Se hoteller (2)

Rejser til Limassol

Cypern, Cypern
Limassol er Cyperns næststørste by og et oplagt rejsemål for dig, der vil opleve Cyperns kultur og historie.
Gå ikke glip af det lille arkæologiske museum i Byron Street og den gamle fæstning, hvor Richard Løvehjerte skulle have tilbragt sin bryllupsrejse. Du kan desuden besøge ruinbyen Kourion, som var en vigtig handelsby i antikken.

Men Limassol byder også på både forlystelsesliv, restauranter og shoppingmuligheder. I Limassols gamle bydel bugter smalle gader sig med forskellige butikker med bl.a. kunsthåndvæk. Tilbringer du et par timer her, vil du sikkert støde på den livlige markedshal, hvor du kan få inspiration til frokosten på en hyggelig taverna i nærheden. Mere moderne shoppingmuligheder finder du langs Ayios Andreas Street og Anexartisias Street. Selv om Limassol er en stor by, ligger det meste i gåafstand, og der er ikke langt fra den gamle bydel til Makarios Avenue, hvor man finder meget af byens mere trendy forlystelses- og restaurantliv.

Bo godt på Cypern

I Limassol kan Spies tilbyde nogle af øens bedste hoteller med en god beliggenhed ved havet et par kilometer uden for byen. Her kan du finde alt, hvad der skal til for en dejlig ferie - spaafdeling, pool med havudsigt og en restaurant med det bedste fra middelhavskøkkenet.

Oplev mere af Cypern

Med sin beliggenhed midt på øens sydkyst er Limassol et glimrende udgangspunkt for at tage på udflugter på egen hånd. Lejer du en bil, finder du nemt vejen op til Troodos-bjergenes skyggefulde pinjeskove, de arkæologiske udgravninger i Paphos og små landsbyer inde på øen. Turistkontoret kan fortælle dig, hvor der er markeder og andre attraktioner.
Tips og nyttig info
 • Hoteller på stranden
 • Hoteller for voksne
 • Luksushoteller
 • By og strand
 • Gode shoppingmuligheder
 • Restauranter og natteliv
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Limassol

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Strand
I Limassol finder du flere forskellige strande med mørkt sand, men vær opmærksom på at de ikke er specielt lavvandede.

Strand på Cypern

Cypern har mange gode strande, hvoraf de bedste ligger ved turistrejsemålene på den sydøstlige del af øen. Her finder du lange, hvide sandstrande, som er lavvandede og meget populære. Længere vestpå kan du derimod finde mindre strande, hvor du kan bade mere uforstyrret.

Strandene i Protaras/Fig Tree Bay er velholdte, lavvandede og med fint sand og meget populære blandt børnefamilier. I området omkring Ayia Napa findes nogle af Middelhavets bedste strande, heriblandt Sandy Bay, Nissi Beach og Grecian Bay. Larnaca har fine strande på begge sider af byen samt en livlig bystrand i centrum kantet af en strandpromenade. I Limassol har strandene lidt mørkere sand og de er ikke særlig lavvandede.
Mad, drikke og natteliv
Limassol har et stort udvalg af restauranter, og mange af dem er kendte for sin førsteklasses mad. Her finder du alt fra små, cypriotiske tavernaer over restauranter med international menu til gourmetrestauranter. Hotel Londas restaurant og loungebar har høj standard og er populær blandt lokalbefolkningen - ikke mindst i weekenderne. I Limassol ligger der også mange hyggelige caféer og barer.

Mad og drikke på Cypern

Cypern har et stort udbud af restauranter med mad fra hele verden, og der findes også fastfoodrestauranter overalt på øen.

Det cypriotiske køkken

Det cypriotiske køkken minder meget om det græske, men der er alligevel en del forskelle. For eksempel krydrer cyprioterne gerne maden med mynte, så tzatzikien smager ikke helt som den græske. En typisk lokal ret er halloumiost, som grilles eller steges i olie og ofte serveres som forret. Cyprioterne spiser selv osten med pitabrød og salat – og gerne med lountza, som er en slags hamburgerryg.

Kebab er det cypriotiske svar på fastfood og består af stykker af svinekød, som grilles over kul og serveres med revet hvidkål, tomat, løg, agurk og persille. Den kan også serveres med en blanding af svinekød og en slags kødboller. Prøv også øens gode meze, som er forskellige småretter. Begynd med salat og taramosalata (fiskerogn rørt op med mayonnaise) eller tzatziki. Herefter kan du vælge mellem kød, fisk eller en blanding af meze, der indeholder lidt af hvert; for eksempel et udvalg af salater, grillet kød og blæksprutter. Nyd gerne lokal vin eller øl til maden, da de importerede mærker er betydeligt dyrere.
Limassol har et attraktivt natteliv med både barer og natklubber. Her finder du både lokale, græske bouzouki-barer og moderne loungebarer. Mange af natklubberne er også meget besøgt af de lokale.

Natteliv på Cypern

Ayia Napa er Cyperns førende partyrejsemål med et hektisk natteliv og et stort udbud af natklubber, pubber og livlige barer. Larnaca har et varieret natteliv med mange barer og natklubber, hvoraf en del har et hyggeligt lokalt præg. Også Limassol har et hyggeligt natteliv med velbesøgte barer og natklubber, hvorimod der i Protaras/Fig Tree Bay hersker en mere familiær stemning med et betydeligt mere dæmpet forlystelsesliv.
Shopping
Limassol har et stort udvalg af butikker med både mærkevarer og souvenirs. Den bedste shoppinggade er Aneksartisias Street, hvorimod St. Andrew's Street er mere turistpræget med souvenirs og postkort. De dyrere designbutikker ligger langs Makarios Avenue.

Shopping på Cypern

Der er mange butikker i de store byer, men også i mindre feriebyer som Ayia Napa og Paralimni er der et godt udvalg. Åbningstiderne varierer meget, og i ferieområder som Fig Tree Bay og Ayia Napa har butikkerne som regel åbent hele dagen alle ugens dage. I Paralimni, Larnaca, Limassol og Nicosia er åbningstiderne som regel lidt kortere, og butikkerne holder lukket midt på dagen.

De officielle åbningstider er:
Mandag, tirsdag, torsdag og fredag: kl. 9-13 og kl. 16-19.
Onsdag og lørdag: kl. 9-14.
Søndag: lukket.

Briller

Briller er 30-50 % billigere end i Skandinavien. Brillestellene er af samme mærker som i Danmark, og glassene er af samme kvalitet. Optikerne er dygtige, og de foretager altid synsprøve, men det er naturligvis hurtigere, hvis man kender styrken hjemmefra. Dette gælder især, hvis man kun er på ferie i en uge. Et tip kan være at købe facetslebne solbriller, som er noget dyrere derhjemme.

Sko

På Cypern er der et stort udvalg af skobutikker. Man kan købe mange af de kendte skomærker såsom Ecco, Reebok, Bata, Rockport og Timberland.

Tasker og skind

Bløde kufferter er ca. 50 % billigere end i Danmark, mens de hårde varemærkekufferter plejer at være dyrere. Skindtøj er noget billigere end derhjemme, og udvalget er meget stort.

Køb lokale delikatesser med hjem

Cypern er berømt for sin halloumi, som kan købes i de fleste supermarkeder, og øen er også kendt for sine gode, lokalt producerede vine.
Sport og træning
I Limassol kan du blandt andet cykle og vandre.

Vandring i Moutayiaka

Du kan komme hertil med bus eller på gåben. Hvis du går fra kirken Prophitis Elias og videre under motorvejen, kommer du snart til både fårefarme og citrusplantager. Fortsæt eventuelt til den lille by Yermasoyia og videre til byens dambrug - en fin vandretur på cirka 12 km.
Aktiviteter og seværdigheder
I Limassol kan du for eksempel gå på sightseeing i den ældre del af byen, besøge et af byens museer eller slentre en tur langs den lange kystpromenade.

Den gamle havn

For at komme til den gamle havn, skal du gå i vestlig retning langs vandet, og efter ca. 7 km er du fremme. Her finder du f.eks. et stort grøntsagsmarked, små butikker, restauranter og barer. Et lille stykke herfra ligger et større industriområde med flere bryggerier. Hertil arrangeres der dagligt guidede udflugter, som afsluttes med prøvesmagning.

Aktiviteter på Cypern

En rejse til Cypern byder på gode oplevelser for alle aldre - fra skønne svømmeture i det klare hav til slentreture i maleriske små byer.

WaterWorld i Ayia Napa

Stort vandland med det antikke Grækenland som tema og mange forskellige vandrutsjebaner, bassiner, vandaktiviteter og restauranter. I højsæsonen kan der være lange køer til at komme ind, og ventetiden kan i værste fald være op til et par timer. Et godt tip er at købe billet hos os i forvejen, så slipper man for at stå i kø og kan gå direkte ind gennem VIP-indgangen.

Hyggelige landsbyer

Lania
Lania kaldes for kunstnerbyen, idet mange kunstnere har bosat sig her. Om foråret er byen kendt for sin blomsterpragt. Her kan man købe kunsthåndværk, keramik og kunst. Midt i byen ligger der en lille butik, som sælger mundblæst glas. Man kommer nemmest hertil via Limassol. Parkér bilen i udkanten af byen og gå resten af vejen til fods.

Platres
Er feriebyen for Nicosias indbyggere. Byen bærer præg af det lidt bedre borgerskab med dyre huse osv. Cyperns præsident har sit sommerhus i nærheden. Der findes også en fiskedam i byen. Man kommer nemmest hertil via Limassol.

Omodhos
En meget gammel by i traditionel stil. Byen ligger i et område, som er kendt for sin vindyrkning. I nærheden ligger der flere små vinfabrikker, hvor du kan købe lokalproduceret vin.

Agros
Agros er kendt for sine rosenprodukter. Blomsterne dyrkes på markerne rundt omkring byen, og på en lille, familiedrevet fabrik kan man se, hvordan f.eks. rosenlikør, ansigtsvand og rosenolie fremstilles. Man kan købe det hele i det tilhørende fabriksudsalg. En lille flaske destilleret rosenolie koster ca. 3 EUR og er en god gave til familie og venner derhjemme.

Pedholas
Det siges, at et stykke af Jesu kors findes i byens kirke.

Kakopetria
Er en kendt ferieby med traditionelle huse i herlige omgivelser. Arkitekturen er super flot, hvor man finder gamle huse bygget af sten, med træ balkoner som giver et magisk præg til denne by. Du vil også opleve den fantastiske gæstfrihed som folkene i byen har. Man kommer nemmest hertil fra Nicosia.

Figardou
Hele byen fungerer som museum med gamle, velbevarede huse. I dag bor her blot fem indbyggere. Man kommer nemmest hertil fra Nicosia.

De røde landsbyer
I området omkring Ayia Napa og Fig Tree Bay findes der mange landsbyer, som man kan nå på cykel eller med lokalbus. Disse landsbyer kaldes ofte for de røde landsbyer efter den jord, som findes i området. Landsbyerne er ikke særlig specielle, men det er her, man bedst oplever det cypriotiske hverdagsliv.

Trodosbjergene

Trodos er et frodigt og varieret bjergområde nord for Limassol med bjergtoppen Mount Olympos som det højeste punkt med sine 1.952 meter over havet. Om vinteren og langt ind på foråret ligger der sne på både jorden og vejene, men om sommeren tager mange storbyboer hertil for at nyde den friske luft og de lidt køligere temperaturer. Bjergene byder på mange seværdigheder, blandt andet ni byzantinske kirker, og hver enkelt lille bjergby har sin egen charme og gæstfri befolkning. Selv i de varmeste sommermåneder er området meget grønt, og her dyrkes blandt andet kirsebær, ferskner og æbler, ligesom der produceres vin og Zivania; en aromatisk brændevin fremstillet af druerester. I visse landsbyer sælges lokalt kunsthåndværk og keramik.

Den nemmeste måde at se Troodosbjergene på er ved at tage med på en busudflugt, men du kan også leje en bil og køre rundt på egen hånd. Sørg i så fald for at tanke bilen i Limassol eller Nicosia, da der er meget langt mellem benzinstationerne i bjergene. Turistorganisationen CTO har gode kort over området, og de lidt større asfalterede veje er godt skiltet, så det er forholdsvis nemt at finde vej. Men giv dig god tid; de fleste veje er snoede og kræver stor opmærksomhed at køre på.

Nicosia

Landets hovedstad er absolut et besøg værd. Den gamle bydel er lukket for trafik og byder på gode butikker og hyggelige restauranter. I den nye bydel ligger der mere kendte mærkevarebutikker, fastfoodrestauranter m.m.
Hvis du er i Limassol, er det et must at besøge det lille, arkæologiske museum på Byron Street, og den gamle fæstning hvor Rikard Løvehjerte efter sigende tilbragte hans hvedebrødsdage. Med sin beliggenhed på Cperns sydkyst, er Limassol et perfekt udgangspunkt for at komme ud og opleve øen på egen hånd. Med en lejebil kommer du let både til Troodosbjergenes kølige klima, til de arkæologiske udgravninger i Paphos eller til nogle af de små, lokale byen midt på øen.

Amathus

Hvis du vil en tur til Amathus-området, kan du let komme hertil med bus. Amathus er et smuk og yderst interessant område med arkæologiske udgravninger. Her kan du belønne dig selv med en smuk udsigt, efter du har kæmpet dig til toppen af akropolen.

Seværdigheder på Cypern

Cypern har et godt udbud af interessante seværdigheder.

Det romerske amfiteater ved Limassol

Ligger på en klippe højt over havet i Kourion med fantastisk udsigt. Man har også udgravet et gammelt badehus, hvor gulvene er dækket af antikke mosaikker. Kourion ligger vest for Limassol; tag hovedvejen til Paphos og følg skiltene.

Ayia Panayia

Klostret i Ayia Napa ligger midt i forlystelsesdistriktet og er ikke længere beboet. Ved siden af klostret ligger også en lille kirke.

De ni kirker

I Troodos-området ligger der mange fine kirker. Ni af dem er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste takket være deres fresker og ikoner. Er kirken aflåst, kan du banke på i nabohuset og spørge, om de kan lukke dig ind. Ved kirkebesøg er det kutyme, at man lægger en lille gave i form af kontanter.

De ni byzantinske kirker er:
St. Nicholas, Podito og Michallis i Solea-dalen
St. Michalli i Pedoullas
Panaia Agara i Lagoreya
Asino vest for byen Kakopetria
Mavromatis i Chrisopouli
Johannes Lampadisti i Kalo Panayioti
Panaia Maria neden for Platres

Kykkos-klostret i Troodos

Græskortodokst munkekloster. Desværre har ildebrande ødelagt det oprindelige kloster, så de eksisterende bygninger er fra 1800-tallet. Dæk skuldre og knæ til, inden du går ind. Fra Kykkos-klostret går der en sti op til Troni, hvor ærkebiskop og statsoverhovedet Makarious ligger begravet. Klostret er åbent hver dag, og det er også muligt at overnatte.

Lazarus-kirken i Larnaca

Ifølge Bibelen vækkede Jesus Lazarus fra de døde. Han kom senere til Cypern og blev øens første biskop. På hans gravsted byggede man i 800-tallet Lazarus-kirken, hvor man kan se sarkofagen, hvor han siges at være begravet. I Larnacas gamle bydel findes der også levn efter en tyrkisk fæstning.

Dionysos' villa i Paphos

Antikt hus udgravet i 1962 og med fantastiske gulvmosaikker med scener fra den græske mytologi. Over mosaikgulvene har man opbygget vægge, så man kan se, hvordan de forskellige værelser har set ud. Smuk udsigt. Ligger et stenkast fra fæstningen og havnen i Paphos.

Cape Greco og havgrotterne

Cape Greco er en nationalpark med fine vandrestier og fantastisk udsigt. Halvøen Cape Greco markerer Cyperns - og dermed Europas - sydøstligste punkt og ligger mellem Ayia Napa og Fig Tree Bay. Her findes også smukke strande og spændende klippeformationer med havgrotter, som for tusindvis af år siden var undersøiske, men som med årene er steget op til havets overflade.

Adonis-vandfaldet ved Paphos

Lille vandfald og badevenlig kilde i bjergene nord for Paphos. I området findes også statuer baseret på græsk mytologi. Det anbefales at tage hertil tidligt, så man kan nyde de fine omgivelser uden for meget trængsel.

Skibsvraget Edro III ved Paphos

I 2011 stødte fragtskibet Edro III på grund og forliste i en storm på vej fra Limassol til Rhodos. Alle besætningsmedlemmer blevet reddet i land, og i dag er skibsvraget en populær seværdighed. Det er dog ikke tilladt at gå ombord på skibet.

Deryneia

Grænseovergang med fin udsigt over Famagusta og den nordlige del af Cypern.

Nordcypern

Grænsen mellem det nordlige og sydlige Cypern er betydeligt lettere at krydse, end det har været, og nu kan man tage til den nordlige side alle ugens dage. Ved grænsen får man et stemplet stykke papir, som skal stemples igen på tilbagevejen som bevis på, at man er vendt retur. Det er dog stadig forbudt at tage fra Nordcypern videre til Tyrkiet. Det er tilladt at medbringe en begrænset mængde varer fra nord til syd under forudsætning af, at varerne er produceret på den nordlige del. Alle biler bliver kontrolleret ved grænsen.

Der er mange interessante ting at se på den tyrkiske side. Før den tyrkiske besættelse i 1974 var Famagusta Cyperns førende turistby med en kilometerlang sandstrand kantet af hoteller. I dag er størstedelen af Famagusta en øde og forladt spøgelsesby, som det ikke er tilladt at besøge. Uden for Famagusta findes også ruinerne af Salamis, som var hovedbyen i antikkens Cypern.
Sådan kommer du omkring
En lejebil er en bekvem måde at opleve Cypern på, og du kan med fordel bestille lejebilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser.
I Limassol kommer du lettest omkring i taxi, men der findes også et velfungerende busnet. Hvis du vil leje bil, anbefaler vi SIXT.

Bus

Fra mandag til lørdag kan du tage bussen fra Limassol til både Nicosia, Larnaca, Ayia Napa og Fig Tree Bay. Du kan også tage bussen til de nærliggende landsbyer Mouttayiaka og Agios Tychonas.

Sådan kommer du rundt på Cypern

Du kommer nemt rundt på Cypen med både bus, taxi og lejebil.

Taxi

Her er masser af taxier, men standarden varierer en del. Mange biler kan medtage op til syv passagerer, og ofte kan man blot praje en taxi direkte på gaden. 95 % af taxierne kører med faste priser. Normalt gælder prisen for op til fire passagerer. Er man flere, koster det lidt ekstra. Det er også almindeligt at leje en taxi med chauffør for en hel dag - sørg i så fald for at aftale prisen på forhånd. 

I turistområderne kan det være svært at få fat på en taxi i tidsrummet kl. 16.30-20. Der findes mange taxifirmaer, så spørg eventuelt i hotelreceptionen, om de kan bestille en taxi til dig. Ved telefonbestilling lægges der som regel et gebyr oven i prisen for denne service. Bilerne er sjældent udrustet med barnesæder. Hvis man skal bruge et barnesæde, bør man forudbestille det. Barnesæderne er dog ikke af samme standard, som vi er vant til.

Knallert og motorcykel

Man kan leje knallerter, motorcykler og scootere, men det er på eget ansvar. Der sker ulykker, og indimellem er de meget alvorlige. De høje hastigheder i kombination med venstretrafikken er ofte årsag til ulykkerne. Hvis du alligevel ønsker at leje et tohjulet køretøj, skal du sørge for, at det har rød nummerplade. Det er lovpligtigt at bære hjelm, og politiet tjekker ofte, om loven overholdes. Vær opmærksom på at der er venstrekørsel på Cypern.

Båd

Der tilbydes krydstogter til Grækenland og bådudflugter langs Cyperns kyst. Kontakt os gerne for mere information.

Bus

Busnettet på Cypern er godt, både i byerne og på landet, og en billet koster ikke ret meget. Om sommeren kører der busser mellem Ayia Napa, Paralimni og Protaras/Fig Tree Bay, og i højsæsonen afgår den hver halve time. Dette område har også gode forbindelser med Larnaca, hvor du kan skifte bus og tage videre til Nicosia eller Limassol.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Spies har ikke personale i Limassol, men fra maj til oktober kan du kontakte os på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Hæveautomater findes i Limassol.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk +1 time.

El

220 V. Adapter er nødvendig (engelsk trebenskontakt). Kan købes på Cypern for ca. 20 kr.

Sprog

Cypriotisk og engelsk.

Øvrigt

Læs også 'Vigtigt at vide' og Spies' rejsebetingelser. Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser etc.
Vejr og klima
 • januar
16°6°
5
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • februar
17°6°
6
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • marts
19°7°
7
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • april
23°11°
8
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • maj
28°15°
10
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • juni
32°19°
12
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • juli
34°22°
12
Solskinstimer pr. dag
26°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • august
34°22°
11
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • september
32°19°
10
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
 • oktober
28°15°
8
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • november
23°12°
7
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • december
19°8°
5
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 4 timer.

Afrejse

Spies tilbyder rejser til Limassol med rutefly.

Flyet lander i Larnaca Lufthavn.
Hvis du har bestilt en pakkerejse med rutefly, anbefaler vi, at du bestiller privat transfer mellem lufthavnen og hotellet i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

Køretiden fra lufthavnen til Limassol er ca. 1 time (ca. 60 km).

Find din rejse til Limassol
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.