Se hoteller (3)

Rejser til Limassol

Cypern, Cypern

Limassol er Cyperns næststørste by og et oplagt rejsemål for dig, der vil opleve Cyperns kultur og historie.

Men Limassol byder også på både forlystelsesliv, restauranter og shoppingmuligheder. I Limassols gamle bydel bugter smalle gader sig med forskellige butikker med bl.a. kunsthåndvæk. Tilbringer du et par timer her, vil du sikkert støde på den livlige markedshal, hvor du kan få inspiration til frokosten på en hyggelig taverna i nærheden. Gå ikke glip af det lille arkæologiske museum i Byron Street og den gamle fæstning, hvor Richard Løvehjerte skulle have tilbragt sin bryllupsrejse. Mere moderne shoppingmuligheder finder du i Ayios Andreas Street og Anexartisias Street. Selv om Limassol er en stor by, ligger det meste i gåafstand, og der er ikke langt fra den gamle bydel til Makarios Avenue, hvor man finder meget af byens mere trendy forlystelses- og restaurantliv.

Bo godt på Cypern

Vælger du at rejse til Limassol, kan Spies tilbyde dig nogle af øens bedste hoteller: Londa beliggende ved havet et par kilometer uden for Limassol. Her har du alt, hvad der skal til for en dejlig ferie - spaafdeling, pool med havudsigt og en restaurant med det bedste fra middelhavskøkkenet.

Oplev mere af Cypern

Med sin beliggenhed midt på øens sydkyst er Limassol et glimrende udgangspunkt for at tage på udflugter på egen hånd. Lejer du en bil, finder du nemt vejen op til Troodos-bjergenes skyggefulde pinjeskove, de arkæologiske udgravninger i Paphos og små landsbyer inde på øen. Turistkontoret kan fortælle dig, hvor der er markeder og andre attraktioner.

Tips og nyttig info
 • Hoteller på stranden
 • Hoteller for voksne
 • Luksushoteller
 • By og strand
 • Gode shoppingmuligheder
 • Restauranter og natteliv
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Limassol

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Vejr og klima
 • januar
16°6°
5
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • februar
17°6°
6
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • marts
19°7°
7
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • april
23°11°
8
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • maj
28°15°
10
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • juni
32°19°
12
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • juli
34°22°
12
Solskinstimer pr. dag
26°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • august
34°22°
11
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • september
32°19°
10
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
 • oktober
28°15°
8
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • november
23°12°
7
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • december
19°8°
5
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
Strand
I Limassol finder du flere forskellige strande med mørkt sand, men vær opmærksom på at de ikke er specielt lavvandede.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 4 timer.

Afrejse

Spies tilbyder rejser til Limassol hele året med rutefly.

Flyet lander i Larnaca Lufthavn.
Køretiden fra Larnaca Lufthavn til Limassol er ca. 1 time (ca. 60 km).

Hvis du har bestilt en pakkerejse med rutefly, kan du i de fleste tilfælde bestille transfer til dit hotel - som regel i taxi eller minibus. Du finder al information om bestilt transfer på din billet. Prisen for transfer varierer afhængigt af transportmiddel og afstand til hotellet. Den nøjagtige pris oplyses ved bestilling.
Mad, drikke og natteliv
Limassol har et stort udvalg af restauranter, og mange af dem er kendte for sin førsteklasses mad. Her finder du alt fra små, cypriotiske tavernaer over restauranter med international menu til gourmetrestauranter. Hotel Londas restaurant og loungebar har høj standard og er populær blandt lokalbefolkningen - ikke mindst i weekenderne. I Limassol ligger der også mange hyggelige caféer og barer.

Mad og drikke på Cypern

Kebab er det cypriotiske svar på fastfood. Der findes to varianter. Den cypriotiske kebab består af stykker af svinekød, som grilles over kul og serveres med revet hvidkål, tomat, løg, agurk og persille. Den kan også serveres med en blanding af svinekød og en slags kødboller. I de seneste år er dönnerkebaben kommet til Cypern. Den minder om den, vi spiser i Danmark og består af sammenpresset svinekød eller kylling, som grilles og derefter skæres i små stykker og serveres med salat og tzatziki.... Der findes fastfoodrestauranter overalt på øen, og de er populære til både frokost og middag.

Prøv også øens gode meze, som er forskellige småretter. Begynd med salat og taramosalata (fiskerogn rørt op med mayonnaise) eller tzatziki. Herefter kan du vælge mellem kød, fisk eller en blandet meze. Den blandede meze plejer at indeholde alt fra forskellige salater til blæksprutter og grillede koteletter. Som regel kommer retterne ind på forskellige fade, og så tager man for sig af retterne. På den måde kan alle smage lidt af hvert.

Cypriotiske restauranter

På Cypern findes der restauranter med menukort fra hele verden. Det cypriotiske køkken minder meget om det græske, men alligevel er der store forskelle. For eksempel krydrer cyprioterne gerne maden med mynte, så tzatzikien smager slet ikke som den græske. En typisk, lokal ret er halloumiost, som grilles eller steges i olie og ofte serveres som forret. Cyprioterne spiser selv osten med pitabrød og salat – og gerne med lountza, som er en slags hamburgerryg.

På Cypern spiser man normalt frokost omkring kl. 13, når forretninger, skoler og kontorer har siestalukket. Middag spiser man oftest efter kl. 21. Det er forholdsvis billigt at gå på restaurant. Sodavand og mineralvand koster nogenlunde det samme som i Danmark. Importeret vin og øl er betydeligt dyrere end lokale mærker.
Limassol har et attraktivt natteliv med både barer og natklubber. Her finder du både lokale, græske bouzouki-barer og moderne loungebarer. Mange af natklubberne er også meget besøgt af de lokale.
Shopping
Limassol har et stort udvalg af butikker med mærkevarer og souvenirs. Den bedste shoppinggade er Aneksartisias Street. St. Andrew's Street er mere turistpræget med souvenirs og postkort. På Makarios Avenue ligger de dyrere designbutikker. Har du brug for nye briller, kan du med fordel købe dem her, da de er billigere end hjemme. Cypern er desuden kendt for sin lokale ost, halloumi, som du kan købe i de fleste supermarkeder. Butikkernes officielle åbningstider i Limassol er: mandag, tirsdag, torsdag og fredag kl. 9-13 og kl. 16-18. Onsdage og lørdage kl. 9-14. Lukket om søndage.

Shopping på Cypern

Der er mange butikker i byerne, men også i de mindre byer som Ayia Napa og Paralimni er der et godt udvalg. Åbningstiderne varierer meget. I turistbyer som Ayia Napa og Fig Tree Bay har butikkerne som regel åbent hele dagen alle ugens dage. I Paralimni, Larnaca, Limassol og Nicosia er åbningstiderne lidt kortere, og butikkerne holder lukket midt på dagen.

De officielle åbningstider er:
Mandag, tirsdag, torsdag og fredag: kl. 9-13 og kl. 16-19.
Onsdag og lørdag: kl. 9-14.
Søndag: lukket.

Briller

Briller er ca. 30-50 % billigere end i Danmark. Brillestellene er af samme mærker som i Danmark, og glassene er af samme kvalitet. Optikerne er dygtige, og de foretager altid synsprøve, men det er naturligvis hurtigere, hvis man kender styrken hjemmefra. Dette gælder især, hvis man kun er på ferie i en uge. Et tip kan være at købe facetslebne solbriller, som er lidt dyre derhjemme.

Sko

På Cypern er der et stort udvalg af skobutikker. Man kan købe mange af de kendte skomærker såsom Ecco, Reebok, Bata, Rockport og Timberland.

Tasker og skind

Bløde kufferter er ca. 50 % billigere end i Danmark, mens de hårde varemærkekufferter plejer at være dyrere. Skindtøj er noget billigere end derhjemme, og udvalget er meget stort.
Aktiviteter og seværdigheder
Limassol tilbyder en masse forskellige aktiviteter som f.eks. cykling, shopping, sightseeing i den ældre del af byen eller måske et besøg på byens museum. Du kan også tage en tur ned til havnen for at fiske eller gå en tur ved promenaden.

Vandring i Mouttayiaka

Du kan komme til Mouttayiaka til fods eller med bus. Hvis du starter ved kirken Prophitis Elias, og fortsætter under motorvejen, kommer du forbi fårfarme og citrusplantager. Og hvis du har lyst, kan du lægge vejen forbi byen Yermasoyia og videre forbi byens dæmning, hvilket er en rigtig fin vandring på ca. 12 km.

Den gamle havn

For at komme til den gamle havn, skal du gå i vestlig retning langs vandet, og efter ca. 7 km er du fremme. Her finder du f.eks. et stort grøntsagsmarked, små butikker, restauranter og barer. Et lille stykke herfra ligger et større industriområde med flere bryggerier. Hertil arrangeres der dagligt guidede udflugter, som afsluttes med prøvesmagning.

Troodos - et frodigt bjergområde

Troodos er et frodigt og varieret bjergområde nord for Limassol. Det højeste punkt hedder Mount Olympos og måler 1.952 meter. Om vinteren og langt ind i foråret er marker og veje dækket af sne. Om sommeren tager storbyboerne herud for at nyde den friske, kølige luft. Der er meget at se i bjergene, bl.a. ni byzantinske kirker.

Hver enkelt lille landsby har sin egen specielle charme, og indbyggerne er meget gæstfrie. Området er meget grønt, selv i de varmeste sommermåneder
.... Her dyrkes der bl.a. kirsebær, æbler og ferskner. Man producerer også vin og Zivania, om er en brændevin fremstillet af restprodukter fra vinfremstillingen. I nogle landsbyer sælges der kunsthåndværk og keramik.

Den nemmeste måde at se Trodosbjergene på, er ved at deltage i en busudflugt, men man kan selvfølgelig også leje en bil og køre dertil på egen hånd. Vær opmærksom på, at der er langt mellem benzinstationerne i bjergene, så hus at tanke bilen i Nicosia eller Limassol. De lidt større veje er som regel godt skiltede, så det er nemt at finde vej. Men sørg for at have god tid - vejene er smalle og krogede, så man kan ikke køre så stærkt.
Hvis du er i Limassol, er det et must at besøge det lille, arkæologiske museum på Byron Street, og den gamle fæstning hvor Rikard Løvehjerte efter sigende tilbragte hans hvedebrødsdage. Med sin beliggenhed på Cperns sydkyst, er Limassol et perfekt udgangspunkt for at komme ud og opleve øen på egen hånd. Med en lejebil kommer du let både til Troodosbjergenes kølige klima, til de arkæologiske udgravninger i Paphos eller til nogle af de små, lokale byen midt på øen.

Amathus

Hvis du vil en tur til Amathus-området, kan du let komme hertil med bus. Amathus er et smuk og yderst interessant område med arkæologiske udgravninger. Her kan du belønne dig selv med en smuk udsigt, efter du har kæmpet dig til toppen af akropolen.

Nicosia

Øens hovedstad Nicosia er absolut et besøg værd. Byens gamle bydel er bilfri, og det er hyggeligt at slentre rundt i gaderne blandt butikker og restauranter og måske købe en souvenir eller to.

Det romerske amfiteater ved Limassol

Ligger på en klippe højt over havet i Kourion med fantastisk udsigt. Man har også udgravet et gammelt badehus, hvor gulvene er dækket af antikke mosaikker. Kourion ligger vest for Limassol; tag hovedvejen til Paphos og følg skiltene.

Ayia Panayia

Klostret i Ayia Napa ligger midt i forlystelsesdistriktet og er ikke længere beboet. Ved siden af klostret ligger også en lille kirke.

De ni kirker

I Troodos-området ligger der mange fine kirker. Ni af dem er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste takket være deres fresker og ikoner. Er kirken aflåst, kan du banke på i nabohuset og spørge, om de kan lukke dig ind. Ved kirkebesøg er det kutyme, at man lægger en lille gave i form af kontanter.

De ni byzantinske kirker er:
St. Nicholas, Podito og Michallis i Solea-dalen
St. Michalli i Pedoullas
Panaia Agara i Lagoreya
Asino vest for byen Kakopetria
Mavromatis i Chrisopouli
Johannes Lampadisti i Kalo Panayioti
Panaia Maria neden for Platres

Kykkos-klostret i Troodos

Græskortodokst munkekloster. Desværre har ildebrande ødelagt det oprindelige kloster, så de eksisterende bygninger er fra 1800-tallet. Dæk skuldre og knæ til, inden du går ind. Fra Kykkos-klostret går der en sti op til Troni, hvor ærkebiskop og statsoverhovedet Makarious ligger begravet. Klostret er åbent hver dag, og det er også muligt at overnatte.

Lazarus-kirken i Larnaca

Ifølge Bibelen vækkede Jesus Lazarus fra de døde. Han kom senere til Cypern og blev øens første biskop. På hans gravsted byggede man i 800-tallet Lazarus-kirken, hvor man kan se sarkofagen, hvor han siges at være begravet. I Larnacas gamle bydel findes der også levn efter en tyrkisk fæstning.

Dionysos' villa i Paphos

Antikt hus udgravet i 1962 og med fantastiske gulvmosaikker med scener fra den græske mytologi. Over mosaikgulvene har man opbygget vægge, så man kan se, hvordan de forskellige værelser har set ud. Smuk udsigt. Ligger et stenkast fra borgen og havnen i Paphos.
Sådan kommer du omkring
På Cypern er der venstrekørsel, hvilket stammer fra dengang, øen var under britisk administration. Men forvirrende nok så gælder reglen om højre vigepligt ved vejkrydsene. Trafikken kan være intens. I tæt bebyggede områder er højeste tilladte hastighed 50 km, på landeveje 65 km og på motorveje 100 km. Hastighedskontroller er meget almindelige, og der foretages ofte også spiritusrazziaer.

Promillegrænsen er noget højere end i Danmark, men vi anbefaler, at du har samme indstilling til dette som derhjemme. I storbyerne må man kun parkere på tilladte steder, hvor der altid er opsat P-automater. Der findes også P-pladser med "fælles betalingsboks". Disse er ofte godt markeret med skilte og har information på engelsk. Sørg for altid at have kontanter i små beløb med i bilen, da det kan være besværligt at veksle. Vær opmærksom på at det er forbudt at tage udlejningsbilen med til den nordlige del af øen. Cypern har de seneste år brugt mange penge på vejnettet. Langs sydkysten er der nu fine veje - størstedelen består af tosporede motorveje, som forbinder Fig Tree Bay i øst med Paphos i vest. At køre fra Fig Tree Bay til Paphos tager ca. 3 timer.

Der findes masser af biludlejningsfirmaer i alle ferieområderne med varierende priser og kvalitet. Udstyret med et kort finder du nemt rundt på øen. Vejene er generelt i god stand. Trafikregler og skilte er stort set det samme som hjemme, men hastigheden i trafikken er ofte højere. At komme til at parkere kan være noget af en kunst i de større byer. Der, hvor der er malet gule streger, er der absolut parkeringsforbud. Vælger du at se igennem fingre med denne regel, kan du risikere, at bilen bliver fjernet, og det er både dyrt og også ganske besværligt at få den hentet ud igen.
I Limassol kommer du lettest omkring i taxi, men der findes også et glimrende, lokalt busnet. Hvis du vil leje bil, anbefaler vi SIXT.

Lokalbus

Mandag til lørdag kan du tage bussen fra Limassol til både Nicosia, Larnaca og Fit Tree Bay. Du kan også tage bussen til nogle af de mere nærliggende byer, Mouttayiaka og Agios Tychonas.

Taxi

Her er masser af taxier, men standarden varierer en del. Mange biler kan medtage op til 7 passagerer. Ofte kan man blot praje en taxi direkte på gaden. 95 % af taxierne kører med faste priser. Normalt gælder prisen for op til 4 passagerer. Er man flere, koster det lidt ekstra.

I turistområderne kan det være svært at få fat på en taxi i tidsrummet kl. 16.30-20.00. Der findes et stort antal taxifirmaer. Henvend dig i receptionen på dit hotel hvis du ønsker at bestille en taxi. Ved telefonbestilling lægges der ofte 2-3 EUR oven i prisen for denne service. Bilerne er sjældent udrustet med barnesæder. Hvis man skal bruge et barnesæde, bør man forudbestille det. Barnesæderne er dog ikke af samme standard, som vi er vant til.

Knallert og motorcykel

Man kan leje knallerter, motorcykler og scootere, men det er på eget ansvar. Der sker ulykker, og indimellem er de meget alvorlige. De høje hastigheder i kombination med venstretrafikken er ofte årsag til ulykkerne. Hvis du alligevel ønsker at leje et tohjulet køretøj, skal du sørge for, at det har rød nummerplade. Det er lovpligtigt at bære hjelm, og politiet tjekker ofte, om loven overholdes. Vær opmærksom på at der er venstrekørsel på Cypern.

Båd

Der er krydstogter til Grækenland. For nærmere information og billetkøb, kontakt os.

Fly

Kontakt os for nærmere information.
Fakta

Vores service

Spies har ikke personale i Limassol, men fra maj til oktober kan du kontakte os på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her. Spies arbejder desuden aktivt imod børnesexhandel gennem vores mangeårige samarbejde med organisationen ECPAT.

Pas, visum og dansk fremmedpas

For danske statsborgere skal passet være gyldigt under opholdets varighed. Visumfrit i indtil 90 dage. Forlængede danske pas, danske provisoriske pas og EU-nødpas anerkendes ved både ind- og udrejse. Kontakt eventuelt Cyperns ambassade på telefon 33 91 58 88 for yderligere information.

Personer med dansk flygtninge- eller fremmedpas skal kontakte Cyperns ambassade for at få oplyst, hvilke regler der gælder for deres indrejse.

Spies bærer ikke ansvar for fejlagtige dokumenter, der kan føre til nægtet indrejse.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Hæveautomater findes i Limassol.

Tidsforskel

Dansk +1 time.

El

220 V. Adapter er nødvendig (engelsk trebenskontakt). Kan købes på Cypern for ca. 20 kr.

Sprog

Cypriotisk og engelsk.

Øvrigt

Læs også 'Vigtigt at vide' og Spies' rejsebetingelser. Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser etc.
Rejs med børn

Rejs med børn til Cypern

Cypern er et rigtig godt rejsemål for familier med børn i alle aldre. Strandene er lavvandede, og mange hoteller er tilpassede efter familier med børneklubber, børnepools og legepladser. Visse hoteller tilbyder også specielle "børnepakker" med barnestol, barneseng og klapvogn.

Babymad og bleer

Mange restauranter har børnemenuer og egne små legepladser. Babymad, vælling, modermælkserstatning, sutter, sutteflasker og bleer kan købes i de fleste minimarkeder og apoteker på rejsemålene, og de er ofte af samme mærke som i Danmark. Priserne er dog noget højere end derhjemme. Et større udvalg og lavere priser finder du i supermarkeder som Carrefour og Lidl, som findes i Paralimni, Larnaca, Limassol og Nicosia. Vi anbefaler dog, at du medbringer et basisforråd af bleer, hygiejneartikler og mad hjemmefra, eftersom udvalget i butikkerne kan variere. Sammenlignet med i Danmark er udvalget af babymad på glas mindre. Pulver til at lave grød af samt de fleste typer af frugtmos indeholder ofte sukker.

Forlystelser for børn

I byerne og i de større landsbyer er der kommunale legepladser, men de består for det meste blot af et par gynger. Derimod findes der en masse private egepladser (lunaparker) med klatrestativer, forskellige hoppeborge og trampoliner. Det koster nogle euro for børnene at komme ind, mens det er gratis for forældrene. I Ayia Napa findes der to: en på Nissi Avenue og en inde i tivoliet bag ved McDonald's. Men vær opmærksom på at standarden og sikkerheden ikke er lige så høj som i Skandinavien. I udkanten af Ayia Napa ligger der et stort vandland, og i Limassol findes der et mindre vandland.

Barnevogne og barnestole

Barnestole findes på de fleste restauranter, og mange biludlejningsfirmaer udlejer barnesæder. Reservér i god tid! Fortovenes bredde varierer ret meget, og det er ikke specielt nemt at komme rundt med en barnevogn. Fortovskanterne er oftest høje, og der mangler ofte ramper. Det plejer at være nemmest at komme rundt med en paraplyklapvogn. Der findes fodgængerovergange, men visse steder er trafikken meget intens, og man skal lige vænne sig til venstrekørslen.

Lege- og strandartikler

Næsten alle fødevarebutikker og souvenirbutikker sælger strandlegetøj. De store varehuse har legetøjsafdelinger, og de ligger bl.a. i Paralimni, Larnaca og Limassol. Du kan også finde strandlegetøj i sportsbutikker i Limassol, Nicosia og Larnaca.

Vigtigt at vide

Cyprioterne er meget glade for børn og kommer gerne hen og taler med ungerne. Det kan ske, at de rører ved dem eller kysser dem på kinden. For cyprioterne er det helt naturligt, også med fremmede børn.

Allergier er ikke lige så almindelige blandt cypriotiske børn som blandt danske. Glutenallergikere kan få svært ved at finde egnede varer, da denne form for allergi nærmest er ukendt her.
Find din rejse til Limassol
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.