Elefant på vejen
Udawalawe National Park
Eksperternes tips

Natur, kultur & historie på

Sri Lanka

Spændende eventyr på Sri Lanka

Sri Lanka er et perfekt rejsemål, hvis man er til eventyrlige udflugter. Det er nemt og billigt at leje en bil med en engelsktalende chauffør/guide, som kan vise dig de steder, du gerne vil se. Man kan med fordel dele sin ferie op i en uge med sol og badning på Sri Lankas smukke strande og en uge med spændende udflugter på øen.

Tekst & billeder: Kajsa Fagerström

Lokale betragter turister på bro

Nine Arches Bridge

Teplanter

Teplantage uden for Newara Eliya

Lille, lokal pige

Glade møder med lokalbefolkningen

Ella

Nine Arches Bridge og Little Adam's Peak

Et besøg i Ella er et must, når man er på Sri Lanka! Fantastisk smukke omgivelser blandet med lidt lavere temperaturer, da det ligger lidt oppe i bjergene. Der er masser af restauranter i Ella, og der er virkelig hyggeligt om aftenen. Højdepunkterne er Nine Arches Bridge og at vandre op til Little Adam's Peak. Vi gik op ad bjerget lige inden solopgang og fik en fantastisk fin udsigt, da vi nåede toppen. Nine Arches Bridge har en meget imponerende og flot arkitektur og er omgivet af bjerge, teplantager og frodigt grønt. Den 24 meter høje bro blev bygget færdig i 1921 og er lavet udelukkende af sten og cement.

Bro
På vandretur i bjergene

Little Adam's Peak

Nuwara Eliya

Teplantager & botaniske haver

Området omkring- Nuwara Eliya er ret kuperet og ligger ca. 1.800 meter over havets overflade. Det giver et perfekt klima til tedyrkning, og derfor anbefaler jeg, at man besøger en tefabrik. På plantagerne kan man gå rundt og se dyrkningen og tale med lokalbefolkningen. Man kan også gøre et ophold i en af de smukke botaniske haver eller ved et af områdets vandfald.

Marker og grå himmel
Kvinde i rød dragt
Lokale på arbejde i marken

Yala National Park

Yala National Park strækker sig over 130.000 hektar, og her får man mulighed for at se vilde elefanter, aber, slanger, fugle, krokodiller og vandbøfler. Det er også her, der er flest leoparder i verden. Der er rigeligt med steder at bo uden for parken, og det er nemt at hyre en jeep og tage på safari.

Træer på slette
Bøfler ved vandhul

Vandbøfler

Krokodille på sten

Krokodillernes hjem

Farverig fugl sidder på en gren

215 forskellige fuglearter

Udawalawe National Park

Udawalawe er en nationalpark, der grænser op til Yala National Park, og her er der faktisk endnu større muligheder for at se vilde elefanter (de vandrer dog ofte lidt frem og tilbage mellem de to parker). Vi så indtil flere elefanter på vores tur, og det var helt magisk! Jeg anbefaler varmt en tur hertil. Vi lejede en jeep, og vores guide fortalte en masse spændende ting om de forskellige dyr. Jeepen er superbekvem. Man sidder højt og ser godt. Vi så en masse farverige fugle og rovfugle, krokodiller, bøfler og varaner.

Elefant på vejen
Jeeps med turister
Elefant set bagfra

Polonnaruwa

Polonnaruwa er en del af UNESCOs verdensarv, og her kan du få et indblik i Sri Lankas historie og se interessante arkæologiske områder i den gamle del af byen. Her kan man gå rundt og udforske de gigantiske buddhastatuer, der er hugget ind i bjerget, eller kongebyens mange ruiner.

Skulptur
Buddhastatue

Ruinerne i Polonnaruwa

Gammel statue

Kandy

Tempel

Tandtemplet i Kandy

Kandy er mest kendt for sit "Temple of Tooth", som er en hellig plads for buddhister, eftersom Buddhas tand siges at være efterladt her. Omgivelserne er smukke og et stop værd.

Udsigt fra tempel
Tempel

Sigiriya Rock Fortress & Dambulla Cave Temple

En god vandretur op til toppen af klippen (ca. 1.200 trappetrin!). Vel oppe er det dog besværet værd, for der er en enestående udsigt. Gå ikke glip af et besøg i Dambulla Cave Temple, efter du er kommet ned igen og har spist en god frokost.

Lang trappe
Udsigt over smuk natur

Fantastisk udsigt fra toppen

Nysgerrig abe

Hold fast i tingene, så de ikke bliver stjålet

Dambulla Cave Temple

Dambulla Cave Temple

Galle

Udforsk kunstbyen Galle til fods

Galle er stedet, hvis man vil opleve Sri Lankas verdensarv. Her er der historie i hvert eneste hjørne med et velbevaret fort, gamle hollandske bygninger, muslimske moskéer og kristne kirker. Her er der også trendy caféer, restauranter og butikker. Man kommer fint rundt til fods, og man kan endda tage en god gåtur ud til tårnet.

Tuktuk på vejen
Kanoner i Galle

Fortet i Galle

Bil foran café

Hvorfor Sri Lanka?

Sri Lanka er lidt som en miniatureudgave af Indien, bare enklere og mere afslappet. Her finder man fantastiske strande og surfing, flinke mennesker og seværdigheder i verdensklasse. For ikke at tale om den vidunderlige mad! Sri Lanka er derudover også et ret billigt land at holde ferie i.

Lokal arbejder i marken
Lokal mad
Munke
Kajsa Fagerström

Kajsa Fagerström

Kajsa arbejder i billedarkivet for Ving, og hun har bl.a. ansvaret for hotelbilleder. Hun har rejst til alle verdenshjørner og arbejdet for Ving i hele 20 år. Et sandt drømmejob for en foto- og rejseentusiast!