Se hoteller (29)

Rejser til Koh Samui

En rejse til den trendy ø Koh Samui er den rene idyl med hvide sandstrande, gode shoppingmuligheder og afslappet natteliv.
Det er let og ukompliceret at holde ferie på Koh Samui. Når du først har lært, hvor de forskellige hvide strande og øens eneste by, Na Thon, ligger, kan ferien kun blive en succes. Men der er også meget at se og opleve på Koh Samui, uanset om du vil dase i det varme sand, se glitrende shows, sidde i skrædderstilling og spise rejer eller bare blive i skyggen under palmerne med en iskold thailandsk øl. Øen gik tidligere under navnet 'verdens største kokosnøddeplantage', men i dag er den verdensberømt for sine fantastiske strande. Den 5 km lange Chaweng Beach med lunt, turkist vand, hvidt sand og vajende palmer er den længste, smukkeste og mest populære strand på øen. Her ligger skovklædte klipper som en krans omkring de små badebugter, og lagunen i nord egner sig perfekt til børn.

Lille, elegant og trendy

Koh Samui er Thailands førende "boutique-ø", elegant og trendy. Langs strandene ligger de fleste af øens hoteller og bungalows - fra bohemeagtige bambushytter til femstjernede luksushoteller. Spies har gode hoteller langs både Chaweng Beach og Lamai Beach, og på flere af dem bor du direkte på standen. Her ligger også mange restauranter, og udvalget er næsten lige så kosmopolitisk som i Bangkok - her findes alt fra fine gourmetrestauranter til enkle spisesteder, der serverer kokosbøndernes og fiskernes husmandskost. Nattelivet er afslappet.

Hoteller for alle

Når du bestiller din rejse til Koh Samui med Spies, kan du vælge mellem en stor samling hoteller i forskellige prisklasser. Her er alt fra prisvenlige budgethoteller til eksklusive luksushoteller, hvor du ikke kommer til at mangle noget som helst. Skal du rejse med børn, og vil du bo helt ned til stranden, skal du vælge det hyggelige og børnevenlige Family Comfort-hotellet Bandara. Rejser du uden børn, er Prime Select-hotellet The Kala Samui måske et mere lokkende alternativ. Savner du privatliv i hotellets indbydende infinitypool, kan du bestille en villa med egen pool.

Spies' rejser til Koh Samui

Med Spies kan du bestille din rejse til Koh Samui med hotel og rutefly. Det betyder, at du selv bestemmer, hvilken dag du vil rejse, og hvor længe du vil være væk. Spies tilbyder rejser til Koh Samui både sommer og vinter, og hvis du søger endnu flere oplevelser, kan du kombinere rejsen til Koh Samui med et ophold på et af vores andre rejsemål. Start f.eks. ferien med et par dage i Bangkok eller en hel uge på en af de nærliggende øer Koh Tao eller Koh Phangan.
Tips og nyttig info
 • Familiehoteller
 • Hoteller for voksne
 • Hoteller i forskellige prisklasser
 • Fine sandstrande
 • Valgfri rejselængde
 • Også om sommeren
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Koh Samui

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Strand
Strandene på Koh Samui er forbavsende uberørte af turismen. Mange af de overdådige luksushoteller i nærheden af strandene er hensynsfuldt indlejret mellem klipper og jungle. Sandet er finkornet og kridhvidt, og strandene er lavvandede med små, dovne bølger. De mest folketætte strande er i nævnte rækkefølge Chaweng, Lamai og Maenam.

Chaweng

Den 9 km lange, finkornede sandstrand Chaweng ligger på Koh Samuis østkyst og er stranden over dem alle. Her finder du øens største koncentration af spisesteder, barer, butikker, vekselkontorer og andre services.

Lamai

Lamai ligger også på østkysten og er ca. 4 km lang med grovkornet sand. Lamai er lidt roligere og priserne lavere end på Chaweng. Foruden de typiske strandfaciliteter byder Lamai også på en række wellnesstilbud.

Maenam

Maenam i øens nordlige ende er lige så stor som Lamai, men mere isoleret og stille.
Mad, drikke og natteliv
Maden på Koh Samui er ikke helt så international og alsidig som i Bangkok, men den er ikke langt fra, så du kan sagtens få andet end thaimad på de populære strande. Området langs Chaweng og Lamai er mest domineret af internationale spisesteder, som ofte er kombinerede udendørs- og indendørsrestauranter (med aircondition), fastfoodrestauranter som McDonald's og Pizza Hut og visse specialkøkkener - f.eks. Israel, Italien og Mellemøsten. Det traditionelle Samuikøkken bygger på fisk, blæksprutte, skaldyr, søgræs, kokosnød, thailandske urter, lime og chili. Dette har altid været - og er stadig - de bærende ingredienser i fiskernes husmandskost.

Traditionelle retter på Koh Samui

Khue Jee
Revet kokos med krabbekød eller rejepasta

Wai Khua
Blækspruttearme i gryderet med cremet kokossauce, fiskesauce og palmesukker

Tom Prio Jee
Suppelignende gryderet med bl.a. blæksprutte, citrongræs, skalotteløg, tamarindspirer og lime

Sydthailandske retter som Sataw Pat Gung (brasede bitterbønner med rejer og krydderier) og Gaeng Som (stærk gul fiskecurry) finder du også på Koh Samui.

Retterne findes ikke på alle menukort, så bed personalet på dit hotel om tips til restauranter der serverer de klassiske Samui-retter. Den velsmagende bitterbønne kan ikke altid fås på restauranterne, men de fleste andre råvarer fås året rundt. Det er muligt at finde finere restauranter, men der er ikke mange.

Selv om der er enkelte begrænsninger, er det på ingen måde svært at finde god thaimad på Koh Samui. Ud over thairestauranterne har de fleste restauranter en thaimenu ved siden af deres kulinariske hovedspor.

Mad og drikke i Thailand

Det thailandske køkken - i hvert fald langs landets kyst - er i høj grad baseret på friske madvarer, som stort set altid serveres med ris eller nudler. De fleste menukort virker uoverskueligt lange ved første øjekast, men man opdager hurtigt, at der blot er tale om forskellige varianter med forholdsvis få temaer. Det vi kalder wokretter i Danmark - altså retter med lynstegte ingredienser - serveres enten med ris eller nudler, separat eller som en del af en ret. Pad thai er blot én af de mange varianter, som bl.a. består af nudler, tofu, æg og grøntsager. Pad Thai serveres ofte med hakkede jordnødder.

Fried rice

Fried rice kommer i utallige afskygninger; med rejer, kylling, oksekød, vegetarisk, eller hvad man nu har adgang til. Retten serveres overalt og er et af de sikreste valg, hvis man vil undgå madforgiftning, da den altid serveres nylavet.

Rice and curry

Et andet hovedtema er rice and curry, en slags thailandsk fastfood. Her får man en tallerken med ris og vælger selv, hvilke curries man vil have fra skålene, som står fremme. Der findes lige så mange forskellige varianter, som der findes kokke. Til forskel fra stegte ris eller nudler kan curries være ret krydrede med chili og andre stærke krydderier, så det er ikke altid noget for nybegynderen!

Salater

Salater er det tredje hovedtema i den thailandske gastronomi og kan slet ikke sammenlignes med vores grønne og ofte lidt kedelige salater. Salaterne indeholder ofte kylling, rejer, blæksprutte eller andet kød, og en salat med ris er tit rigeligt til en frokost. En enkelt advarsel: Thailandske salater skyder med skarpt! Her får kokkene lov til at udleve deres kærlighed til chili, og det er ikke ualmindeligt, at en salat er overdynget med hakkede røde og grønne chilifrugter.

Supper

Supper fortjener også at blive nævnt, når man taler om thailandsk mad. Supperne kan enten være klare eller tykke og er i sidstnævnte tilfælde ofte baseret på kokos, hvilket giver suppen er sødlig smag. En suppe er en sikker vinder, som med sin smag og konsistens fuldender ethvert thailandsk måltid.

Drikkevarer

De to mest udbredte thailandske ølmærker er Singha og Chang, som begge er lækre og forfriskende i det thailandske klima - let bitterhed og tilstrækkeligt læskende til at slukke selv den mest soldrevne tørst. Singha er dog en anelse sødere end Chang. Foruden Singha og Chang støder man også på større europæiske ølmærker som Heineken og Carlsberg. En anden populær drik er den lokale whisky, som ofte blandes med Coca Cola eller anden sodavand. Iste og iskaffe er også gode valg, hvis du vil have noget forfriskende at drikke i solen.
Hvis du leder efter et festligt natteliv, bør du søge mod Chaweng eller Lamai. Chawengs natteliv er det mest aktive af de to og byder på en hel del barer og klubber, og på trods af at Lamais natteliv er knap så omfattende, er her alligevel et godt udvalg af barer samt et par diskoteker. På den nordlige del af øen ligger Fisherman's Village, som er et hyggeligt område med mange restauranter.
Shopping
De bedste shoppingmuligheder på Koh Samui finder du på gaden, som løber langs Chaweng Beach. Her ligger utallige små og store butikker, hvor du kan købe tøj, ure og meget andet til lave priser - og hvis du er god til at prutte om prisen, er der mange penge at spare. På gaden ligger der også et apotek med et stort og billigt sortiment af solcreme, deodoranter, tanpasta og lotions. Derudover finder du en række mere "almindelige" butikker med tøj og indretningsartikler samt gadestande med træsnitterier, lampeskærme etc. Har du mulighed for det, bør du også besøge Bangkok, hvor shoppingen er både bedre og billigere end på Koh Samui.
På Koh Samui er håndværk i bambus, rotting, kokosnød og træ relativt billigt. Større produkter kan sendes hjem til Danmark med fragt. Almindeligt tøj, sko og accessories er dyrere end på fastlandet pga. transport- og lageromkostninger, mens badetøj, T-shirts, klipklapper, solhatte og solbriller koster omtrent det samme som i andre thailandske badebyer. Derimod kan det godt betale sig at få syet tøj hos en af Koh Samuis skræddere. Det bedste resultat får du, hvis får lov at prøve tøjet nogle gange, inden du betaler, så skrædderen løbende kan rette det til. Skrædderne er også gode til at kopiere tøj, hvis du tager en prøve med; på den måde kan du købe skræddersyet tøj med hjem til familie og venner.
Hvis du vil have en rigtig "samuisk" souvenir med hjem, er det en god idé at søge lidt væk fra strandmylderet til nogle af de mere lokalt prægede butikker. I Nathon, det største kvarter på øen, finder du en række lokale markeder med træ-, tekstil- og rottingprodukter. Det samme gælder for de små landeveje i de mindre byer på øen.
Sport og træning
Koh Samui tilbyder gode muligheder for vandaktiviteter som dykning og snorkling.
Aktiviteter og seværdigheder
Fra Koh Samui tilbydes forskellige bådudflugter.
Udvalget af seværdigheder på Koh Samui er begrænset. De fleste turister fylder feriedagene med sol og strand, men der er dog nogle få udflugtsmål, du kan besøge, hvis du bliver træt af livet på stranden.

Vandfald

Besøg det 80 m høje vandfald Hin Lad på vestsiden af øen. Vandfaldet ligger tæt på Nathon og er et af tre forskellige vandfald på Koh Samui.

Mumier af munke

Disse finder du i templet Wat Khunaram på den sydlige del af øen og i Wat Kiri Wongkaram på vestkysten.
Sådan kommer du omkring
Der er flere forskellige transportmuligheder, hvis du vil rundt og se Koh Samui.

Songthaew
En songthaew er en pickup-bil med siddepladser på ladet. Bilerne starter med at køre fra tidlig morgen til omkring kl. 21.00. Hvis songthaewen ikke standser selv, kan du praje den ved at stille dig i vejkanten og vinke den ind til siden. Priserne stiger efter mørkets frembrud.

Taxi
Taxier med taxameter har efterhånden eksisteret på Koh Samui i nogle år, men det er kun få chauffører, der slår dem til. Myndighederne fører ingen direkte kontrol med taxierne, så derfor hersker der mere eller mindre prisanarki på øen; men prøv dig frem og find en chauffør, som vil køre dig for en acceptabel pris.

MC-taxi
MC-taxier findes i de befolkede områder og langs de større strande. Det er billigt at køre i MC-taxi inde i byerne, men på længere strækninger stiger taksten.

Færger
Der sejler dagligt færger fra Koh Samui til piererne på fastlandet, som f.eks. Don Sak og Ban Don i Surat Thani-provinsen. På Koh Samui lægger færgerne til ved piererne i Nathon og Thong Yang. Det tager fra 1,5 time og opefter, afhængigt af hvilken havn og færge man vælger. Der er ligeledes færgelinjer til naboøerne Koh Phangan og Koh Tao.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Opholdet på Koh Samui er på egen hånd.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets rejsevejledninger.

Højtider

Dronningens fødselsdag den 12. august.
Den tidligere konges fødselsdag den 5. december og bortgang den 13. oktober.
Loy Krathong (lysfestival) i midten af november.

Under disse højtider sælges og serveres der ikke alkohol.

Valuta og kreditkort

Thailandske baht (THB). Eurocard, MasterCard og VISA accepteres de fleste steder på Koh Samui og kan også bruges i de fleste hæveautomater. Rejsechecks i USD og EUR kan veksles i vekselkontorer på Koh Samui.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk +6 timer (sommertid +5 timer).

El

220 V.

Sprog

Thailandsk. Mange af de, der arbejder i turistindustrien, taler dog i en vis udstrækning engelsk.

Øvrigt

Vær opmærksom på , at visse hoteller kræver kopi af kreditkort som depositum ved check-in.
Vejr og klima
 • januar
31°23°
8
Solskinstimer pr. dag
26°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • februar
32°23°
9
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • marts
33°23°
8
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • april
33°25°
7
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • maj
31°25°
8
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
14
Regnfri dage
 • juni
31°25°
7
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
14
Regnfri dage
 • juli
31°25°
8
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
15
Regnfri dage
 • august
31°24°
7
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
15
Regnfri dage
 • september
30°24°
7
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
12
Regnfri dage
 • oktober
31°24°
6
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
11
Regnfri dage
 • november
31°24°
6
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
10
Regnfri dage
 • december
31°24°
7
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
16
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 15-20 timer til Bangkok. Transfer til rejsemålet kommer oveni.

Afrejse

Spies tilbyder rejser til Koh Samui året rundt med rutefly.

Flyet lander i Bangkok Lufthavn, hvorfra der afgår indenrigsfly til Koh Samui.
Du kommer nemmest fra lufthavnen til hotellet ved at bestille privat transfer i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

Fly til Bangkok, og derefter indenrigsfly til Koh Samui (ca. 50 minutter). Køretiden fra lufthavnen til hotellerne er 10-20 minutter (2-12 km). Ventetid i lufthavnene må påregnes.

Find din rejse til Koh Samui
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.