Se hoteller (14)

Rejser til Kata Beach

Kata Beach har en fin, lang sandstrand og flere hoteller af høj standard. Måske er det grunden til, at så mange Thailands-entusiaster vælger at rejse hertil.

Kata Beach henvender sig både til vennegrupper, golfspillere og dem, der bare vil på en afslappet ferie med det meste inden for rækkevidde. Både forlystelser og natteliv er lidt mere stille og roligt her end på rejsemålene nord for Kata Beach. Men det betyder ikke, at her ikke er noget at vælge mellem, når det gælder aktiviteter, shoppingmuligheder, restauranter og forlystelsesliv - og så selvfølgelig den dejlige strand, som er 2 km lang, bred og gylden. Selve centrum er placeret i den nordlige ende af Kata Beach, hvor der venter et relativt stort udbud af restauranter og små butikker. Maden er lækker og billig, så du kan med god samvittighed forkæle dig selv med både forret, hovedret og dessert uden at skulle bekymre dig om regningen. Er du mere eventyrlysten, hvad mad angår, så prøv en af de små madstande, der ligger langs vejen gennem Kata Beach. Her spiser du, som thailænderne selv gør det: godt, lokalt og meget billigt.

Hoteller i forskellige prisklasser

Spies tilbyder en vifte af hoteller i forskellige prisklasser i Kata Beach. Her kan du vælge at bo tæt på stranden eller lidt længere oppe. Du kan altid finde et hotel, som passer til dine behov, uanset om du vil tilbringe din ferie ved poolen eller hellere vil rejse rundt og udforske Phuket.

Luksus i Kata Noi

Den sydlige ende af Kata Beach, som ligger i den næste bugt et par km syd for Kata, hedder Kata Noi - 'Det lille Kata'. Her er tempoet langsommere med færre butikker, færre restauranter og færre liggestole på stranden - en mindre og mere fredelig version af Kata Beach. Ønsker du at bo virkeligt elegant, skal du vælge et af de hoteller, der ligger ved stranden i den sydlige del af Kata Beach, f.eks. Katathani Phuket Beach Resort, som har fået meget høje bedømmelser af vores tilfredse gæster. Ved samme strand ligger også The Shore at Katathani, et meget eksklusivt hotel i rolige omgivelser bare et par skridt fra stranden. Her bor du i en privat villa med egen pool, og blandt hotellets faciliteter kan nævnes spa og egen vinkælder.

Tips og nyttig info
 • Luksushoteller
 • Hoteller for voksne
 • Hoteller på stranden
 • Prisvenlige hoteller
 • Fine sandstrande
 • Mange restauranter
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Kata Beach

Vejr og klima
 • januar
31°23°
9
Solskinstimer pr. dag
26°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • februar
32°23°
9
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • marts
33°24°
7
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • april
33°25°
7
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • maj
31°25°
6
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
13
Regnfri dage
 • juni
31°25°
5
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
12
Regnfri dage
 • juli
31°25°
3
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
14
Regnfri dage
 • august
31°24°
4
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
13
Regnfri dage
 • september
30°24°
4
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
11
Regnfri dage
 • oktober
31°24°
5
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
11
Regnfri dage
 • november
31°24°
7
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
13
Regnfri dage
 • december
31°24°
9
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
Strand
Stranden i Kata Beach er dækket af finkornet, gult sand. Den nordlige del af stranden er ejet af Club Med, men man kan godt opholde sig på denne del af stranden. Derimod kan man ikke regne med at få adgang til deres faciliteter, da de som udgangspunkt kun er for resortets egne gæster. Den lille ø Pu ligger lige ud for stranden Kata Beach, så hvorfor ikke svømme ud med dykkermaske og snorkel og udforske det fascinerende liv under overfladen? Her er ligeledes gode surfingmuligheder. Faciliteter som liggestole og parasoller kan lejes i afgrænsede zoner på stranden i Kata Beach.

Kata Noi Beach - lille strand med rolig atmosfære

Lille, hyggelig strand syd for Kata. Her finder du primært større resorts og faciliteter rettet mod charterturister. Tempoet er roligere, og her er færre besøgende end på Kata Beach. Ønsker du at snorkle, gør du det bedst ved odderne - der er mest at se her.

Nai Harn Beach

Her samles de fleste soldyrkere i nærheden af Phuket Yacht Club, mens resten af stranden er lidt roligere. Nai Harn har den smukkeste solnedgang på hele Phuket.

Nui Beach

Nui Beach ligger lidt utilgængeligt lige syd for Kata Beach, og man kan kun håbe på, at det forbliver sådan. Stranden er en af de mest unikke på den sydlige del af Phuket. Denne lille bugt er på begge sider flankeret af granitklipper, og her findes kun en enkelt restaurant. Klipperne, det forholdsvist grovkornede sand og det faktum, at bunden skråner relativt stejlt, gør, at vandet forbliver klart, også når her er store bølger. Hvis man snorkler, behøver man ikke at svømme særlig langt ud blandt granitklipperne, før man får øje på mindst 30 forskellige slags fantastiske fisk i alle mulige farver og faconer. Nogle af dem virker næsten helt uvirkelige! Det er besluttet, at dette skal være en rolig strand, og derfor må taxibådene ikke ligge og vente, men skal i stedet sætte passagererne af og siden vende tilbage til en aftalt tid og hente dem igen. Det er nemmest at komme hertil med taxibåd. Turen tager ca. 15 minutter hver vej.

Sol og strand på Phuket

Phuket har mange dejlige strande. Kunne du tænke dig at prøve nogle af de andre strande i omgivelserne, er taxibådene (såkaldte longtailbåde) en nem og populær transportform. Hvornår du vil tilbage, aftaler du med bådføreren, som kommer og henter dig på et aftalt tidspunkt. Sørg for at aftale både tid og pris på forhånd.
Fly og transfer

Flyvetid

12-13 timer.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Kata Beach i vinterhalvåret.

Du kan desuden rejse til Kata Beach året rundt med rutefly.

Flyet lander i Phuket Lufthavn.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Kata Beach. Transfer indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Transferen foregår som regel med bus, men kan også foregå med minibus eller taxi. Køretiden fra Phuket Lufthavn til hotellerne er ca. 2 timer (40-45 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop. Læs mere om transfer.

Hvis du har bestilt en pakkerejse med rutefly, anbefaler vi, at du bestiller privat transfer mellem lufthavnen og hotellet i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.
Mad, drikke og natteliv
Selve centrum ligger i den nordlige ende af Kata Beach, og her finder du et relativt stort udvalg af restauranter. Maden er både god og billig, så du kan med god samvittighed unde dig selv både forret, hovedret og dessert uden at bekymre dig om regningens størrelse.

Mad og drikke i Thailand

Det er billigt at spise godt i Thailand, og udvalget er enormt. På de mest populære rejsemål som f.eks. Patong kan prisniveauet være højere, men sammenlignet med Danmark er det alligevel altid meget billigt. Ofte bestiller man to til tre retter pr. person, og så smager alle i selskabet på alle retter. Som sædvanlig, når man er i udlandet, gælder der to grundregler: Vælg et sted hvor der er mange mennesker, og, hvis muligt, et sted hvor du kan se, at der er mange thailændere. Den første regel garanterer, at maden ikke har stået for længe, den anden at maden er af høj kvalitet.

Maden i Thailand

Det thailandske køkken, i hvert fald langs landets kyster, er overvejende baseret på friske råvarer, som altid serveres sammen med ris eller nudler. De fleste menukort virker ved første øjekast meget omfattende, men man opdager snart, at det drejer sig om variationer over forholdsvis få temaer. Det, vi kalder wok, dvs. lynstegte ingredienser, serveres ofte med eller uden ris og nudler, separat eller som en del af en ret. Pad thai er et af de mange navne for dette, og netop pad thai består af nudler, tofu, æg, grøntsager og andre lækkerier og serveres ofte med hakkede jordnødder.

Fried rice

Fried rice findes i utallige variationer med f.eks. rejer, kylling, vegetarisk, oksekød, eller hvad man nu har ved hånden. Med andre ord en slags asiatisk biksemad. Fås overalt og er en af de sikreste retter, man kan vælge, hvis man vil undgå dårlig mave, da den altid serveres frisklavet.

Drikkevarer

De to mest almindelige thailandske ølmærker er Singha og Chang, som begge passer godt til det thailandske klima og snildt kan slukke selv den værste tørst. Singha er dog en anelse sødere end Chang. Alkoholstyrken er 6 til 7 %. Foruden Singha og Chang kan man få de større europæiske ølmærker såsom Heineken, Carlsberg og Tiger. Frugtjuicerne bør man ikke gå glip af. De findes dels som juice og dels som shakes, som er en forfriskende blanding mellem is og juice. De fremstilles generelt af vand på flaske og fabriksproduceret is og er både sikre og forfriskende. Hvis man ikke siger, at man kun vil have lidt sukker i, kan de være ret søde. En anden populær drik er den såkaldte Mekongwhisky. Mange blander den med cola.
Nattelivet i Kata Beach adskiller sig ikke så meget fra nattelivet på de øvrige rejsemål langs Phukets vestkyst. Der er flere barer i centrum, men ellers er her stille og roligt. I den sydlige ende af Kata Beach finder du en samling mere eller mindre pæne serveringssteder, som praktisk talt ligger væg til væg med hinanden. Det er blot at prøve sig frem, til man finder et, man synes om.
Shopping
Man tager ikke til Kata Beach for shoppingens skyld, men når du alligevel er her, kan du passende opdatere garderoben eller smykkeskrinet med lækre varer. Kata Beach kan deles op i tre dele: den sydlige, den centrale og den nordlige del. Her er butikker med bade- og sommertøj, legetøj, klipklapper, Crocs, solbriller, rejsetasker, solcreme og meget andet. Husk at du kan prutte om prisen! Hvis du skal have et nyt jakkesæt, hvorfor så ikke få det skræddersyet i Thailand? Påregn en uge fra opmåling og stofvalg til levering. Alt afhængigt af stoftypen og hvor mange dele du bestiller, kan prisen blive ret høj. Kontakt Spies-guiden for mere information. Linser og briller kan du få på en time i Phuket. Hvis du medbringer din styrke eller dine gamle briller, går det meget hurtigt. Designerstel er lidt billigere end i Danmark, og synsprøver, linser og glas er meget billigere.

Markeder på Phuket

Små og lidt større markeder findes overalt på Phuket. En gåtur blandt de mange hyggelige boder kan være en stor oplevelse - også selvom du ikke vil shoppe. I Kata afholdes et lokalt marked et par gange om ugen.

Shopping på Phuket

Thailand er virkelig stedet for dig, der kan lide at shoppe og gøre gode fund! Her findes alt, hvad man kan tænke sig mellem himmel og jord lige til at putte i kufferten - udvalget er enormt, og priserne er utrolig lave! Varehusene har altid haft faste priser, og flere og flere følger trop. På markederne og i mange mindre butikker skal man dog prutte sig frem til en pris, som begge parter er tilfredse med. Man starter med halv pris og husk på, at sælgeren aldrig sælger noget uden i det mindste en lille fortjeneste til sig selv.

Shoppingcentre

På vej mod Phuket by ligger de tre store varehuse Tesco Lotus, Big C og Central Festival. I Phuket by ligger shoppingcentrene Robinson og Ocean Plaza. I Patong findes shoppingcentret Jungceylon. De fleste butikker accepterer de mest almindelige kreditkort. Det er dog en god ide at medbringe kontanter for en sikkerheds skyld.

Skræddere

Derhjemme er det næsten utænkeligt at få syet en jakke eller en kjole. Det er dyrt, og der er ikke så mange skræddere tilbage. Her i Thailand er det lige omvendt. Her finder man en skrædder på hvert eneste gadehjørne, og priserne er meget lave. I Thailand kan man købe skræddersyet tøj til samme pris som fabriksfremstillet tøj derhjemme, hvis ikke billigere.
Der findes mange gode skræddere på Phuket, men der findes lige så mange dårlige, som benytter stof af dårlig kvalitet og gør et ringe stykke arbejde. Selvom tøjet ser godt ud, så gør det det måske ikke efter tre-fire vaske.

Værd at købe med hjem

I Thailand kan det godt betale sig at købe:
• Silkestof
• Skræddersyet tøj
• Ædelstene
• Guld- og sølvsmykker samt perler
• Produkter fremstillet i tin
• Trækunst
• Batikstof
• Tasker
• Briller og kontaktlinser

At prutte om prisen

Man bør prutte om prisen, selvom det kan virke svært og uvant for en dansker, men forsøg alligevel. Forlanger sælgeren 600 baht for en fin, håndudskåren drage, kan du prøve at foreslå 300 og se, hvad der sker. Undlad at prutte om prisen, hvis du ikke er virkelig interesseret. På den anden side skal du ikke købe, hvis du synes, det er for dyrt. Husk ikke at tage det personligt. Får du ikke den pris, du vil have, skal du takke pænt for besværet, smile og gå derfra. Der kommer flere chancer. Undgå at prutte om prisen på restauranter og på varer med prismærker.
Aktiviteter og seværdigheder
Ud over dykning og fisketure er der masser af sjove aktiviteter i Kata Beach. Tag f.eks. et spil tennis eller minigolf. For de golfinteresserede venter fire forskellige 18-hulsbaner på Phuket.

Fisketure med mulighed for at spise din egen fangst til frokost

Glem aborrer og torsk. Her gælder det gulfinnede tunfisk og barracudaer. Med andre ord rigtige kæmper. De fleste fisketure inkluderer udstyr, frokost, agn og mulighed for snorkling ved revet. En heldagsudflugt betales pr. person. Ønsker du at få fisken tilberedt til middag, kan det oftest arrangeres.

Syd for Kata Beach

Ca. 20 minutters kørsel i taxi eller tuk-tuk fra Kata Beach ligger der en smuk række af strande, som kan være en fantastisk afveksling fra Kata Beach. Ikke mindst fordi korallerne - og dermed fiskelivet - når helt ind til stranden. Hat Nai Harn og Ao Sang er værd at nævne. Sidstnævnte er den mest afsidesliggende, da man skal køre forbi perfekt hvidklædte vagter og derefter under og gennem et luksushotel for at komme dertil. Medbring snorkel og dykkermaske. Rawai Beach er også et besøg værd. Ikke for at bade men for at besøge de fremragende fiskerestauranter, som har gjort Rawai lige så populær blandt turisterne som blandt lokalbefolkningen. Vil du bade, er det bedst at tage en af taxibådene til øerne lige ud for kysten.

Dino Park

Lige på tærsklen mellem Kata Beach og Karon Beach ligger Dino Park, en kombineret restaurant, dinosaurpark og minigolfbane. God afveksling og en sjov aktivitet, hvis man har fået lidt for meget sol.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Fra december til marts kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her. Spies arbejder desuden aktivt imod børnesexhandel gennem vores mangeårige samarbejde med organisationen ECPAT.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets rejsevejledninger.

Valuta og kreditkort

Thailandske baht (THB). På rejsemålet accepteres Eurocard, MasterCard og VISA.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk +6 timer (sommertid +5 timer).

El

220 V.

Sprog

Thailandsk. Mange af de, der arbejder i turistindustrien, taler dog i en vis udstrækning engelsk.

Ekstra opredninger

Hvis I er tre personer, der bestiller et værelse eller en lejlighed i Thailand, vil det som regel betyde, at I kommer til at dele værelsets eksisterende seng eller senge (to små dobbeltsenge grandlit, en eller to dobbeltsenge queensize eller en stor dobbeltseng kingsize) samt have fælles madras og sengetøj. Er I fire personer, kommer I til at dele to små dobbeltsenge grandlit, to dobbeltsenge queensize eller en stor dobbeltseng kingsize.

Øvrigt

Fortove og veje er ujævne med høje kanter. Kuperet terræn mellem strandene. Byggestøj kan forekomme og opleves som forstyrrende.
Rejs med børn

Tuk-tuk

Tuk-tuk er navnet på de små lokale taxibusser. Hvis du skal ud på en længere tur, er det en god idé at aftale prisen med chaufføren, inden du sætter dig ind. Så du undgår irriterende overraskelser. Du kan også bestille en almindelig taxi; de ser ud som almindelige biler, men de har gule eller grønne nummerplader. Vær opmærksom på, at thailænderne ofte mener tuk-tuk eller motorcykeltaxi, når de siger "taxi". Ordet limousine anvendes ofte om taxierne. Fra lufthavnen kan du tage en såkaldt Taxi-meter, som er den absolut billigste form for taxi.

Busser

Skal man rejse videre fra Phuket, f.eks. til Bangkok, er det oftest nemmest at rejse via Phuket Town. Det samme gælder, hvis man skal rejse længere nordpå end Karon Beach eller Patong. Så tager man en lokalbus ned til Phuket Town og rejser videre med en anden lokalbus nordpå.

Motorcykeltaxi

Motorcykeltaxierne står på hvert gadehjørne og venter på, at du skal praje dem. De er lidt billigere en tuk-tuks, men til gengæld er de også en del farligere at køre med. Vær opmærksom på, at hjelm ikke indgår i prisen.

Rejs med børn til Phuket

Der er mange, der tager børn, også spædbørn, med til Thailand. Det eneste, som måske kan være lidt anstrengende, er den forholdsvis lange flyvetur, men den plejer at være glemt efter en dags tid eller to. Sørg gerne for at forhåndsreservere bustransporten fra lufthavnen til hotellet hjemmefra, så den er ordnet, når I lander.

Mad til børn

Når I først er fremme på rejsemålet, er der ingen problemer. De fleste strande er børnevenlige. Når det gælder maden, kan I få både kylling og pommes frites, hvis dine børn ikke har så meget lyst til at prøve det lokale køkken. Ellers plejer de fleste børn at synes om fried rice og banana pancake. Medmindre dine børn er vant til at spise stærk mad, er det nok bedst at vente med de stærke retter med chili, til børnene bliver lidt ældre. Køb altid vand på flaske. Det er meget billigt, og det kan gøre hele forskellen mellem en fantastisk ferie og to hele uger med sygdom på hotelværelset. Ellers er det bare at nyde ferien og lade børnene have det sjovt med at bygge sandslotte og kigge på korallerne.

Børnevenlige hoteller

Det bedste for en børnefamilie er formentlig at vælge et mindre hotel med bungalower eller et såkaldt resort. Her bor man ikke ret langt fra stranden og restauranten. Medbringer man desuden en babyalarm, har man alle forudsætninger for at få en fantastisk ferie.

Restauranter

Børn er både velkomne og vellidte overalt i Thailand, men der bliver sjældent taget ekstra hensyn til dem på restauranterne. Restauranternes menukort indeholder som regel retter, som også små børn synes godt om, såsom omeletter, kyllingesandwich, frugttallerkener og såkaldte banana fritters. Derimod bør man aldrig forvente, at de har pusleborde og lignende.

Babymad og bleer

Babymad og bleer kan købes på velassorterede apoteker, i visse større levnedsmiddelbutikker samt på nogle af de større hoteller.
Find din rejse til Kata Beach
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.