Rejsemålsfakta, London

Afrejse

Du kan rejse til London hele året med rutefly og fleksibel rejselængde, hvor du kan være væk, så længe du har lyst, uden at være bundet af faste rejsedatoer.

Vores service

Opholdet i London foregår på egen hånd.

Transfer til hotellet

London har fire lufthavne: Heathrow, Gatwick, Stansted og London City Airport. Transport mellem lufthavnen og hotellet foregår på egen hånd og indgår ikke i rejsens pris. Lufthavnene har følgende forbindelser ind til centrum:

Heathrow, ca. 25 km vest for London
- Undergrundslinjen Piccadilly Line til det centrale London (Piccadilly Circus) kører cirka hvert 10. minut i dagtimerne, med en rejsetid på ca. 45 minutter, og er den billigste løsning. Trængsel kan forekomme i myldretiden.
- Heathrow Express, en toglinje der afgår hvert kvarter ind til Paddington Station, er det hurtigste alternativ med en rejsetid på blot 15 minutter.
- Busserne stopper ved mange centralt beliggende hoteller i London. Rejsetiden er på ca. 55-75 minutter (Liverpool Station og Victoria Station).
- Taxa er til tider den mest bekvemme transportform, omend også den dyreste løsning og med en lang rejsetid i myldretiden.

Gatwick, ca. 45 km syd for London
- Gatwick Express til Victoria Station. Toget afgår hvert kvarter med en rejsetid på ca. 30 minutter.
- Tog til London Bridge eller St. Pancras afgår hvert kvarter med en rejsetid på ca. 45 minutter. Dette er den billigste løsning.
- Taxa er til tider den mest bekvemme transportform, omend også den dyreste løsning og med en lang rejsetid i myldretiden.

Stansted, ca. 50 km nord for London
- Stansted Express til Liverpool Station. Toget afgår hvert kvarter med en rejsetid på ca. 45 minutter.
- Busserne passerer mange centralt beliggende hoteller i London. Rejsetiden er på ca. 55-75 minutter (Liverpool Station og Victoria Station).
- Taxa er til tider den mest bekvemme transportform, omend også den dyreste løsning og med en lang rejsetid i myldretiden.

London City Airport, ca. 11 km øst for London
- DLR Line til Bank Underground Station afgår ca. hvert 8.-15. minut med en rejsetid på ca. 25 minutter.
- Taxa er til tider den mest bekvemme transportform, omend også den dyreste løsning og med en lang rejsetid i myldretiden.

Aktiviteter

Museer, gallerier, parker, fodbold, shopping og historiske udflugter.

Mad og drikke

Meget stort udbud af restauranter og pubber.

Gå i byen

Teatre, musicals, koncerter, jazz- og natklubber.

Shopping

London har det hele. Eksklusive stormagasiner som Harrods og Harvey Nichols i Knightsbridge og kendte mærkevarer som Armani, Burberry og Louis Vuitton på Old Bond Street og New Bond Street. Regent Street og Oxford Street er de største shoppinggader i centrum. Her finder du kendte tøjkæder som H&M og Top Shop, men også en Laura Ashley-butik og Hamleys i syv etager med alverdens spændende legetøj. London har mange markeder - de mest kendte ligger i Notting Hill og Camden. Endelig har London et hav af specialbutikker.

Transport

- Røde busser (dobbeltdækkere og Red Arrow-busser) kører i det centrale London. Grønne busser kører i yderområderne.
- Red Arrow-busser er ekspresbusser med færre stoppesteder. Travel Card gælder til bus og undergrund - kan købes på alle undergrundsstationer.
- Undergrundsbanen er den nemmeste og mest smidige måde at komme rundt på i London. Billetterne købes i automater eller via manuel betjening. Hold fast på billetten - den skal afleveres på den station, hvor du stiger af.

Valuta og kreditkort

Britiske pund (GBP). Kreditkort accepteres i stor udstrækning. Ved billeje er det normalt, at der tages en kopi af kreditkortet som depositum.

Pas og visum

Inden afrejse er det vigtigt, at du selv tjekker, hvilke regler der gælder for netop dit rejsemål. Der findes ofte særlige regler for, hvor længe dit pas skal være gyldigt efter hjemrejse, ligesom der kan være særlige visumregler, hvis du ikke har dansk pas. Du finder altid opdateret information på Udenrigsministeriets hjemmeside:
http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/

Vaccinationer

Husk, at du selv har ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

El

220 V. Adapter er nødvendig.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Øvrigt

Vær opmærksom på, at visse hoteller ofte kræver kopi af kreditkort som depositum ved check-in.