Se hoteller (16)

Rejser til Ao Nang

Smukke Ao Nang og dens skærgård tiltrækker både soldyrkere, klatrere og snorkelentusiaster, der alle kommer for at nyde strandene, dykningen og afslapningen.
Ao Nang-stranden er det, vi kalder en "eftermiddagsstrand", ikke så bred og med koralsand blandet med små muslingeskaller. Men i området finder du nogle af Thailands smukkeste, hvide sandstrande, herunder den berømte Railay Beach og de små paradisøer Koh Poda og Chicken Island. Til disse og andre nærliggende øer i området, rejser du med båd fra Ao Nang Beach. Ønsker du at dykke og snorkle ved et af de mange store og små rev i farvandene ud for Ao Nang, findes der en række organiserede ture.

Bo som du vil

Rejser du med Spies til Ao Nang, kan du altid finde et hotel, der passer dig. Med et dusin hoteller at vælge imellem, fra det enkle til det luksuriøse, kan du være sikker på at finde et hotel, der passer lige præcis til dig. Ønsker du at bo billigt og centralt, kan vi anbefale The Verandah, mens Centara Grand Beach Resort & Villas ligger lige ved stranden, kun et par minutters gang fra Ao Nang centrum.

Eventyr på nært hold

Vandet ud for Krabi er krystalklart, og her kan du se både revhajer, skildpadder, grotter og skibsvrag. Ao Nang er en velorganiseret by med hyggelige restauranter og barer langs hovedgaden og strandvejen. Derimod er her ikke så meget forlystelsesliv. Hvis du vil besøge en autentisk, thailandsk by, kan du tage en tur ind til provinshovedstaden i Krabi. Gå ikke glip af et besøg på natmarkedet, hvor du kan finde alt fra tøj over kunsthåndværk og elektronik til grøntsager. Turen fra Ao Nang til Krabi tager ca. 20 minutter med tuk-tuk.

Valgfrihed med Spies

Når du rejser med Spies til Ao Nang, kan du enten vælge en komfortabel charterrejse med faste rejsetider eller en skræddersyet rejse med rutefly på de tidspunkter, der passer dig. Du har selvfølgelig også mulighed for at kombinere to forskellige rejsemål, så du får set og oplevet endnu mere på din ferie.
Tips og nyttig info
 • Hoteller tæt på stranden
 • Prisvenlige hoteller
 • Kombinér rejsemål
 • Spændende udflugter
 • Mange restauranter
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Ao Nang

Strand
Provinsen Krabi er kendt for det klare, blå hav og strande med finkornet sand. Det kan dog variere afhængigt af, hvor man tager til. I Ao Nang er der en del forskellige strande at vælge mellem. Hvis du får lyst til at tage ud til en af paradisøerne, som ligger lige ud for Ao Nang, kan du let gøre det med en longtailbåd. Herude bliver man mødt af udmærkede snorkelmuligheder, hvide sandstrande og herlig ro og fred. Der er badeforbud på visse områder. På de strande og øer i området, som tilhører marinenationalparken(nationalparken, er der hverken liggestole eller vandaktiviteter.

Stranden i Ao Nang

Stranden i selve Ao Nang er fyldt med longtailbåde, som er ivrigt optaget af at befordre lige så ivrige badegæster frem og tilbage til Railey Beach. Som strand betragtet hører den ikke blandt de bedste, men går man til den sydlige ende, bliver den mere rolig, så man kan tilbringe et par hyggelige timer i sandet med god udsigt.

Noppharat Thara

Nord for Ao Nang-stranden finder man Noppharat Tharastranden, som er roligere og længere, men ellers minder lidt om Ao Nang-stranden. Her plejer mange af de lokale thailændere at komme. Stranden er lavvandet, og er god for dem, som gerne vil bade.

Railay Beach

Railey Beach er blevet en fælles betegnelse for knapt et halvt dusin strande på en halvø. East og West Railey er de mest kendte strande, men der findes flere små. Hvis man vil ud til dem, gør man det ved at følge de stier, som går tværs over øen. Det kunne f.eks. være Phra Nang, der er kendt for sin skønhed og grotte. Man kommer til Railey efter cirka ti minutters sejlads med longtailbåd fra Ao Nang.

West Railay Beach

West Railey Beach er den største med 500-600 meter sand og på midten afbrudt af en landgangsbro for alle longtailbådene. For det meste meget lavvandet men med klart og fint vand. I strandens nordlige ende kan man tilbringe dagen i halvskygge under klipper og træer, hvis man kommer nogenlunde tidligt.

East Railay Beach

Man kommer til East Railey Beach på ti minutter via den sti, som fører tværs over næsset. Når man er fremme på den anden side, ser man først ingen strand, kun mangrove. Går man til venstre, kommer man ind i en slags skurby med barer, caféer, restauranter og diverse overnatningsmuligheder. Men ingen strand. Den kommer man til, hvis man i stedet går til højre fra den samme sti og fortsætter ca. 100 meter.

Klong Muang Beach

Hvis man forlader den mere turistede del af Ao Nang og begiver sig til den anden side af Ao Nang, kommer man til Klong Muang-stranden, som er lidt mere privat. Her er sandet de fleste steder finkornet med lidt sten visse steder. Men frem for alt er her fredeligt og roligt.
Mad, drikke og natteliv
I Ao Nang er der mange barer og restauranter, specielt langs hovedgaden og langs stranden. Grundet rejsemålets popularitet er maden dyrere end på andre rejsemål i Thailand. Sammenligner man med Danmark, er det dog altid billigere, og udvalget er enormt. Ofte bestiller man en til to retter pr. person, hvorefter alle i selskabet får smagt det hele. Som altid, når man er i udlandet, gør følgende sig gældende: vælge et sted hvor der er masser af gæster og, hvis muligt, mange thailændere. Det første garanterer, at maden ikke har stået længe, og det andet garanterer kvaliteten på maden. Det er normalt at give 10 % i drikkepenge. Mange restauranter tilbyder også frisk fisk og skaldyr, som så tilberedes efter dine ønsker. Her betaler man for vægten, og priserne kan gå betydeligt op. Men det er stadig meget billigere end hjemme.

Ting at tænke på inden restaurantbesøg

Tjeneren spørger ofte, om man ønsker sin mad stærk eller medium. Tænk på at det vi kalder stærk i Danmark, er cirka det samme som værende ikke stærk/medium i Thailand. Mange opskrifter indeholder peanuts, også selv om det ikke nødvendigvis står på menuen.

Kendte thailadske retter

Pad Thai
Thailands nationalret. Den findes i mange forskellige udgaver, men normalt indeholder retten stegte nudler, bønnespirer, salatløg, gulerødder og indimellem tofu. Du vælger selv, om du vil have kød, rejer eller kylling i.

Tom yam
Tom yam, eller tom yum, er en typisk thailandsk suppe, som også spises meget i Laos og Malaysia. Det er en klar suppe, som er karakteriseret ved den stærke og let sure smag. Den tilberedes bl.a. på fond, citrongræs, limeblade og knust chili. Du kan selv vælge, hvilken slags kød du ønsker i retten. Den udgave, som er mest populær blandt turisterne, er tom yam kung, som indeholder tigerrejer.

Tom kha gai
Endnu en velsmagende suppe. Den tilberedes på kokosmælk, limeblade, frisk ingefær, svampe og chili toppet med korianderblade. Gai i thom kha gai betyder kylling. Foretrækker man svinekød, hedder den i stedet thom kha mu. Suppen findes i mange forskellige udgaver. Bestil gerne lidt kogte ris til. Det mætter lidt ekstra og er godt for maven, hvis suppen er lidt stærk.

Massaman curry
Dette er en speciel curryret, som mange synes om. Man ved ikke helt, om det rent faktisk er en thailandsk ret fra starten af, eller om den oprindeligt stammer fra Malaysia, da ordet masam i Malaysia betyder sur. Retten tilberedes på kokosmælk, ristede jordnødder, cashewnødder, kartofler, massaman currypasta, laurbærblade, palmesukker, anisfrø og kød efter eget valg.

Mad og drikke i Thailand

Det thailandske køkken, i hvert fald langs landets kyster, er i stor udstrækning baseret på friske råvarer og altid med ris eller nudler. De fleste menukort virker ved første blik utrolig lange, men man opdager snart, at det drejer sig om variationer over forholdsvis få temaer. Det, som vi nok ville kalde wok, altså lynstegte ingredienser, serveres ofte med eller uden ris og nudler, separat eller som en del af en ret.
Pad thai er et af mange navne på dette, og netop pad thai består af nudler, tofu, æg, grøntsager og andre lækkerier og serveres ofte med hakkede jordnødder.

Rice and Curry

Et andet hovedtema er rice and curry, en slags thailandsk
fastfood, eftersom man får en tallerken med ris og derefter
selv lægger "curries" på fra skåle, som står fremme. Der er
lige så mange varianter, som der er kokke. Til forskel fra
stegte ris eller nudler kan curries være fyldt med chili og
andre stærke krydderier, så det er ikke noget for en
nybegynder.

Fried rice

Fried rice findes i et utal af varianter; med rejer, kylling eller
oksekød eller vegetarisk, eller hvad man nu har til rådighed.
En slags asiatisk biksemad med andre ord. Fås overalt og er
en af de sikreste retter, man kan vælge, hvis man vil undgå
dårlig mave, eftersom den altid serveres frisktilberedt.

Salat

Salater er det tredje hovedtema. De minder som regel
meget lidt om vores lidt kedelige. grønne salater og
indeholder ofte kylling, rejer, blæksprutte eller andet kød,
og en salat med ris er ofte nok til en frokost. En advarsel:
thailandske salater er stærke. Her kan kokkene udleve
deres begejstring for chili, og en salat kan være overstrøet
med hakkede røde og grønne chilier. Vær forsigtig og bestil hvide ris til din salat. Vand hjælper ikke.

Suppe

Man bør også nævne suppe, når man taler om thailandsk
mad. De er enten klare eller tykke. De sidste er ofte baseret
på kokos, hvilket giver dem en lidt sød smag. En suppe er en
naturlig del af et thailandsk måltid som en supplerende
smag og konsistens.

Drikkevarer

Foruden Singha og Chang kan man også støde
på de kendte europæiske øltyper såsom Heineken og
Carlsberg. Frugtjuicerne bør man ikke gå glip af. De findes
dels som juice og dels som shakes, som er en læskende
blanding mellem is og juice. De fremstilles generelt af vand
på flaske og is og er både sikre og forfriskende. Hvis man
ikke siger, at man kun vil have lidt sukker i, kan de blive ret
søde. En anden populær drik er den såkaldte
Mekongwhisky. Der er mange, der blander den med cola.

Frugt

Mango, papaja, mangosteen, rambutan, litchi, ananas,
banan og mange flere. Listen er lang, og man kan desværre
ikke nå at smage dem alle. Den nemmeste måde at lære de
mest almindelige at kende på er at bestille en frugttallerken
på en restaurant. Så får man ananas og banan og måske
vandmelon eller papaja. De øvrige frugter støder man på i
frugtboder eller hos gadesælgere og strandsælgere, når der
er sæson for de forskellige frugter. Hvis du er usikker på,
hvordan de skal spises, kan du spørge sælgeren.
Friskskrællet frugt er altid sikkert, hvis du er bange for at få
dårlig mave, og desuden er det en god og velsmagende
måde at holde styr på væskebalancen på. Natmarkederne i
Krabi er et udmærket sted at lære de thailandske frugter at
kende. Både priserne og udvalget er fantastisk.
Nattelivet i Ao Nang ligger langt fra de vilde udskejelser på Phuket. Her smutter man oftest ind på en bar eller bliver siddende lidt længere på restauranten. Hvis man stadig orker noget efter dagens eventyr, plejer det at passe fint med bare at afslutte aftenen på sin terrasse eller balkon. Langs hovedgaden er der mange barer og restauranter. Mange af dem har livemusik flere aftener om ugen. Det drejer sig om enkle og utvungne steder, hvor man slår sig ned og nyder en drink i afslappede omgivelser. Nogle af barerne tilbyder også andre former for underholdning, f.eks. ildshow. Skal der være lidt mere gang i den, findes der et sted, som kaldes for Center Point, og som ligger midt i Ao Nang. Her finder du flere barer. Du kan selv vælge, om du vil danse, lytte til livemusik eller bare nyde en god drink.
Shopping
Hovedgaden i Ao Nang er kantet med butikker, som sælger det meste af det, du kan ønske dig af tøj, kunsthåndværk, badeting og souvenirer. Her er også dygtige skræddere og optikere med rigtig gode priser. To gange om ugen arrangeres der desuden et eftermiddagsmarked i Ao Nang, som er meget populært.

Markeder

De lokale markeder giver altid interessante glimt af et lands kultur og levevis, samtidig med at der kan dukke nogle virkelige fund op. For Krabi er dette helt sandt! I Krabi og omegn findes der nemlig flere markeder, som er en behagelig del af ferieoplevelsen. Heruder er en lille oversigt over de vigtigste og mest interessante markeder.

Aftenmarked i Ao Nang

Her sælger lokalbefolkningen deres varer såsom færdiglavet mad, grøntsager og frugt. Markedet dukker op flere forskellige steder i Ao Nang.

Night Market i Krabi by

Afholdes to forskellige steder: langs floden inde i Krabi by ved siden af bådebroen med bådene, der sejler til Phi Phi og Koh Lanta, og ved siden af varehuset Vogue i centrum. Her sælges der mest mad og frugt samt mere eksotiske ting såsom friterede kakerlakker og lyserøde æg.

Weekend Market

Mange betragter dette som det mest interessante marked i Krabi by med mange basarer med tøj, fødevarer og souvenirer, som man kan forhandle priser på, mens man nyder shows med thailandsk dans, ildshow, lokal musik eller lignende afhængigt af, hvilken aften man er her. Afholdes i gågaden, som ligger bag varehuset Vogue.

New Night Market

Dette marked minder om markedet på gågaden og byder på basarer med tøj og fødevarer samt af og til shows med forskellige former for optræden.

Krabis morgenmarked

Dette marked siges at være Sydthailands største. Ligger ikke langt fra varehuset Vogue i Krabi by. Her sælges der alt fra tøj og legetøj til grøntsager og fisk. Duftoplevelsen bliver et minde!

Skræddere

Thailand er en drøm for dig, der trives bedst, når tøjet sidder helt perfekt! De thailandsk-indiske skræddere arbejder med silkestoffer af bedste kvalitet og tilbyder meget fordelagtige priser. Til trods for det gælder det om at være opmærksom på en del ting, så man virkelig får det, man bestiller, både med hensyn til kvalitet og pris. Skrædderne finder du bl.a. på hovedgaden i Ao Nang.

Optiker

Briller og solbriller er meget billigere i Thailand end i Danmark – en årsag til dette er, at mange af de lokale optikere stadig fremstiller glassene selv i butikken uden at gå via store fabrikker. Det betyder, at kvaliteten er høj, og du skal ikke vente mere end 3-4 dage på de nye briller.

Shopping i Thailand

Thailand er landet for dig, der synes om at shoppe. Her finder du alt mellem himmel og jord lige til at fylde i kufferten. Udvalget er enormt, og priserne er lave! De fleste butikker accepterer kreditkort såsom Visa og MasterCard. Varehusene har altid haft faste priser, og flere og flere butikker indfører det. På markeder og i mange små butikker skal man stadig prutte sig til en pris, som begge
parter kan være tilfredse med. Vær ikke bange for at starte med at prutte prisen ned til det halve.

Ting, som er værd at købe med hjem

Skræddersyet tøj, briller og kontaktlinser, ædelstene, guld, sølv, perler, træskulpturer, batiktøj og tasker.
Sport og træning
Ao Nang byder på et varieret udbud af aktivitetsmuligheder.

Kalklandskabet omkring Ao Nang er den rene ønskedrøm for klatrere. Her findes flere ruter med klatring af forskellig sværhedsgrad, og i både Ao Nang og Railay findes firmaer, der arrangerer klatrekurser og guidede udflugter. Udstyr kan lejes.

Dykning

I Ao Nang findes mange dykkerfirmaer, der arrangerer såvel kurser som udflugter af flere dages varighed, hvor man undervejs dykker to-tre gange pr. dag.

Kajak

Kajakpadling er en populær aktivitet langs hele kysten, og man kan både leje en kajak og begive sig afsted på egen hånd, eller melde sig til en guidet udflugt ind i mangroveskovens fortryllede verden.

Golf

I området findes flere af verdens smukkeste golfbaner, der byder på udfordringer for alle slags golfspillere.
Aktiviteter og seværdigheder
I Ao Nang er der gode muligheder for både fartfyldte og afkoblende aktiviteter.

Thaiboksning

Grib chancen for at se thaiboksning på hjemmebane. Publikum er en mindst lige så stor oplevelse som selve kampen. Arenaen ligger ca. en kilometer uden for Ao Nang centrum, og ofte indgår der transport i prisen for billetten.

Thaimassage

Thaimassage er for de flestes vedkommende en anderledes måde at få en helkropsmassage på. Det kan gøre lidt ondt engang imellem, men de spørger ofte, om man er okay. Massørerne anvender bl.a. hænder, albuer og knæ for at fjerne spændinger, og bagefter føler man sig helt afslappet i kroppen. Grib chancen, mens du er her. Det er med garanti meget billigere end i Skandinavien.
Hvis du har lyst til at skifte sol og strand ud med nogle seværdigheder, er der masser af muligheder her i området. Her følger nogle tips til, hvad du kan opleve.

Krabi Town

Krabi by er den lokale hovedby og absolut et besøg værd. Natmarkedet er et af de større og fortjener mindst et par timer. Her finder du alt fra saltede fisk til T-shirts og mad, som er både mere autentisk og varieret end de turistmenuer, som tilbydes i Ao Nang. Desuden koster den ikke engang en brøkdel. Her findes også varehuset Vogue, hvis du synes om at shoppe, og mange fine seværdigheder for dig, der ønsker at vide mere om denne interessante by. Du kan få mere information af vores guider.

Øer

Rundt omkring Ao Nang findes der mange fine øer af varierende størrelse og med varieret landskab. Du kan snorkle i det klare vand på Railey, nyde det hvide sand på Poda eller få utrolige fotos af lagunen på Hong. Det er let at komme dertil med en longtailbåd. Vil du se flere øer på en dag, kan du følge med på en arrangeret udflugt eller leje en longtailbåd for en dag (ca. 2.500-3.500 baht). Vil man se mere eller sejle mere bekvemt, er der også muligheder med overnatning til øer længere væk eller ture, som foregår med motorbåd.

Poda Island

En ægte paradisø med hvidt sand, krystalklart vand og en berømt udsigt mod 'Buddhas ansigt', som er et utroligt kalkstensbjerg, som rejser sig op af vandet og bare venter på at blive fotograferet.

Tup, Moo og Chicken Island

Ved lavvande når vandet synker, "forbindes" disse tre øer af blødt, hvidt sand. Chicken Island har fået sit navn efter sin form; fra båden kan man tydeligt se hønsehovedet. Øens klipper tilbyder god beskyttelse for mange farvestrålende fisk og koraller, og her er derfor flere gode steder at snorkle fra båden.

Hong Island

Hong er thailandsk og betyder 'rum'. Øen har fået sit navn efter lagunen med de høje kalkstensvægge. Hong har to fine strande med klart vand og hvidt sand samt en fin natursti. Her har du en god chance for at se en varan, som hviler i skyggen fra træerne nær stranden.

Tiger Cave Temple

Wat Tham Sua kaldes også Tiger Cave Temple og er et buddhistisk tempel ca. 25 km fra Ao Nang. Templet har fået sit navn efter et gammelt sagn om en munk og to tigre, som boede i en grotte i området. Det er muligt at komme ind og se grotten, og synes man om at vandre, kan man gå op af de 1.237 trappetrin til toppen af templet, hvorfra der er en fantastisk udsigt over det smaragdgrønne hav og Krabi by. Det er nemmest at komme hertil med en tuk-tuk.

Huay To-vandfaldet

Tæt på Tiger Temple Cave, i nationalparken Khao Phanom Bencha, findes et vandfald omgivet af frodig natur. Man kommer til vandfaldet efter en gåtur på cirka 20 minutter - der er markerede stier, så det er let at finde. Ved vandfaldet kan man få sig en forfriskende dukkert - perfekt før eller efter en udflugt til Tiger Temple Cave. Der skal betales entré til nationalparken.

Dragon Crest-vandring

Tag en pause fra strand og svømmeture og begiv dig til udsigtspunktet Dragon Crest, som ligger cirka 15 km fra Ao Nang. Det er en skøn vandretur gennem regnskoven, og fra toppen er der flot udsigt over Krabi og de frodige omgivelser. Vandringen tager cirka 2 timer hver vej, men det er bestemt umagen værd. Husk at tage gode sko på, og medbring også gerne lidt mad og drikke, da der ikke findes noget at købe på vejen.

Tha Pom Klong Song Nam

I mangroveskoven findes en cirka 2 km lang vandresti, hvor du kan vandre og nyde naturens stilhed. Langs med stien findes et krystalklart vandløb dannet af ferskvand og havvand. Man kommer nemmest hertil i taxi, og turen tager cirka 45 minutter fra Ao Nang. Der skal betales entré til parken.
Udflugter
Hong Islands - bådtur og hvide sandstrande
Hong Islands - bådtur og hvide sandstrande
Tidligt om morgenen tager vi båden fra stranden i Ao Nang i retning mod Hong-øerne, som ligger på den vestlige side af Krabi. Undervejs nyder vi den friske havluft, og vi ser den kongelige sommerresidens. Udflugten kører fra april til oktober.
Læs mere om udflugten
Livet i Ao Nang
Livet i Ao Nang
Dette er den ideelle halvdagsudflugt for dig, der gerne vil se det ægte Thailand; vi besøger nemlig steder, som få turister får chancen for at opleve. Let frokost indgår. Udflugten køres fra april til oktober.
Læs mere om udflugten
Krabis paradisøer
Krabis paradisøer
Tilbring en uforglemmelig dag ved Krabis paradisøer. Dette er en udflugt, som hurtigt og nemt bringer dig rundt til øer og steder, som ellers kan være svære at nå på egen hånd. Frokost indgår. Udflugten kan bestilles fra april til oktober.
Læs mere om udflugten
Junglesafari
Junglesafari
Tag med ud i den frodige thailandske natur, oplev det mest berømte tempel i Krabi og nyd en dukkert i varme kilder. Frokost indgår. Drikkevarer indgår ikke.
Læs mere om udflugten
Sådan kommer du omkring
Ao Nang er lidt af et knudepunkt, hvor der er gode forbindelse både til lands og til vands.

Longtailbåd - Ao Nang

Noget, der gør Krabi enestående, er, at longtailbådene
bliver feriens mest benyttede transportmiddel. Man kan
altid få fat i en longtailbåd på Ao Nang-stranden, og de kan lejes direkte til ture eller på timebasis. Priserne er angivet på skilte ved begge ender af stranden.

Tuk-tuk - Ao Nang

I Ao Nang er tuk-tuk oftest ensbetydende med en slags
knallerttaxi, dvs. en knallert med en lille "kurv" med bænke til passagerer. Til korte afstande kan de være praktiske. Det er dog ikke den mest sikre måde at komme rundt på og kan ikke anbefales på de store veje uden for Ao Nang.

Lokalbusser - Ao Nang

Songthaew, eller lokalbussen, kører fra Ao Nang til Krabi by fra kl. 9 om morgenen til kl. 22 om aftenen. Det er bare at stille sig ved vejkanten på strandsiden og vinke, når bussen kommer forbi. Songthaews ligner ikke almindelige busser men er hvide biler med bænke bag på den åbne del. Turen tager ca. 25 minutter.

Både og færger - Ao Nang

Fra Ao Nang afgår der færger med fast sejlplan til de største rejsemål i området såsom Phi Phi Island og Phuket. Man betaler mere, hvis man sejler med speedbåd, men de fleste ture tager ikke mere end 2-3 timer med almindelig båd.

Taxi

Du kan leje taxi til en specifik tur eller betale pr. time.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Fra november til marts kan du kontakte os på vores servicetelefon samt på sms og mail. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets rejsevejledninger.

Valuta og kreditkort

Thailandske baht (THB). På rejsemålet accepteres Eurocard, MasterCard og VISA.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk tid +6 timer (sommertid +5 timer).

El

220 V.

Sprog

Thailandsk. Mange af de, der arbejder i turistindustrien, taler dog i en vis udstrækning engelsk.

Øvrigt

Byggestøj kan forekomme, da rejsemålet er under udbygning. Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser m.m.
Vejr og klima
 • januar
31°23°
9
Solskinstimer pr. dag
26°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • februar
32°23°
8
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • marts
33°24°
7
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • april
33°25°
7
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • maj
31°25°
7
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
9
Regnfri dage
 • juni
31°25°
5
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
10
Regnfri dage
 • juli
31°25°
5
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
11
Regnfri dage
 • august
31°24°
5
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
11
Regnfri dage
 • september
30°24°
5
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
7
Regnfri dage
 • oktober
31°24°
5
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
9
Regnfri dage
 • november
31°24°
7
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
13
Regnfri dage
 • december
31°24°
9
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Til Phuket: 12-13 timer. Til Krabi: 12-14 timer.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Ao Nang i vinterhalvåret.

Flyet lander i Phuket Lufthavn.

Du kan desuden rejse til Ao Nang året rundt med rutefly.

Flyet lander i Krabi Lufthavn.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Ao Nang. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra Phuket Lufthavn til dit hotel er ca. 2 timer og 30 minutter (160 km), alt efter trafik og antal hotelstop. Læs mere om transfer.

Hvis du har bestilt en pakkerejse med rutefly, anbefaler vi, at du bestiller privat transfer mellem lufthavnen og hotellet i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

Køretiden fra Krabi Lufthavn til Ao Nang er ca. 30 minutter (ca. 25 km).

Krabi Lufthavn
I Krabi Lufthavn findes en café og en mindre taxfreebutik, efter at du har passeret pas- og sikkerhedskontrollen.

Find din rejse til Ao Nang
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.