Se hoteller (14)

Rejser til Kata Beach

Kata Beach har en fin, lang sandstrand og flere hoteller af høj standard. Måske er det grunden til, at så mange Thailands-entusiaster vælger at rejse hertil.

Kata Beach henvender sig både til vennegrupper, golfspillere og dem, der bare vil på en afslappet ferie med det meste inden for rækkevidde. Både forlystelser og natteliv er lidt mere stille og roligt her end på rejsemålene nord for Kata Beach. Men det betyder ikke, at her ikke er noget at vælge mellem, når det gælder aktiviteter, shoppingmuligheder, restauranter og forlystelsesliv - og så selvfølgelig den dejlige strand, som er 2 km lang, bred og gylden. Selve centrum er placeret i den nordlige ende af Kata Beach, hvor der venter et relativt stort udbud af restauranter og små butikker. Maden er lækker og billig, så du kan med god samvittighed forkæle dig selv med både forret, hovedret og dessert uden at skulle bekymre dig om regningen. Er du mere eventyrlysten, hvad mad angår, så prøv en af de små madstande, der ligger langs vejen gennem Kata Beach. Her spiser du, som thailænderne selv gør det: godt, lokalt og meget billigt.

Hoteller i forskellige prisklasser

Spies tilbyder en vifte af hoteller i forskellige prisklasser i Kata Beach. Her kan du vælge at bo tæt på stranden eller lidt længere oppe. Du kan altid finde et hotel, som passer til dine behov, uanset om du vil tilbringe din ferie ved poolen eller hellere vil rejse rundt og udforske Phuket.

Luksus i Kata Noi

Den sydlige ende af Kata Beach, som ligger i den næste bugt et par km syd for Kata, hedder Kata Noi - 'Det lille Kata'. Her er tempoet langsommere med færre butikker, færre restauranter og færre liggestole på stranden - en mindre og mere fredelig version af Kata Beach. Ønsker du at bo virkeligt elegant, skal du vælge et af de hoteller, der ligger ved stranden i den sydlige del af Kata Beach, f.eks. Katathani Phuket Beach Resort, som har fået meget høje bedømmelser af vores tilfredse gæster. Ved samme strand ligger også The Shore at Katathani, et meget eksklusivt hotel i rolige omgivelser bare et par skridt fra stranden. Her bor du i en privat villa med egen pool, og blandt hotellets faciliteter kan nævnes spa og egen vinkælder.

Tips og nyttig info
 • Luksushoteller
 • Hoteller for voksne
 • Hoteller på stranden
 • Prisvenlige hoteller
 • Fine sandstrande
 • Mange restauranter
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Kata Beach

Strand
Stranden i Kata Beach består af fint gyldent sand. Den nordlige del af stranden tilhører Club Med, men man kan som regel godt opholde sig på den del af stranden alligevel. Derimod er Club Meds faciliteter forbeholdt hotellets gæster. Liggestole og parasoller kan lejes i afgrænsede zoner på stranden i Kata Beach.

Kata Noi Beach - lille strand med rolig atmosfære

Lille og hyggelig strand syd for Kata. Tempoet er roligere, og her er færre besøgende end på Kata Beach. Snorkling er bedst ved tangerne, hvor der er mest at se.

Nai Harn Beach

Her samles de fleste soldyrkere i nærheden af Phuket Yacht Club, mens resten af stranden er lidt roligere. Nai Harn har den smukkeste solnedgang på hele Phuket.

Nui Beach

Nui Beach ligger lidt utilgængeligt lige syd for Kata Beach og er en af de mest unikke strande på den sydlige del af Phuket. Denne lille bugt er på begge sider flankeret af granitklipper, og her findes kun en enkelt restaurant. Klipperne, det forholdsvist grovkornede sand og det faktum, at bunden skråner relativt stejlt, gør, at vandet forbliver klart, også når her er store bølger. Hvis man snorkler, behøver man ikke at svømme særlig langt ud blandt granitklipperne, før man får øje på mindst 30 forskellige slags fantastiske fisk i alle mulige farver og faconer. Det er besluttet, at dette skal være en rolig strand, og derfor må taxibådene ikke ligge og vente, men skal i stedet sætte passagererne af og siden vende tilbage til en aftalt tid og hente dem igen. Det er nemmest at komme hertil med taxibåd. Turen tager cirka 15 minutter hver vej.
Læs mere om strade på Phuket.
Mad, drikke og natteliv
Selve centrum ligger i den nordlige ende af Kata Beach, hvor der findes et relativt stort udvalg af restauranter med både lokal og international mad. Maden er både god og billig, så du kan med god samvittighed unde dig selv både forret, hovedret og dessert uden at bekymre dig om regningens størrelse.
Der ligger flere barer i Kata Beach centrum, men ellers er nattelivet ret fredeligt og ikke lige så livligt som i Karon Beach og Patong. I den sydlige ende af Kata Beach ligger de små barer side om side - prøv dig frem, til du finder din favorit.
Læs mere om natteliv på Phuket.
Shopping
Kata Beach kan deles op i tre dele: den sydlige, den centrale og den nordlige del. Her findes butikker med strandting, legetøj, sko, solbriller og kufferter samt skrædderforretninger, apoteker, supermarkeder og optikere. Designerstel er lidt billigere end i Danmark, og synsprøver, linser og glas er betydeligt billigere. Både Patong og Phuket Town byder også på et stort shoppingudbud.

Marked

Kata Beach har et lokalt madmarked et par gange om ugen.
Læs mere om shopping på Phuket.
Sport og træning
Der tilbydes vandsport som dykning og snorkling, og der er også mulighed for at spille tennis og golf.
Aktiviteter og seværdigheder
Kata Beach byder på mange aktiviteteter, ligesom der findes et stort aktivitetsudbud i nærliggende Karon Beach og Patong.

Fisketure med mulighed for at spise din egen fangst til frokost

Glem aborrer og torsk. Her gælder det gulfinnede tunfisk og barracudaer. Med andre ord rigtige kæmper. De fleste fisketure inkluderer udstyr, frokost, agn og mulighed for snorkling ved revet. En heldagsudflugt betales pr. person. Ønsker du at få fisken tilberedt til middag, kan det oftest arrangeres.

På opdagelse syd for Kata Beach

Cirka 20 minutter med taxi eller tuk-tuk fra Kata Beach ligger der en smuk række af strande, som kan være en fantastisk afveksling fra Kata Beach. Ikke mindst fordi korallerne - og dermed fiskelivet - når helt ind til stranden. Hat Nai Harn og Ao Sang er værd at nævne. Sidstnævnte er den mest afsidesliggende, da man skal køre forbi perfekt hvidklædte vagter og derefter under og gennem et luksushotel for at komme dertil. Medbring snorkel og dykkermaske. Rawai Beach er også et besøg værd. Ikke for at bade men for at besøge de fremragende fiskerestauranter, som har gjort Rawai lige så populær blandt turisterne som blandt lokalbefolkningen. Vil du bade, er det bedst at tage en taxibåd til øerne lige ud for kysten.

Dino Park

I overgangen mellem Kata Beach og Karon Beach ligger Dino Park; en kombineret restaurant, dinosaurpark og minigolfbane.
Fra Karon Beach er der ikke langt til seværdigheder som udsigtspunktet Laem Prompthem, Wat Karon og Big Buddha.
Sådan kommer du omkring
Du kan komme rundt med både bus, taxi og tuk-tuk. Fra Kata Beach kører der busser til Phuket Town langs kysten hele vejen op til Bangtao Beach. Taxier på Phuket er dels små røde tuk-tuk-vogne, dels almindelige taxier, og priserne er som regel faste, selv om du kan forsøge at prutte at lidt. Longtailbåde kan også lejes, hvis du vil til en bestemt ø eller strand. Man aftaler som regel prisen og afhentningstidspunktet på forhånd og betaler på hjemturen.
Rejs med børn
Kata Beach byder på flere børnevenlige hoteller og aktiviteter for både store og små. Stranden i Kata Beach er meget børnevenlig og velbesøgt af børnefamilier.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Fra december til marts kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets rejsevejledninger.

Valuta og kreditkort

Thailandske baht (THB). På rejsemålet accepteres Eurocard, MasterCard og VISA.

Tidsforskel

Dansk +6 timer (sommertid +5 timer).

El

220 V.

Sprog

Thailandsk. Mange af de, der arbejder i turistindustrien, taler dog i en vis udstrækning engelsk.

Ekstra opredninger

Hvis I er tre personer, der bestiller et værelse eller en lejlighed i Thailand, vil det som regel betyde, at I kommer til at dele værelsets eksisterende seng eller senge (to små dobbeltsenge grandlit, en eller to dobbeltsenge queensize eller en stor dobbeltseng kingsize) samt have fælles madras og sengetøj. Er I fire personer, kommer I til at dele to små dobbeltsenge grandlit, to dobbeltsenge queensize eller en stor dobbeltseng kingsize.

Øvrigt

Fortove og veje er ujævne med høje kantsten. Kuperet terræn mellem strandene. Byggestøj kan forekomme og opleves som forstyrrende.
Vejr og klima
 • januar
31°23°
9
Solskinstimer pr. dag
26°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • februar
32°23°
9
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • marts
33°24°
7
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • april
33°25°
7
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • maj
31°25°
6
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
13
Regnfri dage
 • juni
31°25°
5
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
12
Regnfri dage
 • juli
31°25°
3
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
14
Regnfri dage
 • august
31°24°
4
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
13
Regnfri dage
 • september
30°24°
4
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
11
Regnfri dage
 • oktober
31°24°
5
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
11
Regnfri dage
 • november
31°24°
7
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
13
Regnfri dage
 • december
31°24°
9
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

12-13 timer.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Kata Beach i vinterhalvåret.

Du kan desuden rejse til Kata Beach året rundt med rutefly.

Flyet lander i Phuket Lufthavn.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Kata Beach. Transfer indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Transferen foregår som regel med bus, men kan også foregå med minibus eller taxi. Køretiden fra Phuket Lufthavn til hotellerne er ca. 2 timer (40-45 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop. Læs mere om transfer.

Hvis du har bestilt en pakkerejse med rutefly, anbefaler vi, at du bestiller privat transfer mellem lufthavnen og hotellet i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

Find din rejse til Kata Beach
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.