Udflugter, Phu Quoc

Gør din ferie endnu bedre med en udflugt eller to! Vores guider på rejsemålet har sammen med vores lokale samarbejdspartnere nøje udvalgt og sammensat et spændende udflugtsprogram. Vi følger løbende op på udflugterne og fornyer programmet, bl.a. på baggrund af spørgeundersøgelser, hvor du og andre gæster har mulighed for at komme med feedback. På den måde kan vi altid tilbyde spændende og interessante oplevelser.

Der er flere fordele ved at bestille en udflugt hos Spies. For det første er alle nødvendige forsikringer på plads, og alle sikkerhedskrav er opfyldt. For det andet er der helt klare og tydelige regler for ændringer og aflysninger og for hvad der indgår i prisen. Derudover ved du altid, hvor du skal henvende dig, hvis du får et problem eller er utilfreds med udflugten. Alt dette får du med i købet, når du bestiller din udflugt hos Spies.

Praktisk information om vores udflugter

Højdepunkter i Ho Chi Minh City, 2 dage/1 nat (kan bestilles hjemmefra)

Højdepunkter i Ho Chi Minh City, 2 dage/1 nat (kan bestilles hjemmefra)

Man kan diskutere, om en rejse til Vietnam er komplet uden et besøg i landets største by, Ho Chi Minh City. Vi har derfor sammensat et interessant besøg, så du får mest muligt ud af din ferie.

Læs mere Skjul

Sol og strand er ganske vist Phu Quocs varemærke, men Ho Chi Minh City byder på storbyliv, shopping, historie og et endnu dybere indblik i det vietnamesiske hverdagsliv.
Ho Chi Minh City er relativt ung, men alligevel er den landets største by. Den har ca. otte millioner indbyggere fordelt på 24 distrikter. Det mest centrale distrikt er nummer 1, og det er her, vi opholder os i løbet af vores to dage. Mange kender byen under et andet navn, nemlig Saigon. Dette navn stammer fra dengang, byen opstod for omkring 250 år siden, da kejserne forbandt området med de majestætiske silkebomuldstræer, som stod overalt. Træerne blev kaldt for 'Cai-goon'. Navnet blev yderligere justeret i skriftlig form, da Vietnam blev en del af Fransk Indokina. Fra slutningen af 1800-tallet og frem til i dag er byen vokset i rasende fart, og selvom krige og konflikter har præget dens historie, er det alligevel lykkedes den at blive en metropol. Det ses tydeligt overalt i byen i dag med blandingen af nyt og gammelt. Fine koloniale bygninger ligger side om side med butikker og skyskrabere omgivet af et virvar af liv, biler, knallerter og cykler.

Under vores besøg i Ho Chi Minh City fokuserer vi på en byrundtur i den centrale del. Her får vi både den kinesiske bydel Cho-Lon og en af dens mange pagoder at se. Historiske bygninger som postkontoret, Saigon Notre-Dame og genforeningspaladset er andre seværdigheder på vores tur. Vi afslutter turen med en gåtur langs de vigtigste gader, så vi får set markeder, museer, restauranter, shoppingmuligheder og hvad byen ellers har at tilbyde.

Derefter er det op til dig selv, hvad resten af opholdet skal byde på. Ho Chi Minh City har det meste, og vi hjælper gerne til med at planlægge dagene, så de fleste ønsker bliver opfyldt.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

I prisen indgår:
Fly t/r med et lokalt flyselskab, byrundtur i Ho Chi Minh City, hotelovernatning på et kategori 3-hotel i distrikt 1, morgenmad dag 2, skandinavisk guide under opholdet og transport t/r fra lufthavnen/hotellet.

Mad og drikke:
Morgenmad på hotellet dag 2. Ho Chi Minh City har masser af restauranter for enhver smag. Vi anbefaler, at du prøver det lokale køkken, og vores guide hjælper gerne med at anbefale gode spisesteder.

Tid:
To dage i Ho Chi Minh City. Tidlig afrejse fra Phu Quoc dag 1 (cirka kl. 7) og retur dag 2 cirka kl. 18. Tiderne kan variere.

Udflugtsledelse:
Svensktalende guide.

Husk at medbringe:
Tøj og sko til to dage og en overnatning. Det er en fordel at rejse let, og der er ingen restriktioner omkring påklædning under opholdet. Brug din sunde fornuft, og husk passet.

Øvrigt:
Udflugten sælges ikke i perioden 14/1-28/1 pga. det vietnamesiske nytår.

Vi tilbyder tilkøb af en udflugt til CuChi-tunnelerne, hvilket dog afhænger af flytiderne. Den foregår som regel om formiddagen dag 2. Turen er enten med engelsktalende eller skandinavisk guide afhængigt af antallet af deltagere. Tilmelding sker lokalt hos din guide. OBS: Varer dit ophold i Vietnam mere end 15 dage, skal du søge visum for at vende tilbage til Phu Quoc.

Højdepunkter i Ho Chi Minh City, 3 dage/2 nætter (kan bestilles hjemmefra)

Højdepunkter i Ho Chi Minh City, 3 dage/2 nætter (kan bestilles hjemmefra)

Ho Chi Minh City (tidl. Saigon) ligger for dine fødder klar til at blive udforsket. Rejsen til Vietnam er ikke komplet uden et besøg i landets største by, der har otte millioner indbyggere.

Læs mere Skjul

Hvad enten man udforsker byen til fods, i bil eller bus eller på knallert, så vil man hurtigt opdage, at denne storby er en ren energikilde, hvor alt går meget stærkt, samtidig med at byen hviler trygt i sin historie og sine traditioner.

Byen rummer enorme bygninger, store shoppingcentre, luksusrestauranter og et storbyliv, som syder af stil og ungdommelig stemning, men samtidig er her også alt det klassiske og traditionelle i form af historiske bygninger, interessante museer, lokale spisesteder og blomstrende markeder. Ho Chi Minh City er helt enkelt en smeltedigel af alt det bedste, Vietnam har at byde på.

På en tredages tur kan man nå lidt mere, og turen til CuChi-tunnnelerne er et naturligt højdepunkt. De fleste ved nok, at Vietnams historie er fyldt med krig og ødelæggelse, hvilket er veldokumenteret på War Remnants Museum, men i endnu højere grad i de tunnelsystemer, som stadig kan opleves nord for byen. Herfra kunne FNL-guerillaen angribe den amerikanske hær flere gange. FNL-guerillaen var også kendt som Viet Cong, og de var en vital del af de væbnede styrker, som Ho Chi Minh kunne spille ud mod de amerikanske soldater.

Livet i tunnelerne var ingen dans på roser, og mange vietnamesere ofrede deres liv i den forfærdelige konflikt. Derfor vil et besøg i CuChi give den mest detaljerede indsigt i, hvad der virkelig skete i krigens grusomme år.

Som nævnt er en rejse til Vietnam næppe komplet uden et besøg i Ho Chi Minh City, så hvorfor ikke give dig selv mulighed for at se og opleve mere på vores udflugt Højdepunkter i Ho Chi Minh City, som varer tre dage og to nætter?

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

I prisen indgår:
Fly t/r med et lokalt flyselskab, byrundtur i Ho Chi Minh City, hotelovernatning på et kategori 3-hotel i distrikt 1, morgenmad dag 2 og 3, udflugt til CuChi-tunnellerne inkl. frokost, skandinavisktalende guide under opholdet og transport t/r fra lufthavnen/hotellet.

Mad og drikke:
Morgenmad på hotellet dag 2 og 3 samt frokost på udflugten. Ho Chi Minh City har masser af restauranter for enhver smag. Vi anbefaler, at du prøver det lokale køkken, og vores guide hjælper gerne med at anbefale gode spisesteder.

Tid:
Tre dage i Ho Chi Minh City. Tidlig afrejse fra Phu Quoc dag 1 (cirka kl. 7) og retur dag 3 cirka kl. 18. Tiderne kan variere.

Udflugtsledelse:
Skandinavisktalende guide.

Husk at medbringe:
Tøj og sko til tre dage og to overnatninger. Det er en fordel at rejse let, og der er ingen restriktioner omkring påklædning under opholdet. Brug din sunde fornuft, og husk passet.

Øvrigt:
Pga. det vietnamesiske nytår i perioden 25/1-31/1 er markedet i Binh Tay i China Town lukket, så vi besøger blomstermarkedet på Nguyen Street i stedet. Mange butikker holder også lukket.
Vi tilbyder tilkøb af flere ekstra udflugter til både Mekong og byens centrale dele, dog afhængigt af flytiderne. Turene er med engelsktalende guide. Tilmelding sker lokalt hos din guide. OBS: Varer dit ophold i Vietnam mere end 15 dage, skal du søge visum for at vende tilbage til Phu Quoc.

Hvor peberet gror! (kan bestilles hjemmefra)

Hvor peberet gror! (kan bestilles hjemmefra)

At ønske nogen hen, hvor peberet gror, er jo ikke ligefrem noget positivt, men hvis alle vidste, hvor det sted er, så ville udtrykket få en helt anden betydning. Frokost indgår.

Læs mere Skjul

Peberet gror nemlig på Phu Quoc og er en af øens mere kendte produkter. Der findes peberplantager overalt på øen, og kvaliteten er lige høj alle steder. Peber fra Phu Quoc og de sydlige provinser i landet har vundet masser af priser for bedste kvalitet. Stort set alle pebre dyrkes i hånden, så man er sikker på at have fuld kontrol over smagen og kvaliteten. Det er kun på Phu Quoc og i Cambodias sydlige regioner, at det er lykkedes med at opretholde så høj en kvalitet.

Men Phu Quoc er meget mere end peber, og når vi kører rundt på øens nordlige del, bydes der på både grøn regnskov og smukke udsigtspunkter. Vi forsøger at planlægge turen, så du får både fantastiske billeder og minder med hjem.

Undervejs vil der også være oplevelser for både smags- og lugtesans. Phu Quoc er nemlig kendt for sin fine fiskesauce, der lokalt går under navnet Nuoc Mam. Den fremstilles af gærede småfisk, og slutproduktet er en velsmagende sauce, der bruges i næsten alle vietnamesiske retter.

Phu Quoc er også arnestedet for en meget speciel religion. I år 1919 blev Ngo Vanh Chieu kontaktet af Cao Dai - Holy See. Dette var en ånd, som forklarede, at alle verdens religioner først opnå fuldkommenhed, når man kombinerede dem. Altså tog man buddhismen, kristendommen, hinduismen, islam og flere asiatiske traditioner og lagde dem sammen til én religion, der i dag tæller op mod 3 mio. tilhængere. I Duong Dong ligger der er et tempel til ære for Cao Dai, og vi kigger indenfor for at få mere at vide om filosofien bag.

Selvom øen byder på meget mere end sol og strand, sørger vi også for at nå et stop på stranden på øens nordlige del. Det er derfor en god idé at medbringe både badetøj og håndklæde, for en dukkert i havet er en del af turen.

En tur rundt på Phu Quoc er ikke komplet uden et indblik i, hvordan livet former sig her. Det får vi ved et besøg i templet Nguyen Trung Truc. Selvom indbyggerne ikke er voldsomt religiøse i hverdagen, finder mange alligevel ro ved et besøg i dette tempel.

At peberet gror på Phu Quoc er nu ikke længere en hemmelighed. Og det er et fint udgangspunkt for at se og opleve mere af denne fascinerende ø.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

I prisen indgår:
Bustur, entréer, skandinavisk guide og lokal frokost.

Mad og drikke:
Lokal frokost med tilhørende kaffe eller te. Andre drikkevarer kan købes undervejs.

Tid:
Kl. 8.30-15.

Udflugtsledelse:
Svensktalende guide.

Husk at medbringe:
En flaske vand, kamera, lommepenge, bekvemme sko, håndklæde og badetøj.

Den sydlige del af Phu Quoc (kan bestilles hjemmefra)

Den sydlige del af Phu Quoc (kan bestilles hjemmefra)

Hvis dagene på stranden bliver lidt lange, og du i stedet bliver nysgerrig efter at vide mere om Phu Quoc, dukker der sikkert en masse spørgsmål op. Hvad arbejder befolkningen med? Hvad producerer de? Er her steder af historisk interesse eller måske andre strande, der er lige så fine som den her? Frokost indgår.

Læs mere Skjul

Den sydlige del af Phu Quoc har faktisk flere af disse attraktioner. Derfor har vi samlet dem i en udflugt, der passer til alle, som er nysgerrige efter at vide mere om Phu Quoc.

Phu Quocs nyere historie indeholder et par mørke kapitler. Man forbinder let Vietnam med krig, og Phu Quoc er ingen undtagelse. De færreste ved dog, at øen ikke blev ramt af ødelæggelse i samme grad som store dele af fastlandet. Phu Quoc blev i stedet hjemsted for et fængsel, hvor både de franske kolonimagthavere og amerikanerne straffede og forhørte fanger. Fængslet kaldes i dag for Coconut Prison og giver et dystert indblik i, hvordan man behandlede fangerne.

Heldigvis rummer den sydlige del af øen også andet end fængsler og krigshistorie. Her er så meget mere, ikke mindst store kontraster. Øen har eksempelvis et meget lokalt præg, men når det gælder perleproduktion, er billedet et helt andet. Øboerne har i mange år arbejdet hårdt for at kunne fremstille, præsentere og sælge de fineste perler, man kan forestille sig.

Smagsløgene skal også på opdagelse. Det sker, når vi besøger en familie, der fremstiller Sim-vin. Det er en slags vin, der fremstilles af frugten fra rosenmyrten. Produktionen lagde forsigtigt ud med blot nogle få flasker om året, men nu har familien udvidet og har efterhånden en forholdsvis stor fabrik. Vi får lejlighed til at smage på alle varianterne af vin lavet på rosenmyrte, både dem der er blandet op med risvin, og de lidt sødere varianter, som mest af alt minder om sirup. Vi ser også nærmere på selve træet og de små skud, som giver saften til vinen. Og der er naturligvis smagsprøver til alle, så man kan bestemme sig for, om man vil købe en flaske eller to med hjem.

En tur rundt i den sydlige del af Phu Quoc er ikke komplet uden naturen. Derfor standser vi ved Sao Beach, så man kan få både solet og badet i løbet af udflugten. Sao Beach er populært blandt gæsterne, og her kan af og til være mange mennesker. Myndighederne gør derfor meget ud af rengøringen og miljøet på stedet.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

I prisen indgår:
Bustur, guide, entréer og en flaske vand.

Mad og drikke:
Lokal frokost samt en kop kaffe eller et glas juice.

Tid:
Kl. 9-16.30.

Udflugtsledelse:
Svensktalende guide.

Husk at medbringe:
En flaske vand, kamera, lommepenge, bekvemme sko, håndklæde og badetøj.

Phu Quoc - med båd nordpå (kan bestilles hjemmefra)

Phu Quoc - med båd nordpå (kan bestilles hjemmefra)

Størstedelen af befolkningen på Phu Quoc lever af fiskeri. Selvom arbejdet er både hårdt og krævende, er det ikke svært at forstå, hvorfor mange her altid taler længselsfuldt om at komme ud på havet. Her er der ikke blot fisk, men også muligheder for nogle gode oplevelser, hvis man vil sole, svømme, dykke eller bade. Mad og drikke indgår.

Læs mere SkjulOg det er præcis, hvad denne dag ombord på vores båd indeholder. Vi sætter kurs mod øen Turtle Island, der er omgivet af klart og indbydende vand.

På vej mod Turtle Island gør vi holdt for at prøve lykken med fiskeriet. Selvom udstyret er basalt og færdighederne forskellige, vil besætningen gøre sit bedste for, at alle skal fange noget. Kombinationen af vietnamesiske fisketraditioner og velviljen fra både besætningen og deltagerne gør, at der nok skal havne et eller andet på krogen, inden vi letter anker og fortsætter mod Turtle Island.

Livet under havoverfladen er mindst lige så fascinerende, og vel fremme ved øen er der afsat til badning og snorkling fra båden.

Efter besøget ved Turtle Island får vi serveret en frokost med lokale ingredienser, som byder på spændende smagsoplevelser.

Velkommen til en uforglemmelig dag på havet!

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

I prisen indgår:
Transport til og fra båden, bådtur samt lån af snorkeludstyr og fiskeline.

Mad og drikke:
En flaske vand, frugt og lokal frokost.

Tid:
Heldagsudflugt kl. 8-15.

Udflugtsledelse:
Svensktalende guide.

Husk at medbringe:
Badetøj, solcreme, håndklæde, behageligt tøj og en ekstra trøje, hvis det blæser.

Øvrigt:
Dagen tilbringes ombord på båden, vi går ikke i land på øen.

Vietnamesisk madlavningskursus

Vietnamesisk madlavningskursus

Maden er en vigtig del af det vietnamesiske liv, og hverdagen her kredser ofte om de mange måltider. Nu har du chancen for at tage den lokale kogekunst med hjem fra ferien. Det bliver svært at finde et ferieminde bedre end dette! Frokost indgår, drikkevarer kan tilkøbes.

Læs mere Skjul

Vil du gøre din ferie i Vietnam endnu dejligere og fordybe dig i den vietnamesiske kogekunst, skal du tage med på madlavningskursus. Her kan du være med fra bunden med indkøb af råvarer på markedet, forberedelser i køkkenet og naturligvis - hvilket nok er det bedste af det hele - spisning af den tilberedte mad.

Dagen begynder på hotellet SeaSells i Duong Dong med en gåtur til markedet for at udvælge de råvarer, der skal bruges. Herefter lærer du mere om den lokale kogekunst og får forhåbentlig lidt af en kulinarisk oplevelse, når du selv skal agere kok.

Menuen består af fire retter: suppe, forårsruller, kød og dessert.

En perfekt dag til virkelig at lære madkulturen i Vietnam at kende.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad og drikke:
Frokost indgår. Drikkevarer kan tilkøbes.

Tid:
Halvdagsudflugt, kl. 9.30-13.

Udflugtsledelse:
Maden laves ved hjælp af instruktioner på engelsk fra hotellets kok og personale.

Husk at medbringe:
Behageligt tøj og gode sko, lommepenge og kamera.

Øvrigt:
Transport til og fra hotellet SeaShells indgår ikke.

Vi fanger selv middagen - sejl- og fisketur (kan bestilles hjemmefra)

Vi fanger selv middagen - sejl- og fisketur (kan bestilles hjemmefra)

Hvordan får man de bedste lokale oplevelser på rejsen? Ved at gøre som de lokale! Da Phu Quoc er kendt for sit fiskeri, er det ikke så mærkeligt, at de gerne viser det frem. Middag indgår.

Læs mere Skjul

Derfor er det oplagt med en fisketur om aftenen. Vores båd er en ombygget fiskerbåd, der er mest beregnet på blækspruttefiskeri. Dette gør man bedst om aftenen ved hjælp af krog, line og den rette form for madding. Det skader nu heller ikke, at vores kaptajn har godt styr på de bedste fiskepladser rundt omkring øen, så det varer ikke længe, før der er fangst.

Intet skal gå til spilde, og med lidt held får vi mad på bordet. Selvom aftenens menu også byder på andre spændende smage, så er det alligevel vores egen fangst, der er aftenens højdepunkt.

Denne bådtur er en af øens mere unikke oplevelser og vil med garanti bidrage med anderledes og underholdende minder om Vietnam.

Turen kræver ingen forudgående erfaring med at fiske. Alt, hvad der kræves, er lidt god vilje og et åbent sind. Resten hjælper besætningen med.

Velkommen til en unik oplevelse på havet, hvor du selv er med til at fange maden.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

I prisen indgår:
Transport til og fra båden, lån af fiskeudstyr ombord og en flaske vand.

Mad og drikke:
Middag, der tilberedes af dagens fangst og som derfor hovedsageligt består af fisk, blæksprutter og skaldyr, samt frugt.

Tid:
Kl. 16.45-21.30.

Udflugtsledelse:
Svensktalende guide.

Husk at medbringe:
Kamera, behageligt tøj, en flaske vand og en trøje, hvis det bliver lidt køligt om aftenen.