Inspiration

Derfor er Phuket danskernes favorit

Strande i særklasse, afslappet atmosfære og verdensberømt køkken. Thailand er tilbage!

– Vi er mange, der alt for længe ikke har kunnet besøge Thailand. Derfor er lysten nu ekstra stor til at komme afsted, siger Carlos Cebrian, produktchef for Spies.

Phuket skrevet i store bogstaver på stranden
Tre farveriger tuktuk'ere på vejen
Skulptur af muslinger på stranden
Lokal butik med mange farver
Båd i vandet ved phuket

Thailand og den eksotiske tiltrækningskraft

Thailand fortsætter med at fascinere os danskere år efter år. Landet har en nærmest magisk tiltrækningskraft, der i kombination med flotte hoteller og skønne strande gør det til et særdeles attraktivt rejsemål hvert eneste år. Og størst blandt danskernes favoritter er Phuket.

– Øen består jo af flere forskellige strandområder, så man kan få en helt anderledes ferie, alt afhængig af hvor man vælger at bo. Nu har jeg selv børn, så jeg vælger gerne nogle andre steder, end jeg gjorde for 15 år siden, siger Carlos Cebrian, der ofte lægger vejen forbi Phuket.

Træ ligger på stranden med uro i
Strandstole og surfboards på stranden

Drømmedestination med masser af variation

Hos Spies har man valgt at sprede sit udvalg over hele Phuket, så der er noget for enhver feriesmag.

– For omkring 20 år siden boede helt op til 70-80 procent af vores gæster i Patong, der er kendt for natteliv, barer og restauranter, men som også har fantastiske lange og brede strande. I dag bor de fleste familier andre steder på Phuket, men mange yngre par holder fortsat ferie i Patong for at shoppe og udforske bylivet.

I vinteren 2020 forlod de fleste udenlandske gæster Thailand på grund af pandemien. Men allerede denne vinter ser Carlos Cebrian igen en høj efterspørgsel på rejser til Thailand og især til Phuket.

– Mange har jo ikke været der i flere år, så de kan næsten ikke vente med at komme afsted. For mig er det, jeg glæder mig mest til, smagen af veltilberedt thaimad lavet af de friskeste råvarer. Jeg tænker tit tilbage på en lille spartansk strandkrog, hvor jeg sidder med bare tæer i sandet og kigger ud over solnedgangen, siger Carlos Cebrian, mens han drømmer sig væk for en kort stund.

En elsket lokalbefolkning

Men det handler ikke kun om længslen efter den gode mad og den tropiske varme. Mange danskere har også bygget et særligt forhold eller endda venskab op med de mennesker, de har mødt på deres rejser.

– Vores gæster elsker at vende tilbage til det samme sted og møde barejerne, restaurantpersonalet og skrædderen, de kender i forvejen. Jeg tror, at mange med glæde støtter dem og deres forretning. De fleste handlende har nemlig ikke haft nogen særlig indtjening i snart tre år. Nu vil vi gerne vise vores sympati, og vi er nok klar til at bruge lidt mere, end vi plejer. Det tror jeg, er en tendens, vi kommer til at se på flere af vores rejsemål, forudser Carlos Cebrian.

Lokal fisker i vandet
Lokal restauratør ved sit menukort

Familiefavoritter og voksenhoteller

Thailands store popularitet har fået Spies til at investere i hele to af deres egne Sunwing-hoteller – i Kamala og Bangtao på Phuket. Begge hoteller er særdeles populære, fordi de er et sandt paradis for familier. Sunwing Kamala Beach blev f.eks. kåret til bedste familiehotel ved Stora Barnsemesterpriset både i 2019 og i 2020. Sjove aktiviteter og minidisco er blot nogle af de ting, der kan opleves på Sunwing-hotellerne, og det er naturligvis i selskab med børnenes to bedste venner: giraffen Lollo og bjørnen Bernie.

– Det er nemt og bekvemt at være på ferie i Thailand, selv når man har små børn. Lokalbefolkningen er enormt hjælpsomme og venlige. Vores Sunwing-hoteller ligger på to forskellige strande, men der er blot 30 minutter til Patong, hvis man vil tage hele familien med til byen en aften for at shoppe eller besøge en international café eller restaurant.

Bangtao Beach, hvor Sunwing Bangtao Beach ligger, er en stor, eksklusiv og børnevenlig strand. Den ligger lidt længere fra Patong end Kamala Beach, og her er der færre restauranter og barer.

– Lige ved siden af Sunwing Kamala Beach ligger vores koncepthotel for voksne: Sunprime Kamala Beach, der har en aldersgrænse på 16 år. Efter 60 år med feedback fra vores gæster ved vi, at der er et stort behov for hoteller af forskellig slags. Derfor skabte vi Sunprime-konceptet i 2007, så der nu også var en fantastisk feriemulighed for rejsende uden børn, afslutter Carlos.

Spændende udflugter

Båd og badegæster i vandet

Carlos Cebrian er vild med, hvor nemt det er at komme rundt på Phuket. Til forskel fra nogle af de andre rejsemål, der ligger lidt længere væk, vælger mange gæster her derfor at tage på udflugt på egen hånd uden for hotelområderne.

– Børnene elsker at hoppe i en tuk-tuk, når de skal rundt. Det er en god måde at opleve nye strande og steder på. Mange tager også en af longtailbådene, som ligger på strandene ud for Sunwing-hotellerne. Sådan kommer man nemt over til en af de næsten øde strande. Min egen favorit er Freedom Beach, som man næsten kun kan komme til med båd.