Se hoteller (17)

Rejser til Karon Beach

I Karon Beach kan du holde ferie i rolige omgivelser, men alligevel være tæt på forlystelseslivet i Patong.

Karon Beach ligger ved siden af Kata Beach og kun 5 km fra Patong. Det er det lidt mere stille og rolige alternativ til Patong og det perfekte valg for dem, der ønsker en mere afslappet ferie tæt på, men ikke midt i, forlystelseslivet. I Karon Beach er det stranden, som er den største attraktion. Lang, bred og gylden strækker den sig fra de skyggefulde klipper i syd og 3 km nordpå mod Patong.

Og selv om der er mange på stranden i højsæsonen, føles den sjældent overfyldt - her er der masser af plads til alle. Vandet er turkisblåt og lunt, men i modsætning til de fleste andre badebyer på Phuket er her ikke særlig lavvandet, hvilket gør Karon Beach mindre egnet til små børn.

Restauranter og forlystelsesliv

Når det kommer til restauranter, underholdning og butikker, er udvalget bredt og absolut tilstrækkeligt til både en og to ugers ferie. Det meste finder du inde i Karon centrum, hvor du kan smage lækre lokale retter og nyde en kold Singha-øl.

Familieferie i Thailand

Rejser du med familien til Karon Beach? Så er vores børnevenlige Family Garden-hotel Phuket Orchid Resort & Spa et oplagt valg. Her bor du komfortabelt med alt inden for en solbrændt armslængde: to børnebassiner, et for de yngre og et for de lidt ældre, flere restauranter og barer, underholdning og meget mere.

Luksuriøst eller enkelt?

Hos Spies kan du vælge mellem knap 15 hoteller, når du rejser til Karon Beach. Her er mere beskedne hoteller, hvis du bare skal have et godt sted at sove, og luksuriøse hoteller til den kræsne gæst, som sætter pris på komfort og selvforkælelse. Rejser du uden børn, anbefaler vi Beyond Resort Karon, som er et elegant og eksklusivt hotel direkte ved stranden. Her har du også mulighed for at deltage i madlavningskurser og få et anvendeligt minde med hjem fra ferien.

Templer og nationalparker

Karon Beach og omgivelserne har masser at byde på, og herfra er det let at rejse rundt på Phuket. Museer, templer, nationalparker, sommerfuglereservater og et utal af fortryllende strande inden for komfortabel rækkevidde. Desuden byder nabobyen Patong på et stort udvalg af forlystelser, underholdning, restauranter og sidst, men ikke mindst, shoppingmuligheder. Her finder du alt fra billig elektronik til tøj, sko, tasker og souvenirs. Med tuk-tuk er du i Patong på ca. 15 minutter.

Tips og nyttig info
 • Hoteller for voksne
 • Luksushoteller
 • Prisvenlige hoteller
 • Kilometerlang sandstrand
 • Mange restauranter
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Karon Beach

Vejr og klima
 • januar
31°23°
9
Solskinstimer pr. dag
26°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • februar
32°23°
9
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • marts
33°24°
7
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • april
33°25°
7
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • maj
31°25°
6
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
13
Regnfri dage
 • juni
31°25°
5
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
12
Regnfri dage
 • juli
31°25°
3
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
14
Regnfri dage
 • august
31°24°
4
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
13
Regnfri dage
 • september
30°24°
4
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
11
Regnfri dage
 • oktober
31°24°
5
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
11
Regnfri dage
 • november
31°24°
7
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
13
Regnfri dage
 • december
31°24°
9
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
Strand
I Karon Beach er det stranden, der er den største attraktion. Lang, bred og gylden strækker den sig fra de skyggefulde klipper i syd og 3 km nordpå mod Patong - en smuk og idyllisk strækning, som er perfekt til en afslappet spadseretur eller måske en tidlig løbetur i vandkanten. Stranden ligger neden for hovedgaden i Karon og byder, ud over det fantastiske badevand, på forskellige restauranter og masser af vandsportsaktiviteter.

Selv om stranden i højsæsonen har mange besøgende, behøver man sjældent bekymre sig om pladsen, for her bliver aldrig propfyldt. Vandet ved Karon Beach har næsten badekarstemperatur og er helt turkisblåt, men til forskel fra de fleste andre strande på Phuket er her ikke specielt lavvandet, hvilket gør Karon Beach mindre børnevenlig. Heldigvis ligger Kata Beach lige ved siden af, hvor strandene er mere lavvandede og afskærmet fra det åbne hav.

Freedom Beach

Freedom Beach er formodentlig en af kystens mest velplejede strande. Den ligger mellem Patong og Karon og er kun tilgængelig med taxibåd. Det er dog det hele værd, når du ankommer til den næsten 300 m lange finkornede sandstrand. Her er desuden udmærkede snorkelforhold.

Sol og strand på Phuket

Phuket har mange dejlige strande. Kunne du tænke dig at prøve nogle af de andre strande i omgivelserne, er taxibådene (såkaldte longtailbåde) en nem og populær transportform. Hvornår du vil tilbage, aftaler du med bådføreren, som kommer og henter dig på et aftalt tidspunkt. Sørg for at aftale både tid og pris på forhånd.
Fly og transfer

Flyvetid

12-13 timer.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Karon Beach i vinterhalvåret.

Du kan desuden rejse til Karon Beach året rundt med rutefly.

Flyet lander i Phuket Lufthavn.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Karon Beach. Transfer indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Transferen foregår som regel med bus, men kan også foregå med minibus eller taxi. Køretiden fra Phuket Lufthavn til hotellerne er ca. 2 timer (40-55 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop. Læs mere om transfer.

Hvis du har bestilt en pakkerejse med rutefly, anbefaler vi, at du bestiller privat transfer mellem lufthavnen og hotellet i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.
Mad, drikke og natteliv
Der er mange restauranter at vælge mellem i Karon Beach. Restauranterne ligger i alle prisklasser og serverer både thailandsk og international mad.

Mad og drikke i Thailand

Det er billigt at spise godt i Thailand, og udvalget er enormt. På de mest populære rejsemål som f.eks. Patong kan prisniveauet være højere, men sammenlignet med Danmark er det alligevel altid meget billigt. Ofte bestiller man to til tre retter pr. person, og så smager alle i selskabet på alle retter. Som sædvanlig, når man er i udlandet, gælder der to grundregler: Vælg et sted hvor der er mange mennesker, og, hvis muligt, et sted hvor du kan se, at der er mange thailændere. Den første regel garanterer, at maden ikke har stået for længe, den anden at maden er af høj kvalitet.

Maden i Thailand

Det thailandske køkken, i hvert fald langs landets kyster, er overvejende baseret på friske råvarer, som altid serveres sammen med ris eller nudler. De fleste menukort virker ved første øjekast meget omfattende, men man opdager snart, at det drejer sig om variationer over forholdsvis få temaer. Det, vi kalder wok, dvs. lynstegte ingredienser, serveres ofte med eller uden ris og nudler, separat eller som en del af en ret. Pad thai er et af de mange navne for dette, og netop pad thai består af nudler, tofu, æg, grøntsager og andre lækkerier og serveres ofte med hakkede jordnødder.

Fried rice

Fried rice findes i utallige variationer med f.eks. rejer, kylling, vegetarisk, oksekød, eller hvad man nu har ved hånden. Med andre ord en slags asiatisk biksemad. Fås overalt og er en af de sikreste retter, man kan vælge, hvis man vil undgå dårlig mave, da den altid serveres frisklavet.

Drikkevarer

De to mest almindelige thailandske ølmærker er Singha og Chang, som begge passer godt til det thailandske klima og snildt kan slukke selv den værste tørst. Singha er dog en anelse sødere end Chang. Alkoholstyrken er 6 til 7 %. Foruden Singha og Chang kan man få de større europæiske ølmærker såsom Heineken, Carlsberg og Tiger. Frugtjuicerne bør man ikke gå glip af. De findes dels som juice og dels som shakes, som er en forfriskende blanding mellem is og juice. De fremstilles generelt af vand på flaske og fabriksproduceret is og er både sikre og forfriskende. Hvis man ikke siger, at man kun vil have lidt sukker i, kan de være ret søde. En anden populær drik er den såkaldte Mekongwhisky. Mange blander den med cola.
Karon Beach har et godt natteliv med flere barer, både internationale og lokale, hvor stemningen er rigtig god. Karon Beach ligger tæt på Patong, som er Phukets egen festby med flere barer og natklubber, som har åbent indtil tidlig morgen. Hvis du vil til Patong, er det nemmest at tage en taxi eller tuk-tuk.
Shopping
Som altid i Thailand fristes man til at købe næsten alt, hvad man ser. Det er billigt, smukt og farvestrålende. Men prøv at holde lidt igen - i hvert fald den første feriedag. Der kommer næsten altid et bedre tilbud dagen efter, så det er en god ide at starte lidt forsigtigt ud.

Man kan starte sin indkøbstur i Karon Beach ved rundkørslen ved stranden. Hvis du går op fra hovedvejen i retning mod Karons buddhisttempel, finder du fotobutikker, apotek, banker og adskillige skrædderforretninger. Ved Karon Circle kan du købe sko, solbriller, tasker og kufferter samt alverdens souvenirs. Her er der også en optiker, som tilbyder gode rabatter på kendte mærker. I Thailand koster briller en brøkdel af prisen derhjemme, og naturligvis er en autoriseret synsprøve gratis her. På Beach Road ligger shoppingparadiset Karon Bazaar, og i den nærliggende by Patong finder du et endnu større udvalg af shoppingmuligheder med både shoppingcentre og lokale markeder.

Marked i Karon Beach

I Karon Beach er der et lokalt marked med mad og tøj ved Karon tempel. Ved strandpromenaden i Karon Beach finder du et lokalt marked med tøj og sko.

Shopping på Phuket

Thailand er virkelig stedet for dig, der kan lide at shoppe og gøre gode fund! Her findes alt, hvad man kan tænke sig mellem himmel og jord lige til at putte i kufferten - udvalget er enormt, og priserne er utrolig lave! Varehusene har altid haft faste priser, og flere og flere følger trop. På markederne og i mange mindre butikker skal man dog prutte sig frem til en pris, som begge parter er tilfredse med. Man starter med halv pris og husk på, at sælgeren aldrig sælger noget uden i det mindste en lille fortjeneste til sig selv.

Shoppingcentre

På vej mod Phuket by ligger de tre store varehuse Tesco Lotus, Big C og Central Festival. I Phuket by ligger shoppingcentrene Robinson og Ocean Plaza. I Patong findes shoppingcentret Jungceylon. De fleste butikker accepterer de mest almindelige kreditkort. Det er dog en god ide at medbringe kontanter for en sikkerheds skyld.

Skræddere

Derhjemme er det næsten utænkeligt at få syet en jakke eller en kjole. Det er dyrt, og der er ikke så mange skræddere tilbage. Her i Thailand er det lige omvendt. Her finder man en skrædder på hvert eneste gadehjørne, og priserne er meget lave. I Thailand kan man købe skræddersyet tøj til samme pris som fabriksfremstillet tøj derhjemme, hvis ikke billigere.
Der findes mange gode skræddere på Phuket, men der findes lige så mange dårlige, som benytter stof af dårlig kvalitet og gør et ringe stykke arbejde. Selvom tøjet ser godt ud, så gør det det måske ikke efter tre-fire vaske.

Værd at købe med hjem

I Thailand kan det godt betale sig at købe:
• Silkestof
• Skræddersyet tøj
• Ædelstene
• Guld- og sølvsmykker samt perler
• Produkter fremstillet i tin
• Trækunst
• Batikstof
• Tasker
• Briller og kontaktlinser

At prutte om prisen

Man bør prutte om prisen, selvom det kan virke svært og uvant for en dansker, men forsøg alligevel. Forlanger sælgeren 600 baht for en fin, håndudskåren drage, kan du prøve at foreslå 300 og se, hvad der sker. Undlad at prutte om prisen, hvis du ikke er virkelig interesseret. På den anden side skal du ikke købe, hvis du synes, det er for dyrt. Husk ikke at tage det personligt. Får du ikke den pris, du vil have, skal du takke pænt for besværet, smile og gå derfra. Der kommer flere chancer. Undgå at prutte om prisen på restauranter og på varer med prismærker.
Aktiviteter og seværdigheder
Der er masser af aktiviteter for både store og små, hvis man vil have et afbræk fra sol og strand. Her følger en række tips til aktiviteter på rejsemålet, og du finder helt sikkert selv på flere, når du først er på plads i Karon Beach.

Dino Park

Præcis der, hvor Kata Beach møder Karon Beach, ligger Dino Park, en meget gennemført temarestaurant med både burgere og thailandsk mad. Her sidder man og spiser ved borde, som stilles ud blandt små vandfald og dejligt skyggefulde planter. Hvert kvarter dukker der dinosaurer op i det grønne, og helt ind til restauranten ligger en minigolfbane med samme tema. Et godt sted at slappe af på en eftermiddag, hvis man har fået for meget sol.
Sådan kommer du omkring

Taxi

En songthaew ser ud som en stor varevogn, hvor ladet er erstattet med bænke med et tag over. Ønsker man at køre med, strækker man hånden ud, så den standser, og så hopper man blot ombord. Der er ikke nogen køreplaner. Fra Karon Beach til Phuket Town kører de langs kysten hele vejen op til Bangtao Beach.

Taxierne på Phuket består både af de små, røde tuk-tuk'er og de mere traditionelle taxier. Priserne er stort set faste, men man kan altid prutte lidt om prisen. Aftal prisen med chaufføren, inden du sætter dig ind i taxien. Sørg for at vælge taxier med grønne eller gule nummerplader, hvilket indikerer, at chaufføren har tilladelse til at køre taxi.

Longtailbåde

Longtailbådene fungerer stort set på samme måde som taxierne. Hvis man f.eks. vil til en ø eller en strand, aftaler man oftest prisen og opsamlingstidspunktet i forvejen og betaler på hjemturen.
Fakta

Vores service på rejsemålet

I din ferie kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her. Spies arbejder desuden aktivt imod børnesexhandel gennem vores mangeårige samarbejde med organisationen ECPAT.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets rejsevejledninger.

Valuta og kreditkort

Thailandske baht (THB). På rejsemålet accepteres Eurocard, MasterCard og VISA.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk +6 timer (sommertid +5 timer).

El

220 V.

Sprog

Thailandsk. Mange af de, der arbejder i turistindustrien, taler dog i en vis udstrækning engelsk.

Ekstra opredninger

Hvis I er tre personer, der bestiller et værelse eller en lejlighed i Thailand, vil det som regel betyde, at I kommer til at dele værelsets eksisterende seng eller senge (to små dobbeltsenge grandlit, en eller to dobbeltsenge queensize eller en stor dobbeltseng kingsize) samt have fælles madras og sengetøj. Er I fire personer, kommer I til at dele to små dobbeltsenge grandlit, to dobbeltsenge queensize eller en stor dobbeltseng kingsize.

Øvrigt

Fortove og gader er ujævne og med høje kanter. Kuperet terræn mellem strandene. Området er under udbygning, og der kan derfor forekomme byggestøj.
Rejs med børn
Karon er et skønt rejsemål, hvis du skal rejse med børn. Sørg dog for at have børnene under opsyn, da der er mange mennesker på gaden og lidt uforudsigelig trafik.

Barnevogne

Karon Beach er fungerer fint med barnevogn, men det kan dog blive lidt trangt med de mange mennesker.

Dino Park

Mod slutningen af Kata Beach og starten af Karon Beach ligger Dino Park, en meget gennemført temarestaurant med både burgere og thailandsk mad. Maden serveres ved borde, som står ude mellem små vandfald og skyggefulde planter. Hvert kvarter dukker der dinosaurer op i omgivelserne, og lige ved siden af restauranten finder du en minigolfbane med samme tema. Hvis man har fået lidt for meget sol en eftermiddag, er Dino Park et rigtig dejligt sted at tage hen.

Rejs med børn til Phuket

Der er mange, der tager børn, også spædbørn, med til Thailand. Det eneste, som måske kan være lidt anstrengende, er den forholdsvis lange flyvetur, men den plejer at være glemt efter en dags tid eller to. Sørg gerne for at forhåndsreservere bustransporten fra lufthavnen til hotellet hjemmefra, så den er ordnet, når I lander.

Mad til børn

Når I først er fremme på rejsemålet, er der ingen problemer. De fleste strande er børnevenlige. Når det gælder maden, kan I få både kylling og pommes frites, hvis dine børn ikke har så meget lyst til at prøve det lokale køkken. Ellers plejer de fleste børn at synes om fried rice og banana pancake. Medmindre dine børn er vant til at spise stærk mad, er det nok bedst at vente med de stærke retter med chili, til børnene bliver lidt ældre. Køb altid vand på flaske. Det er meget billigt, og det kan gøre hele forskellen mellem en fantastisk ferie og to hele uger med sygdom på hotelværelset. Ellers er det bare at nyde ferien og lade børnene have det sjovt med at bygge sandslotte og kigge på korallerne.

Børnevenlige hoteller

Det bedste for en børnefamilie er formentlig at vælge et mindre hotel med bungalower eller et såkaldt resort. Her bor man ikke ret langt fra stranden og restauranten. Medbringer man desuden en babyalarm, har man alle forudsætninger for at få en fantastisk ferie.

Restauranter

Børn er både velkomne og vellidte overalt i Thailand, men der bliver sjældent taget ekstra hensyn til dem på restauranterne. Restauranternes menukort indeholder som regel retter, som også små børn synes godt om, såsom omeletter, kyllingesandwich, frugttallerkener og såkaldte banana fritters. Derimod bør man aldrig forvente, at de har pusleborde og lignende.

Babymad og bleer

Babymad og bleer kan købes på velassorterede apoteker, i visse større levnedsmiddelbutikker samt på nogle af de større hoteller.
Find din rejse til Karon Beach
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.