Guru Bar på hotellet Capo Bay

Cypern

Cypern

Velkommen til Cypern! Til familien har vi både Sunwing Family Resorts og Family Garden, og rejser du uden børn, kan vi tilbyde elegante Sunprime Ayia Napa Suites. Med Spies kan du rejse til fire forskellige rejsemål på Cypern: Ayia Napa, Larnaca, Limassol og Protaras/Fig Tree Bay. Du kan også rejse med rutefly til flere af vores rejsemål på Cypern. Det betyder, at du selv bestemmer både afrejsedag og rejselængde - året rundt.

Hvert rejsemål har sin charme, men i Ayia Napa ligger vores bedste familiehotel: Sunwing Sandy Bay Beach. I Ayia Napa finder du også Sunprime Ayia Napa Suites - det perfekte valg for dig, der rejser uden børn. I Protaras/Fig Tree Bay kan vi tilbyde det rummelige og børnevenlige Family Garden-hotel Rising Star samt nyheden Sunprime Protaras Beach - begge ligger lige ved stranden.

Sommeren 2017 slog vi dørene op for vores nye Ocean Beach Club - Cypern i Ayia Napa. Ocean Beach Club er et luksuriøst hotelkoncept, som er blevet en stor succes på Kreta og Gran Canaria. Ocean Beach Club - Cypern er et perfekt valg for dig, der gerne vil have adgang til faciliteterne på populære Sunwing Sandy Bay Beach, men som samtidig gerne vil bo lidt bedre i roligere omgivelser tættere på havet.

Læs mere om Cypern Skjul tekst

Rejseguide til Cypern
Cypern, den tredjestørste ø i Middelhavet, ligger blot 75 kilometer syd for det nærmeste naboland, Tyrkiet, og huser en befolkning på rundt regnet 1.000.000. Øens lille størrelse gør den til en oplagt destination at udforske fra flere sider, men udbuddet i de enkelte feriebyer er også helt perfekt til folk, der satser på at dase hele ferien. Fra Danmark tager det omtrent 4 timer at flyve til Cypern, hvor de fleste fly lander i øens største lufthavn i Larnaca.

Cypern er en ægte middelhavsø, hvilket reflekteres i den varme og tilbagelænede livsstil blandt landets indbyggere. Det forventes ikke, at du skynder dig med noget som helst, og de fleste lokale følger fortsat landets siesta-tradition, hvor der under eftermiddagens varme timer tages en pause fra dagens gang og gives plads til en mindre lur. Hvis du besøger Cypern i de varme måneder, kan det anbefales at følge samme praksis.

Størstedelen af befolkningen på Cypern har rødder i Grækenland, mens der samtidig findes en betragtelig del tyrkiske cyprioter. Det har skabt en varieret kultur, der på mange måder er konservativt præget med stærkt fokus på familien og respekt for ældre mennesker. På Cypern har man siden 2008 brugt den velkendte euro som valuta, og priserne er hverken betragteligt højere eller lavere sammenlignet med de fleste lande i Europa.

Transport
På Cypern findes der overordnet to måder at komme rundt på: Med bus eller i bil. I senere tid er mulighederne for offentlig i transport på Cypern blevet væsentligt forbedret, og det er i dag muligt at køre i bus mellem de større byer, og især den sydlige del af landet er godt forbundet med lokale busser. Udover enkeltbilletter kan dagsbilletter købes til en favorabel pris. Bemærk, at busserne kører mere hyppigt om sommeren.

Taxaen er det foretrukne transportmiddel blandt turister på Cypern, men forvent en højere pris end i bussen. Forhør dig på hotellet eller i et informationscenter først, hvis du ønsker at besøge en by på Cypern, men ikke er sikker på, hvordan du kommer dertil. Fra Cyperns lufthavne kører der lufthavnsbusser til de større byer med betaling på selve bussen.

Hvis du regner med at bruge din ferie på at udforske forskellige sider af øen, kan biler og motorcykler lejes i de større byer. I Cypern kører trafikken i venstre vejbane, og med en trafikkultur, der er en kende mere aggressiv end gennemsnitligt, er det vigtigt være opmærksom, når du bevæger dig i trafikken.

Attraktioner på Cypern
Der er et utal af oplevelser at kaste sig ud i på Cypern, lige fra de små detaljer, som skildpadderne og de lyserøde flamingoer der driver i vandkanten, til de arkæologiske pladser, hvor levn fra andre tider stadig er i færd med at blive afsløret. Den østlige kystby Salamis' antikke ruiner giver således et direkte indblik i, hvordan livet var på den middelhavsø for mange tusinde år siden.

Hver by langs Cyperns populære kystlinje mod syd byder på en blanding af hvide strande, sprudlende byliv, historiske kirker og smukke klostre. Den kosmopolitiske by Limassol er værd at aflægge et besøg med dens imponerende promenade, små sidegader og det store udbud af tavernaer og diskoteker, der gør området attraktivt for såvel familier som unge, der ønsker at slå sig løs.

Cypern er en relativt lille ø med et fremragende vejnet, og du skal ikke køre langt for at opleve de ekstravagante vægmalerier, der præger kirkerne i Troodos-bjergene. Fra hhv. Paphos og Larnaca er der ikke mere end to timers kørsel i bil til den skønne bjergkæde, som sagtens kan danne rammerne for en endagstur. Parker bilen, og tag på vandring gennem de afmærkede ruter.

Cypriotisk mad og drikke
I Cypern medfører eftermiddagens siesta og de varme aftener, at den lokale befolkning foretrækker at spise senere end de fleste. Således er der mange af landets restauranter og tavernaer, der ikke åbner før syvtiden, men til gengæld ikke slår dørene i før midnatstid. Hvis du ønsker at spise ude, kan det i højsæsonen være en god ide at reservere bord i forvejen, da de bedste restauranter som regel bliver booket først.

Cyperns køkken henter det bedste fra alle dets nabolande omkring Middelhavet. Det betyder, at alle de velkendte favoritter fra de græske restauranter også er fremherskende på Cypern, men med tydelige lokale varianter. Ikke mindst den grillede halloumi-ost er en specialitet, der går igen i mange retter, mens friske fisk selvsagt spiller en stor rolle i landets madlavning, i og med at der aldrig er lang til den nærmeste kyst.

På de lune sommeraftener er der travlt i byens konditorier, der udover lokalt bagværk også serverer is til de lækkersultne. Hvis du får øje på en aflang vingummi, der er viklet om en kæde af mandler og formet som et stearinlys, har du opdaget nationaldesserten soutzoukos, der traditionelt er fremstillet på druesaft.

Cypern har tradition for fremstilling af vin, og det kan mærkes i såvel supermarkederne som på menukortene. Som i Grækenland er den lakridsagtige ouzo også en yndet aperitif.

Sikkerhed
Cypern er et ganske ufarligt sted for turister. Alligevel skal du være opmærksom på, at risikoen for mindre tyverier eksisterer ved såvel seværdigheder som befolkede områder, så vær ekstra opmærksom og undgå at gå udenfor med unødvendigt mange værdier på dig. Hav altid vand i nærheden, især i sommerens hede varme. Postevand kan drikkes i den sydlige del af landet, mens det i den nordlige del anbefales at købe vand på flaske.

Hvis uheldet er ude, er Cypern veludrustet med både skadestuer, apoteker og engelsktalende personale – ring 112, hvis du har brug for en ambulance, og sørg altid for at have rejseforsikringen i orden, inden du tager afsted. Badning på strandene er som regel sikkert, men vær varsom på strande, der ikke er under opsyn.

Cypern er overordnet delt op i to regioner: Det sydlige, "græske" Cypern, som udgør lidt over halvdelen af øens areal, og det nordlige, "tyrkiske" Cypern. Dette faktum har ingen afgørende indflydelse for turister, der rejser i enten i den sydlige eller nordlige del af landet. Europæiske turister kan opholde sig visumfrit i Cypern i 90 dage. Sørg for at have et pas på dig med minimum seks måneders gyldighed fra indrejsedato.

Sæson og vejr
I sommermånederne kommer der liv på Cypern. Temperaturen når op over 30 grader, og det trækker turister fra hele verden til det relativt lille land. Det betyder, at priserne generelt stiger en smule, og at hotellerne hurtigere bliver udsolgt, og det gælder derfor om at være tidligt ude, hvis du overvejer at rejse til Cypern i månederne fra juni til august.

Om foråret og efteråret kan du derimod forvente en blanding af behageligt vejr, smuk natur og generelt lavere priser i forhold til højsæsonen. Hvis du er til udendørs aktiviteter, giver kombinationen af snoede landskaber, bjerge og mildere varmegrader muligheden for en perfekt cykel- eller vandretur gennem kilometervis af uspoleret natur med flere dedikerede ruter, mens det stadig er varmt nok til at tage på stranden.

Nogle hoteller på Cypern lukker ned i vintersæsonen, hvor bjergkæden Troodos til gengæld forvandles til et skisportssted. Ved kysterne skal du dog ikke forvente sne i vintermånederne, for her ligger temperaturen et pænt stykke over de 10 grader.

  • Valuta: Euro (EUR)
  • Antal rejsemål:  4
  • Antal hoteller:  69

Verdens bedste familieferie

Ferie med børn? På dette rejsemål finder du Sunwing Family Resorts - Spies' egne familiehoteller, og det absolut bedste vi kan tilbyde alle børnefamilier.
Læs mere om Sunwing
Spies kan i samarbejde med SPARXPRES tilbyde en nem finansiering af din rejse!