Thailand - aktuel information og indrejsekrav

Opdateret 24/1 2022

Indrejsekrav

På rejsemålet

Hvis du er færdigvaccineret

1. Thailand Pass

Alle skal udfylde en indrejseformular, et såkaldt "Thailand Pass". Allerede i afrejselufthavnen i Danmark skal du vise QR-koden fra din indrejseformular/Thailand Pass, så husk at have den ved hånden, når du tjekker ind.

Thailand Pass til indrejse i Thailand

Fra og med den 11. januar 2022 skal du søge om Thailands Pass ”Blue Zone Sandbox Program”, når du rejser til følgende provinser i Thailand: Phuket, Krabi (inkl. Koh Lanta), Phang-Nga (Khao Lak) och Surat Thani (Kho Samui), Chon Buri (Bang Lamung, Pattaya, Si Racha, Si Chang, og Sattahip – endast Na Jomtien og Bang Saray) samt Trat (Ko Chang). Det betyder, at du skal blive på dit rejsemål/provins i 7 dage efter ankomst. I disse dage kan du bevæge dig frit rundt i provinsen, men du må ikke forlade den. Når de 7 dage er gået, må du rejse rundt i det øvrige Thailand.

Har du allerede ansøgt om Thailand Pass "Test & Go” og modtaget din QR-kode? Så gælder de nye regler fra den 11. januar. Du skal derfor ansøge om et nyt Thailand Pass via det såkaldte "Blue Zone Phuket Sandbox Program".

Formularen er obligatorisk og indeholder meget information og vedhæftning af dokumenter, hvilket betyder, at du skal starte processen 7 dage før afrejse.

Test & Go fra og med den 1. februar
De Thailandske myndigheder har meddelt at det fra 1. februar igen bliver muligt for du som er færdigvaccineret at ansøge om deres Thailand Pass Test & Go op til 60 dage inden afrejse. Så snart det er muligt at ansøge, vil vi opdatere vores information her. OBS! Har du afrejse til Thailande inden 10 februar, anbefaler vi at du ansøger om Thailand Pass ”Blue Zone Sandbox Program” eftersom at det tager op til 7 dage at få svar.

Udover helbredsformular og kontaktoplysninger skal du fremvise følgende:
a) Coronapas, som dokumenterer, at du er færdigvaccineret, hvis du er det.
b) Forsikringspolice (du skal selv kontakte dit forsikringsselskab i god tid og få en engelsk bekræftelse på, at din forsikring dækker omkostninger ved sygdom op til mindst 50.000 USD eller tilsvarende)
c) Rejsedokumenter/billet fra Spies (vores hoteller er alle certificerede ifølge SHA++, og når dette efterspørges, henviser du til din billet fra Spies).
d) Et billede af fotosiden i dit pas
e) Et billede af kvitteringen for din bestilling af den COVID-19 test, som du skal tage ved ankomsten. Du kan bestille og betale via punkt 3 nedenfor.

2. Obligatoriskt PCR-test

Thailand kræver, at alle rejsende (også færdigvaccinerede og børn fra og med 6 år) også kan fremvise følgende:

  • En negativ PCR-test, som er højest 72 timer gammel ved afrejse. Denne skal du kunne fremvise på engelsk under hele opholdet.

Vi anbefaler, at du printer dit coronapas med dokumentation på din vaccination og din negative PCR-test på engelsk enten via sundhed.dk eller MinSundhed-appen, så du er sikker på at have det ved hånden under din rejse.

3. Obligatorisk COVID-19 test ved ankomst og PCR-test dag 5

Alle fra og med 0 år skal tage en COVID-19 test ved ankomst (testen bestilles via Thailand Pass).

Sådan bestiller og betaler du for COVID-19 test i Thailand

Svaret på din test ved ankomst kommer indenfor 6-24 timer, og hotellet vil oplyse dig om testresultatet. Du kan også se dit testresultat i PSAS-systemet, hvor du bestiller dine PCR-test.

På dag 5 skal du desuden foretage en PCR-test på et testcenter for egen regning. Dette bestiller du samtidig med, du bestiller din ankomsttest via linket ovenfor. Bestillingsformularen regner automatisk ud, hvilken dato testen skal tages. Der ligger flere testcentre på Phuket, som du finder her. Når du tager til testcentret, skal du medbringe dit pas, to kopier af passet og kvittering på, at testen er betalt. Svaret på din PCR-test kommer indenfor 24 timer, og det sendes både til hotellet og til dig via de kontaktoplysninger, du har angivet.

Prisen for begge test er i alt 4.200 Baht pr. person (ca. 825 DKK) og betales af den rejsende selv.

4. Appen "Mor Chana"

De thailandske myndigheder kræver, at alle voksne rejsende henter smittesporings-appen ”Mor Chana”, som findes i Appstore og Google Play. Vi anbefaler, at du henter appen inden afrejse for at undgå udgifter til roaming. Du kan vente med at logge ind i appen til du ankommer til Thailand.

5. Har du fornyelig besøgt et andet land?

Alle vores nordiske lande og mange andre klassificeres i dag ifølge thailandske myndigheder som sikre lande. Hvis du har været i et andet land end det, du rejser fra, de seneste 21 dage før afrejse til Thailand, skal du sikre dig, at det land anses for sikkert.
Du finder listen med sikre lande ved at klikke på linket og herefter vælge "see list of eligible countries / territories" under Test & Go: Sikre lande
Du må også rejse gennem lande, der ikke anses for sikre, hvis du kun er på transit i mindre end 12 timer.

Hvis du ikke er færdigvaccineret

Thailand har følgende krav til ikke-færdigvaccinerede fra og med 6 år til og med 17 år:

Pr. 16. december behøver børn fra og med 6 år til og med 17 år ikke at være færdigvaccineret for at kunne rejse til Thailand. De skal dog kunne fremvise en negativ PCR-test, som er højest 72 timer ved afrejsen. Derudover gælder samme indrejsekrav som beskrevet i punkterne ovenfor.

Thailand har følgende krav til ikke-færdigvaccinerede over 18 år:

Vær opmærksom på, at udover alle ovenstående krav til færdigvaccinerede skal ikke-færdigvaccinerede rejsende over 18 år desuden i 10 dages karantæne på udvalgte hoteller og for egen regning. For børn fra og med 12 år til og med 17 år, der rejser med deres forældre, gælder andre regler - se ovenfor. Hvis du venter på anden dosis af din vaccine, skal du tage den senest 14 dage før afrejse for at blive betragtet som færdigvaccineret.

Brug af mundbind

Lufthavnen og flyet
Alle over 6 år skal bære mundbind i de danske afrejselufthavne. Flyver du med TUIfly Nordic til Thailand, skal alle over 12 år bære mundbind ombord på flyet.

Transferbusser/udflugtsbusser
Alle skal bære mundbind i transfer- og udflugtsbusser.

Rejsemålet
I Thailand skal du som udgangspunkt bære mundbind, når du forlader hotellet. Det er derfor en god idé altid at have et mundbind med dig. Kravet om mundbind gælder blandt andet, når du besøger banker, butikker, natmarked, seværdigheder og andre steder med større forsamlinger samt i offentlig transport som bus og taxi. Du behøver ikke bære mundbind, når du opholder dig på strandene.

Hotellet
På det indendørs hotelområde, som f.eks. reception, restaurant, elevator eller andre indendørs fællesområder, skal alle bære mundbind. Du behøver ikke bære mundbind ved pool- og udendørsområderne, når du holder en afstand på 1,5 meter. Hotellernes krav om mundbind kan variere fra hotel til hotel, og du kan derfor få mere information om præcis dit hotel, når du tjekker ind.

På hotellet

De thailandske myndigheder kræver, at du bor på et SHA++-certificeret hotel, hvilket betyder, at hotellerne skal opfylde høje krav til en række tiltag mod smittespredning, og hotelpersonalet har fået specialtræning i, hvordan rengørings- og desinfektionsrutinerne skal være. Når du rejser med Spies, er du altid sikker på, at vores hoteller er SHA++-certificeret.

Ind- og udtjekningsrutiner sker med afstand. Hotellerne har forskellige løsninger til, hvordan ind- og udtjekningen kan foregå nemt og hurtigt for at undgå kødannelse.

Når du har tjekket ind, skal du gå direkte til dit værelse og vente på dit testresultat fra den COVID-19 test, som er påkrævet ved ankomsten til Thailand. De fleste hoteller tilbyder roomservice i løbet af ventetiden, hvis du har brug for mad og drikke.

I hotelrestauranten behøver du ikke at bære mundbind, når du spiser eller drikker. Når det er muligt, vil der være bordservering i stedet for buffeter. På nogle restauranter serveres buffet og drikkevarer af hotelpersonalet. Bordene står med afstand til hinanden og desinficeres imellem hvert bordskift.

Aktiviteter, holdtræning og udflugter sker udendørs eller indendørs under sikre forhold, men med krav om mundbind, hvis man ikke kan holde afstand. Der kan ske hurtige ændringer i aktivitetsprogrammet afhængigt af de lokale retningslinjer. På nogle hoteller skal du forudbestille tid i motionsrummet, da der kan være begrænset plads. Når du tjekker ind på hotellet, kan du høre mere om, hvad der gælder for netop dit hotel.

I forhold til de lokale regler kan der ske løbende ændringer i forhold til hotellets faciliteter, service, åbningstider og aktiviteter.

Offentlige steder

Strande
Strandene er åbne for offentligheden. Der findes ingen restriktioner i forhold til udlejning af liggestole og servering ved strandene. Det anbefales generelt at holde 1,5 meter afstand.

Restauranter, barer og natklubber
Restauranter og barer er åbne, men med begrænset belægning. I øjeblikket må restauranter og barer holde åbent til ca. kl. 22, hvor de også må servere alkohol. Diskoteker, natklubber og andet natteliv må endnu ikke holde åbent.

Butikker, apotek og seværdigheder
Butikker og apoteker holder åbent som normalt. De fleste seværdigheder er åbne, dog kan der være visse begrænsninger. Ved større forsamlinger kan der være restriktioner som f.eks. afstandskrav og maks. antal personer.

Udgangsforbud
Der er ikke noget udgangsforbud på vores rejsemål i Thailand.

Offentlig transport
Offentlig transport som bus kører, men i begrænset omfang. Taxi og tuk-tuk fungerer som normalt.

Øvrig information

Hvis du bliver smittet med COVID-19 i Thailand
Skulle du være uheldig at blive testet positiv for COVID-19 i Thailand, er vi klar til at hjælpe dig, og samtidig samarbejder vi med både de lokale myndigheder og hotelejerne, så vi sikrer, at smitten ikke spreder sig.

Ifølge de thailandske regler skal du i karantæne i 10 dage på et såkaldt ”Isolation Hotel”. Bor du på et af vores egne hoteller (Sunwing Kamala Beach, Sunwing Bangtao Beach eller Sunprime Kamala Beach), vil isolationen ske på hotellet. Skulle dette påvirke din hjemrejse, hjælper vi naturligvis med en løsning. Eventuelle ekstra udgifter til hotel og fly skal dækkes af din rejseforsikring, og vi anbefaler derfor altid, at du tjekker dækningen hos dit forsikringsselskab, inden du rejser.

Vær opmærksom på, at de lokale myndigheder kan ændre retningslinjerne med kort varsel.

Se også:
Info om vores Safe Travel-program
Almindelige spørgsmål og svar om at rejse lige nu
Myndighedernes vejledning til test ved hjemkomst

Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.