Hoteller (102)

Rejser til Costa del Sol

Det skønne klima og fine sandstrande har fået nordeuropæere til at rejse til Costa del Sol i snart 40 år. Men området er meget mere end bare sol og strand; her er også masser af fascinerende kulturelle og historiske seværdigheder.
Costa del Sol er en ca. 200 km lang kyststrækning i regionen Andalusien. Spies tilbyder rejser til flere populære rejsemål langs kysten; bl.a. til trendy Marbella og klassiske Torremolinos . Mange vælger også Costa del Sol, når de tager på golfrejse, da banerne dels er af høj standard og dels er så mange, at du kan spille på en ny bane alle feriens dage. Takket være det behagelige klima kan du spille golf året rundt, og når du bestiller din rejse til Costa del Sol med Spies, bestemmer du selv, hvornår du vil rejse, og hvor længe du vil være væk.

Gode restauranter

Det andalusiske køkken er verdenskendt og regnes for at være blandt Spaniens bedste. Mange små og større byer langs Costa del Sol er fyldt med tapasbarer og restauranter, lokale såvel som internationale, med mad fra alle verdenshjørner. Det er heller ikke svært at finde en god fiskerestaurant, især ikke hvis du tager til den gamle fiskerby La Carihuela i Torremolinos, som har mange hyggelige restauranter.

Fine sandstrande

Costa del Sol bugner af sandstrande, lange som korte og med fint eller groft sand. Flere af dem er lavvandede, og mange steder kan man leje liggestole og parasoller. Med strande så gyldne og indbydende som på Costa del Sol er det intet under, at så mange skandinaver rejser hertil år efter år.

Aktiviteter på Costa del Sol

Costa del Sol har et bredt udbud af aktiviteter, uanset om du er interesseret i kultur, gastronomi, golf eller vil opleve det spanske natteliv. Området er præget af idylliske bjergbyer, katedraler og mauriske slotte, og lejer du en bil, kan du tage på udflugter til steder som Gibraltar, Granada, Sevilla og Ronda. Rejser du med børn, ligger der desuden både forlystelsesparker og vandlande langs kysten.
Find dit hotel
Strand

Strande langs Costa del Sol

Langs med Costa del Sol er der masser af smukke sandstrande. I Malaga ligger en flere kilometer lang af slagsen, og langs med kysten venter endnu flere. Marbella har en lang, lavvandet sandstrand, og i Torremolinos er der to forskellige: Bajondillo og Carihuela. I Playa Pil Pil er der en strand på 400 meter med groft sand, og i samme område finder man den fine Playa Torrequebrada. Fuengirola har en strand på hele syv kilometer, der løber hele vejen fra Sohail Castle i vest til Torreblanca i øst. På begge sider af Nerja ligger der flere små og store strande. Nogle af de største, Playa Burriana og Playa Payazo, finder du et stenkast fra centrum. Som regel kan der lejes både liggestole og parasoller på strandene.
Mad, drikke og natteliv

Mad og drikke på Costa del Sol

Madglade rejsende vil føle, de er på det helt rigtige sted. Costa del Sol har et stort udvalg af restauranter af både international og lokal karakter. Det andalusiske køkken er velkendt og regnes blandt Spaniens bedste. I byerne langs med Costa del Sol er der masser af lækre tapasbarer og restauranter, hvor du kan få spanske eller internationale retter fra alle verdenshjørner. Malaga er et populært sted for madelskere, fordi her er et godt udvalg af forskellige restauranter, hvoraf flere ligger i den gamle bydel. I Marbella er der flere elegante restauranter, og særligt i lystbådehavnen Puerto Banus venter et større udvalg af spisesteder og caféer. Der ligger også en del gode og internationale restauranter i Torremolinos. I Benalmadena ligger yachthavnen Puerto Marina, hvor der er mange forskellige steder med fisk og skaldyr på menuen. I Fuengirola og Nerja ligger der hyggelige restauranter med udeservering.

Nattelivet i Costa del Sol

Costa del Sol byder på et livligt natteliv, især i sommermånederne. Malaga har en pulserende stemning med en masse barer og klubber. Der er noget for alle: sportsbarer, tapasbarer, salsaklubber og flamenco-shows. Marbella er kendt for at tiltrække velhavende og kendte mennesker fra hele verden, så her finder du godt med glamourøse barer, strand- og natklubber. Mange af dem ligger i det eksklusive havneområde Puerto Banús lige uden for byen. I centrum af Torremolinos og ved Puerto Marina er der også et levende natteliv med mange barer, mens Fuengirola også kan byde på både barer, natklubber og pubber.
Shopping

Shopping i Costa del Sol

I Malaga finder du et stort og internationalt udvalg af shopping. Gaderne er spækket med kendte kædebutikker og lokale, der sælger håndværk og souvenirs. I Marbella er der også masser af butikker, og er du på udkig efter shoppingmuligheder, er du kommet til det helt rette sted. Her er alt fra eksklusive modebutikker og shoppinggallerier til møbel- og antikvitetsforretninger. I centrum af Torremolinos er der også mulighed for at shoppe mode og masser af andre spændende ting. Fuengirola har lækre designbutikker, populære mærkevarekæder og supermarkeder i varierende størrelser. I Benalmadena og i Nerja er der et mindre antal butikker, hvor du kan købe design, håndværk, smykker og tøj.
Sport og træning

Sport og træning i Costa del Sol

I Costa del Sol kan du finde forskellig slags vandsport ved strandene, og i de større byer kan du bl.a. spille padel og tennis. Costa del Sol er også et populært golfrejsemål og har nogle rigtig fine golfbaner.
Aktiviteter og seværdigheder

Aktiviteter langs Costa del Sol

Når du holder ferie på Costa del Sol, kan du vælge mellem et stort udvalg af forskellige aktiviteter. Her er alt, du har brug, uanset om du er mest interesseret i livligt natteliv, madoplevelser, sport, strandliv eller kultur. Her kan du f.eks. udforske flotte bjergbyer, betagende katedraler og gamle mauriske slotte. Lejer du en bil, kan du foretage udflugter på egen hånd og besøge spændende steder som Gibraltar, Granada, Sevilla og Ronda. Rejser du med børn, har du desuden muligheden for at tage i tivoli og vandparker langs kysten. Malaga, Marbella og Torremolinos er perfekte rejsemål for dig, der vil have adgang til masser af aktiviteter. I Benalmadena, Fuengirola og Nerja er der også en del aktiviteter i de centrale dele af byerne og i naturen.

Seværdigheder langs Costa del Sol

Langs med kysten kan du gå på opdagelse i smukke, hvide bjerglandsbyer, flotte katedraler og gamle mauriske slotte. På udflugtsafstand ligger byer som Gibraltar, Granada, Sevilla, Ronda og Malaga, og hvis man har lyst, kan man endda tage båden over til Marokko. En gåtur langs byernes smalle gader er ofte en oplevelse i sig selv, ikke mindst i de gamle, historiske bydele i Malaga og Marbella. Costa del Sols natur byder også på mindre eller større udflugtsmål: de spektakulære grotter Cuevas de Nerja, smukke Acueducto del Águila, kunstnerbyen Frigiliana og det mauriske bygningsværk Alhambra i Granada.

Alcazaba Malaga

Alcazaba er en fæstning i Malaga. Her kan du lære mere om Spaniens historie og den spanske inkvisition, mens du desuden kan nyde en fantastisk udsigt over området.

Granada og Alhambra

Granada er en fascinerende og flot by ved foden af bjergkæden Sierra Nevada, hvor de fire floder Beiro, Darro, Genil og Monachil flyder sammen. I Granada ligger det pragtfulde Alhambra, som er et stort borg- og paladsområde beliggende på en bakke. Det er en af de mest velbevarede bygninger inden for vestlig islamisk arkitektur.
Sådan kommer du omkring
En lejebil er en bekvem måde at opleve Costa del Sol på, og du kan med fordel bestille lejebilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser.

Sådan kommer du rundt i Costa del Sol

Det er let at komme rundt, og der er flere valgmuligheder. Der er et veludviklet busnet, og det er også nemt at komme frem med taxi. Mellem Fuengirola, Torremolinos og Malaga går der et regionaltog. Der kører ligeledes tog fra Malaga til Madrid (ca. 2 timer og 45 minutter). Malaga har også en metro.
Fakta

Tidsforskel

Ingen.

Vores service på rejsemålet

Rejsemålet er på egen hånd.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer og 30 min.

Afrejse

Spies tilbyder rejser med rutefly til Costa del Sol året rundt.

Flyet lander i Malaga Lufthavn.

Du kan finde information om transfer under hvert enkelt rejsemål.
Vejr og klima
 • januar
17°9°
5
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • februar
17°9°
6
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
15
Regnfri dage
 • marts
19°11°
6
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • april
20°12°
7
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • maj
23°15°
9
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • juni
27°19°
11
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • juli
29°21°
11
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
 • august
30°22°
10
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • september
28°20°
8
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • oktober
24°16°
6
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • november
20°12°
5
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • december
17°9°
5
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
Costa del Sol har typisk middelhavsklima med varme, tørre somre og milde, våde vintre. Spies' rejsemål Benalmadena, Fuengirola, Malaga, Marbella, Nerja og Torremolinos har nogenlunde det samme klima. Foretrækker du varme, sol og badning, passer højsæsonen, det vil sige juli og august, perfekt med en gennemsnitstemperatur på omkring 30 grader midt på dagen. Juni og juli er de mest solrige måneder, og havtemperaturen er højest i august; omkring 22 grader. Hvis du foretrækker et klima, som minder mere om en god dansk sommer, skal du tage hertil om foråret eller efteråret. I maj og oktober ligger gennemsnitstemperaturen på omkring 23 grader og vandtemperaturen på omkring 17-20 grader. Vinteren er mild med en hel del regn.

Marts og april

I marts og april er foråret i fuld gang med dagtemperaturer på op mod 20 grader. Om natten kan temperaturen falde til omkring 10 grader. Vandet er fortsat køligt, omkring 15 grader, og regnbyger kan forekomme.

Maj og oktober

Hvis du er på udkig efter noget, der minder om en god dansk sommer, er sidst på foråret eller efteråret et god valg. I maj stiger temperaturen til 23 grader, og i havet ligger den på omkring 17 grader. Om efteråret bliver vejret mere ustadigt med en del regnbyger. I oktober holder sommervarmen stadig ved med omkring 22-24 grader i luften og cirka 20 grader i havet. Både om foråret og efteråret kan aftener og morgener være lidt kølige med temperaturer på ned mod 15 grader.

Juni, juli, august og september

Fra juni til september er der dejligt varmt i byerne langs Costa del Sol med minimal nedbør og masser af sol. Den højeste gennemsnitstemperatur ligger på omkring 30 grader i juli og august. Om natten falder temperaturen sjældent til under 20 grader. Kølige havbriser kan forekomme. I september begynder vejret at skifte, og trods temperaturer på op mod 28 grader øger risikoen for regnbyger. Havtemperaturen er højst i august med 22 grader. I juni ligger den på omkring 18 grader og i september på omkring 21 grader.

November, december, januar og februar

Om vinteren er vejret mildt med en højeste gennemsnitstemperatur på 18-20 grader i november, og en nattemperatur på omkring 10 grader. Februar er den mest regnfulde måned, men der er oftest flere solrige dage, end der er regnvejrsdage i vintermånederne.

Rejser til Costa del Sol

Marbella
Marbella er en ægte klassiker på den spanske solkyst. Et elegant rejsemål, som har formået at bevare sin gamle charme.
Torremolinos
 • Børnevenligt
 • Seværdigheder
 • Shopping
Torremolinos er en klassisk ferieby på solkysten. Her kan du nyde det skønne strandliv og er samtidig tæt på flere spændende udflugtsmål.
Fuengirola
Skøn sandstrand og et bredt udvalg af restauranter og butikker. Fuengirola passer til dig, der ønsker mere end bare sol og strand på din ferie.
Benalmadena
 • Børnevenligt
 • Shopping
 • Strande
Benalmadena er en populær ferieby med masser af strandliv, en hyggelig strandpromenade og et stort udvalg af restauranter med fremragende mad.
Malaga
Golf, forlystelsesliv, strande, mad eller kultur? Malaga har noget for enhver smag. Rejser du hertil med Spies, kan du desuden bo rigtig godt.
Nerja
Nerja er en charmerende andalusisk kystby beliggende mellem Sierra Nevada og Middelhavet, knap 70 km fra Malaga. Byen har flere strande og et stort udvalg af restauranter.

TILBUD PÅ REJSER MED RUTEFLY TIL COSTA DEL SOL

Torremolinos, Spanien
Torremolinos, Spanien
Bajondillo
 • Pakkerejse med fly og hotel
 • 1 uge, 7 nætter på hotel
 • Afrejse 29 nov 2022 fra København
Indtjekket bagage indgår
Fly og 7 nætter på hotel
29 nov 2022 fra København
Marbella, Spanien
Marbella, Spanien
NH Marbella
 • Pakkerejse med fly og hotel
 • 1 uge, 7 nætter på hotel
 • Afrejse 29 nov 2022 fra København
Indtjekket bagage indgår
Fly og 7 nætter på hotel
29 nov 2022 fra København
Malaga, Spanien
Malaga, Spanien
Hotel Zeus
 • Pakkerejse med fly og hotel
 • 1 uge, 7 nætter på hotel
 • Afrejse 26 nov 2022 fra København
Indtjekket bagage indgår
Fly og 7 nætter på hotel
26 nov 2022 fra København
Fuengirola, Spanien
Fuengirola, Spanien
Pyr Fuengirola
 • Pakkerejse med fly og hotel
 • 1 uge, 7 nætter på hotel
 • Afrejse 29 nov 2022 fra København
Indtjekket bagage indgår
Fly og 7 nætter på hotel
29 nov 2022 fra København
Benalmadena, Spanien
Benalmadena, Spanien
Royal Oasis Club Pueblo Quinta by Diamond Resorts
 • Pakkerejse med fly og hotel
 • 1 uge, 7 nætter på hotel
 • Afrejse 27 nov 2022 fra København
Indtjekket bagage indgår
Fly og 7 nætter på hotel
27 nov 2022 fra København
Nerja, Spanien
Nerja, Spanien
Perla Marina
 • Pakkerejse med fly og hotel
 • 1 uge, 7 nætter på hotel
 • Afrejse 29 nov 2022 fra København
Inkl. morgenmad
Indtjekket bagage indgår
Inkl. morgenmad
Fly og 7 nætter på hotel
29 nov 2022 fra København
Find din rejse til Costa del Sol
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.