Se hoteller (6)

Rejser til Koh Samet

Velkommen til en uforstyrret og fredfyldt paradisø med hvide koralstrande. Hvorfor ikke kombinere din rejse med Rayong eller Bangkok?
Koh Samet er en lille, fredfyldt ø beliggende cirka en halv times sejlads fra byen Ban Phe tæt på Rayong på fastlandet. Her rejser man til for at slappe af, slikke sol og bade, spise gode middage, læse bøger og måske dykke eller snorkle. Rygsækrejsende rejste hertil allerede i 1980'erne, og i dag er det et populært ferierejsemål for både de lokale på fastlandet, som tager hertil i weekenderne, og kræsne feriegæster fra hele verden. Med Spies kan du rejse hertil hele året med rutefly, og du bestemmer derfor selv både afrejsedag og rejselængde.

Nationalpark med smukke strande

Koh Samet er en nationalpark og har fået sit navn fra Samet-træerne, der med sine rødbrune stammer og hvide blomster vokser langs dele af kysten. Her finder du nogle af Thailands smukkeste strande; Diamond Beach, Half Moon Bay og Paradise Bay, som alle har blødt, kridhvidt sand. På Koh Samet er der forskellige arrangører, som tilbyder snorkelture, dykning, sejlads og bådture rundt om øen. Flere gange om dagen sejler der også både fra molen i Na Dan og visse hoteller til Ban Phe på fastlandet. Herfra kan du tage videre med taxi eller bus til f.eks. turistmetropolen Pattaya, som ligger ca. 1,5 times kørsel væk.

Spies' hoteller på Koh Samet

Når du rejser med Spies til Koh Samet, kan du vælge mellem en håndfuld gode og stemningsfulde hoteller. Rejser du uden børn, kan vi især anbefale Prime Select-hotellet Le Vimarn Cottages. Her kan du snorkle direkte fra stranden, som hotellet ligger ved, eller hoppe en tur i hotellets indbydende pool med udsigt over havet. Le Vimarn Cottages ligger ved en stille bugt på øens nordvestkyst og er som skabt til en fredfyldt ferie, hvor du virkelig kan få ladet batterierne op.

Spies' rejser til Koh Samet

Når du rejser med Spies til Koh Samet, har du maksimal frihed og fleksibilitet. Da du flyver med rutefly bestemmer du nemlig selv, hvornår du vil rejse, og hvor længe du vil være væk. En anden fordel er, at du kan skræddersy din rejse, præcis som du ønsker, f.eks. ved at kombinere rejsen til Koh Samet med et af vores andre rejsemål. Start f.eks. din thailandsrejse med en storbyweekend i Bangkok eller måske en hel uge i Rayong Beach. Mulighederne er uendelig, og valget er dit.

Overblik over øen

Koh Samet er ca. 6 km lang og 1 km bred på det bredeste sted. Turismen er først og fremmest koncentreret omkring øens nordøstlige kyst, langs strandene Hat Sai Kaew, Ao Hin Khok och Ao Phai samt i og omkring den lillebitte by Na Dan, som er øens centrum. Her kommer de fleste turister fra fastlandet ind med både og færger og besøger de mange små restauranter og lokale butikker. Øens fineste strande ligger som et perlebånd fra Hat Sai Kaew og hele vejen langs østkysten. Jo længere sydpå du kommer, jo mere ensomt og sværtfremkommeligt bliver terrænet. Du kan køre hele vejen ned til Koh Samets sydlige spids, men har du ikke en jeep eller firhjulstrækker, er vejen stort set ufremkommelig. Den nemmeste måde at komme herned er derfor med båd. Den vestlige kyst er stort set ubeboet, da den er gold og klippefyldt. Ud over stranden Ao Prao i nordvest, også kendt som Paradise Bay, er her slet ikke det samme strandudvalg som på østkysten.
Tips og nyttig info
 • Hoteller for voksne
 • God dykning
 • Fine strande
 • Kombinér rejsemål
 • Valgfri rejselængde
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Koh Samet

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Strand
På Koh Samet har du omkring 15 strande at vælge mellem, hvoraf de fleste er små og består af blødt, hvidt koralsand. Næsten alle strandene ligger langs øens østkyst, men der er også et par på nordkysten og vestkysten. Generelt for Koh Samets strande gælder det, at jo længere sydpå man kommer, jo mere fredelige og uforstyrrede er strandene - allerlængst sydpå finder du knap en eneste turist, og det har sin helt naturlige forklaring: De dårlige veje gør det næsten umuligt at komme frem på anden vis end med båd.

Hat Sai Kaew/Diamond Beach

Hat Sai Kaew er navnet på den længste og mest velbesøgte af Koh Samets strande. Den er ca. 800 m lang og 25 m bred med hvidt, finkornet sand. Diamond Beach er i høj grad domineret af Diamond Beach Resort, som ligger inde bag træerne et lille stykke oven for stranden. Her, lidt inde bag stranden, finder du også den hvide Buddha-statue, som blev finansieret af donationer fra øboerne. Fra Diamond Beach kan du gå til Na Dan på ca. 10 minutter.

Syd for Diamond Beach

Syd for Diamond Beach følger omkring ti strande mere af varierende størrelse. Fælles for dem alle er, at sandet er kridhvidt. Jo længere sydpå du kommer, desto længere bliver der mellem både turister, strandsælgere, aktiviteter og andre services. Samtidig bliver det også sværere at komme frem; allerlængst sydpå kan du kun komme med båd, og her er ikke ret meget at se.

Ao Prao/Paradise Bay

Vestkystens fineste strand - og den eneste. Her ligger også øens mest luksuriøse hoteller: Ao Prao Resort og Le Vimarn Cottages. Aktive gæster vil være godt underholdt her, da Jimmy Tours har et lille aktivitetscenter i tilslutning til hotellerne. Når sulten melder sig, kan du enten besøge en af de lidt dyrere hotelrestauranter eller de mindre spisesteder, som serverer billig thaimad.
Mad, drikke og natteliv
Der er et par enkle restauranter på vestsiden og flere på østsiden.

Mad og drikke i Thailand

Det thailandske køkken - i hvert fald langs landets kyst - er i høj grad baseret på friske madvarer, som stort set altid serveres med ris eller nudler. De fleste menukort virker uoverskueligt lange ved første øjekast, men man opdager hurtigt, at der blot er tale om forskellige varianter med forholdsvis få temaer. Det vi kalder wokretter i Danmark - altså retter med lynstegte ingredienser - serveres enten med ris eller nudler, separat eller som en del af en ret. Pad thai er blot én af de mange varianter, som bl.a. består af nudler, tofu, æg og grøntsager. Pad Thai serveres ofte med hakkede jordnødder.

Fried rice

Fried rice kommer i utallige afskygninger; med rejer, kylling, oksekød, vegetarisk, eller hvad man nu har adgang til. Retten serveres overalt og er et af de sikreste valg, hvis man vil undgå madforgiftning, da den altid serveres nylavet.

Rice and curry

Et andet hovedtema er rice and curry, en slags thailandsk fastfood. Her får man en tallerken med ris og vælger selv, hvilke curries man vil have fra skålene, som står fremme. Der findes lige så mange forskellige varianter, som der findes kokke. Til forskel fra stegte ris eller nudler kan curries være ret krydrede med chili og andre stærke krydderier, så det er ikke altid noget for nybegynderen!

Salater

Salater er det tredje hovedtema i den thailandske gastronomi og kan slet ikke sammenlignes med vores grønne og ofte lidt kedelige salater. Salaterne indeholder ofte kylling, rejer, blæksprutte eller andet kød, og en salat med ris er tit rigeligt til en frokost. En enkelt advarsel: Thailandske salater skyder med skarpt! Her får kokkene lov til at udleve deres kærlighed til chili, og det er ikke ualmindeligt, at en salat er overdynget med hakkede røde og grønne chilifrugter.

Supper

Supper fortjener også at blive nævnt, når man taler om thailandsk mad. Supperne kan enten være klare eller tykke og er i sidstnævnte tilfælde ofte baseret på kokos, hvilket giver suppen er sødlig smag. En suppe er en sikker vinder, som med sin smag og konsistens fuldender ethvert thailandsk måltid.

Drikkevarer

De to mest udbredte thailandske ølmærker er Singha og Chang, som begge er lækre og forfriskende i det thailandske klima - let bitterhed og tilstrækkeligt læskende til at slukke selv den mest soldrevne tørst. Singha er dog en anelse sødere end Chang. Foruden Singha og Chang støder man også på større europæiske ølmærker som Heineken og Carlsberg. En anden populær drik er den lokale whisky, som ofte blandes med Coca Cola eller anden sodavand. Iste og iskaffe er også gode valg, hvis du vil have noget forfriskende at drikke i solen.
Koh Samet er i det store hele en ganske rolig ø med en skøn og afslappet atmosfære. Trods majoriteten af besøgende er under 30 år, bliver øens natteliv sjældent for højlydt eller forstyrrende. Her omgås man på restauranter og barer.
Shopping
Shoppingmulighederne på Koh Samet er meget begrænsede. I Na Dan og langs de større strande finder du en del små souvenirbutikker, som sælger T-shirts, badebolde, nøgleringe og lokale produkter som tørret frugt og nødder. Hvis du ikke kan nøjes med Koh Samets shoppingudbud, er Pattaya på fastlandet stedet at søge hen; tag færgen fra Koh Samet til Ban Phe og herefter bus eller taxi videre til Pattaya (ca. 1,5 time). Mens deciderede shoppingmuligheder ikke findes på Koh Samet, har du adskillige små fødevarebutikker at vælge mellem i Na Dan og langs de større strande, hvor du kan købe drikkevarer, is, snacks osv. Derudover er der en 7-Eleven på øen, hvor du finder et større sortiment af bl.a. hygiejneartikler og visse importerede varer. Priserne i 7-Eleven er dog højere end i de små, lokale butikker.
Sport og træning
På Koh Samet kan du dyrke vandsport som dykning og snorkling.
Aktiviteter og seværdigheder
Hvis seværdigheder og attraktioner er vigtige for dig, er Koh Samet ikke det mest oplagte rejsemål. Her er kun få seværdigheder, men til gengæld er strandene i en klasse for sig.

Havfruestatuen

I udkanten af Hat Sai Kaew Beach står en farvestrålende statue af en havfrue, som knæler foran sin prins. Den blev placeret her af øboerne i begyndelsen af 1970'erne for at hædre Sunthorn Phu, Thailands mest berømte poet. Hans første digt var nemlig inspireret af Koh Samet, og statuen er et symbol for øen, som øboerne er meget stolte over.

Fiskefarm

En anden populær turistattraktion er fiskefarmen, som ligger på øens nordlige side. Her holder man bl.a. leopardhajer og kæmpe havskildpadder i en stor indhegning, så turisterne kan komme og se de fascinerende havdyr. Den eneste måde at komme hertil er med båd.

Koh Man Nai (skildpaddesøen), Koh Talu og Koh Kudee

Der er flere arrangører, som tilbyder heldagsture med hurtiggående motorbåd til disse tre nærliggende øer. Turen starter sædvanligvis med Koh Man Nai, hvor Sea Turtle Conservation Center ligger. Her arbejder man for at bevare de enorme havskildpadder, som tidligere fandtes i området. Efter turen til Koh Man Nai fortsætter båden til øerne Koh Talu og Koh Kudee, hvor områdets bedste koralrev ligger. De fleste steder indgår snorkeludstyr og picnic-frokost i prisen.

Bådtur rundt om øen

Tag med på bådtur rundt om øen med en af de mange arrangører på Koh Samet. Oftest gør man et stop for at snorkle ved øens sydspids og besøger fiskefarmen på øens nordlige side. Det er en god idé at undersøge, hvilke både de forskellige arrangører sejler i; selv om mange sælgere fortæller, at de har speedboats, kan virkeligheden være en helt anden.

Ban Phe/fastlandet

Flere gange om dagen sejler der færger til Ban Phe og fastlandet. De fleste afgår fra kajen i Na Dan, men hotellerne på vestsiden, Ao Prao Resort og Le Vimarn Cottages, har egne både, som afgår flere gange om dagen. Det tager ca. 30 minutter at nå frem til Pan Phe, hvor du kan vælge at blive i Ban Phe, udforske det lokale marked eller måske tage en tur i akvariet. Du kan også tage videre, eksempelvis til Pattaya. Køreturen hertil tager ca. 30 minutter med taxi eller "lokalbus" (transporter/van). OBS! Husk at undersøge, hvornår den sidste færge sejler tilbage til Koh Samet!
Sådan kommer du omkring
Koh Samet er bare 6 km lang og knap 1 km bred på det bredeste sted. Er det ikke for varmt, kan du derfor sagtens gå mellem Na Dan, strandene og restauranterne på øens nordøstlige kyst. Afstandene er generelt ikke store, men bor du i Ao Phrao på vestkysten, tager det omkring 30 minutter at gå til den anden side af øen. Den nemmeste måde at komme rundt på øen er med songthaew, en slags pickup-taxi. Her betaler du enten pr. person eller for hele bilen, hvilket oftest er at foretrække, da chaufføren ellers først kører, når bilen er fyldt - og det kan tage sin tid. At rejse til Diamond Beach eller Na Dan tager ca. 15 minutter.

Båd

Både til fastlandet afgår fra visse hoteller eller fra den store kaj på øen med øens lokale bådtransport. Du kan også leje din egen lille motorbåd.

Songthaews (pickup-taxi)

Der kører songthaews mellem hotellerne i Ao Phrao og Na Dan, men også mellem de større strande på østkysten.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Opholdet på Koh Samet er på egen hånd.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets rejsevejledninger.

Højtider

Dronningens fødselsdag den 12. august.
Den tidligere konges fødselsdag den 5. december og bortgang den 13. oktober.
Loy Krathong (lysfestival) i midten af november.

Under disse højtider sælges og serveres der ikke alkohol.

Valuta og kreditkort

Thailandske baht (THB). De typiske internationale kreditkort som American Express, MasterCard og VISA accepteres på hotellerne. Der er en kontantautomat på Koh Samet. Der er desuden bank og flere kontantautomater i Ban Phe på fastlandet.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk +6 timer (sommertid +5 timer).

El

220 V.

Sprog

Thailandsk. Mange af de, der arbejder i turistindustrien, taler dog i en vis udstrækning engelsk.

Øvrigt

Vær opmærksom på, at visse hoteller kræver kopi af kreditkort som depositum ved check-in.
Vejr og klima
 • januar
31°20°
8
Solskinstimer pr. dag
26°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • februar
32°22°
9
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • marts
33°24°
9
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • april
35°25°
8
Solskinstimer pr. dag
29°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • maj
33°25°
7
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
15
Regnfri dage
 • juni
32°24°
5
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
14
Regnfri dage
 • juli
32°24°
4
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
13
Regnfri dage
 • august
32°24°
4
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
11
Regnfri dage
 • september
31°24°
5
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
10
Regnfri dage
 • oktober
31°24°
7
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
15
Regnfri dage
 • november
30°22°
8
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • december
30°25°
8
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 15-20 timer til Bangkok. Transfer til rejsemålet kommer oveni.

Afrejse

Spies tilbyder rejser til Koh Samet året rundt med rutefly.

Flyet lander i Bangkok Lufthavn.
Du kommer nemmest fra lufthavnen til hotellet ved at bestille privat transfer i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

Transporten fra lufthavnen i Bangkok til dit hotel på Koh Samet tager ca. 3 timer og 30 minutter med taxi/minibus og båd. Ventetid i lufthavnen og havnen må påregnes.

Find din rejse til Koh Samet
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.