Spies' guide til Thailand
Inspiration

Spies' guide til

Thailand

Spies' guide til Thailand

Thailand har masser at byde på. Brug vores guide til at finde det helt rigtige rejsemål for dig.

Thailand har meget at byde på - fra strandene på Phuket over storbyen Bangkok til de mere uberørte rejsemål i den østlige del af landet. Har du svært ved at vælge, hvor du skal tage hen, når du skal rejse til Thailand? Så kig i vores Thailandsguide og find det rejsemål, der passer bedst til dig. Med Spies kan du rejse til Phuket, Krabi-området, det centrale Thailand eller det nordlige Thailand.

Hvor er det bedste sted at rejsen hen i Thailand?

Thailand har noget for alle, så uanset hvilken ferie du drømmer om, vil du finde et oplagt rejsemål i det smukke land. Skal du på ferie med børn, anbefaler vi Phuket. Vil du opleve spektakulær natur og majestætiske øer, der tårner sig op i havet, skal du besøge Krabi-området. Drømmer du om at kombinere storbyferie og strandliv, bør du se nærmere på vores rejsemål i det centrale Thailand. Er det spændende vildmarksaktiviteter og jungle, du vil opleve, er det nordlige Thailand rejsemålet for dig. Læs vores guide og lad dig inspirere til en fantisk ferie i Thailand!

Phuket-området

 

 • Strande: 5 ud af 5 stjerner
 • Shopping: 3 ud af 5 stjerner
 • Mad og drikke: 3 ud af 5 stjerner
 • Oplevelser: 3 ud af 5 stjerner
 • Rejs med børn: 5 ud af 5 stjerner
Bangtao beach på phuket

Bangtao Beach

Bangtao Beach er en af de længste strande på hele Phuket - næsten otte kilometer lang med silkeblødt sand og god plads til alle. Her kan vi tilbyde et af vores allermest familievenlige hoteller, Sunwing Bangtao Beach, beliggende blot få skridt fra stranden.

Strande - 5 ud af 5 stjerner
Da Bangtao Beach er en af Phukets længste strande, er her aldrig trængsel. Stranden består af finkornet sand, og vil man undgå den stærkeste sol, kan man søge skygge under jerntræerne, der kanter stranden. Vanddybden varierer - fra lavvandet til steder, hvor det ret hurtigt bliver dybt. Den sydlige ende af stranden er mest børnevenlig.

Shopping - 1 uf af 5 stjerner
Bangtao Beach er helt domineret af hoteller, og selv om her ligger små butikker og findes et lille marked, er det bedre at begive sig sydpå til Patong Beach eller Phuket Town, hvis man vil shoppe.

Mad og drikke - 2 ud af 5 stjerner
Ligesom i resten af Thailand er man i Bangtao Beach aldrig langt fra gode madoplevelser. Udvalget er dog begrænset - her findes kun enkelte restauranter samt hotellernes udbud.

Oplevelser - 4 ud af 5 stjerner
Man kommer nemt fra Bangtao Beach til oplevelserne, seværdighederne og attraktionerne på Phuket eller øerne ud for kysten, og udvalget er stort med alt fra golf over kanosafari til bådture i den thailandske skærgård.

Rejs med børn - 5 ud af 5 stjerner
Bangtao Beach er et af Phukets mest børnevenlige rejsemål med god plads på stranden og ingen trafik. Desuden ligger her et Sunwing Resort, hvor der er tænkt på alt til børnefamilien - lige fra opbevaringsplads i lejligheden til aftenshows for både børn og voksne.

Kamala beach

Kamala Beach

Kamala Beach er et roligt rejsemål med en lang strand. Her ligger et af vores mest familievenlige Sunwing Family Resorts med lejligheder til hele familien. Rejser du uden børn, findes her også et elegant Sunprime, der byder på spaforkælelse, lækker mad og afslapning.

Strande - 5 ud af 5 stjerner
Kamala Beach er et par kilometer lang med finkornet sand og lavt, børnevenligt vand. Vil du snorkle eller bade i lidt dybere vand, skal du stile efter den nordlige ende af stranden, hvor der er klipper og mere at se på.

Shopping - 3 ud af 5 stjerner
I den sydlige ende af Kamala Beach findes et lille lokalt centrum, hvor der primært sælges madvarer - man kan f.eks. købe ind til en picnic på stranden. Desuden ligger her enkelte butikker med T-shirts, strandting og lignende. De bedste shoppingmuligheder findes i Patong og Phuket Town.

Mad og drikke - 3 ud af 5 stjerner
Udbuddet uden for hotellerne er begrænset i Kamala Beach - der findes stort set kun et par mindre restauranter og madboder. I Kamala centrum finder du omkring 20 restauranter med forskellige menukort og temaer.

Oplevelser - 4 ud af 5 stjerner
Fra Kamala Beach kommer man nemt til oplevelserne, seværdighederne og attraktionerne på Phuket og øerne ud for kysten. Du kan f.eks. tage på naturvandring, dykke ved Similan Islands eller begive dig på shoppingtur.

Rejs med børn - 5 ud af 5 stjerner
Kamala Beach er perfekt til børn. Stranden er både lang og lavvandet, og der er meget begrænset trafik. Her findes også et Sunwing Resort, hvor der er tænkt på alt det praktiske: komfortable lejligheder, børnemenu og en supergod beliggenhed ved stranden i den sydlige ende af Kamala Beach.

byliv i Patong

Patong

Patong er formentlig Phukets mest pulserende rejsemål med masser af folkeliv døgnet rundt. Her venter Phukets nok bedste shoppingmuligheder og mest hektiske forlystelsesliv - og selvfølgelig en skøn strand.

Strande - 5 ud af 5 stjerner
Stranden i Patong Beach er både lang, bred og fyldt med folk fra tidlig morgen til sen aften. Vil man have lidt mere fred og ro, er det bedst at begive sig til den nordlige eller sydlige ende af stranden.

Shopping - 5 ud af 5 stjerner
Alt findes i Patong! De handlende i Thailand har tidligere haft et tvivlsomt ry for udelukkende at sælge kopivarer. Sådan er det ikke længere. I Patong har flere store mærkevarebutikker slået dørene op, og du kan købe ure, sko, tasker og andet til thailandske priser. Besøg f.eks. shoppingcentret Jungceylon, som ligger lidt tilbagetrukket fra strandvejen.

Mad og drikke - 5 ud af 5 stjerner
Patong byder på alt fra enkle madboder, hvor maden serveres i plasticposer, til luksusrestauranter med hvide duge og vinkælder. Og der serveres selvfølgelig ikke kun thailandsk mad, men også både pizza, sushi, BBQ og meget andet - ofte tilberedt af tilflyttede italienere, japanere og andre folkeslag.

Oplevelser - 4 ud af 5 stjerner
Patong er i sig selv én stor oplevelse. Og udenfor Patong venter resten af Phuket med safariture, dykning, flere golfbaner og meget andet. Kig i vores udflugtsprogram og lad dig inspirere.

Rejs med børn - 3 ud af 5 stjerner
Patong er hektisk, intensiv og sine steder helt lagt an på voksne. Desuden er stranden ikke særlig lavvandet, så f.eks. Kamala Beach er bedre egnet til små børn. Til gengæld kan shopping- og forlystelsessyge teenagere få deres lyst styret i Patong - og de vil også trives på stranden.

Kata beach

Kata Beach

Kata er den lidt roligere sydlige ende af perlerækken af strande, der starter i nord med Bangtao Beach. Her findes hoteller for enhver smag, og de fleste ligger blot få minutters gang fra stranden og centrum.

Strande - 4 ud af 5 stjerner
Kata Beach består af to dele, Kata Yai og Kata Noi, med hver sin strand. Den nordlige del er den længste, mens den sydlige strand fremstår lidt mere hyggelig, omgivet af bjerge og få hundrede meter lang som den er. Begge strande består af lyst, finkornet sand, og her er hverken meget lavvandet eller bliver meget hurtigt dybt. De bedste snorkelmuligheder findes i den nordlige og sydlige ende af strandene, hvor klipper og sten i vandet giver mere at se på.

Shopping - 4 ud af 5 stjerner
Kata Beach er ikke et af Phukets bedste shoppingrejsemål, men har alligevel meget at byde på. I den nordlige del af Kata Beach ligger mange butikker, der sælger tøj, sko, tasker m.m. Ønsker man et større udbud, er der ikke langt til hverken Patong Beach eller Phuket Town.

Mad og drikke - 4 uf af 5 stjerner
I Kata serveres det meste: tex-mex, pasta, burgere og naturligvis thailandske retter. Udvalget er stort, uanset hvad tegnebogen eller humøret er til.

Oplevelser - 4 ud af 5 stjerner
Fra Kata Beach er der ikke langt til oplevelserne, seværdighederne og attraktionerne på Phuket og øerne ud for kysten: gå en runde på en af Phukets fem goldbaner, oplev en markedsdag i Phuket Town eller tag på snorklingtur til Phi Phi Island eller Bamboo Island.

Rejs med børn - 4 ud af 5 stjerner
Kata Beach er et godt valg, hvis du rejser med børn. Her findes både fine strande, spændende butikker og flere familievenlige hoteller.

Karon Beach på phuket

Karon Beach

Karon Beach er et lidt fredeligere alternativ til Patong. Her bor du tæt på både forlystelsesliv og shoppingmuligheder, men det hektiske natteliv og den livlige trafik er alligevel ikke alt for forstyrrende.

Strande - 5 ud af 5 stjerner
Der er masser af plads på stranden i Karon Beach, som er næsten tre kilometer lang. Vær opmærksom på, at her ikke er så lavvandet som i f.eks. Kamala eller Bangtao, og i sommersæsonen forekommer der understrømme og høje bølger.

Shopping - 4 uf af 5 stjerner
I Karon Beach kan man købe det meste: tøj, tasker, elektronik og meget andet.

Mad og drikke - 4 ud af 5 stjerner
Der ligger mange gode restauranter i Karon Beach, selv om udbuddet ikke er helt lige så stort som i naboområdet Patong Beach. Et godt tip er et begive sig til den sydlige del af Karon Beach, hvor der ligger en række thailandske restauranter, som serverer lokale retter til rimelige priser.

Oplevelser - 4 ud af 5 stjerner
Fra Karon Beach kommer man nemt rundt til Phukets seværdigheder og attraktioner. Gå f.eks. en golfrunde på en af øens fem golfbaner, sejl med en longtail-båd til en afsides strand eller tag på marked i Phuket Town.

Rejs med børn - 4 ud af 5 stjerner
I Karon Beach findes både familievenlige hoteller og mange spændende aktiviteter. De allermindste vil måske trives bedre i Kamala eller Bangtao, men Karon Beach er yderst velegnet til lidt større børn.

Khao Lak

Khao Lak

Khao Lak er en kilometerlang strand nord for Phuket. Her finder man nemt et hotel med blot få skridt mellem poolen og havet, og det fredelige rejsemål er velegnet til både børnefamilier og voksne, der rejser uden børn.

Strande - 5 ud af 5 stjerner
Khao Lak består egentlig af en håndfuld strande adskilt fra hinanden af små klippevige. Fælles for dem alle er, at her er god plads, og at man næsten altid kan finde skygge under træerne, der vokser i strandkanten. Her er lavvandet, og stranden består af hvidt, finkornet sand.

Shopping - 3 ud af 5 stjerner
Khao Lak tilbyder ingen shoppingmuligheder ud over et lille centrum, hvor der mest sælges souvenirs.

Mad og drikke - 3 ud af 5 stjerner
Der åbner løbende restauranter og spisesteder i Khao Lak, men endnu er udbuddet og variationen begrænset i forhold til rejsemålene længere sydpå.

Oplevelser - 3 ud af 5 stjerner
Eftersom Khao Lak ligger lidt isoleret på kysten, er oplevelsesudbuddet ikke lige så stort her som på Phuket. Fra Khao Lak tager man primært på snorkeludflugter samt bådture med eller uden dykning.

Rejs med børn - 4 ud af 5 stjerner
Khao Lak er et perfekt rejsemål til især de lidt mindre børn. Hotellerne er af høj klasse, der er god plads på stranden samt fred og ro om aftenen og natten. Området er også velegnet til spadsereture i omgivelserne, hvis man vil se lidt mere af Thailand end kun strand.

Surin Beach på Phuket

Surin

Surin Beach er en fredelig og grøn oase nord for Patong. Her kan man nyde de fine strande, ro og de bedste hoteller langt fra folkevrimlen i de større ferieområder.

Strande - 4 ud af 5 stjerner
Stranden i Surin er knap 1 km lang og tilpas lavvandet, så man 10 m fra stranden har vand til taljen. Indimellem er her høje surfbølger, men snorkelmulighederne er derimod ikke særlig gode. I strandens sydlige ende er der mange restauranter med fisk og skaldyr på menuen.

Shopping - 2 ud af 5 stjerner
I Surin findes der kun et begrænset udvalg af butikker i modsætning til overfloden af butikker på rejsemålene længere sydpå. Har man bestemt sig for virkelig at shoppe igennem på Phuket, bør man begive sig ned til Patong eller til Phuket Town, hvor udvalget er større og priserne lavere.

Mad og drikke - 3 ud af 5 stjerner
I området omkring Surin Beach ligger der flere restauranter med både thailandske og internationale retter på menuen.

Oplevelser - 4 ud af 5 stjerner
Surin Beach byder på gode muligheder for golf, snorkling og dykning. Desuden kan du besøge vandfaldet Ton Sai, naturreservatet Khao Phra og templer som Wat Chalong. Aftenerne i Surin er temmelig rolige.

Rejs med børn - 3 ud af 5 stjerner
Her er gode hoteller for både store og små. Lidt større børn og teenagere vil muligvis sætte pris på en udflugt til Patong, hvor der er bedre muligheder for shopping.

Nai Yang på Phuket

Nai Yang Beach

Nai Yang Beach er stille og afsondret, men stadig på Phuket. Spies' hoteller ligger i en nationalpark ikke langt fra stranden.

Strande - 4 ud af 5 stjerner
Nai Yang Beach er en fin strand, som er delvist lavvandet med finkornet sand. Stranden, som også er en nationalpark, er den længste på Phuket og meget populær blandt thailænderne.

Shopping - 1 ud af 5 stjerner
Nai Yang tilbyder begrænsede shoppingmuligheder. Turtle Village er et nyt shoppingcenter med butikker, caféer og isbarer, hvor du kan sunde dig efter en intens shoppedag. Hvis du virkelig vil shoppe igennem, bør du tage en taxi til Phuket Town, shoppingcentret Central Festival eller Patong.

Mad og drikke - 2 ud af 5 stjerner
Området er roligt, og langs vandet samt på den lille, charmerende gade bag stranden er nogle få hyggelige restauranter, som serverer enkel, lokal mad.

Oplevelser - 3 ud af 5 stjerner
Fra Nai Yang kan du tage på udflugt til f.eks. vandfaldet Ton Sai eller naturreservatet Khao Phra.

Rejs med børn - 3 ud af 5 stjerner
Den skønne og rummelige strand er lavvandet og børnevenlig. Lidt større børn og teenagere vil muligvis sætte pris på en udflugt til Patong som afveksling fra de rolige omgivelser.

Krabi-området

 

 • Strande: 5 ud af 5 stjerner
 • Shopping: 2 ud af 5 stjerner
 • Mad og drikke: 2 ud af 5 stjerner
 • Oplevelser: 3 ud af 5 stjerner
 • Rejs med børn: 3 ud af 5 stjerner
Koh Lanta

Koh Lanta

Koh Lanta er meget populær blandt skandinaviske børnefamilier, der ofte vælger at tilbringe flere måneder her. Øen er fredfyldt, strandene er lange og lavvandede, og serviceudbuddet er fuldt udbygget.

Strande - 5 ud af 5 stjerner
Langs Koh Lantas vestkyst løber en perlerække af strande - fra Khlong Dao i nord over bl.a. Long Beach og Khlong Khong til Bamboo Bay længst mod syd. Næsten alle strande på Koh Lanta er brede og meget lavvandede, især når tidevandet trækker sig tilbage.

Shopping - 3 ud af 5 stjerner
Koh Lanta er intet shoppingeldorado, men man kan altid få fat i det mest nødvendige: frisk frugt, badeartikler og plaster. Det bedste shoppingudbud finder du i øens hovedby, Ban Saladan.

Mad og drikke - 3 ud af 5 stjerner
Man spiser godt og billigt på Koh Lanta. Et af øens særtræk er udbuddet af indiske retter, men der tilbydes også pizza, pasta og naturligvis thailandsk mad. Og der er aldrig langt at gå, når du bliver sulten: der ligger små restauranter og spisesteder næsten overalt.

Oplevelser - 2 ud af 5 stjerner
Selv om øen i sig selv har en del seværdigheder og attraktioner, er det havet og de andre øer i øgruppen, som lokker mest med aktiviteter som dykning, snorkling og kanosafari.

Rejs med børn - 4 ud af 5 stjerner
Koh Lanta er som sagt populær blandt børnefamilier, og det er primært strandene, der trækker. De er lavvandede, så børnene kan plaske og lege dagen lang, og udvalget på restauranternes menukort er stort med retter for enhver smag.

både ved phi phi island

Phi Phi Island

Phi Phi Island er to betagende smukke øer beliggende halvvejs mellem Koh Lanta og Phuket. Her bor du på - eller nær - stranden i komfortable bungalows og kan kombinere afslapning med dykkerture.

Strande - 5 ud af 5 stjerner
Der er flere fine strande på Phi Phi-øerne, og der er meget at se under havoverfladen, både for dykkere og snorklere. Ved de nærliggende øer, f.eks. Bamboo Island, er snorklingen endnu bedre.

Shopping - 2 ud af 5 stjerner
I øens centrum, Ton Sai, ligger en del butikker med det gængse sortiment: tøj, kunsthåndværk, smykker, tasker og strandartikler. Bedre shoppingmuligheder findes i Phuket Town, hvortil man kan tage båden fra Phi Phi Island.

Mad og drikke - 2 ud af 5 stjerner
Der er et begrænset udvalg af restauranter på Phi Phi Island.

Oplevelser - 2 ud af 5 stjerner
På Phi Phi Island er der gode muligheder for at dyrke aktiviteter som klatring, snorkling og dykning. Hvis du er heldig, kan du under vandet se leopardhajer, skildpadder, dragefisk og meget mere. Nattelivet er meget stille.

Rejs med børn - 2 ud af 5 stjerner
Phi Phi Island er ikke et særlig velegnet rejsemål til små børn - mest fordi udbuddet er så begrænset. Vælg hellere et af rejsemålene på fastlandet, f.eks. Kamala eller Bangtao Beach.

Ao Nang

Ao Nang

Ao Nang er især kendt for den smukke skærgård med de mange øer, der ligger ud for den lille feriebys kyst. Det dramatiske landskab både over og under havoverfladen gør rejsemålet populært blandt klatrere og dykkere.

Strande - 4 ud af 5 stjerner
Stranden i selve Ao Nang er fin til et eftermiddagsdyp, men vil man tilbringe hele dagen på stranden, bør man tage til en af øerne eller besøge en af strandene i området.

Shopping - 4 ud af 5 stjerner
Langs strandpromenaden i Ao Nang ligger butikkerne med tøj, tasker, smykker m.m. på stribe. En anderledes shoppingoplevelse finder du på et af markederne i den nærliggende by Krabi.

Mad og drikke - 4 ud af 5 stjerner
Udbuddet er stort af thailandsk mad, og man behøver ikke at lede længe for at finde en af de små madboder, hvor thailænderne selv spiser. Her findes også mange turistrestauranter med pizza, pasta og lignende, og du kan tit finde et bord med havudsigt.

Oplevelser - 4 ud af 5 stjerner
Det er et must at besøge øerne og strandene uden for Ao Nang for at slikke sol eller prøve aktiviteter som dykning, sejlads og roning. Her er også gode muligheder for at tage på udflugt til Krabi eller ind i landet, hvor der er mindre turistet. Har du lyst til at spille golf, ligger der også et par fine golfbaner inden for rækkevidde.

Rejs med børn - 3 ud af 5 stjerner
Strandene i området omkring Ao Nang er lavvandede med lyst, finkornet sand og er yderst velegnede til små børn. Desuden findes der mange børnevenlige retter på restauranternes menukort. Vær dog opmærksom på, at man tit må tage båd eller bus for at komme til strandene, og at det kan være svært at medbringe barnevogne og klapvogne.

Klong Muang

Klong Muang

Klong Muang er en fredelig lille by med en smuk strand vest for Ao Nang. Her står feriefornøjelserne på strandliv og afslapning, så får man lyst til lidt mere fest og farver, må man tage til Ao Nang eller Krabi Town.

Strande - 4 ud af 5 stjerner
Klong Muang-stranden er et par kilometer lang og består primært af lyst, finkornet sand med enkelte stenede områder.

Shopping - 1 ud af 5 stjerner
Der ligger stort set ingen butikker i Klong Muang. Vil du shoppe, er det bedst at tage til Ao Nang eller Krabi Town.

Mad og drikke - 1 ud af 5 stjerner
Uden for hotellerne findes der kun ganske få restauranter og barer i Klong Muang.

Pplevelser - 3 ud af 5 stjerner
Selve Klong Muang er stille og fredelig, men det er nemt at komme til de nærliggende øer og strande. Man kan også tage til Ao Nang eller begive sig på udflugt ind i landet, hvor der er færre turister.

Rejs med børn - 2 ud af 5 stjerner
Små børn vil nok trives med freden og roen i Klong Muang, men andre rejsemål har mere velegnede hoteller til familieferien.

Railay Beach

Railay Beach

Railay Beach består af strande, som er indrammet af smukke kalkstensklipper. Halvøen har ingen veje og dermed ingen generende trafik. Du kan komme hertil med båd fra Krabi by eller Ao Nang.

Strande - 5 ud af 5 stjerner
Den største og bedste badestrand er West Railay Beach, som strækker sig ud over en kilometer sand, og når tidevandet trækker sig, og der er lavvande, har du et krystalklart og fint badevand at afkøle dig i.

Shopping - 1 ud af 5 stjerner
Der er et mindre marked, men udbuddet er ikke særlig stort.

Mad og drikke - 3 ud af 5 stjerner
Der er en del at vælge imellem, når sulten melder sig. Så godt som alle bungalows og hoteller har egne restauranter. Du kan få god lokal mad med fisk og skaldyr, men du kan også få de almindeligste internationale retter.

Oplevelser - 3 ud af 5 stjerner
Hvis du er til klatring, dykning eller snorkling, er Railay et godt valg.

Rejs med børn - 3 ud af 5 stjerner
Strandene er mere end børnevenlige og det er nemt at finde mad, som ikke er alt for eksotiske for selv de mindste. Omvendt er der ikke stor variation på den lille halvø.

båd i vandet ved Koh Mook

Koh Mook

Koh Mook betyder Perleøen - en fredfyldt og frodig ø med fine strande. Perfekt til en afslappet strandferie, hvor tempoet er helt i bund og perfekt for dig, der kan lide at snorkle eller dykke.

Strande - 5 ud af 5 stjerner
Koh Mook er der flere fine strande med hvidt koralsand.

Shopping - 1 ud af 5 stjerner
Ud over det allermest nødvendige er der ingen deciderede shoppingmuligheder på øen.

Mad og drikke - 1 ud af 5 stjerner
På Koh Mook kan du spise på hotellets egen restaurant. Udbuddet uden for hotellet er meget begrænset. Vil du have lidt afveksling, er der kun en kilometer ind til den nærmeste by, hvor du finder nogle få restauranter med lokal mad.

Oplevelser - 3 ud af 5 stjerner
Livet på Koh Mook foregår i et lavt tempo. Aktiviteterne indebærer primært snorkling, dykning og livet på strandpromenaderne. Tag evt. på udflugt til naturfænomenet Emerald Cave, en fortryllende lagune omgivet af dramatiske klippevægge.

Rejs med børn - 2 ud af 5 stjerner
Udbuddet af aktiviteter er ikke stort, og udflugterne er måske ikke oplagte for de mindste børn. Men der er god plads på stranden, og hotellet har børnepool.

Koh Ngai

Koh Ngai

Syd for Koh Lanta ligger den lille, bjergrige ø Koh Ngai. Øen er et paradis for dig, der vil have en ferie med masser af fred og ro. Stemningen er afslappet, og nogle feriegæster bliver så betaget af øens særlige atmosfære, at de bliver i månedsvis.

Strande - 5 ud af 5 stjerner
Koh Ngai er virkelig idyllisk. Her der ingen trafik og kun få hoteller. De fineste sandstrande finder du på den østlige side, og her kan man nemt tilbringe hele dagen, uden at skulle bruge de store kraftanstrengelser. Sandet er kridhvidt, og vandet er helt klart. Det er også på den østlige side, at Spies har sine hoteller.

Shopping - 1 ud af 5 stjerner
Langs stranden ligger der små butikker, hvor du kan købe badetøj, saronger, solbriller m.m. Men rigtig shopping findes ikke.

Mad og drikke - 2 ud af 5 stjerner
På Koh Ngai er der et par restauranter på hotellerne. Udvalget af restauranter udenfor hotellerne er meget begrænset. Menukortet består mest af enkel thaimad og seafood.

Oplevelser - 2 ud af 5 stjerner
På øens vestkyst kan du vandre i junglen og se på legesyge aber og fugle i alle farver, eller du kan vælge at svømme, slappe af, snorkle og dykke. Et oplagt udflugtsmål er Smaragdgrotten, et naturfænomen på Koh Mook. En lokalguide fører dig gennem det mørke, varme vand til en pittoresk lagune.

Rejs med børn - 2 ud af 5 stjerner
Strandene er lavvandede og børnevenlige, og der er ingen trafik på øen. Men udbuddet af aktiviteter er ikke stort.

Centrale Thailand

 

 • Strande: 5 ud af 5 stjerner
 • Shopping: 3 ud af 5 stjerner
 • Mad og drikke: 3 ud af 5 stjerner
 • Oplevelser: 3 ud af 5 stjerner
 • Rejs med børn: 2 ud af 5 stjerner
Bangkok

Bangkok

Gadesælgere, markeder og templer slås om opmærksomheden i den asiatiske storby. Man kan med fordel kombinere et par dage i Bangkok med en badeferie, når man alligevel er i Thailand.

Strande - 1 ud af 5 stjerner
I Bangkok er vandhunde henvist til hotellets pool.

Shopping - 5 uf af 5 stjerner
I Bangkok venter et uudtømmeligt shoppingudbud. Start din shoppingrunde fra det centralt beliggende Siam Square med små butikker og større butiksarkader og varehuse inden for komfortabel gåafstand. På det farvestrålende lokale natmarked Saphan Put er priserne enormt lave sammenlignet med turistmarkederne i byen.

Mad og drikke - 5 ud af 5 stjerner
Bangkoks indbyggere spiser, lige så snart sulten melder sig - al slags mad, alle steder og på alle tidspunkter af døgnet. Prøv gerne nogle af byens mange gadekøkkener. Her kan du bl.a. få nudelsuppe med kød eller fiskeboller, Sai Krok Isan (fermenterede thai-pølser) eller papayasalat med tørrede rejer.

Oplevelser - 5 ud af 5 stjerner
Hele Bangkok er en stor oplevelse; folkelivet, farverne, lydene og kontrasterne. Her kan man gå direkte fra den brusende trafik ind i stilheden på Wat Pho, besøge de myldrende markeder som Chatuchak Weekend Market, strejfe om i Chinatown, tage på bådtur på floden Chao Phraya eller... Mulighederne er næsten uendelige.

Rejs med børn - 1 ud af 5 stjerner
Bangkok er måske overvældende for små børn, og som voksen skal man holde ekstra godt øje med dem.

Koh Chang

Koh Chang

Læn dig tilbage og nyd det uforstyrrede øliv på Koh Chang - en stor, frodig nationalpark, hvoraf 75 % er naturbeskyttet område. Glæd dig til fortryllende strande og fremragende dykkerspots.

Strande - 5 ud af 5 stjerner
Koh Chang har omkring ti smukke, lavvandede strande, som næsten alle ligger langs vestkysten. Sandet er fløjlsblødt, hvidt og finkornet, og her er rig mulighed for at søge skygge under de ikoniske, grønne kokospalmer.

Shopping - 3 ud af 5 stjerner
Præcis som på mange andre thailandske turistøer ligger der en del souvenirbutikker langs de mest populære strande.

Mad og drikke - 3 ud af 5 stjerner
Restauranter er der mange af i Koh Chang, og flere slår hele tiden dørene op. Det største udvalg finder du i White Sand, hvor der er mindst 100 forskellige restauranter og udeserveringer. Snyd ikke dig selv for en middag i Bang Bao - fiskerlejet på øens sydkyst, som er bygget på pæle og svæver over vandoverfladen. Her kan du smage nogle af øens mest fantastiske fiske- og skaldyrsretter.

Oplevelser - 3 ud af 5 stjerner
Koh Chang består af ca. 75 % regnskov, som stort set er uudforsket. En oplagt og spændende måde at opleve øens natur på er derfor at tage på trekking med en af de forskellige arrangører, som tilbyder guidede ture.

Resa med barn - 3 ud af 5 stjerner
Koh Chang er et roligt rejsemål med børnevenlige og lavvandede strande. Der er imidlertid ikke mange faciliteter til især mindre børn.

Koh Samui

Koh Samui

Koh Samui er Thailands tredjestørste ø efter Phuket og Koh Chang. Øen har rigtig mange uberørte strande med kridhvidt, finkornet sand. Ud for øen er der gode muligheder for dykning, sejlads og fiskeri.

Strande - 5 ud af 5 stjerner
Der er mange strande på Koh Samui - fra de velkendte som Chaweng og Lamai til de mere øde og unavngivne strande. Øens længste og mest livlige strande finder man på de nordlige og østlige kyster.

Shopping - 4 ud af 5 stjerner
Det er en god idé at shoppe i Bangkok på vej til eller fra Koh Samui. På øen er udbuddet begrænset, men håndværksprodukter i bambus, rotting eller træ kan være værd at kigge efter. Man kan også altid finde badetøj, solbriller og andre strandting, men priserne er lidt højere end på fastlandet.

Mad og drikke - 5 ud af 5 stjerner
Udbuddet er måske ikke lige så stort som i Bangkok, men næsten: der findes restauranter med både thaimad og mad fra bl.a. det italienske, mexicanske og japanske køkken. Du kan desuden smage den lokale husmandskost baseret på fisk, tang, kokos og urter.

Oplevelser - 4 ud af 5 stjerner
Bliver du træt af at dase på stranden, tilbydes der aktiviteter som dykning, trekking, sejlads, fiskeri og thaiboksning. Der udbydes også madlavningskurser, hvis du vil lære at lave thaimad.

Rejs med børn - 3 ud af 5 stjerner
Koh Samui er et godt og varieret rejsemål, som især er velegnet til de lidt større børn i skolealderen.

Hua Hin

Hua Hin

Hua Hin er et af Thailands ældste ferierejsemål og måske også et af de mest komplette med både en dejlig strand, lokalt folkeliv, spændende udflugtsmuligheder og hoteller for enhver smag og pengepung.

Strande - 5 ud af 5 stjerner
Stranden i Hua Hin er næsten fem kilometer lang og lavvandet med lyst, finkornet sand. På visse tider af året forekommer der understrømme, som hvirvler sand op fra havbunden og gør vandet lidt grumset.

Shopping - 4 ud af 5 stjerner
Hua Hin byder på gode shoppingmuligheder med både gadestande, butikker og markeder, hvor der sælges alt fra levende kyllinger til brødristere.

Mad og drikke - 4 ud af 5 stjerner
Fisk og skaldyr i alle afskygninger udbydes på nattemarkedet ved Khao Takiab, hvor der også er meget andet, der frister. Desuden findes et godt udbud af lidt mere traditionelle restauranter, der serverer både thaimad, pizza, sushi og burgere.

Oplevelser - 4 ud af 5 stjerner
Hua Hin er et af Thailands bedste golfrejsemål med flere fine baner i området. Du kan også prøve thaiboksning, besøge det kongelige sommerpalads eller tage på udflugt til den berømte bro over floden Kwai.

Rejs med børn - 2 ud af 5 stjerner
Hua Hin er ikke det bedste rejsemål for små børn, men det er velegnet til de lidt ældre fra omkring teenagealderen og opefter.

Cha Am

Cha Am

Cha Am ligger nord for Hua Hin, og byen har et lokalt præg. Her rejser man ikke til for at shoppe eller feste, men for at nyde strandlivet og den afslappede atmosfære.

Strande - 5 ud af 5 stjerner
Cha-am Beach strækker sig næsten halvvejs ned til Hua Hin, og bevæger man sig bare et lille stykke uden for Cha Am, bliver stranden betydeligt smukkere. På visse tider af året forekommer der understrømme, som hvirvler sand op fra havbunden og gør vandet lidt grumset.

Shopping - 3 ud af 5 stjerner
Der er mange souvenirboder og lignende småbutikker i Cha-am, men udbuddet er større i Hua Hin. Nattemarkedet i Cha-am er dog et besøg værd for både folkelivet og muligheden for at finde en uventet souvenir.

Mad og drikke - 3 ud af 5 stjerner
Langs strandvejen ligger en del små, lokale og meget enkelt indrettede restauranter, der serverer utrolig velsmagende mad. Længere sydpå ligger Bang Kwai - et område med både restauranter og barer.

Oplevelser - 3 ud af 5 stjerner
Cha-am er ligesom Hua Hin et af Thailands førende golfrejsemål med flere fine baner i nærområdet. Du kan også tage på havfiskeri, besøge det kongelige sommerpalads eller tage på udflugt til den berømte bro over floden Kwai.

Rejs med børn - 3 ud af 5 stjerner
Hverken Cha-am eller Hua Hin i syd er oplagte familierejsemål og under alle omstændigheder mest velegnet til lidt større børn.

Koh Samet

Koh Samet

Koh Samet er en nationalpark. Øen er kendt for at have nogle af Thailands smukkeste strande. Her får du en uforstyrret og fredfyldt ferie på en paradisø med hvide koralstrande.

Strande - 5 ud af 5 stjerner
På Koh Samet har du omkring 15 strande at vælge mellem, hvoraf de fleste er små og består af blødt, hvidt koralsand. Næsten alle strandene ligger langs øens østkyst, men der er også et par på nordkysten og vestkysten.

Shopping - 2 ud af 5 stjerner
Shoppingmulighederne på Koh Samet er meget begrænsede. I Na Dan og langs de større strande finder du en del små souvenirbutikker, som sælger T-shirts, badebolde, nøgleringe og lokale produkter som tørret frugt og nødder.

Mad & drikker - 3 ud af 5 stjerner
Der er et par enkle restauranter på vestsiden og flere på østsiden.

Upplevelser - 2 ud af 5 stjerner
Koh Samet er de fleste aktiviteter koncentreret omkring livet på strandene; vandsport, dykning og snorkling. Flere gange dagligt går der desuden både til Ban Phe. Herfra kan man rejse videre, eksempelvis til den store turistmetropol Pattaya halvanden time derfra.

Rejs med børn - 2 ud af 5 stjerner
Koh Samet er roligt og kan passe godt til små børn. Men transfertiden fra lufthavnen er lang, og der er andre rejsemål med mere familievenlige hoteller.

Rayong Beach

Rayong Beach

Denne bid af det "ægte" Thailand er velegnet til dig, der leder efter et rejsemål med lige dele afslappet feriestemning og lokalt thailandsk hverdagsliv. Her er prisniveauet også lavere end på mange andre rejsemål i Thailand.

Strande - 4 ud af 5 stjerner
Provinsen Rayong er kendt for sine lange, smukke og næsten helt folketomme strande med finkornet sand. Strandene strækker sig praktisk talt fra provinshovedstaden Rayong og hele vejen forbi Laem Ma Phim, så her kan du næsten altid finde din egen lille oase.

Shopping - 2 ud af 5 stjerner
Både i Ban Phe og Rayong afholdes der markeder, hvor lokalbefolkningen sælger frugt, grønt og fisk af enhver slags. Provinsens bedste shoppingmuligheder finder du i turistbyen Pattaya, som ligger ca. 1,5 time nordvest for Rayong.

Mad og drikke - 2 ud af 5 stjerner
Områdets restauranter holder lokal standard, hvilket vil sige, at indretningen er meget enkel med plastikstole og lysstofrør. Stemningen er charmerende, lokal og imødekommende, og maden på de små restauranter langs stranden er både god og billig.

Oplevelser - 2 ud af 5 stjerner
Hvis du bliver træt af at ligge på stranden, kan du prøve forskellige former for vandsport eller spille golf. Hvis du vil se noget andet, kan du besøge byen Chantaburi, der er kendt for sit ædelstensmarked og sin smukke katedral.

Rejs med børn - 2 ud af 5 stjerner
Der er god plads på strandende, der er velegnede til børn. På restauranterne findes der kun lokal mad, hvilket kan være en udfordring for børn. Det kan desuden være vanskeligt at finde bleer til de allermindste.

Koh Tao

Koh Tao

Mange feriegæster rejser Koh Tao pga. de fantastiske dykkermuligheder, men øens dramatiske indre med de smukt rundede klipper og den frodige grønne jungle er mindst lige så stor en oplevelse som de lysende koraller og det rige fiskeliv.

Strande - 4 ud af 5 stjerner
Langs østkysten er der flere smukke strande med god plads og fantastiske muligheder for snorkling og dykning. Sandet er blødt og finkornet.

Shopping - 2 ud af 5 stjerner
Shoppingmulighederne er ikke specielt omfattende. Det største udvalg finder du i Sairee og Mae Had.

Mat & dryck - 3 ud af 5 stjerner
Vil du spise ude, har du meget at vælge mellem på Koh Tao. Her er et fint udvalg af restauranter med køkkener fra de fleste verdensdele.

Oplevelser - 3 ud af 5 stjerner
Koh Tao er et populært dykkerrejsemål og et rent paradis for dig, som gerne vil udforske livet under havoverfladen. Øens dramatiske indre med smukke klipper og grøn regnskov er dog også værd at opleve.

Rejs med børn - 2 ud af 5 stjerner
Koh Tao er i sig selv velegnet til ferie med børn, men det tager lang tid at kommer hertil fra lufthavnen.

Koh Phangan

Koh Phangan

Koh Phangan ligger 20 km nord for Koh Samui og er roligere og mere uberørt end naboøen i syd. Haad Rin på øens sydspids er dog kendt for sine Full Moon Parties, hvortil folk kommer fra nær og fjern for at feste på stranden, til solen står op. Men det er kun allerlængst sydpå, at der er så livligt.

Strande - 5 ud af 5 stjerner
Strandene er ofte små, hyggelige badebugter omgivet af klipper eller mangroveskov. Strandene indbyder til at dase og slikke sol på, men du kan også iføre dig snorkel og svømmefødder og svømme ud for at nyde korallernes farvepragt.

Shopping - 2 ud af 5 stjerner
Her er mange små butikker, der sælger tøj, ure og andre ting, men shoppingmulighederne er ikke store.

Mad og drikke - 3 ud af 5 stjerner
På Koh Phangan serveres mest thailandsk mad, men der findes desuden et lille antal internationale restauranter.

Oplevelser - 3 ud af 5 stjerner
Du kan opleve hele øen i løbet af din ferie. Hvis du er energisk, kan du leje en mountainbike og cykle til Koh Phangan Nationalpark for at bade i vandfaldet og nyde udsigten.

Resa med barn - 2 ud af 5 stjerner
Koh Pangan kan passe godt til børn, men der er andre rejsemål med mere børnevenlige faciliteter på hotellerne.

Nordlige Thailand

 

 • Strande: 1 ud af 5 stjerner
 • Shopping: 4 ud af 5 stjerner
 • Mad og drikke: 4 ud af 5 stjerner
 • Oplevelser: 5 ud af 5 stjerner
 • Rejs med børn: 2 ud af 5 stjerner
Chiang Mai

Chiang Mai

Storslåede bjerglandskaber, spændende vildmarksaktiviteter og flere hundrede år gamle templer. Chiang Mai byder på oplevelser for livet.

Strande - 1 uf af 5 stjerner
I Chiang Mai er vandhunde henvist til hotellets pool.

Shopping - 5 ud af 5 stjerner
Der er masser af shoppingmuligheder, og udbuddet er stort, både af silke og sølvsmykker. Et besøg på det lokale natmarked er også et must - priserne er meget lave.

Mad og drikke - 5 ud af 5 stjerner
I Chiang Mai kan du vælge imellem alt fra restauranter til små madboder og vogne. Smag gerne de lokale retter, som lokker med fantastiske dufte.

Oplevelser - 4 ud af 5 stjerner
Chiang Mai har næsten lige så mange templer som Bangkok. Der er utallige muligheder for udflugter og oplevelser: golf, natmarkeder, autentiske byer, varme kilder, vandfald, trekking og meget mere.

Rejs med børn - 2 ud af 5 stjerner
Her er meget spændende at se og opleve, og dagene bliver ikke kedelige for de større børn. For de mindste børn vil det muligvis passe bedre med roligere rejsemål, hvor der er mere familievenlige hoteller.

Chiang Rai

Chiang Rai

Chiang Rai ligger endnu længere nordpå end Chiang Mai og er indgangsporten til Den Gyldne Trekant, hvor Thailand, Burma og Laos mødes.

Strande - 1 ud af 5 stjerner
I Chiang Rai er vandhunde henvist til hotellets pool.

Shopping - 4 ud af 5 stjerner
På markederne kan du finde kunsthåndværk i mange afskygninger.

Mad & drikke - 3 ud af 5 stjerner
I Chiang Rai er der et godt udvalg af restauranter med både lokal og international mad.

Oplevelser - 5 ud af 5 stjerner
Fra Chiang Rai er der ikke langt til bjerget Doi Tung, hvor der både findes en botanisk have og en tidligere royal sommerresidens, som nu er musem. Den eventyrlystne kan også sejle med flodbåd på Mekongfloden til Laos.

Rejs med børn - 2 ud af 5 stjerner
Dagene bliver ikke kedelige for de større børn. For de mindste børn vil det muligvis passe bedre med roligere rejsemål, hvor der er mere familievenlige hoteller.

Vil du læse mere som dette?