Alt, hvad du skal vide

Safe Travel - spørgsmål og svar

De mest almindelige spørgsmål til vores rejserådgivere lige nu

Vores rejserådgivere får lige nu mange spørgsmål, og her finder du svarene på det, som mange spørger om.

Tør jeg bestille en rejse til sommer?

Indtil videre er det lidt tidligt at sige, hvilke rejsevejledninger og evt. restriktioner som vil gælde for sommeren til EU-landene. Men vælger du at bestille med Spies, kan du føle dig tryg. Vi gør alt, hvad vi kan for, at du skal få en god ferie, og vi har desuden indført øgede sikkerhedsrutiner for din rejse - både inden og under din rejse.

Hvis der skulle ske noget, som vil påvirke din rejse, f.eks. restriktioner i forhold til dit rejsemål, vil vi informere dig om det så snart, at vi får information om det.

Vi følger som altid Lov om Pakkerejser, som sikrer alle, der har bestilt en pakkerejse. Derudover har vi indført fleksible vilkår for ændring og afbestilling af charterrejser.

Hvad gør I for, at jeg skal føle mig tryg ved at rejse?

Vi gør alt for at sikre, at du får den bedste ferie – uanset hvornår du rejser. Under pandemien har vi øget vores sikkerhedsrutiner yderligere på både flyene og hotellerne samt under dit ophold på rejsemålet. Læs mere om Safe Travel

Kan jeg ændre eller afbestille min rejse gebyrfrit?

Alle, som bestiller en charterrejse med afrejse til og med den 31/10 2021, får vores afbestillings- og ændringsforsikring gratis. For rejser med afrejse efter den 31/10 kan man tilkøbe vores afbestillings- og ændringsforsikring, som bl.a. giver mulighed for at ændre rejsen gratis indtil 30 dage før afrejse. For rejser til foråret og forsommeren har vi som en del af vores Safe Travel-pakke forbedret vores afbestillingsvilkår yderligere afhængigt af, hvornår du har bestilt, og hvornår du skal rejse. Læs mere her

Får jeg pengene tilbage, hvis rejsen bliver aflyst?

Skulle din bestilte rejse mod forventning blive aflyst, så følger vi som altid Lov om Pakkerejser.

Som den eneste rejsearrangør har Spies indført 7 dages tilbagebetalingsgaranti mod normalt 14 dage, som Lov om Pakkerejser kræver. Det gælder både charterrejser og rejser med rutefly.

Hvad sker der, hvis jeg bliver testet positiv for COVID-19 - kan jeg da afbestille rejsen og få pengene tilbage for min charterrejse? Og hvad med mine medrejsende?

Hvis du eller nogle af dine medrejsende bliver testet positiv, kan du ikke rejse. Så skal du ringe til os på 70 10 42 00, så vi kan hjælpe dig med at ændre eller afbestille rejsen. Vil du ændre din rejse, anbefales det, at du ændrer afrejsedatoen til tidligst 3 uger frem i tiden for at undgå et nyt positivt testresultat. Ændrer du rejsen til en afrejse før da, står du selv for afbestillingsgebyret, hvis testen er positiv.

Behøver jeg et vaccinationspas/attest for at kunne rejse fremover?

På nuværende tidspunkt har flere lande krav om negativ PCR-test ved indrejse. Samtidig drøftes det flere steder, bl.a. indenfor EU, om at indføre et nyt system for et fælles vaccinationspas/attest.

For dem, der ikke er vaccineret, kunne et negativt PCR-testresultat eller muligvis en hurtigere antigentests være en mulighed ved indrejse i fremtiden.

Hvad sker der, hvis jeg ikke er vaccineret inden min bestilte rejse - skal jeg da tage en COVID-19 test?

Lige nu er det lidt for tidligt at svare på, hvordan det bliver, og hvilke krav landene vil stille. Men det er en mulighed, at en negativ PCR-test eller måske en hurtigere antigentest også vil være en mulighed ved indrejse i fremtiden.

Vi følger udviklingen løbende, og hvis der kræves COVID-19 test ved indrejse, vil vi informere dig om det.

Vil Spies refundere min rejse, hvis jeg eller en af mine medrejsende ikke har et vaccinationspas/attest, når vi skal rejse?

Hvis det er muligt at rejse til dit rejsemål med en negativ COVID-19 test, refunderer vi ikke din rejse, hvis du ikke er vaccineret. For dem, der ikke er vaccineret, kunne et negativt testresultat fra en PCR-test eller muligvis en hurtigere antigentest være en mulighed ved indrejse.

Hvad sker der, hvis et land kun accepterer vaccinationspas/attest, og jeg ikke har kunnet nå at blive vaccineret inden min rejse?

Vi har svært ved at tro, at en negativ COVID-19 test ikke bliver godkendt, hvis man ikke når at blive vaccineret. Men skulle det være tilfældet, er det ikke umuligt for dig og dine medrejsende at komme afsted, da du naturligvis får mulighed for at ændre rejsen eller afbestille og få pengene tilbage. Det gælder uanset, om det er dig eller en af dine medrejsende, som ikke har nået at blive vaccineret.

Kan det være nok med en attest på, at man har antistoffer mod COVID-19?

Det afhænger af, hvad der gælder for det rejsemål, som du skal besøge. Det er muligt, at du skal tage en COVID-19 test for at være sikker på, at du ikke er smittebærer, ligesom det i dag er tilfældet for mange lande.

Hvad sker der, hvis det rejsemål, som jeg skal rejse til, ændrer indrejsekravene? Hvordan får jeg information om, hvad jeg skal gøre inden min rejse?

Hvis der kommer nye krav eller restriktioner, som påvirker din rejse, vil vi informere dig så hurtigt som muligt. Vi plejer også at informere om det her på Spies.dk.

Hvordan er sikkerhedsrutinerne på flyet?

Vi har implementeret flere nødvendige og effektive sikkerhedsrutiner for at kunne sikre en tryg og god oplevelse ombord. Her kan du læse mere om, hvordan det fungerer på flyene, og hvilke rutiner vi har.

Hvordan fungerer det på rejsemålet og hotellet?

På hotellerne har vi indført ekstra procedurer under pandemien. Her kan du læse mere om, hvordan det fungerer på vores hoteller.

Hvad sker der, hvis jeg bliver syg og kommer i karantæne på rejsemålet?

denne side finder du mere information om, hvad der gælder, og hvad du skal gøre.