Charlie Beach, Koh Mook
Charlie Beach, Koh Mook
Eksperternes tips

På øhop i Thailand

Thailand

Thailands øer og strande

Jeg pakkede mit kamera og tog det med til Thailand i tre uger. Det er virkelig et paradis at tage til, når det er koldt og mørkt hjemme i Sverige, hvor jeg bor. Det var faktisk ottende gang, jeg tog hertil, og denne gang gik rejsen til de skønne øer og strandene i Andamanhavet på Thailands vestkyst.

Hvorfor jeg elsker Thailand så højt? Selvfølgelig fordi der er varmt og solrigt, men også fordi alt er så nemt her. Det er helt trygt at rejse alene – også som kvinde – og man finder nemt et godt hotel og kommer rundt. Så er der selvfølgelig også den gode mad (jeg elsker selv thaimad, men det indiske køkken er også virkelig godt her!). Tingene er stadig ret billige, både når det kommer til udflugter, transport og mad, og så finder man desuden relativt nemt en strand, hvor man kan være helt for sig selv i fred og ro. Spørger du mig, får man ikke en bedre ferie end en thailandsk ferie!

Tekst & billeder: Kajsa Fagerström
Publiceret: 16. oktober 2023

kort over øerne i thailand

Eventyret startede på Phuket, og jeg nåede at se så mange smukke steder på vejen.

Mit bedste ferieminde er fra Koh Mook og solnedgangen på Charlie Beach.

Koh Phi Phi ligner et postkort

Postkortperfektion på Koh Phi Phi.

Koh Phi Phi

Phi Phi-øerne er lige så smukke som de postkort, du helt sikkert har set med kridhvide strande, turkisblåt vand og høje kalkstensklipper. Der er egentlig to øer: Phi Phi Leh og Phi Phi Don, hvor sidstnævnte er "hovedøen". Php Phi Leh er der, hvor man finder "The Beach" (Maya Bay). Altså den fra filmen med samme navn, hvor Leonardo DiCaprio spiller med.

Ton Sai

Ton Sai er Phi Phi Dons centrum. Det er her, man stiger af færgen fra f.eks. Phuket eller Koh Lanta. Ton Sai-stranden strækker sig langs hele bugten lige bortset fra ved molen, hvor bådene ankommer. I landsbyen er der hyggelige gader, der snor sig i en labyrint, og her ligger der masser af gode restauranter og barer, der serverer mad og drikke indtil meget sent. Det er rigtig rart at slentre rundt her, da al motortrafik er forbudt i landsbyen. Hvis du vil bo tæt på restauranter, skal du bo i Ton Sai-landsbyen. Så er du også tæt på bådture og indkøbsmuligheder. Men du skal være forberedt på, at der kan være lidt støj om natten fra nærliggende barer.

Ton Sai Beach, Phi Phi Don

Ton Sai Beach, Phi Phi Don

morgenmadsrestaurant ved Ton Sai Beach

Min morgenmadsrestaurant ved Ton Sai Beach

Mad med udsigt

Mad med udsigt

Lækker thaimad

Friskpresset mangojuice – lidt af en favorit!

Strande på Koh Phi Phi

Hvis du er i Ton Sai, er der tre smukke strande, som du kan benytte dig af: Ton Sai Beach, Loh Dalum Beach (ca. 5 minutters gang) og Laem Hin Beach (ca. 15 minutters gang). Hvis du vil tage en longtailbåd, kan du gøre det fra strande som Long Beach, Nui Beach og Laemtong Beach. Både Nui Beach og Laemtong Beach er nemmest at nå fra Loh Dalum Beach. Når du booker en udflugt til Maya Bay, plejer man også at stoppe ved Pi Leh Lagoon, Monkey Beach og Bamboo Island. Maya Bay er nu et beskyttet naturområde, og det er ikke tilladt at svømme eller snorkle her. Både må heller ikke lægge til ved stranden. Den bedste oplevelse får du, hvis du besøger stedet tidligt om morgenen, da der generelt er færre turister.

Maya Bay, Phi Phi Leh

Maya Bay, Phi Phi Leh

Pi Leh Lagoon

Pi Leh Lagoon

Monkey Beach

Laem Hin Beach

Laem Hin Beach

Laemtong Beach

Laemtong Beach

Long Beach

Long Beach

Loh Dalum Beach, kort gåtur fra Ton Sai

Loh Dalum Beach, der ligger en kort gåtur fra Ton Sai

Nui Beach

Nui Beach

Nyd udsigten på øen

En behagelig halvdagsaktivitet er at vandre op til de tre udsigtspunkter beliggende oppe i bjergene. Her får man en pragtfuld udsigt over øen. Det er mest populært at gå herop for at se den smukke solnedgang. Der er også nogle restauranter og caféer, hvor man kan købe mad og drikkevarer.

Trappe

På vej op mod udsigtsplads 1

En smuk udsigt over hav og ø

En vidunderlig udsigt.

Hoteltips på Koh Phi Phi

[SAii Phi Phi Island Village](/thailand/krabi/phi-phi-island/saii-phi-phi-island-village "saii phi phi island village) er et utrolig fint hotel i traditionel thailandsk stil, der ligger lidt afsides på Laemtong Beach. Du kommer dertil med longtailbåd, der stopper i Loh Lana Bay, og herfra tager du en motorcykeltaxi ca. 10 minutter til hotellet. Stranden helt vidunderlig smuk, og det er et perfekt sted til nogle dages afslapning. Phi Phi Bayview Premier Resort og Bay View Resort ligger på den flotte Laem Hin Beach i gåafstand til Ton Sai. De to hoteller deler faciliteter som pool, restaurant, reception og en lille privat strand. Her bor du i flotte bungalower højt oppe på en klippe med en fantastisk udsigt over bugten.

SAii Phi Phi Island Village Beach Resort

SAii Phi Phi Island Village Beach Resort

Phi Phi Bayview Premier Resort

Phi Phi Bayview Premier Resort

Bay View Resort

Bay View Resort

Krabi

De smukkeste sider af Thailand finder du i Krabi. Her kan du snorkle, dykke, padle i kajak og nyde godt af landets bedste strande. Krabi ligger på fastlandet, men du kommer enkelt dertil med båd fra både Koh Phi Phi og Koh Lanta.

Ao Nang

Ao Nang er stedet med den hyggeligste feriestemning i Thailand, synes jeg. Der er et fint udvalg af restauranter, gode shoppingmuligheder samt strande og udflugter i verdensklasse. Der er rigtig gode hoteller med en høj standard til gode priser.

Phra Nang Beach, blot en kort bådtur fra Ao Nang

Phra Nang Beach

Strande og øer i nærheden af Ao Nang

En kort bådtur fra Ao Nang finder du en af de mest kendte strande i Thailand – Railay Beach! Det er let at forstå, hvorfor det er så populært at tage dertil med den utroligt smukke beliggenhed blandt de høje kalkstensklipper. Bare en kort gåtur derfra finder du Phra Nang Beach, som er næsten endnu smukkere! Hvis du kan lide bjergbestigning, er det her det rette sted.

Hvis du vil på en lidt længere udflugt, er Koh Hong, Koh Kai (Chicken Island) og Poda Island nogle af de absolut smukkeste øer at besøge.

Klong Muang Beach ligger på fastlandet, cirka 20 minutters taxitur nord for Ao Nang. Du kan enten lave en dagsudflugt hertil eller bo på det dejlige Beyond Resort Krabi. Rejsemålet er meget fredeligt, men der er stadig et godt udvalg af restauranter.

Railay Beach

Railay Beach

Koh Kai (Chicken Island)

Koh Kai (Chicken Island)

Phra Nang Beach

Phra Nang Beach

Poda Island

Poda Island

Laolading Island

Laolading Island

Klong Muang Beach

Klong Muang Beach

Koh Hong

Forbløffende smukt! Men hvis du besøger stedet midt på dagen, skal du være forberedt på, at der er mange mennesker. For at opleve Koh Hong på den bedste måde, bør du besøge det tidligt om morgenen eller sent om eftermiddagen, når der er færre turister – for det er et af de smukkeste steder i Thailand. Glem ikke at tage op og besøge udsigtspunktet "Hong Island Viewpoint 360". Tag nogle gode sko på, da der er lidt af en vandretur op til toppen. Andre aktiviteter på øen inkluderer snorkling, kajaksejlads og et besøg til lagunen, der også er meget smuk.

Smuk strand

Nogen, der får lyst til at bade?

Koh Hong

Koh Hong

Hoteltips i Krabi-området

The Verandah ligger lige ved hovedgaden i Ao Nang. Det er et lidt mere simpelt hotel, men indbydende og med høfligt personale. Ananta Burin Resort er et andet hyggeligt hotel med en god beliggenhed og fine værelser. Der er gåafstand til restauranter og shopping. Beyond Resort Krabi er perfekt, hvis man vil bo lidt mere fredeligt og direkte på stranden. Hotellet ligger ca. 20 minutter i taxi fra Ao Nang.

The Verandah i Ao Nang

The Verandah i Ao Nang

Ananta Burin Resort, Ao Nang

Ananta Burin Resort, Ao Nang

Beyond Resort Krabi, Klong Muang

Beyond Resort Krabi, Klong Muang

Koh Lanta

Koh Lanta er et paradis for børnefamilier. Her er strandene lange, brede og lavvandede. Tempoet er lidt langsommere, og man kan nyde solnedgangene med en friskpresset juice fra en af strandrestauranterne.

Det føles, som om man kan blive her virkelig længe, og det er der mange skandinaver, der gør. Måske lejer eller køber man et hus og tilbringer flere måneder hvert år her. Man ser meget af det skandinaviske fællesskab på strandene, hvor familier med børn i forskellige aldre spiser middag sammen. Børnene møder nye venner og leger ved vandkanten eller samles til en fodboldkamp.

Løbere vil også blive glade for de lange, flade strande på Koh Lanta. En tidlig morgenløbetur er altid en god start på dagen.

Khlong Khong Beach, Koh Lanta

Khlong Khong Beach, Koh Lanta

Strande på Koh Lanta

Langs hele vestkysten af Koh Lanta ligger der mange dejlige strande. De er ret ens i karakter, men jo længere sydpå man kommer, jo mere fredeligt bliver det. Hvis man ønsker flere restauranter og barer at vælge imellem, er den nordligste strand, Khlong Dao Beach, et godt valg. Lidt længere mod syd finder du endnu en lang, bred og dejlig strand: Ao Phra-Ae eller Long Beach, som den også kaldes. Og fortsætter du yderligere mod syd, når du til Khlong Khong Beach, som måske ikke er lige så lang og bred som de to andre, men stadig meget smuk og hyggelig.

Det, som alle disse strande har til fælles, er muligheden for at finde sin helt egen plads til at solbade og bade uden at det føles overfyldt. Der er endnu flere strande sydpå, hvis man ønsker at udforske øen yderligere.

Khlong Dao Beach

Khlong Dao Beach

Ao Phra-Ae/Long Beach

Ao Phra-Ae/Long Beach

Khlong Khong Beach

Khlong Khong Beach

Koh Rok

Koh Rok er en smuk lille perle og perfekt til en heldagsudflugt med motorbåd fra Koh Lanta. Området omkring øen er noget af det bedste til snorkling i Thailand. Selv om der er en del turister her, føles det ikke overfyldt, og en kort gåtur væk kan man finde sin helt egen strand. Jeg kan virkelig anbefale at besøge det her sted. Strandene er kridhvide, vandet krystalklart, og øen er grøn og frodig. En lille paradisø!

Koh Rok

Koh Rok

Afslapning på en strand

Afslapning.

Koh Mook

Hvis jeg nu kun skulle besøge ét rejsemål i Thailand – så ville jeg vælge Koh Mook! Årsagen er, at det føles, som om tiden har stået stille. Her er meget autentisk og slet ikke så turistet. Der er kun en lille hovedgade, hvor du finder nogle få restauranter og caféer. Her kan du virkelig opleve det thailandske hverdagsliv, gå en tur til fiskerlandsbyen og snakke med lokalbefolkningen. Strandene er også utroligt smukke, og der er meget fredeligt her.

Sivalai Beach på Koh Mook

Sivalai Beach på Koh Mook

Strande og hoteller på Koh Mook

Der er en hovedstrand på Koh Mook (Sivalai Beach), der strækker sig fra molen og langs halvøen, hvor Sivalai Resort ligger. Det er øens fineste hotel, og beliggenheden er helt utrolig med strand på begge sider af hotellet. Her kan du bo i smukke bungalows med havudsigt.

En populær aktivitet er at samles på Charlie Beach ved solnedgang og tage en drink. Til Charlie Beach kan man tage en motorcykeltaxi gennem junglen, hvor veje næsten ikke findes. Det gør selve rejsen til en oplevelse i sig selv! Stranden og solnedgangen skuffer aldrig, det er et vidunderligt sted!

Du kan også besøge Smaragdgrotten (Emerald Cave), hvor man svømmer ind gennem et sort hul på 80 meter (kun ved lavvande). Når du når frem, finder du en lille strand med krystalklart vand. En ekstraordinær naturoplevelse, men man bør ikke svømme derhen uden en erfaren guide.

Sivalai Beach

Sivalai Beach

Charlie Beach

Charlie Beach

Sivalai Resort

Sivalai Resort

Koh Ngai

Koh Ngai ligger ikke så langt fra Koh Mook, og du kan enten besøge øen som en dagsudflugt eller vælge at blive her i nogle nætter. Vandet er utroligt klart og har en speciel farve, som jeg ikke har set andre steder. Hovedstranden strækker sig langs hele østkysten af øen med udsigt over naboøerne i horisonten, hvilket giver en smuk ramme. Der er ikke det store udvalg her udover nogle hoteller og restauranter, men hvis du ønsker fred og ro, bliver det bare ikke bedre. Fantasy Resort ligger på den smukkeste del af stranden, og her bor man komfortabelt i hyggelige dobbeltværelser.

gynge på strand med udsigt til en ø
Stranden ved Fantasy Resort

Stranden ved Fantasy Resort

Fantasy Resort, Koh Ngai

Fantasy Resort, Koh Ngai

Kajsa Fagerström

Kajsa Fagerström

Kajsa arbejder i billedarkivet for Ving, og hun har bl.a. ansvaret for hotelbilleder. Hun har rejst til alle verdenshjørner og arbejdet for Ving i hele 20 år. Et sandt drømmejob for en foto- og rejseentusiast!