thailand

Thailand

Thailand

Spies har knap 30 rejsemål i Thailand og tilbyder alt fra børnevenlige Sunwing Family Resorts til Sunprime Hotels for voksne. Vi giver dig også mulighed for at skræddersy din rejse helt efter dit eget hoved og tilbyder desuden en spændende rundrejse.

Spies har rejser til hele Thailand - fra Khao Lak i vest til Koh Chang i øst. Du kan også vælge Bangkok eller kombinere flere forskellige rejsemål. Rejser du med børn? Så tag et kig på vores Sunwing Family Resorts i Kamala Beach og Bangtao Beach eller vores børnevenlige Family Garden-hotel. Du kan selvfølgelig også rejse til Thailand om sommeren eller sammensætte din rejse med rutefly på de tidspunkter og med de hoteller, du selv vælger.

Se mere af Thailand
Du kan selvfølgelig kombinere flere rejsemål i Thailand - tag f.eks. en uge til livlige Phuket og slut af med en uge i naturskønne Ao Nang. Med Spies kan du vælge flere rejsemål på den samme ferie, uanset om du rejser med charter- eller rutefly.

Rundrejse fra Phuket
Hvis du vil kombinere solferien med kultur og nye oplevelser, kan du starte ferien med en ugelang rundrejse til Vietnam og afslutte med en uges badeferie på Phuket. Rundrejsen ledes af en skandinavisk guide og vil garanteret give dig minder for livet.

Læs mere om Thailand Skjul tekst

Rejseguide til Thailand
Sprudlende byliv, tropiske strande og gyldne templer. Det er ikke uden grund, at Thailand er en af de mest populære destinationer blandt danskere, der rejser til det sydøstlige Asien. Samtidig gør de høje temperaturer året rundt Thailand til en oplagt destination i de årstider, vi normalt forbinder med vinter og lave temperaturer.

Thailand rummer en befolkning på mere end 65 millioner mennesker på et forholdsvist stort areal, hvor du finder både storbyer med sprudlende byliv og storslåede naturoplevelser i den vilde jungle langs de eksotiske kyststrækninger og på de afskærmede øer. Således finder du i Thailand en helt særlig dynamik mellem det urbane og det rurale.

Når du lander i Thailand, bør du have hjemrejsebilletten klar ved paskontrollen. Efter indrejse kan du som turist opholde dig visumfrit i landet i 30 dage. Planlægger du at opholde dig i Thailand i længere tid, skal du på forhånd anmode om et turistvisa fra den thailandske ambassade. Det er som regel sikrest at rejse på et pas, der ikke udløber tidligere end seks måneder efter indrejse.

Transport
Hvor man i de fleste lande er vant til at læne sig op af bus, metro og tog i det offentlige transportsystem, gælder der nogle lidt andre forhold i de thailandske storbyer. I Bangkok er det ganske almindeligt at bevæge sig rundt på en af byens mange motorcykeltaxaer. Har du større oppakning med, er større, trehjulede transportmidler som den famøse tuk-tuk et bedre alternativ.

Uanset hvilken form for taxa du tager, bør du aftale prisen på forhånd, da du som uanet turist ellers nemt kan komme til at betale overpris. Forhør dig på dit hotel eller hos de lokale, hvis du er i tvivl om gennemsnitsprisen. En kort tur i en tuk-tuk bør som hovedregel ikke koste mere end 10 danske kroner.

Til de længere distancer findes der normale taxaer og busser, mens Bangkok er den eneste by i Thailand, hvor der kører toge på tværs af de forskellige bydele. Uden for Bangkok er store bybusser et sjældent syn, og en by som Chiang Mai er forbundet med en mindre variant, der foruden de sædvanlige stop som regel kan prajes fra et vilkårligt sted på dens rute.

Attraktioner i Thailand
Thailand bugner af sprudlende markeder, smukke dale og buddhistiske templer, der alle i sig selv er oplevelser nok til en hel dag. Bangkok, landets hovedstad, er et must for madelskere og storbyfolk. Chatuchak-markedet er blandt verdens største med plads til både mad, kunst og loppefund, men det lokale Khlong San og nattemarkedet Talad Rot Fai er også fremragende alternativer. I dagtimerne er det oplagt at besøge templet Wat Pho med den majestætiske guldbelagte buddha.

Du behøver ikke være erklæret buddhist for at få en oplevelse for livet i tempelbyen Chiang Mai. Ikke desto mindre er Buddhas ånd markant til stede i byen med de mange templer, der tilbyder et ekstensivt indblik i det spirituelle liv, den buddhistiske lære og de tilhørende ritualer. Derudover præsterer Chiang Mai noget af den mest storslåede natur i Thailand, og området er særligt attraktivt, hvis du drømmer om at vandre eller ride på elefanter.

Er du til strand og krystalklart vand, er Phuket leveringsdygtig. Her handler det dog ikke kun om at bade og dase – hvis du har mod på det, er der mulighed for både at snorkle og sejle i taxabåde. Vær sikker på at have forsikringen i orden, før du lejer udstyr, da der altid er en risiko for uforudsete skader. Er du til fest, tilbyder byen også et ekstravagant natteliv året rundt, mens der på den anden side er rigeligt med tilbud og aktiviteter for børnefamilier.

Thailansk mad og drikke
Ris eller nudler udgør fundamentet i det thailandske køkken, og ellers er der skruet helt op for aromaerne og de gode råvarer. For enhver, der går op i mad og smag, vil det thailandske gadekøkken være et paradis af farverige retter og intense smagsnuancer, og alt efter om du er til fiskemarkeder, vegetarisk mad eller fornemme restauranter, er der aldrig langt til den nærmeste madoplevelse.

Du har ikke prøvet Tom Yum Gung, før du har prøvet den thailandske original, og suppen er da også et symbol på landets køkken. Alligevel bør du ikke snyde dig for lynstegte nudler (Pad Thai), papayasalat (Som Tam) og de sprøde forårsruller, der er at finde i stort set enhver madbod. Men vær på vagt for den lokale standard, når det kommer til at krydre maden: Thailændere er notorisk kendt for deres kærlighed til chili. Bestil evt. den autentiske chilisauce, 'nam phrik', som tilbehør, så du selv får mulighed for at justere styrkegraden.

Thailandske desserter spænder fra det tropiske til det fantasifulde, og friske frugter er stort set altid en naturlig del af den søde spise. Særlig populært er banan og mango, der oftest serveres med klisterris. Derudover byder de forskellige boder og spisesteder på alt fra sprøde pandekager til autentisk kokosis – som med resten af thaikøkkenet er det bare med at kaste sig ud i smagsrige overflødighedshorn.

Sikkerhed
Med undtagelse af den sydligste del af landet, på grænsen til Malaysia, hvor situationen længe har været betændt, er Thailand ganske ufarligt for turister at opholde og bevæge sig rundt i. Hos befolkningen kan du forvente at blive mødt med velvillighed og gæstfrihed. Alligevel er der en række forhold, hvor ekstra opmærksomhed er påkrævet.

Svindel og småtyverier er desværre ikke et ukendt fænomen i Thailand. Vær på vagt over for bondefangeri og salgstaler, og hav altid personlige ejendele inden for rækkevidde. Den thailandske trafik kan være voldsom, så udvis stor forsigtighed i bil og til fods.

Generelt er det bedst, at du holder din politiske holdning for dig selv, da politisk kritik ikke blot kan virke stødende, men endda være direkte strafbart. I Thailand er der nultolerance over for besiddelse af narkotika og hårde stoffer med alvorlig fængselsstraf til følge. Hav altid dit pas på dig et sikkert sted, når du bevæger dig rundt i landet, og sørg for at have rejseforsikringen i orden, inden du tager afsted.

Sæson og vejr
Uanset om du befinder dig i Bangkok, Phuket, Chiang Mai eller et fjerde sted, kan du forvente høje temperaturer året rundt. Temperaturen sniger sig op på over 30 grader i sommermånederne og vil på intet tidspunkt være under 20 grader i løbet af året. Derfor har Thailand en noget anderledes højsæson end mange andre feriedestinationer.

Hvor sommermånederne ofte er præget af monsuner og pludseligt nedbør, markerer efterårets komme et skift mod et mere stabilt klima. Derfor foretrækker de fleste at rejse til Thailand omkring oktober, hvor de tumultariske vejrforhold stilner af. Månederne fra november og frem til marts er således de mest indbydende, før det mere voldsomme vejr igen begynder at sætte ind omkring april.

Jo længere mod nord, du bevæger dig, jo lavere er temperaturerne. En by som Bangkok råder over varmt og tørt klima, hvor den milde havluft som regel vil sørge for en behagelig brise, mens man i Chiang Mai finder en gennemsnitlig temperatur på omkring 22 grader i vintermånederne. Til sammenligning byder øen Phuket i den sydlige del af landet på temperaturer omkring 27 grader i de tilsvarende måneder.

  • Valuta: Baht (THB)
  • Antal rejsemål:  27
  • Antal hoteller:  153
Få hjælp til at finde det rigtige rejsemål i Thailand!

Rejser til Thailand - vælg rejsemål:

Afbudsrejser - Thailand

Afbudsrejser til Thailand

Her finder du vores udbud af afbudsrejser til Thailand lige nu.

Se afbudsrejser til Thailand
Spies kan i samarbejde med SPARXPRES tilbyde en nem finansiering af din rejse!