og cha-cha-cha. Find danseskoene frem og lad dig rive med, eller besøg en af de mange musik- og dansefestivaler for at opleve Cubas musikkultur - det vil med garanti krible i mange dansefødder, når musikanterne spiller op til dans!

Cigarlandet Cuba

Cigarlandet

Cuba er verdensberømt for sine cigarer, og de koster da også kun en fjerdedel af prisen herhjemme. Vær opmærksom på, at der findes mange falske cigarer på markedet, så opsøg en anerkendt butik for at være sikker på, at du køber en god kvalitet. Hvis du vil lære mere om Cubas cigarkultur, arrangeres der hvert år en cigarfestival i Havana.


Malecon

Malecon

Havanas otte kilometer lange havnepromenade blev oprindeligt bygget for at beskytte byen mod havet, men fyldes nu hver aften med alt fra forelskede cubanere og fiskere til gademusikanter og legende børn, som nyder den smukke solnedgang og hinandens selskab.

For mange cubanere er havnepromenaden også et symbol på tradition og santeria-religion, og mange kaster små offergaver i havet i håb om held og lykke.

Verdens bedste mojito får du på Cuba

Verdens bedste mojito

Intet andet sted i verden smager en mojito så godt, som den gør på Cuba. Rommen er lokal, limefrugten og mynten ligeså. Selve drinken har sin oprindelse i sukkerplantagerne, så de tørstige arbejdere kunne få noget læskende efter endt arbejdsdag. Nyd en mojito i vandkanten eller slå dig ned på en af Havanas charmerende barer og lad tiden stå stille.

Viñales-dalen

Viñales-dalen

Omringet af bjerge ligger Vinãles med sit frodige landskab og særlige klima, der giver verdens bedste tobak de mest optimale vækstbetingelser. Du kan bl.a. besøge en tobaksplantage og få indblik i cubansk cigarproduktion.Cementerio de Colon, Havana

Cementerio de Colon

Cementerio de Colon er en af verdens største og smukkeste kirkegårde med over 800.000 grave, og mange revolutionshelte og kulturpersonligheder er begravet her. Det mest kendte gravsted er La Milagrosa (den mirakuløse), hvor en ung kvinde og hendes spædbarn ligger begravet. De døde begge under fødslen, og historien forlyder, at barnet blev begravet ved sin mors fødder, men da graven blev åbnet få år senere, lå barnet i moderens arme. Amelia, som kvinden hed, bliver betragtet som skytshelgen for gravide og nyfødte.