Kamala Beach
Inspiration

Idylliske

Kamala Beach

Kamala Beach i Thailand

Jeg troede aldrig, jeg skulle blive sådan en, der rejser tilbage til det samme sted igen og igen. Men det er jeg så blevet nu. Jeg har nemlig været i Kamala Beach flere gange før, og nu har jeg været der igen. Jeg elsker simpelthen Thailand og foretrækker helt klart at bo ved Kamala Beach!

Tekst og billeder: Ann-Renée Degnes
Publiceret: 5. juli 2023

Solnedgang på Kamala Beach

Der er noget helt specielt ved Kamala Beach på Phuket. Her i solnedgangen er der ekstra smukt.

Hvad er der så specielt ved Kamala?

Der er mange ting, der gør, at Kamala er et af mine yndlingssteder. Gode restauranter og en perfekt strand er bare nogle af dem. Man er også næsten garanteret solskin – og selv når solen ikke skinner, er det stadig dejligt varmt. Jeg kan godt lide at bo ved stranden og bare tilbringe hele ferien i klipklapper. Det er en fantastisk følelse at mærke det varme, bløde sand mellem tæerne.

Kamala Beach

Kamala Beach ligger på vestsiden af halvøen Phuket i Thailand.

Hvor skal man bo?

Jeg har boet både på Sunwing Kamala Beach og Sunprime Kamala Beach. Rejser du med børn, så er Sunwing hotellet for dig. Skal du derimod på voksenferie, så er Sunprime det bedste valg.

Noget af det, jeg bedst kan lide ved at bo på Sunprime, er at få en omgang morgenmad med masser af frisk frugt og en nylavet, varm omelet, mens jeg nyder udsigten over stranden. Der har jeg tidligere på morgenen enten gået eller løbet en tur. Efter morgenmaden kan jeg slentre ned til stranden igen og lægge mig i skyggen under palmerne. Så undgår jeg, at kroppen får et chok af den stærke sol.

Frokosten spiser jeg gerne på samme sted, som jeg spiste morgenmaden, nemlig på Sunprimes egen Restaurant by the Sea.

Er du ikke så meget til at gå eller løbe, er der heldigvis andre måder at røre sig på. Hotellet har nemlig et nybygget motionsrum, og der er også muligheder for yoga-, core- eller andre former for gruppetræning.

Morgenmad på Sunprime Kamala Beach

På Sunprime Kamala smager morgenmaden ekstra godt.

Ann-Renée står på hovedet på Kamala Beach

Jeg elsker yoga og dyrker det overalt – selvfølgelig også i ferien!

Hvad skal man lave?

At tage på bådtur er et must, når man er i Thailand. Der er mange forskellige at vælge imellem, og denne gang valgte vi en speedbådtur til Krabi – udflugten Krabi Highlights. Det kan variere lidt, hvilke øer der besøges på denne tur, men vi fik fornøjelsen af blandt andet Koh Hong, Koh Pond og Chicken Island. Andre alternative bådture går f.eks. til Phi Phi eller Similan Islands.

Krabi

Tag med på bådtur. Så oplever du mere af Thailand.

Koh Hong

På udflugten Krabi Highlights gik turen blandt andet til Koh Hong.

Koh Hong

Naturskønne omgivelser på øen Koh Hong.

Shopping

I Patong, ca. 10 km syd for Kamala, ligger Patong Shopping Center med en lang række butikker. Indkøbscentret Central Phuket er også et godt alternativ. Det ligger lidt over en halv time fra Kamala i bil.

Der arrangeres også et marked i Kamala tre gange om ugen. Boderne er fyldt med alt fra tøj og tasker til frugt og grøntsager. Hvis du er ekstra eventyrlysten, kan du kaste dig ud i nogle snacks, som vi ikke er så vant til i Danmark – et insekt f.eks.?

Marked på Kamala Beach

Det ugentlige marked i Kamala har åbent til langt ud på aftenen.

Massage er et must!

Der er flere steder langs stranden, der tilbyder massage, og du kan også blive masseret på de fleste hoteller. Min anbefaling er at starte ferien med en kropsskrub. Så undgår du, at din solbrune farve skaller af, så snart du kommer hjem. Du kan naturligvis også få klassisk thaimassage, oliemassage, aromamassage, fod-, nakke- og ansigtsmassage og meget mere. Da jeg var i Kamala i marts 2023, kostede en skrub 500 baht. Det svarer til cirka 100 danske kroner. Thaimassage lå på 300 baht og oliemassage 400 baht. Med andre ord en del billigere end herhjemme!

Restauranttips

Sunprime Restaurant by the Sea serverer både lækker thaimad og lidt mere internationale retter.
Pond er suveræne på thairetter, og det er superbilligt!
Smile Bar laver supergode kyllingegrillspyd og fiskeretter. Jeg anbefaler havbarsen!
Lillo Island Restaurant & Bar kan forkæle dig med f.eks. lækker hummer og østers.

Jeg vil også anbefale Café del Mar, som ligger for enden af Kamala-stranden. God mad, skønne drinks og ægte klubstemning. Der er ofte kendte DJ's her, så tjek, om du skal reservere plads på forhånd.

Hummer på restaurant på Lillo Island Restaurant & Bar

Hummer på Lillo Island Restaurant & Bar anbefales.

Solnedgang Café del Mar

Dejlig atmosfære i solnedgangen ved Café del Mar.

Ann-Renée Degnes

Ann-Renée Degnes

Ann-Renée er en rutineret rejsende, som især elsker de græske øer. Thailand og Hawaii er også blandt hendes favoritter, når hun da ikke rejser til livlige storbyer eller tager på yogarejse.

Vil du læse mere som dette?