Udflugter, Belek

Hvorfor ikke krydre din ferie med en udflugt eller to? Vores guider på rejsemålet har sammen med vores lokale samarbejds- partnere sammensat et nøje udvalgt udflugtsprogram. Vi følger løbende op og fornyer udflugtsprogrammet - bl.a. på baggrund af de spørgeundersøgelser, hvor du og vores andre gæster får mulighed for at komme med synspunkter. På den måde kan vi altid tilbyde spændende og interessante oplevelser.

Der findes flere fordele ved at bestille din udflugt hos Spies. For det første er alle nødvendige forsikringer på plads, og alle sikkerhedskrav er opfyldt. For det andet er der helt klare og tydelige regler for ændring og aflysning, og hvad der indgår i prisen. Desuden ved du altid, hvor du skal henvende dig, hvis du får et problem eller er utilfreds med udflugten. Alt dette får du med i købet, når du bestiller din udflugt hos Spies.

Praktisk information om vores udflugter

Sejltur på det blå hav fra Antalya

Sejltur på det blå hav fra Antalya

Den tyrkiske riviera er både fortryllende og indbydende med sit glitrende blå hav, som står i skarp kontrast til de hvide kalkstensklipper og den grønne vegetation. Hvis du vil opleve det bedste af området i kombination med sol og badning, er der ingen tvivl om, at en sejltur er det bedste valg.

Læs mere Skjul

Turen udgår fra Antalya, og vi sejler siden langs kysten. Skibet holder en behagelig fart og stopper med jævne mellemrum, så vi kan bade. Vi sejler med et stort, fint træskib med behagelige områder i både sol og skygge.

Formålet med turen er at nå at bade så meget som muligt men også at krydre dagen med nogle spændende historiske indslag. Det sidstnævnte gøres bedst, når vi passerer nogle af de grotter, som findes i kalkstensformationerne. Før i tiden var disse områder nemlig plaget af pirater, som hærgede med både plyndringer og kidnapninger. Det siges, at piraterne gemte de kidnappede kvinder i forskellige grotter, inden de blev sendt videre.

En sejltur fra Antalya er noget, man ikke bør gå glip af, når man besøger Tyrkiet. Sol, badning og god stemning er sjældent noget, der skuffer!

Mad og drikke:
Frokost serveres på skibet. Drikkevarer indgår ikke.

Tid:
Heldagsudflugt, ca. kl. 8.30-18.

Udflugtsledelse:
Engelsktalende guide.

Husk at medbringe:
Kamera, badetøj, håndklæde, lommepenge, vand og solcreme.

Olymposbjerget og Ulupinar

Olymposbjerget og Ulupinar

Tyrkiet kan faktisk også prale med et Olymposbjerg. Det mest kendte bjerg med dette navn ligger naturligvis i Grækenland og er kendt både fra den græske mytologi og for at være landets højeste bjerg. Det er dog ikke så mærkeligt, at der også er et bjerg i Tyrkiet, der har fået dette navn, nemlig det højeste bjerg ved den tyrkiske riviera.

Læs mere Skjul

I antikkens Europa var det almindeligt med folkevandringer og bosættelser overalt ved det østlige Middelhav, og religion, traditioner og livsstil var meget ens overalt. Derfor var det logisk at have endnu en bjergtop til guderne og dermed endnu et Olymposbjerg. Af og til kaldes bjerget også for Mount Tahtali. Tahtali betyder trone, og her henviser man atter til en bjergtop, som man mente var beboet af selveste guderne.

I antikken var det noget mere besværligt at komme op til toppen af bjerget. I dag kan de besøgende køre en tur med tovbanen op. Den 4,5 kilometer lange tovbane er en af verdens længste, og man har en spektakulær udsigt over Taurusbjergene og den tyrkiske riviera under turen op til cirka 2.300 meters højde.

Efter besøget på bjergtoppen begiver vi os ned til bjergets fod og floden Ulupinar. Langs floden vokser der frodig skov, og det er et herligt sted til afslapning og lidt god mad. En dag med imponerende udsigter og smukke omgivelser afsluttes naturligvis bedst med en rigtig god frokost.

Mad og drikke:
Frokost serveres ved Ulupinar. Drikkevarer indgår ikke.

Tid:
Heldagsudflugt, ca. kl. 8.30-18.

Udflugtsledelse:
Engelsktalende guide.

Husk at medbringe:
Kamera, lommepenge, vand og en lun trøje til opholdet på bjerget.

Pragtfulde Pamukkale

Pragtfulde Pamukkale

Tag med til pragtfulde Pamukkale og oplev områdets rige historie. Lokal morgenmad indgår. Drikkevarer indgår ikke.

Læs mere Skjul

Ifølge myterne var det helten Telefos, som grundlagde byen Pergamon. Byen var et af Lilleasiens store knudepunkter. Der fandtes egentlig ingen andre byer, som kunne hamle op med Pergamon, hvad angår størrelse, skønhed og kultur.

Telefos blev tilbedt af byens indbyggere sammen med sin hustru Hiera. Hendes kult voksede sig større og større og slog så småt rod i regionen Phrygien, som ligger centralt i dagens Tyrkiet. Denne region blev siden hjemsted for kong Midas, om hvem det fortælles, at alt, hvad han rørte ved, blev til guld. Tilbedelsen af Hiera fortsatte i mange år, og man grundlagde så småt byen Hierapolis ved de kalkholdige kilder, som i dag går under navnet Pamukkale.

Hierapolis blev snart centrum for lægekunsten, og de specielle kilder spillede en central rolle i helbredelsen af sygdomme. Folk kom fra nær og fjern for at besøge byen og de bassiner, som med tiden opstod på bjerget.

Den dag i dag kan man besøge begge steder. Hierapolis er nu en arkæologisk udgravning, som vidner om en svunden tid og byens storhed. Her kan man opleve datidens varmtvandsbassiner, majestætiske bygninger og det imponerende teater. De varme kilder findes endnu i en speciel og fortryllende form. Det kalkholdige vand har med tiden skabt aflejringer på siden af bjerget, og nu er hele området dækket af hvide kalkformationer og ligner nærmest bomuld med turkisfarvet vand. På tyrkisk betyder Pamukkale da også bomuldsslottet.

Området er på mange måder en mærkværdig, men interessant kombination af historie og afslapning. Det historiske findes i rig udstrækning ved udgravningerne af det antikke Hierapolis, mens afslapningen ligger i kilderne ved Pamukkale.

Stedet er i dag et af Tyrkiets store vartegn og endnu en af de seværdigheder, man ikke bør gå glip af i løbet af ferien.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad og drikke:
Lokal morgenmadstallerken indgår. Drikkevarer indgår ikke. Frokost kan købes et sted på vejen.

Tid:
Lang heldagsudflugt, afgang fra Alanya ca. kl. 3.30-4, fra Side ca. kl. 4.30-5, fra Belek ca. kl. 5 og fra Antalya ca. kl. 6 (tid i Pamukkale og Hierapolis fra ca. kl. 12.30-15.30).

Udflugtsledelse:
Engelsktalende guide.

Husk at medbringe:
Kamera, vandflaske, bekvemt tøj, penge, behagelige sko, badetøj og håndklæde.

Øvrigt:
Pamukkale kan ikke anbefales til folk i kørestol, eller hvis man har en eller anden form for bevægelseshandicap. Vil man bade i Kleopatras bassin ved Hierapolis, koster det 35 tyrkiske lira pr. person.

Imponerende Istanbul - med fly

Imponerende Istanbul - med fly

Istanbul - byen, hvor Orienten møder Europa. På dagens udflugt oplever vi top-seværdigheder som Den Blå Moske, Topkapi-paladset og den egyptiske basar. Der indgår ingen måltider.

Læs mere Skjul

Atmosfære, fart, energi, folkeliv, eventyr, historie, mystik og meget mere er ord, der meget godt beskriver Tyrkiets absolutte centrum Istanbul. En by, der snildt kan hamle op med hvilken som helst anden storby i verden. Og selvom den ikke er landets hovedstad, så indtager byen uden diskussion førstepladsen! Istanbul har ganske enkelt alt!

Byens centrum oser af historie og mystik, både når man går ad de lange strøggader og ned i de små sidegader. Her er butikker med duftende krydderier, lamper og tæpper. At shoppe i Istanbul er noget, man aldrig bliver færdig med, og underholdningsværdien er stor.

Byens kendte vartegn er umulige at overse. I centrum ligger hippodromen, kun et lille stykke fra Sultan Ahmeds Blå Moske, der blev opført i 1609 og har intet mindre end seks minareter, ligesom den store moske i Mekka oprindeligt havde. Dette udløste i sin tid en voldsom kritik af sultanen. Den Blå Moske er fortsat kendt som en af verdens mest ikoniske religiøse bygninger.

En kort gåtur derfra ligger Topkapi-paladset, sultanens hjem. Her kan man forestille sig det daglige liv ved hoffet og lade sig imponere over den mægtige arkitektur, som præger hele komplekset.

I Istanbul ligger også den egyptiske basar. Her fås alt mellem himmel og jord. Farvestrålende stoffer og duftende krydderier er svære at modstå, og det høje lydniveau og tempo er også med til at give stedet kolorit.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad og drikke:
Indgår ikke. I Istanbul er der masser af muligheder for at spise både frokost og middag.

Tid:
Lang heldagsudflugt, afrejse fra Alanya ca. kl. 2.30-3.30, fra Side ca. kl. 3-4, fra Belek ca. kl. 3.50 og fra Antalya ca. kl. 4.50 (tid i Istanbul ca. kl. 9-20).

Udflugtsledelse:
Engelsktalende guide i Istanbul. Transport til og fra Antalyas lufthavn foregår med chauffør.

Husk at medbringe:
Kamera, penge, gode sko, passende påklædning til at gå rundt i gaderne. Under besøg i moskeen skal knæ og skuldre være tildækkede. Vi kan ikke garantere, at der kan lånes passende påklædning ved indgangen.

Øvrigt:
Under udflugten er der mulighed for at tage med på en sejltur i Bosporus-strædet inkl. middag. Det koster 49 euro pr. person og købes hos guiden i Istanbul.

Magiske Kappadokien - med fly

Magiske Kappadokien - med fly

I den centrale del af Tyrkiet, i forlængelse af Taurusbjergene, findes et landskab med magiske former og dimensioner. Stedet hedder Kappadokien og optræder på UNESCOs Verdensarvliste. I årevis er områdets besøgende blevet imponerede over de fantastiske klippeformationer. Stedet er nærmest som taget ud af en filmproduktion, hvor kulissen skal forestille at være en anden planet.

Læs mere Skjul

Selve området var i antikken et kongerige med eget styre, egen lovgivning og ikke mindst en egen særpræget byggestil. Indbyggerne opdagede hurtigt, at de "bløde" sten var nemme at bearbejde og at de derfor kunne skabe boliger ved at hugge hulrum ud i klipperne.

Regionens geologi er rigt sammensat af mange stentyper og består af en sjov blanding af bl.a. lavasten, sandsten og kalksten. Landskabets udformning er desuden præget af de vandmasser, som fandtes i området for flere millioner år siden. Resultatet er et spektakulært fantasilandskab, hvor den ene sten minder om en gigantisk paddehat, mens andre ligner minareter. Uanset hvor man vender sig, er der ny, rå natur at udforske og lade sig imponere af.

Et besøg i Kappadokien gøres bedst over flere dage, hvis man tager dertil i bus. Men med fly til en nærliggende lufthavn giver vi dig nu endelig mulighed for at opleve områdets højdepunkter på én og samme dag. Der indgår bl.a. et besøg i den underjordiske by, Göreme-dalen, klippehusene og de "hellige" skorstene. Dagens program er intensivt, indholdsrigt og hele rejsen værd ikke mindst.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad og drikke:
Indgår ikke. Der er gode muligheder for at spise frokost og middag i området.

Tid:
Lang heldagsudflugt, afrejse fra Alanya ca. kl. 4-4.30, fra Side ca. kl. 4-5, fra Belek ca. kl. 5 og fra Antalya ca. kl. 6 (tid i Kappadokien ca. kl. 10-21).

Udflugtsledelse:
Engelsktalende guide i Kappadokien. Transport til og fra lufthavnen i Antalya sker med chauffør.

Husk at medbringe:
Kamera, penge, gode sko og behageligt tøj, samt varmt tøj pga. den kølige bjergluft.

Øvrigt:
Ingen tilbagebetaling ved afbestilling mindre end 24 timer inden udflugten uanset årsag. Ved sygdom anbefaler vi, at du kontakter dit forsikringsselskab.