Udflugter, Belek

Hvorfor ikke krydre din ferie med en udflugt eller to? Vores guider på rejsemålet har sammen med vores lokale samarbejds- partnere sammensat et nøje udvalgt udflugtsprogram. Vi følger løbende op og fornyer udflugtsprogrammet - bl.a. på baggrund af de spørgeundersøgelser, hvor du og vores andre gæster får mulighed for at komme med synspunkter. På den måde kan vi altid tilbyde spændende og interessante oplevelser.

Der findes flere fordele ved at bestille din udflugt hos Spies. For det første er alle nødvendige forsikringer på plads, og alle sikkerhedskrav er opfyldt. For det andet er der helt klare og tydelige regler for ændring og aflysning, og hvad der indgår i prisen. Desuden ved du altid, hvor du skal henvende dig, hvis du får et problem eller er utilfreds med udflugten. Alt dette får du med i købet, når du bestiller din udflugt hos Spies.

Praktisk information om vores udflugter

Sejltur på det blå hav fra Antalya

Sejltur på det blå hav fra Antalya

Den tyrkiske riviera er både fortryllende og indbydende med sit glitrende blå hav, som står i skarp kontrast til de hvide kalkstensklipper og den grønne vegetation. Hvis du vil opleve det bedste af området i kombination med sol og badning, er der ingen tvivl om, at en sejltur er det bedste valg.

Læs mere Skjul

Turen udgår fra Antalya, og vi sejler siden langs kysten. Skibet holder en behagelig fart og stopper med jævne mellemrum, så vi kan bade. Vi sejler med et stort, fint træskib med behagelige områder i både sol og skygge.

Formålet med turen er at nå at bade så meget som muligt men også at krydre dagen med nogle spændende historiske indslag. Det sidstnævnte gøres bedst, når vi passerer nogle af de grotter, som findes i kalkstensformationerne. Før i tiden var disse områder nemlig plaget af pirater, som hærgede med både plyndringer og kidnapninger. Det siges, at piraterne gemte kidnappede kvinder i forskellige grotter for så at hente dem igen på et senere tidspunkt.

En sejltur fra Antalya er noget, man ikke bør gå glip af, når man besøger Tyrkiet. Sol, badning og god stemning er sjældent noget, der skuffer!

Mad og drikke:
Frokost serveres på skibet. Drikkevarer indgår ikke.

Tid:
Heldagsudflugt, ca. kl. 8.30-18.

Udflugtsledelse:
Engelsktalende guide.

Husk at medbringe:
Kamera, badetøj, håndklæde, lommepenge, vand og solcreme.

Olymposbjerget og Ulupinar

Olymposbjerget og Ulupinar

Tyrkiet kan faktisk også prale med et Olymposbjerg. Det mest kendte bjerg med dette navn ligger naturligvis i Grækenland og er kendt både fra den græske mytologi og for at være landets højeste bjerg. Det er dog ikke så mærkeligt, at der også er et bjerg i Tyrkiet, der har fået dette navn, nemlig det højeste bjerg ved den tyrkiske riviera.

Læs mere Skjul

I antikkens Europa var det almindeligt med folkevandringer og bosættelser overalt ved det østlige Middelhav, og religion, traditioner og livsstil var meget ens overalt. Derfor var det logisk at have endnu en bjergtop til guderne og dermed endnu et Olymposbjerg. Af og til kaldes bjerget også for Mount Tahtali. Tahtali betyder trone, og her henviser man atter til en bjergtop, som man mente var beboet af selveste guderne.

I antikken var det noget mere besværligt at komme op til toppen af bjerget. I dag kan de besøgende køre en tur med tovbanen op. Den 4,5 kilometer lange tovbane er en af verdens længste, og man har en spektakulær udsigt over Taurusbjergene og den tyrkiske riviera under turen op til cirka 2.300 meters højde.

Efter besøget på bjergtoppen begiver vi os ned til bjergets fod og floden Ulupinar. Langs floden vokser der frodig skov, og det er et herligt sted til afslapning og lidt god mad. En dag med imponerende udsigter og smukke omgivelser afsluttes naturligvis bedst med en rigtig god frokost.

Mad og drikke:
Frokost serveres ved Ulupinar. Drikkevarer indgår ikke.

Tid:
Heldagsudflugt, ca. kl. 8.30-18.

Udflugtsledelse:
Engelsktalende guide.

Husk at medbringe:
Kamera, lommepenge, vand og en lun trøje til opholdet på bjerget.

Pragtfulde Pamukkale

Pragtfulde Pamukkale

Tag med til pragtfulde Pamukkale og oplev områdets rige historie. Lokal morgenmad indgår. Drikkevarer indgår ikke.

Læs mere Skjul

Ifølge myterne var det helten Telefos, som grundlagde byen Pergamon. Byen var et af Lilleasiens store knudepunkter. Der fandtes egentlig ingen andre byer, som kunne hamle op med Pergamon, hvad angår størrelse, skønhed og kultur.

Telefos blev tilbedt af byens indbyggere sammen med sin hustru Hiera. Hendes kult voksede sig større og større og slog så småt rod i regionen Phrygien, som ligger centralt i dagens Tyrkiet. Denne region blev siden hjemsted for kong Midas, om hvem det fortælles, at alt, hvad han rørte ved, blev til guld. Tilbedelsen af Hiera fortsatte i mange år, og man grundlagde så småt byen Hierapolis ved de kalkholdige kilder, som i dag går under navnet Pamukkale.

Hierapolis blev snart centrum for lægekunsten, og de specielle kilder spillede en central rolle i helbredelsen af sygdomme. Folk kom fra nær og fjern for at besøge byen og de bassiner, som med tiden opstod på bjerget.

Den dag i dag kan man besøge begge steder. Hierapolis er nu en arkæologisk udgravning, som vidner om en svunden tid og byens storhed. Her kan man opleve datidens varmtvandsbassiner, majestætiske bygninger og det imponerende teater. De varme kilder findes endnu i en speciel og fortryllende form. Det kalkholdige vand har med tiden skabt aflejringer på siden af bjerget, og nu er hele området dækket af hvide kalkformationer og ligner nærmest bomuld med turkisfarvet vand. På tyrkisk betyder Pamukkale da også bomuldsslottet.

Området er på mange måder en mærkværdig, men interessant kombination af historie og afslapning. Det historiske findes i rig udstrækning ved udgravningerne af det antikke Hierapolis, mens afslapningen ligger i kilderne ved Pamukkale.

Stedet er i dag et af Tyrkiets store vartegn og endnu en af de seværdigheder, man ikke bør gå glip af i løbet af ferien.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad og drikke:
Lokal morgenmadstallerken indgår. Drikkevarer indgår ikke. Frokost kan købes et sted på vejen.

Tid:
Lang heldagsudflugt, afgang fra Alanya ca. kl. 3.30-4, fra Side ca. kl. 4.30-5, fra Belek ca. kl. 5 og fra Antalya ca. kl. 6 (tid i Pamukkale og Hierapolis fra ca. kl. 12.30-15.30).

Udflugtsledelse:
Engelsktalende guide.

Husk at medbringe:
Kamera, vandflaske, bekvemt tøj, penge, behagelige sko, badetøj og håndklæde.

Øvrigt:
Pamukkale kan ikke anbefales til folk i kørestol, eller hvis man har en eller anden form for bevægelseshandicap. Vil man bade i Kleopatras bassin ved Hierapolis, koster det 35 tyrkiske lira pr. person.