Guide til Thailand

Spies' guide til Thailand

Thailand har meget at byde på - fra strandene på Phuket over storbyen Bangkok til de mere uberørte rejsemål i den østlige del af landet. Har du svært ved at vælge, hvor du skal tage hen? Så kig i vores Thailandsguide og find det rejsemål, der passer bedst til dig.

PHUKET

Bangtao Beach er en af de længste strande på hele Phuket - næsten otte kilometer lang med silkeblødt sand og god plads til alle. Her kan vi tilbyde et af vores allermest familievenlige hoteller, Sunwing Bangtao Beach, beliggende blot få skridt fra stranden.


Guide til Bangtao Beach Luk
Strande

Strande

rating

Da Bangtao Beach er en af Phukets længste strande, er her aldrig trængsel. Stranden består af finkornet sand, og vil man undgå den stærkeste sol, kan man søge skygge under jerntræerne, der kanter stranden. Vanddybden varierer - fra lavvandet til steder, hvor det ret hurtigt bliver dybt. Den sydlige ende af stranden er mest børnevenlig.

Shopping

Shopping

rating

Bangtao Beach er helt domineret af hoteller, og selv om her ligger små butikker og findes et lille marked, er det bedre at begive sig sydpå til Patong Beach eller Phuket Town, hvis man vil shoppe.

Mad og drikke

Mad og drikke

rating

Ligesom i resten af Thailand er man i Bangtao Beach aldrig langt fra gode madoplevelser. Udvalget er dog begrænset - her findes kun enkelte restauranter samt hotellernes udbud.

Oplevelser

Oplevelser

rating

Man kommer nemt fra Bangtao Beach til oplevelserne, seværdighederne og attraktionerne på Phuket eller øerne ud for kysten, og udvalget er stort med alt fra golf over kanosafari til bådture i den thailandske skærgård.

Rejs med børn

Rejs med børn

rating

Bangtao Beach er et af Phukets mest børnevenlige rejsemål med god plads på stranden og ingen trafik. Desuden ligger her et Sunwing Resort, hvor der er tænkt på alt til børnefamilien - lige fra opbevaringsplads i lejligheden til aftenshows for både børn og voksne.

Find mere inspiration til rejsen til Bangtao Beach

Kamala Beach er et roligt rejsemål med en lang strand. Her ligger et af vores mest familievenlige Sunwing Family Resorts med lejligheder til hele familien. Rejser du uden børn, findes her også et elegant Sunprime, der byder på spaforkælelse, lækker mad og afslapning.


Guide til Kamala Beach Luk
Strande

Strande

rating

Kamala Beach er et par kilometer lang med finkornet sand og lavt, børnevenligt vand. Vil du snorkle eller bade i lidt dybere vand, skal du stile efter den nordlige ende af stranden, hvor der er klipper og mere at se på.

Shopping

Shopping

rating

I den sydlige ende af Kamala Beach findes et lille lokalt centrum, hvor der primært sælges madvarer - man kan f.eks. købe ind til en picnic på stranden. Desuden ligger her enkelte butikker med T-shirts, strandting og lignende. De bedste shoppingmuligheder findes i Patong og Phuket Town.

Mad og drikke

Mad og drikke

rating

Udbuddet uden for hotellerne er begrænset i Kamala Beach - der findes stort set kun et par mindre restauranter og madboder.

Oplevelser

Oplevelser

rating

Fra Kamala Beach kommer man nemt til oplevelserne, seværdighederne og attraktionerne på Phuket og øerne ud for kysten. Du kan f.eks. tage på naturvandring, dykke ved Similan Islands eller begive dig på shoppingtur.

Rejs med børn

Rejs med børn

rating

Kamala Beach er perfekt til børn. Stranden er både lang og lavvandet, og der er meget begrænset trafik. Her findes også et Sunwing Resort, hvor der er tænkt på alt det praktiske: komfortable lejligheder, børnemenu og en supergod beliggenhed ved stranden i den sydlige ende af Kamala Beach.


Patong Beach er formentlig Phukets mest pulserende rejsemål med masser af folkeliv døgnet rundt. Her venter Phukets nok bedste shoppingmuligheder og mest hektiske forlystelsesliv - og selvfølgelig en skøn strand.


Guide til Patong Beach Luk
Strande

Strande

rating

Stranden i Patong Beach er både lang, bred og fyldt med folk fra tidlig morgen til sen aften. Vil man have lidt mere fred og ro, er det bedst at begive sig til den nordlige eller sydlige ende af stranden.

Shopping

Shopping

rating

Alt findes i Patong Beach! De handlende i Thailand har tidligere haft et tvivlsomt ry for udelukkende at sælge kopivarer. Sådan er det ikke længere. I Patong har flere store mærkevarebutikker slået dørene op, og du kan købe ure, sko, tasker og andet til thailandske priser. Besøg f.eks. shoppingcentret Jungceylon, som ligger lidt tilbagetrukket fra strandvejen.

Mad og drikke

Mad og drikke

rating

Patong Beach byder på alt fra enkle madboder, hvor maden serveres i plasticposer, til luksusrestauranter med hvide duge og vinkælder. Og der serveres selvfølgelig ikke kun thailandsk mad, men også både pizza, sushi, BBQ og meget andet - ofte tilberedt af tilflyttede italienere, japanere og andre folkeslag.

Oplevelser

Oplevelser

rating

Patong Beach er i sig selv én stor oplevelse. Og udenfor Patong Beach venter resten af Phuket med safariture, dykning, flere golfbaner og meget andet. Kig i vores udflugtsprogram og lad dig inspirere.

Rejs med børn

Rejs med børn

rating

Patong Beach er hektisk, intensiv og sine steder helt lagt an på voksne. Desuden er stranden ikke særlig lavvandet, så f.eks. Kamala Beach er bedre egnet til små børn. Til gengæld kan shopping- og forlystelsessyge teenagere få deres lyst styret i Patong Beach - og de vil også trives på stranden.


Kata Beach er den lidt roligere sydlige ende af perlerækken af strande, der starter i nord med Bangtao Beach. Her findes hoteller for enhver smag og pengepung, og de fleste ligger blot få minutters gang fra stranden og centrum.


Guide til Kata Beach Luk
Strande

Strande

rating

Kata Beach består af to dele, Kata Yai og Kata Noi, med hver sin strand. Den nordlige del er den længste, mens den sydlige strand fremstår lidt mere hyggelig, omgivet af bjerge og få hundrede meter lang som den er. Begge strande består af lyst, finkornet sand, og her er hverken meget lavvandet eller bliver meget hurtigt dybt. De bedste snorkelmuligheder findes i den nordlige og sydlige ende af strandene, hvor klipper og sten i vandet giver mere at se på.

Shopping

Shopping

rating

Kata Beach er ikke et af Phukets bedste shoppingrejsemål, men har alligevel meget at byde på. I den nordlige del af Kata Beach ligger mange butikker, der sælger tøj, sko, tasker m.m. Ønsker man et endnu større og mere varieret udbud, er der ikke langt til hverken Patong Beach eller Phuket Town.

Mad og drikke

Mad og drikke

rating

I Kata Beach serveres det meste: tex-mex, pasta, burgere og naturligvis thailandske retter. Udvalget er stort, uanset hvad tegnebogen eller humøret er til.

Oplevelser

Oplevelser

rating

Fra Kata Beach er der ikke langt til oplevelserne, seværdighederne og attraktionerne på Phuket og øerne ud for kysten: gå en runde på en af Phukets fem goldbaner, oplev en markedsdag i Phuket Town eller tag på snorklingtur til Phi Phi Island eller Bamboo Island.

Rejs med børn

Rejs med børn

rating

Kata Beach er et godt valg, hvis du rejser med børn. Her findes både fine strande, spændende butikker og flere familievenlige hoteller.


Karon Beach er et lidt fredeligere alternativ til Patong Beach. Her bor du tæt på både forlystelsesliv og shoppingmuligheder, men det hektiske natteliv og den livlige trafik er alligevel ikke alt for forstyrrende.


Guide til Karon Beach Luk
Strande

Strande

rating

Der er masser af plads på stranden i Karon Beach, som er næsten tre kilometer lang. Vær opmærksom på, at her ikke er så lavvandet som i f.eks. Kamala eller Bangtao, og i sommersæsonen forekommer der understrømme og høje bølger.

Shopping

Shopping

rating

I Karon Beach kan man købe det meste: tøj, tasker, elektronik og meget andet.

Mad og drikke

Mad og drikke

rating

Der ligger mange gode restauranter i Karon Beach, selv om udbuddet ikke er helt lige så stort som i naboområdet Patong Beach. Et godt tip er et begive sig til den sydlige del af Karon Beach, hvor der ligger en række thailandske restauranter, som serverer lokale retter til rimelige priser.

Oplevelser

Oplevelser

rating

Fra Karon Beach kommer man nemt rundt til Phukets seværdigheder og attraktioner. Gå f.eks. en golfrunde på en af øens fem golfbaner, sejl med en longtail-båd til en afsides strand eller tag på marked i Phuket Town.

Rejs med børn

Rejs med børn

rating

I Karon Beach findes både familievenlige hoteller og mange spændende aktiviteter. De allermindste vil måske trives bedre i Kamala eller Bangtao, men Karon Beach er yderst velegnet til lidt større børn.


Khao Lak er en kilometerlang strand nord for Phuket. Her finder man nemt et hotel med blot få skridt mellem poolen og havet, og det stille og fredelige rejsemål er lige velegnet til børnefamilier som til voksne, der rejser uden børn.


Guide til Khao Lak Luk
Strande

Strande

rating

Khao Lak består egentlig af en håndfuld strande adskilt fra hinanden af små klippevige. Fælles for dem alle er, at her er god plads, og at man næsten altid kan finde skygge under træerne, der vokser i strandkanten. Her er lavvandet, og stranden består af hvidt, finkornet sand.

Shopping

Shopping

rating

Khao Lak tilbyder ingen shoppingmuligheder ud over et lille centrum, hvor der mest sælges souvenirs.

Mad og drikke

Mad og drikke

rating

Der åbner løbende restauranter og spisesteder i Khao Lak, men endnu er udbuddet og variationen begrænset i forhold til rejsemålene længere sydpå.

Oplevelser

Oplevelser

rating

Eftersom Khao Lak ligger lidt isoleret på kysten, er oplevelsesudbuddet ikke lige så stort her som på Phuket. Fra Khao Lak tager man primært på snorkeludflugter samt bådture med eller uden dykning.

Rejs med børn

Rejs med børn

rating

Khao Lak er et perfekt rejsemål til især de lidt mindre børn. Hotellerne er af høj klasse, der er god plads på stranden samt fred og ro om aftenen og natten. Området er også velegnet til spadsereture i omgivelserne, hvis man vil se lidt mere af Thailand end kun strand.


KRABI

Koh Lanta er blevet meget populær blandt skandinaviske børnefamilier, der ofte vælger at tilbringe flere måneder her. Og det er et godt valg. Koh Lanta er fredfyldt, strandene er lange og lavvandede, og serviceudbuddet er fuldt udbygget.


Guide til Koh Lanta Luk
Strande

Strande

rating

Langs Koh Lantas vestkyst løber en perlerække af strande - fra Khlong Dao i nord over bl.a. Long Beach og Khlong Khong til Bamboo Bay længst mod syd. Næsten alle strande på Koh Lanta er brede og meget lavvandede, især når tidevandet trækker sig tilbage.

Shopping

Shopping

rating

Koh Lanta er intet shoppingeldorado, men man kan altid få fat i det mest nødvendige: frisk frugt, badeartikler og plaster. Det bedste shoppingudbud finder du i øens hovedby, Ban Saladan.

Mad og drikke

Mad og drikke

rating

Man spiser godt og billigt på Koh Lanta. Et af øens særtræk er udbuddet af indiske retter, men der tilbydes også pizza, pasta og naturligvis thailandsk mad. Og der er aldrig langt at gå, når du bliver sulten: der ligger små restauranter og spisesteder næsten overalt.

Oplevelser

Oplevelser

rating

Selv om øen i sig selv har en del seværdigheder og attraktioner, er det havet og de andre øer i øgruppen, som lokker mest med aktiviteter som dykning, snorkling og kanosafari.

Rejs med børn

Rejs med børn

rating

Koh Lanta er som sagt populær blandt børnefamilier, og det er primært strandene, der trækker. De er lavvandede, så børnene kan plaske og lege dagen lang, og udvalget på restauranternes menukort er stort med retter for enhver smag.


Ao Nang er især kendt for den smukke skærgård med de mange øer, der ligger ud for den lille feriebys kyst. Det dramatiske landskab både over og under havoverfladen gør også rejsemålet populært blandt både klatrere og dykkere.


Guide til Ao Nang Luk
Strande

Strande

rating

Stranden i selve Ao Nang er fin til et eftermiddagsdyp, men vil man tilbringe hele dagen på stranden, bør man tage til en af øerne eller besøge en af strandene i området.

Shopping

Shopping

rating

Langs strandpromenaden i Ao Nang ligger butikkerne med tøj, tasker, smykker m.m. på stribe. En anderledes shoppingoplevelse finder du på et af markederne i den nærliggende by Krabi.

Mad og drikke

Mad og drikke

rating

Udbuddet er stort af thailandsk mad, og man behøver ikke at lede længe for at finde en af de små madboder, hvor thailænderne selv spiser. Her findes også mange turistrestauranter med pizza, pasta og lignende, og du kan tit finde et bord med havudsigt.

Oplevelser

Oplevelser

rating

Det er et must at besøge øerne og strandene uden for Ao Nang for at slikke sol eller prøve aktiviteter som dykning, sejlads og roning. Her er også gode muligheder for at tage på udflugt til Krabi eller ind i landet, hvor der er mindre turistet. Har du lyst til at spille golf, ligger der også et par fine golfbaner inden for rækkevidde.

Rejs med børn

Rejs med børn

rating

Strandene i området omkring Ao Nang er lavvandede med lyst, finkornet sand og er yderst velegnede til små børn. Desuden findes der mange børnevenlige retter på restauranternes menukort. Vær dog opmærksom på, at man tit må tage båd eller bus for at komme til strandene, og at det kan være svært at medbringe barnevogne og klapvogne.


Phi Phi Island er to betagende smukke øer beliggende halvvejs mellem Koh Lanta og Phuket. Her bor du på - eller nær - stranden i komfortable bungalows og kan kombinere afslapning med dykkerture.


Guide til Phi Phi Island Luk
Strande

Strande

rating

Der er flere fine strande på Phi Phi-øerne, og der er meget at se under havoverfladen, både for dykkere og snorklere. Ved de nærliggende øer, f.eks. Bamboo Island, er snorklingen endnu bedre.

Shopping

Shopping

rating

I øens centrum, Ton Sai, ligger en del butikker med det gængse sortiment: tøj, kunsthåndværk, smykker, tasker og strandartikler. Bedre shoppingmuligheder findes i Phuket Town, hvortil man kan tage båden fra Phi Phi Island.

Mad og drikke

Mad og drikke

rating

Der er et begrænset udvalg af restauranter på Phi Phi Island.

Oplevelser

Oplevelser

rating

Phi Phi Island byder på strandliv og fantastisk dykning.

Rejs med børn

Rejs med børn

rating

Phi Phi Island er ikke et særlig velegnet rejsemål til små børn - mest fordi udbuddet er så begrænset. Vælg hellere et af rejsemålene på fastlandet, f.eks. Kamala eller Bangtao Beach.


Klong Muang er en fredelig lille by med en smuk strand vest for Ao Nang. Her står feriefornøjelserne på strandliv og afslapning, så får man lyst til lidt mere fest og farver, må man tage til Ao Nang eller Krabi Town.


Guide til Klong Muang Luk
Strande

Strande

rating

Klong Muang-stranden er et par kilometer lang og består primært af lyst, finkornet sand med enkelte stenede områder.

Shopping

Shopping

rating

Der ligger stort set ingen butikker i Klong Muang. Vil du shoppe, er det bedst at tage til Ao Nang eller Krabi Town.

Mad og drikke

Mad og drikke

rating

Uden for hotellerne findes der kun ganske få restauranter og barer i Klong Muang.

Oplevelser

Oplevelser

rating

Selve Klong Muang er stille og fredelig, men det er nemt at komme til de nærliggende øer og strande. Man kan også tage til Ao Nang eller begive sig på udflugt ind i landet, hvor der er færre turister.

Rejs med børn

Rejs med børn

rating

Små børn vil nok trives med freden og roen i Klong Muang, men andre rejsemål er mere velegnede til familieferien.


CENTRALE THAILAND

Thailands hovedstad har det hele - og lidt til. Her findes både kultur, historie, shoppingmuligheder, seværdigheder og det meste andet. Start ferien med et par dage i Bangkok og tag derefter videre til en af landets mange strande.


Guide til Bangkok Luk
Strande

Strande

rating

Der er ingen strande i Bangkok - man bader i poolen på hotellerne.

Shopping

Shopping

rating

Få byer i verden kan måle sig med Bangkok, hvad shopping angår. Her findes store shoppingcentre og enorme udendørs markeder - og det meste derimellem. Nogle steder kan du prutte om prisen, andre steder er der faste priser på tingene. Siam Square er et godt sted at starte shoppingturen.

Mad og drikke

Mad og drikke

rating

Udbuddet i Bangkok er enormt. Her kan man få smagsprøver på alle landets regionale køkkener, og maden serveres overalt, døgnet rundt, eftersom Bangkoks indbyggere gerne spiser et lille mellemmåltid når som helst på døgnet. Snyd ikke dig selv for at smage en ret fra en af de små madboder langs gaderne - bedre og billigere mad er svær at finde.

Oplevelser

Oplevelser

rating

Bangkok er én stor oplevelse; folkelivet, farverne, lydene og kontrasterne. Her kan man gå fra den larmende trafik ind i stilheden i templet Wat Pho, fortabe sig i mylderet på Chatuchak Weekend Market eller slentre omkring i Chinatown - mulighederne er næsten uendelige.

Rejs med børn

Rejs med børn

rating

Bangkok kan godt virke overvældende på små børn, og de kan ikke slippes af syne. Vælg hellere et roligere rejsemål med familievenlige hoteller og en lavvandet strand.


Koh Chang er Thailands næststørste ø og består hovedsageligt af naturreservat. Koh Chang er derfor en forholdsvis uberørt ø, som primært tiltrækker folk, der søger en afslappende ferie i naturskønne omgivelser.


Guide til Koh Chang Luk
Strande

Strande

rating

Der er mange strande at vælge imellem langs Koh Changs vestkyst. De har hver især deres egen charme, men fælles for dem alle er, at de ikke er særlige lange, og de fleste er ret lavvandede. Eftersom de alle ligger langs med kystvejen, er det nemt at komme fra den ene til den anden, og man kan sagtens nå to-tre strande på en dag, hvis man har lyst.

Shopping

Shopping

rating

De fleste butikker ligger i øens turistcentrum Hat Sai Khao, men udbuddet er ikke så stort. Træskærerarbejder, tøj og strandting kan købes både her og andre steder på øen.

Mad og drikke

Mad og drikke

rating

Der findes mange mindre spisesteder på Koh Chang, især i White Sand og Kai Bae, hvor BBQ og thaimad er populært. Gå heller ikke glip af et besøg i Bang Bao - fiskerbyen længst mod syd - hvor der serveres meget fisk og skaldyr.

Oplevelser

Oplevelser

rating

Gå på vandretur i junglen, dyk ved en af øerne i nærheden, tag på sejlads eller fisketur. Oplevelser og aktiviteter på Koh Chang handler meget om at opholde sig ude i naturen.

Rejs med børn

Rejs med børn

rating

Koh Chang er et fredeligt rejsemål med lavvandede strande. Rejsemålet er velegnet til især de lidt større børn i skolealderen. Rejser man med yngre børn, vil man måske foretrække et familiehotel med udbyggede faciliteter, og dem findes der ingen af på Koh Chang.


Koh Samui er Thailands tredjestørste ø efter Phuket og Koh Chang. Øen har 23 uberørte strande med kridhvidt, finkornet sand samt en håndfuld strande med flere faciliteter. Ud for øen er der gode muligheder for dykning, sejlads og fiskeri.


Guide til Koh Samui Luk
Strande

Strande

rating

Der er mange strande på Koh Samui - fra de velkendte som Chaweng og Lamai til de mere øde og unavngivne strande. Øens længste og mest livlige strande finder man på de nordlige og østlige kyster.

Shopping

Shopping

rating

Det er en god idé at shoppe i Bangkok på vej til eller fra Koh Samui. På øen er udbuddet begrænset, men håndværksprodukter i bambus, rotting eller træ kan være værd at kigge efter. Man kan også altid finde badetøj, solbriller og andre strandting, men priserne er lidt højere end på fastlandet.

Mad og drikke

Mad og drikke

rating

Udbuddet er måske ikke lige så stort som i Bangkok, men næsten: der findes restauranter med både thaimad og mad fra bl.a. det italienske, mexicanske og japanske køkken. Du kan desuden smage den lokale husmandskost baseret på fisk, tang, kokos og urter.

Oplevelser

Oplevelser

rating

Bliver du træt af at dase på stranden, tilbydes der aktiviteter som dykning, trekking, sejlads, fiskeri og thaiboksning. Der udbydes også madlavningskurser, hvis du vil lære at lave thaimad.

Rejs med børn

Rejs med børn

rating

Koh Samui er et godt og varieret rejsemål, som især er velegnet til de lidt større børn i skolealderen.


Hua Hin er et af Thailands ældste ferierejsemål og måske også et af de mest komplette med både en dejlig strand, lokalt folkeliv, spændende udflugtsmuligheder og hoteller for enhver smag og pengepung.


Guide til Hua Hin Luk
Strande

Strande

rating

Stranden i Hua Hin er næsten fem kilometer lang og lavvandet med lyst, finkornet sand. På visse tider af året forekommer der understrømme, som hvirvler sand op fra havbunden og gør vandet lidt grumset.

Shopping

Shopping

rating

Hua Hin byder på gode shoppingmuligheder med både gadestande, butikker og markeder, hvor der sælges alt fra levende kyllinger til brødristere.

Mad og drikke

Mad og drikke

rating

Fisk og skaldyr i alle afskygninger udbydes på nattemarkedet ved Khao Takiab, hvor der også er meget andet, der frister. Desuden findes et godt udbud af lidt mere traditionelle restauranter, der serverer både thaimad, pizza, sushi og burgere.

Oplevelser

Oplevelser

rating

Hua Hin er et af Thailands bedste golfrejsemål med flere fine baner i området. Du kan også prøve thaiboksning, besøge det kongelige sommerpalads eller tage på udflugt til den berømte bro over floden Kwai.

Rejs med børn

Rejs med børn

rating

Hua Hin er ikke det bedste rejsemål for små børn, men det er velegnet til de lidt ældre fra omkring teenagealderen og opefter.


Cha-am ligger knap 30 km nord for Hua Hin, og selve byen har et mere lokalt præg og mange thailandske turister. På hotellerne langs stranden ned mod Hua Hin er der lidt mere turistet, men alligevel fredeligt. Man tager til Cha-am for at slappe af på stranden, ikke for at shoppe eller feste.


Guide til Cha-am Luk
Strande

Strande

rating

Cha-am Beach strækker sig næsten halvvejs ned til Hua Hin, og bevæger man sig bare et lille stykke uden for Cha-am, bliver stranden betydeligt smukkere. På visse tider af året forekommer der understrømme, som hvirvler sand op fra havbunden og gør vandet lidt grumset.

Shopping

Shopping

rating

Der er mange souvenirboder og lignende småbutikker i Cha-am, men udbuddet er større i Hua Hin. Nattemarkedet i Cha-am er dog et besøg værd for både folkelivet og muligheden for at finde en uventet souvenir.

Mad og drikke

Mad og drikke

rating

Langs strandvejen ligger en del små, lokale og meget enkelt indrettede restauranter, der serverer utrolig velsmagende mad. Længere sydpå ligger Bang Kwai - et område med både restauranter og barer.

Oplevelser

Oplevelser

rating

Cha-am er ligesom Hua Hin et af Thailands førende golfrejsemål med flere fine baner i nærområdet. Du kan også tage på havfiskeri, besøge det kongelige sommerpalads eller tage på udflugt til den berømte bro over floden Kwai.

Rejs med børn

Rejs med børn

rating

Hverken Cha-am eller Hua Hin i syd er oplagte familierejsemål og under alle omstændigheder mest velegnet til lidt større børn.