På rejsemålet

De fleste lande har indført egne retningslinjer som fokuserer på hygiejne og afstandskrav i både butikker, offentlig transport og seværdigheder. Det kan være et krav at du bærer ansigtsmaske eller mundbind, når du går udenfor hotellet.

Hold dig opdateret hvad der gælder netop for dit rejsemål på EU's nyåbnede side https://reopen.europa.eu/da

Ved ankomsten til rejsemålet

I visse lufthavne kan der forekomme stikprøver i form af temperaturkontroller eller test for Covid-19. De fleste lande kræver, at man har udfyldt en indrejseformular og modtaget en QR-kode inden afrejse eller ved ankomsten. Du kan læse mere om hvilke regler der gælder for dit rejsemål her

For dig som skal på en charterrejse med Spies til Grækenland, Spanien eller Cypern.

Grækenland
Læs mere Vi vil også gøre dig opmærksom på, at man i Grækenland udfører stikprøvekontroller for Covid-19, såkaldte PCR-tests. Du kan derefter checke ind på dit hotel. Skulle testen vise sig at være positiv, bliver du kontaktet af de græske myndigheder, og må gå i 14 dages karantæne på et hotel, som anvises af de græske myndigheder. Kost og logi betales af den græske stat.
 
Vi skal også gøre opmærksom på, at hoteller i Grækenland kan udføre en febertest som en ekstra sikkerhedsforanstaltning. Gæster med feber henvises til sygehus eller hotellæge for covid-19-test.
 
Grækenland kræver, at man har udfyldt en indrejseformular og modtaget en QR-kode senest 24 timer inden afrejse. Læs mere her
 
Mundbind
Du skal sørge for at anskaffe mundbind i god tid inden afrejse. Mundbind skal bæres af alle voksne og børn over 6 år. Rejser du med børn, så er det vigtigt at de har et mundbind som passer til dem og som er afprøvet inden afrejse. Mundbindet skal være godkendt til flyrejser. Det kan være mundbind, som anvendes indenfor sundhedsvæsnet med EU-klassificering EN14683 eller KN95. Du kan bestille dem i vores webbutik airshoppenathome.com, ligesom du kan købe dem på de fleste apoteker. Hjemmesyede mundbind af stof, tørklæder og lignende er ikke godkendt om bord på flyet. Du skal bære mundbindet i lufthavnen og om bord på flyet samt i vores transferbusser. Desuden har de græske myndigheder bestemt, at mundbind skal bæres på alle offentlige steder. D
 
Vi skal også gøre dig opmærksom på, at mundbind er obligatorisk på offentlige steder.
 
Husk at Grækenland kræver, at du har udfyldt en indrejseformular 24 timer inden afrejse - læs mere her
 
Skjul

Spanien
Læs mere Rejsende til Spanien kan blive udtaget til temperaturmåling gennem stikprøvekontrol. Du kan også blive bedt om at aflevere en helbredserklæring i lufthavnen.
 
Mundbind
Mundbind/ansigtsmaske er obligatorisk på offentlige områder i Spanien. Dette gælder både inden døre og i den kollektive trafik (gælder ikke for børn under 6 år). Der er dog ikke krav om mundbind ved motion, på strande, ved poolområder, når du spiser/drikker på restauranter og barer. Du skal sørge for at anskaffe mundbind i god tid inden afrejse og afprøv det gerne inden. Du kan bestille dem i vores webbutik airshoppenathome.com.
 
Vi skal også gøre dig opmærksom på, at mundbind er obligatorisk på offentlige steder.
 
Husk at Spanien kræver, at du har udfyldt en indrejseformular 48 timer inden afrejse. Læs mere her - læs mere her.
 
Skjul

Munskydd
Vi vill göra dig uppmärksam på att munskydd är obligatoriskt på allmänna platser i Spanien, det gäller både inomhus och utomhus samt i kollektivtrafiken (gäller ej barn under 6 år). Undantag är vid motion, stränder, poolområden, när du äter eller dricker på restauranger och barer. Se därför till att du införskaffar munskydd i god tid innan resan. Det finns att beställa hem i vår webbutik airshoppenathome.com, eller att köpa på de flesta apotek. Munskydd ska även bäras på flygplatser och ombord på flyget samt transferbussar.

Cypern
Læs mere De cypriotiske myndigheder udfører stikprøvekontrol af temperatur og covid-19-test ved ankomst til Cypern. Det er det cypriotiske myndigheder, der betaler for dette. Hvis testen er positiv, sættes personen i karantæne på et specielt sygehus. De cypriotiske myndigheder betaler kost og logi. Familie eller medpassagerer til den smittede person sættes i karantæne på et særligt covid-19-hotel. De cypriotiske myndigheder betaler kost og logi.
 
Mundbind
Du skal sørge for at anskaffe mundbind i god tid inden afrejse. Mundbindet skal være godkendt til flyrejser. Det kan være mundbind, som anvendes indenfor sundhedsvæsnet med EU-klassificering EN14683 eller KN95. Du kan bestille dem i vores webbutik airshoppenathome.com, ligesom du kan købe dem på de fleste apoteker. Hjemmesyede mundbind af stof, tørklæder og lignende er ikke godkendt om bord på flyet. Du skal bære mundbindet i lufthavnen og om bord på flyet samt i vores transferbusser.
 
Vi skal også gøre dig opmærksom på, at mundbind er obligatorisk på offentlige steder på Cypern.
 
Husk at Cypern kræver, at du har udfyldt en indrejseformular inden afrejse - læs mere her.
 
Skjul

For dig som skal rejse til et andet land
Læs mere Vi anbefaler at du holder dig opdateret via Udenrigsministeriets hjemmeside og på Re-open EU som er en side EU har lavet til dig der skal på rejse og vil vide mere om de lokale forhold.Skjul

Bus-transfer

Vi følger de lokale myndighedskrav, hvilket kan være forskellige fra land til land. Afspritning af hænder inden påstigning og ansigtsmaske er et myndighedskrav i fleste lande. Vi har reduceret antal passagerer ombord på busserne. Bustransfer forudbestilles som altid inden din afrejse via Min Side. Værd at vide: Lokale transportmidler som taxa og bus kræver som regel også brug af mundbind.

På vores hoteller

Vi stiller høje krav til os selv og samarbejder også med det uafhængige firma Cristal International Standards. Vi følger ud over vores egne procedurer selvfølgelig også de lokale myndigheders krav. Disse kan løbende ændre sig. Nedenfor kan du se de ekstraordinære sikkerhedsprocedurer, som vi fremover implementerer på vores hoteller: Sunwing, Sunprime og O.B.C by Sunwing. Alt personale uddannes løbende i nye sikkerhedsrutiner.

På de øvrige hoteller i vores program følger vi lokale myndigheders anbefalinger og krav.

Check-in på hotellet
Læs mere Vi har indført nye rutiner for social distance med tydelige afstandsmarkeringer.Skjul

Ekstra grundig rengøring
Læs mere Ekstra grundig rengøring af alle værelser samt opdaterede rengøringsprocedurer for poolområde, restauranter, lounger, toiletter, gym, spa og Miniland. Håndsprit findes tilgængeligt på alle hotellerne for gæster og personale.Skjul

Social distance
Læs mere Vi følger de lokale myndigheder anbefalinger omkring afstand mellem mennesker. Vores restauranter har fleksible og forlængede åbningstider og øge afstanden mellem bordene. Der er indført nye serveringsrutiner for bordservering og vi følger anbefalingerne for madservering via buffet. Der er afstandsmarkeringer ved pool, stand og solstole.Skjul

Tilpasning af aktiviteter og underholdning på hotellerne
Læs mere Der vil blive færre deltagere for at sikre plads og afstand. Flere aktiviteter er flyttet udendørs.Skjul

Vi opfordrer til at minimere kontantbetaling og til at tage del i de informationer og tips som handler om dit hotel og rejsemål under din ferie.

Aktiviteter og udflugter

Det er populært at opleve vores rejsemål på fx bådture, besøg på markeder eller rundrejser. Det er også i fremtiden vores ambition, at vi skal kunne tilbyde vores gæster disse oplevelser. På en del steder vil der dog blive indført visse restriktioner, når det gælder antal besøgende, og der kan også være begrænset adgang til visse områder og seværdigheder. Hvad der gælder på præcis dit rejsemål vil regelmæssigt blive opdateret under rejsemålsinformationen her på Spies.dk under ”Aktiviteter og seværdigheder”. Vi følger selvfølgelig lokale myndighedernes anbefalinger nøje for at kunne give dig et så sikkert ophold som muligt.

Hvis du bliver syg

Det er altid vigtigt at rejse med en god rejseforsikring, så du er dækket hvis du skulle blive syg med Covid-19. Du bør derfor kontakte dit forsikringsselskab inden afrejse. Spies anbefaler Gounda's rejseforsikring som enten dækker helt eller komplimenterer din nuværende forsikring.
Læs mere her

Hvis du bliver syg med symptomer på Covid-19?

  • Kontakt hotelpersonalet på dit hotel, da de har pligt til at informere de lokale myndigheder og skal sørge for at en læge udfører en test.
  • De lokale retningslinjer gælder for dig og dem du rejser med.
  • Kontakt Spies på rejsemålet så vi kan hjælpe og assistere.
  • Spies står ikke for omkostningerne til læge, hospital, fly eller hotel, så dette skal du sørge for at være dækket ind af, via din rejseforsikring.
  • Tag kontakt med dit forsikringsselskab og sørg for at være dækket helt ind, inden du rejser.

Spørgsmål og svar

Hvad mener vi med ekstra grundig rengøring?
Grundig rengøring med ekstra fokus på kontaktflader som fx håndtag, kontakter, håndvask, hårtørrer og fjernbetjening etc. Denne foretages inden ankomst og derefter regelmæssigt under hele opholdet.

Fællesområder omkring solstole og pools, toiletter – hvor ofte rengøres disse, og hvad gør I konkret?
Detaljerede procedurer og frekvens af rengøring både her og af andre fællesområder følger gældende restriktioner og anbefalinger. Ud over rengøring følges myndighedernes krav til social distance, bl.a. ved liggestole og poolområdet.

Hvordan kommer check-in til at foregå?
Også her respekterer vi krav til social distance ved at adskille eller holde afstand mellem personale og gæster.

Hvordan ser de nye serveringsprocedurer ud?
Servering af mad sker enten som á la carte (bordservering) eller som buffet efter gældende anbefalinger og restriktioner.

Hvordan er procedurerne omkring børneklubben og Lollo & Bernie
Lollo og Bernie kommer til at være på vores egne hoteller, men selvfølgelig følges alle krav fra myndighederne, fx kommer de til at holde afstand – præcis som vi andre skal i disse tider.

Underholdning/øvrige aktiviteter:
Samtlige aktiviteter og underholdningen på hotellerne følger myndighedernes krav, fx ved at begrænse antallet af deltagere og/eller ved at visse aktiviteter sker udendørs.

Hvis jeg bor på et hotel, hvor en gæst bliver testet positiv for Covid-19 - risikerer jeg at hotellet bliver lukket?
I Grækenland, Spanien og på Cypern har myndighederne bekræftet at hotellerne vil fortsat kunne holde åbent, da man flytter evt. smittede gæster til et andet hotel som myndighederne har anvist.

Jeg har ikke bestilt et af Spies’ egne hoteller – kan jeg være tryg ved at mit hotel følger samme sikkerhedsprocedurer som jeres egne? Alle hoteller rundt om i verden skal følge kravene fra de respektive, lokale myndigheder, der er blevet skærpet som følge af coronaepidemien, og som er lovkrav for at kunne drive hotelvirksomhed. Vi vil aktivt følge op på, om hotellerne efterlever disse krav.

Hvad sker der hvis Udenrigsministeriets ændrer rejsevejledning til det land som jeg er på ferie i (pakkerejse)?
Vores gæsters sikkerhed er altid vores vigtigste prioritet. Skulle det ske at rejsevejledningen ændres under dit ophold, kan det derfor ske, at du skal rejse hjem tidligere end planlagt.