Eksperternes tips

Skyskrabere og middelalder i

Tallinn

Tallinn – det trendy Baltikum

En af mine absolutte rejsefavoritter er Estland og fantastiske Tallinn. "Så tæt på og alligevel så langt væk" er en god beskrivelse af Tallinn, fordi byen leverer nogle ret store oplevelser på sit ganske beskedne areal. Alt føles lidt som derhjemme og ret eksotisk på samme tid. Og så tager flyet fra København til Tallinn kun halvanden time.

Tekst og billeder: Tomas Alexandersson og Ving.se

Moderne møder middelalder

I Tallinn blandes middelalderromantik med nyrenoverede fabrikslokaler fyldt med kunstgallerier, butikker, natklubber og barer.

I Tallinn glimter skyskraberne i baggrunden af middelalderhusene.

Efter midnat forvandles fabrikslokaler og gårdhaver midlertidigt til halvkaotiske scener.

Typisk Tallinn. En skøn drink i en skøn gårdhave.

Tallinn for feinschmeckere

Som taget ud af et Rapunzel-eventyr

Glem ikke at besøge de lidt skøre byområder Kalamaja og Noblessner lige bag de Rapunzel-lignende tårne i Tallinns gamle bydel.

Nogle mener, at navnet Tallinn stammer fra det estiske udtryk taani-linn(a), som betyder "danskerbyen", men uanset om man er dansker eller ej, finder man hurtigt ting at elske i hovedstaden. F.eks. har Tallinn et imponerende udvalg af restauranter, hvoraf flere er optaget i Michelinguiden og White Guide Nordic.

Fantastisk mad direkte fra en estiske natur.

Tallinns stolthed – den historiske gamle bymidte.

På tur blandt sovjetiske fabrikslokaler.

Tomas Alexandersson

Tomas tager os med ud på oplevelser, der indeholder arkitektur, udstillinger samt bar- og restaurantbesøg. Gerne i østeuropæiske storbyer, hvor han blandt andet har en forkærlighed for Tallinn.