Se hoteller (1)

Rejser til Banyalbufar/Estellencs

Det perfekte udgangspunkt, hvis du vil udforske den vestlige del af Mallorca. Vores hoteller ligger suverænt og med en vidunderlig udsigt.

Banyalbufar er en lille by med nogle hundrede indbyggere, få hoteller og en håndfuld restauranter og barer. Beliggenheden kunne ikke være bedre, midt mellem Valldemossa (ca. 10 km) og Andratx (ca. 20 km), og Banyalbufar er dermed det perfekte udgangspunkt, hvis du vil udforske bjergkæden Sierra de Tramuntana med vandrestier, pittoreske landsbyer og isolerede badebugter. Når du rejser med Spies, bor du på Sa Coma, som er et af byens bedste hoteller.

Estellencs

Den lille, charmerende bjergby, Estellencs, ligger cirka syv kilometer fra Banyalbufar og har knapt 400 indbyggere. Byen blev grundlagt i middelalderen, og nærheden til havet gjorde den til et oplagt mål for piraternes hærgen, hvilket resterne af forsvarsborge stadig vidner om. Besøg også kirkens klokketårn og tårnet på Es Trinquet-torvet. Med Spies bor du på Maristel, et nyrenoveret og hyggeligt hotel bygget i terrasser.

Soltørrede tomater

Stemningen i Banyalbufar er stille, rolig og uberørt. Oprindeligt var hele området kendt for sine opdyrkede tomatplantager og for malvasia-vinen. Hvis du vil opleve mere af den vestlige del af Mallorca, anbefaler vi, at du lejer en bil. Der går naturligvis busser til Palma og andre større byer, men vil du tæt på naturen, er det mest ideelt med en bil.

Hotel med smuk beliggenhed

Navnet Banyalbufar stammer fra det arabiske Banyalbahar, som betyder "bygget nær havet". Vores hotel ligger lige uden for byen, nær havet, og det er svært at finde et hotel, som ligger smukkere. Her kan du nyde fantastiske naturscenerier, når solen går ned i havet. En dag på hotellets terrasse med en god bog er heller ikke at foragte.

Tips og nyttig info
 • Hoteller med gratis wi-fi
 • Hoteller med spaafdeling
 • Meget tilfredse gæster
 • Valgfri rejselængde
 • Lokale restauranter
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Banyalbufar/Estellencs

Mad & Drikke
5,0
Seværdigheder
5,0
Børnevenligt
3,0
Vejr og klima
 • januar
14°6°
5
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • februar
15°6°
6
Solskinstimer pr. dag
13°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
 • marts
17°8°
7
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • april
19°10°
8
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • maj
22°13°
9
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • juni
26°17°
10
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • juli
29°19°
11
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • august
29°20°
10
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • september
27°18°
7
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • oktober
23°14°
6
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • november
18°10°
5
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • december
15°8°
4
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
Strand
Cala Estellencs fungerer stadig som en vigtig lille fiskerihavn for Estellencs. Ved bugten er der en lille stenstrand, som primært besøges af lokalbefolkningen og hotelgæsterne i byen.

Sol og strand på Mallorca

Alle badestrande i Spanien er offentlige, så du har alle chancer for at finde din egen favoritstrand blandt Mallorcas mange små og store bugter. Ud over strandene på dit rejsemål er der mange andre, som er et besøg værd. Nedenfor følger navnene på nogle populære strande, men spørg gerne os hvis du ønsker yderligere forslag.

Es Trenc

En stort set ubebygget strand på sydkysten. Syv kilometer herlig sandstrand med turkisblåt vand nær byen Campos.

Cala Deia

Lille stenstrand neden for den hyggelige by Deia. Egner sig godt til snorkling.

Cala Sant Vicenc

Tre små bugter med fint sand og fantastisk turkisblåt og krystalklart vand. Lettilgængelige for bilister og med mange faciliteter såsom barer, restauranter og hoteller.

Cala Mondragó

Smuk badebugt med både klipper og sand på østkysten i nærheden af Cala d'Or. Egner sig til snorkling.

Cala Torta

Den smukkeste af de mange ubebyggede strande i området. Stranden er formet som en vid bue af sand omgivet af sanddyner og tørt landskab. Nær byen Arta.

Cala Tuent

En velbevaret hemmelighed ved den stærkt trafikerede Sa Calobra-vej. Storslået udsigt og klart vand. Egner sig godt til snorkling.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Mallorca fra marts til oktober.

Du kan desuden rejse til Mallorca hele året med rutefly og bestemmer dermed selv afrejsedag og rejselængde.
Spies tilbyder charterrejser til Banyalbufar/Estellencs fra maj til oktober.

Du kan desuden rejse til Banyalbufar/Estellencs hele året med rutefly og bestemmer dermed selv afrejsedag og rejselængde.

Flyet lander i Palma Lufthavn.
Transport mellem Palma Lufthavn og Banyalbufar/Estellencs foregår på egen hånd og indgår ikke i rejsens pris. Med lejebil eller taxi er køretiden fra lufthavnen til dit hotel ca. 1 time (hhv. ca. 35 og 42 km).

Hvis du har bestilt en pakkerejse med rutefly, kan du i de fleste tilfælde bestille transfer til dit hotel - som regel i taxi eller minibus. Du finder al information om bestilt transfer på din billet. Prisen for transfer varierer afhængigt af transportmiddel og afstand til hotellet. Den nøjagtige pris oplyses ved bestilling.

Læs mere om transfer.
Mad, drikke og natteliv
I Estellencs er der en håndfuld caféer og restauranter, hvor du kan få en bid mad, når sulten melder sig.

Mad og drikke på Mallorca

Spanierne elsker at spise på restaurant. De spiser meget og gerne sent. Mallorcinerne er dygtige til at lave mad og har adgang til fine råvarer. Foruden de internationale retter på restauranternes menukort er det absolut værd at prøve nogle af øens specialiteter. De spanske spisetider til frokost og middag er ca. kl. 13.30 til 15.30 og kl. 20 til 24, men eftersom hele Mallorca er tilpasset efter turisterne, har de fleste restauranter på turistrejsemålene åbent efter "vores" skandinaviske spisetider. Drikkepenge er ikke inkluderet i prisen, men lægges selv af gæsterne.

Tapas

Tapas og Spanien hører uløseligt sammen. Spanierne spiser selv tapas som en forret, men det er let at komponere et helt måltid ved at bestille mange forskellige småretter. Der er masser af forskellige tapasretter at vælge mellem. En god måde at prøvesmage tapas på er ved at bestille un variado. Så får du en lidt større tallerken med lidt af hvert på.

Pa amb Oli

En regional udgave af den internationalt kendte bruschetta og en favoritsnack på hele Mallorca. Den består af en skive brød, som gnides med tomat, dryppes med olivenolie og strøs med salt. Der er mange varianter af pålæg at vælge mellem; f.eks. ost, skinke eller en sardin.

Sopas mallorquinas

Suppe baseret på grøntsager, kød og brød, som spises med gaffel. Retten står ofte under forretterne på menukortet, men med lidt brød som tilbehør kan den udgøre en let middag.

Frit mallorquí

En slags biksemad med bl.a. lever og fennikel - kan af og til være stærkt krydret.

Tumbet

Friterede grøntsager med tomatsauce. Nøjagtig hvilke grøntsager, som anvendes i retten, afhænger af tilgangen til råvarer.

Caragols

snegle, som koges i egen skal og serveres med hvidløgsmayonnaise.

Llom amb Col

En gryderet med svinekød og hvidkål som hovedingredienser. Mættende og dejlig varm. hvis vejret er lidt køligt.

Porcella

Grillet pattegris.

Sobrasada

Mallorcas berømte pølse, som fremstilles af svinekød. Pølsen er mild men med masser af smag og rød af krydderierne. Den kan serveres grillet eller som pålæg.

Ensaimada

En spiralformet bolle, som findes i forskellige størrelser og med forskelligt fyld.

Vin

De spanske vine er blandt de fineste i verden. Landets mest kendte vine kommer fra regionerne La Rioja, Navarra og Penedès. Alle regioner fremstiller deres egen vin, således også Mallorca, hvor vinen benævnes Binissalem.
Øens vincentrum ligger netop i Binissalem, men rundt omkring på øen findes der flere vinhuse, som gerne åbner dørene for interesserede besøgende. I mange af dem kan du få en rundvisning med prøvesmagning, eller om ikke andet så et besøg i butikken.

Cava

Spansk mousserende vin kaldes cava og kan sagtens konkurrere i smag og især i pris med champagne.

Sangria

Hvis man skal pege på en forfriskende drik, som ofte forbindes med Spanien, må det være den populære sangria. Den er baseret på vin, frugt, sukker og en variation af stærkere alkohol. Sangria serveres oftest på karaffel.

Spansk kaffe

Kaffe er meget populært i Spanien, og den spanske kaffe er stærk. Ønsker du det, der svarer til den danske kaffe, bør du bestille en café melitta eller café americano. En café solo er en lille kop espresso, og med lidt mælk oveni bliver det til en cortado. En café con leche er en stor kop med stærk kaffe og varm mælk.
Nattelivet i Estellencs er ikke særlig omfattende, men den lille samling barer er til gengæld ret populære. I byen finder du desuden en række caféer og restauranter. Udeserveringerne i Estellencs er velbesøgte i de varme sommermåneder.
Shopping
Der er ikke specielt gode shoppingmuligheder i Estellencs. Udbuddet består af nogle butikker med håndværk og lignende, så hvis du gerne vil shoppe, er det bedre at tage ind til Palma, hvor du finder er langt større udvalg.

Shopping på Mallorca

På Mallorca kan man hurtigt købe sig fattig. Spansk design regnes som førende, både når det gælder indretning og tøj. Her på øen finder du bl.a. lædervarer i form af jakker og tasker, keramik og mallorcinske tekstiler med specielle mønstre, Majorica-perler fra Manacor og, ikke at forglemme, sko!
Det største udvalg finder du naturligt nok i Palma. Her er alt fra små enkle forretninger til eksklusive boutiques. Besøg det store og elegante varehus El Corte Inglés, hvor du finder det meste, eller C&A, som er et stort varehus med tøj til relativt lave priser.
På turistrejsemålene har de fleste butikker åbent fra morgen til aften alle ugens dage. I de større byer og i Palma gælder de officielle åbningstider dog, dvs. hverdage fra kl. 10 til 13 og kl. 16.30 til 20, lørdage kun om formiddagen og lukket på søndage. De store varehuse i Palma har derimod åbent hele dagen uden siesta.

Marked på Mallorca

De fleste landsbyer og større byer har deres eget marked en eller et par dage om ugen. Her handler de lokale indbyggere, og her kan du finde alt mellem himmel og jord. Frugt, grøntsager, husgeråd, tøj, sko og indimellem også levende dyr!

Gode køb på Mallorca

Sko
Der er mange skobutikker på Mallorca. Især udvalget af sandaler, klipklapper og andre sommersko til kvinder er stort. Oftest er de også lidt billigere end derhjemme.
Aktiviteter og seværdigheder

Golf i Estellencs

På Mallorcas sydvestlige kyst er der en håndfuld forskellige golfbaner. Golf Santa Ponsa og Golf de Poniente er begge gode baner.

La Reserva Puig de Galatzó

La Reserva Puig de Galatzó er et naturreservat med over 2,5 km² blomstrende vegetation af enhver art. Her kan du også se forskellige dyrearter og gå ture langs vandrestierne, som fører dig forbi intet mindre end 20 vandfald. Er du ude efter et adrenalinsus, skal du besøge Aventur, en eventyrpark med klatrevægge, zip lines og meget andet.

Vandreture fra Estellencs

Mallorca er en drøm for vandrefolket. Fra Estellencs er der mange vandrestier rundt i bjergene. En stor del af dem løber forbi Deià, Valldemossa og Puerto de Sóller. Vandrestierne er udmærket skiltede. På turistkontorerne kan du hente brochurer om smukke vandrestier. Sørg for at have sko med grove såler, da der kan være stejlt visse steder.

Vinbodega

Spaniens mest kendte vine kommer fra regionerne La Rioja, Navarra og Penedès. Men også på Mallorca fremstiller man vin, som til og med har sin egen betegnelse, nemlig Binissalem. Øens vincentrum ligger netop i Binissalem, hvor mange af vinhusene gerne inviterer de besøgende indenfor - hvis ikke til en rundtur så i det mindste i butikken. Flere vinbutikker har også deres egen afdeling med 'Vinos Baleares', hvor du finder spændende lokale vine. På mange af restauranternes vinkort finder du rubrikken 'Vino Mallorquin' eller navnet 'Ferrer', som er øens største og mest kendte vinhus. Husets vin, vino de la casa, kan være god, men hvis den serveres i karaffel, kan du jo ikke købe den andre steder, da du ikke ved, hvad den hedder. Derfor kan det godt betale sig at lægge et par euro oven i prisen, så du ved, hvad du drikker.

Mallorcas vestkyst

Langs Mallorcas vestkyst står de store oplevelser i kø. Her kan det sagtens betale sig at leje en bil, så du selv kan køre rundt mellem de charmerende byer, klostre, strandrestauranter og betagende naturoplevelser.

La Granja

15 km fra Palma finder du den gamle herregård La Granja, som uden tvivl hører til øens mest idylliske og maleriske seværdigheder. Her går du rundt i smuk, frodig vegetation med vidunderlige haver og naturlige springvand.

Cala Deià, Port des Canonge, Cala Sant Vicenc

Dette er bare tre af mange små bugter langs vestkysten. Det er stort set kun muligt at komme hertil i egen bil. Vejene ned fra hovedvejen har så skarpe kurver, at man næsten føler, man kører sidelæns. De er med andre ord stort set ufremkommelige med bus. Når det er sagt, er turen dog uden tvivl anstrengelserne værd og samtidig et oplagt sted at holde frokostpause på en udflugt langs vestkysten. Øens smukkeste vej, C710, går fra Pollensa i nord til Andratx i syd, og på vejen passerer du næsten samtlige byer og spændende seværdigheder; bl.a. klostret i Lluc, Fornalutx, Sóller, Deià, Valldemossa og Banyalbufar. Fortsæt lige så længe du gider og tag derefter motorvejen fra Palma tilbage mod Alcudia. En uforglemmelig tur, som tilfører en ekstra nuance til "turistøen" Mallorca.

Valldemossa

I denne smukke, gamle by oppe i bjergene finder du det kloster, hvor komponisten Chopin boede i vinteren 1838-39. Her kan du slentre rundt i de små gader og måske besøge byens museum. La Beata er byens skytshelgen, og på alle huse sidder der et skilt i keramik ved hoveddøren med teksten 'Beata', som kan oversættes til 'bed for os'.

Palma

Glem ikke at besøge Palma, Mallorcas kosmopolitiske hovedstad. Her er alt, man kan ønske sig af shoppingmuligheder, oplevelser og seværdigheder. Besøg f.eks. katedralen La Seu, tag på shoppetur i gaden Jaime III og spis frokost på en af Placa Llotjas tapasbarer.
Sådan kommer du omkring
Vi samarbejder med Avis, som er et af de biludlejningsfirmaer, der fungerer bedst her på øen. Takket være det gode samarbejde kan vi tilbyde kvalitetsbiler til gode priser. Du kan trygt leje bil gennem os og Avis. Du får en god forsikring og god service, så du er ordentligt dækket, hvis der sker noget. Bestil bilen hos os senest dagen inden du skal bruge den.

Fordele ved at leje gennem os:

• Rabat på Avis' ordinære priser
• Ubegrænset kilometerforbrug
• Selvrisikoregulering*

Avis' lejebiler er af meget høj standard og har en gennemsnitsalder på 12 måneder. Lejetiden regnes i hele døgn, hvilket vil sige, at en udlejningsdag er lige med 24 timer.

*Selvrisiko reduceres ved skader på bilen.

Bemærk:

• Avis tilbyder forskellige tilvalg som f.eks. ekstraforsikringer, barnesæde og GPS. Betales direkte til Avis.
• Bilen skal returneres med lige så meget benzin i tanken som ved afhentning.
• 'Fuel up front' er et valgfrit tilbud. Du forudbetaler for en fuld tank benzin og returnerer bilen med så tom tank som muligt. Eventuel overskydende benzin tilbagebetales ikke.
• Kørekort skal fremvises ved afhentning. Almindeligt dansk kørekort (kategori B) er godkendt til personbil
....
• De fleste lejebiler kræver blyfri benzin (sin plomo - grøn slange).
• Sikkerhedssele er obligatorisk.
• Følg samme færdselsregler som derhjemme - så kører du også lovligt her. I Spanien er det forbudt at tale i mobiltelefon under kørsel.
• Du skal være fyldt 21 år for at leje bil og have haft kørekort i mindst 1 år (ekstra pris opkræves af førere under 25 år).
• Ved eventuelle problemer med bilen er det ikke tilladt at stige ud af bilen på de spanske veje uden at bære den gule refleksvest! Vesten skal opbevares i kabinen.

Forsikringer:

• CDW - skadesforsikring
Sikrer at du er dækket, hvis bilen bliver beskadiget, og der kræves reparationer. Forsikringen er inkluderet i prisen. Der skal dog betales en selvrisiko.
• TP - tyveriforsikring
Sikrer at du er dækket, hvis bilen bliver stjålet. Der skal dog betales en selvrisiko. Forsikringen er inkluderet i prisen. Dækker ikke hvis bilen bliver stjålet, mens nøglen sidder i.

Ikke inkluderet
Forsikringerne aftales direkte med Avis
.... Disse er frivillige, men står ofte på lejekontrakten. Hvis du ikke ønsker ekstra forsikringer, beder vi dig informere Avis.

• Super CDW + TP - selvrisikoeliminering
Eliminerer lejerens selvrisiko ved skader på bilen eller ved tyveri af bilen.
Der skal dog betales en administrationsafgift. Spies' rejseforsikring dækker selvrisikoen med op til 10.000 kr.

• PAI - personlig ulykkesforsikring
Et supplement til din egen personlige ulykkesforsikring. Forsikringen omfatter såvel føreren som alle passagerer i bilen.
• Super PAI - personlig ulykkesforsikring
Det samme som PAI. Super PAI dækker dog et højere beløb samt tyveri af personlige ejendele og bagage.

Bilgruppe

Reservation af et bestemt bilmærke kan ikke garanteres, men du kan vælge mellem forskellige bilgrupper.

Gruppe A er små standardbiler, eksempelvis Ford Ka eller lignende.
Gruppe B er lidt større og bedre, eksempelvis Seat Ibiza eller lignende.
Gruppe C har bedre komfort og større motorkraft, eksempelvis Seat Leon eller lignende.

tip og gode råd

Vores Spies-guider er her for at gøre din ferie så vellykket, afslappet og inspirerende som muligt! Kom gerne til os, hvis du ønsker tips til interessante seværdigheder og udflugter eller rutebeskrivelser til de mange hemmelige oaser på øen. Vi tilfører gerne din ferie lidt ekstra guldkant med tips til de bedste restauranter, strande og shoppingmuligheder. Selvfølgelig forsøger vi også at besvare alle praktiske spørgsmål, som måtte opstå under din ferie her på øen.
Bus til Palma afgår flere gange om dagen.

Sådan kommer du rundt på Mallorca

Busnettet på Mallorca fungerer godt, og i løbet af højsæsonen kører de lokale busser i pendulfart mellem de større turistrejsemål. Vejene på Mallorca er generelt gode, skiltningen er fin, og bortset fra selve Palma er trafikken moderat. Hvis du gerne vil se lidt mere af øen og tage rundt på egen hånd, kan vi anbefale at leje en bil hos et af de større udlejningsfirmaer. Prisen for billeje er ikke særlig høj, specielt hvis du reserverer bilen hjemmefra.

Busser

Mallorca har et velfungerende busnet, og i højsæsonen kører der lokalbusser i pendulfart mellem de større turistrejsemål. Lokalbusserne i Palma er blå og hedder EMT. På resten af øen er de røde og gule og hedder TIB. Billet købes direkte i bussen og gælder kun for en enkelt tur. Tænk på, at chaufføren ikke kan veksle store sedler.
Køreplanerne varierer, så husk at undersøge hvordan bussen kører. Husk på at busserne som regel ikke kører så ofte på helligdage og i weekenderne som på hverdage. Vi tager forbehold for ændringer i både køreplaner og ruter. For mere information kan du kontakte hotellets reception eller din Spies-guide.

Færger

Der er færgeforbindelse mellem Mallorca og Barcelona og mellem Mallorca og Valencia. I sommermånederne sejler der desuden færger mellem Alcudia og Menorca samt mellem Mallorca og Ibiza. Det er lettest at bestille billetter via internettet eller nede på havnen i Palma hos agenterne. Her finder du også sejltider og priser for de forskellige bådoverfarter.

Fly

Der er daglige flyforbindelser til naboøerne Menorca og Ibiza samt til det spanske fastland. Det er også nemt og enkelt at flyve til flere europæiske storbyer.

Taxi

Taxi kan bestilles via hotellets reception, men der findes også taxiholdepladser i de fleste områder, hvor de holder og venter på kunder. Du kan selvfølgelig også bare stoppe en taxi direkte på gaden. Normalt kører taxichaufførerne efter taxameter i henhold til fastlagte takster. Skal du ud på en længere tur, så aftal prisen med chaufføren i forvejen. Så slipper du for at betale en pris, som var meget højere end forventet.

Tog

Der er tre toglinjer på øen. De udgår allesammen fra Plaza España i Palmas centrum. Den ene toglinje går til Sóller på vestkysten, mens den anden går til Inca midt på øen. Fra Sóller kan du køre med den lille sporvogn ud til Puerto de Sóller. Den tredje toglinje går via Inca til Manacor.
Fakta

Vores service

Fra maj til oktober kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil leje bil eller have tip og gode råd. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen.
Her kan du læse mere om Spies' rejsemålsservice.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her. Spies arbejder desuden aktivt imod børnesexhandel gennem vores mangeårige samarbejde med organisationen ECPAT.

Pas, visum og dansk fremmedpas

For danske statsborgere skal passet være gyldigt under opholdet. Visumfrit i indtil 90 dage. Forlængede danske pas samt danske provisoriske pas og EU-nødpas anerkendes ved ind- og udrejse. Kontakt eventuelt Spaniens ambassade på telefon 35 42 22 66 for yderligere information.

Personer med dansk flygtninge- eller fremmedpas skal kontakte den spanske ambassade for at få oplyst, hvilke regler der gælder for deres indrejse.

Spies bærer ikke ansvar for fejlagtige dokumenter, der fører til nægtet indrejse i Spanien.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Turistskat i Banyalbufar/Estellencs

Myndighederne på Balearerne opkræver en skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales kontant eller med kreditkort til hotellet ved check-in. Følgende skattesatser gælder pr. person pr. nat for alle over 16 år i de første otte nætter:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1, 2 og 3: maj-oktober: 2,20 EUR, november-april: 0,55 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3+ og 4: maj-oktober: 3,30 EUR, november-april: 0, 80 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4+ og 5: maj-oktober. 4,40 EUR, november-april: 1,10 EUR

Skatten halveres fra og med den niende nat.

Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). I Banyalbufar er der en hæveautomat ved hovedvejen oven for hotellet. I Estellencs er der en hæveautomat i centrum.

Tidsforskel

Ingen.

El

220 V. Adapter er ikke nødvendig.

Sprog

I Spanien taler befolkningen først og fremmest spansk, men også catalansk og mallorcinsk i visse områder. I turistområderne taler de fleste, der arbejder i servicebranchen, desuden engelsk.

Øvrigt

Vi tager forbehold for ændringer i program, priser m.m.
Rejs med børn
Mallorcas vestkyst tiltrækker mange natur- og gastronomientusiaster. Rejser du med børn, bør du dog være opmærksom på, at hotellerne i dette område ikke er specielt interessante for børn. De fleste hoteller har hverken børnepool eller legeplads. Stranden er stenet, og vandet bliver hurtigt dybt.

Rejs med børn til Mallorca

Mallorca er et populært rejsemål for børnefamilier, og det er nemt at rejse rundt - også med familiens yngste. Spanierne er meget glade for børn, og det er aldrig et problem at tage børnene med på restauranter og lignende. Tværtimod ender børnene sandsynligvis med at få mere opmærksomhed end dig!
Nedenfor følger information om ting, der er værd at gode at vide, samt nogle tips til aktiviteter for hele familien.

Mad

De fleste restauranter har internationale retter på menukortet, som er populære hos de mindste. Mange tilbyder også specielle børnemenuer med burgere, pastaretter, kylling m.m. inkl. drikkevarer og is. Der findes et begrænset antal højstole på de fleste restauranter.

Babymad og bleer

Du kan købe babymad i de fleste fødevareforretninger (supermercados) samt på de lokale apoteker. Det billigste er at handle i de forskellige supermarkeder. Sammenlignet med Danmark er udvalget af babymad på glas en hel del mindre. Grødpulver samt de fleste frugtpuréer indeholder ofte sukker. Bleer kan købes overalt, og priserne varierer på samme måde som med babymaden.

Barnesæder

Barnesæder kan lejes hos de fleste større biludlejningsfirmaer. Du bør bestille barnesædet samtidig med, at du reserverer bilen.

Legepladser

De spanske legepladser minder meget om de danske. De er populære tilholdssteder så bliv ikke overrasket, hvis dit eller dine børn overvinder sprogbarriererne i så høj grad, at du må bære dem derfra.
Find din rejse til Banyalbufar/Estellencs