Se hoteller (3)
Når thailænderne selv skal ud at rejse, vælger de ofte Rayong Beach. Her venter langstrakte strande, charmerende hoteller og en skøn, lokal og afslappet atmosfære.
Kun tre timers busrejse fra Bangkok ligger Rayongkysten - thailændernes eget ferieparadis. Denne bid af det "ægte" Thailand er velegnet til dig, der leder efter et rejsemål med lige dele afslappet feriestemning og lokalt thailandsk hverdagsliv. Her er prisniveauet også lavere end på mange andre rejsemål i Thailand.

Rayongs omgivelser

Vil du tilbringe feriedagene i dit eget tempo og tage lidt rundt på egen hånd? Så er du kommet til det rette sted. Provinsen Chanthaburi har meget at byde på, og hovedbyen af samme navn er kendt for både sit ædelstensmarked og sin imponerende katedral. På vejen hertil eller herfra kan du besøge en af de mange frugtplantager, som også har gjort byen kendt. I omtrent samme afstand ligger den livlige ferieby Pattaya, som er en af kystens mest berømte - og berygtede - rejsemål.

Hoteller tæt på stranden

Hvis du ønsker en ferie med fred, ro og kort afstand til naturen, vil Rayong Beach helt sikkert falde i din smag. Bestiller du rejsen hos Spies, kan du vælge mellem flere gode hoteller, som alle ligger i rolige og afslappede omgivelser direkte på stranden - og får du lyst til at krydre ferien med en udflugt eller to, er der meget at se og opleve i nærområdet. Lej en båd og udforsk øerne ud for kysten, tag på snorkeltur i koralrevene eller kør med taxi til en af de nærliggende nationalparker.

Koh Samet eller Bangkok

Hvorfor ikke opleve flere rejsemål på samme ferie? Når du bestiller din rejse til Rayong Beach hos Spies, kan du skræddersy ferien, præcis som du ønsker. Du kan f.eks. tilbringe en uge i Rayong Beach og en uge på Koh Samet - og selv om der ikke er meget mere end en bådtur mellem Koh Samet og Rayong, vil du føle, at du har fået to ferier i én. Du kan også starte ferien med et par begivenhedsrige dage i Bangkok og opleve byens myldrende asiatiske folkeliv, markederne og templerne. Efter et par hektiske dage i storbyen vil det føles endnu dejligere at dase på stranden og fordøje alle feriens thailandske indtryk. Med Spies kan du rejse til Rayong Beach hele året, sommer såvel som vinter.
Tips og nyttig info
 • Hoteller direkte på stranden
 • Fine sa
 • Kombinér rejsemål
 • Valgfri rejselængde
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Rayong

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Strand
Provinsen Rayong er kendt for sine lange, smukke og næsten helt folketomme strande med finkornet sand. Strandene strækker sig praktisk talt fra provinshovedstaden Rayong og hele vejen forbi Laem Ma Phim, så her kan du næsten altid finde din egen lille oase. Især i lavsæsonen er strandene mere eller mindre øde, og det er ikke ualmindeligt med tomme strækninger på flere hundrede m. Strandsælgere er her hellere ikke mange af, ligesom souvenirbutikker, højlydte barer og andre kommercielle aktiviteter er et sjældent syn. Rayong er med andre ord et perfekt rejsemål for dig, der gerne vil holde ferie i fred og ro.

Havet kan til tider synes lidt grumset, da understrømmene hvirvler sandet op fra bunden.
Mad, drikke og natteliv
Området omkring Rayong og Ban Phe er stadig mere eller mindre uberørt af turismen, og du finder derfor ikke et lige så stort udbud af fine restauranter og barer som på de større turistrejsemål. Områdets restauranter holder lokal standard, hvilket vil sige, at indretningen er meget enkel med plastikstole og lysstofrør. Stemningen er charmerende, lokal og imødekommende, og maden på de små restauranter langs stranden er både god og billig. Som altid gælder der to grundregler: Vælg steder, hvor der er mange folk, og om muligt steder med mange thailændere. Det første garanterer, at maden ikke har stået ude for længe, og det andet at maden er af høj kvalitet.

Ban Phe

Her finder du masser af små, enkle lokalsteder. I Ban Phe lukker mange af restauranterne tidligt, så udbuddet er bedst om dagen.

Laem Mae Phim

Den lange strand er flankeret af omtrent 50 lokale restauranter. De fleste restauranter har store akvarier udenfor, hvor du selv kan vælge dit måltid blandt nyfangede rejer, hummere, krabber, muslinger og fisk af enhver slags. Mange steder sidder man på plastikstole og spiser af plastiktallerkener, og det er ikke ualmindeligt, at folk tager små børn og hunde med. De fleste har engelske menukort, men det er alligevel ofte nødvendigt at pege og gestikulere for at gør sig forståelig.

Hotelrestauranter

Hvis du ønsker et mere internationalt, vestligt inspireret restaurantudvalg eller restauranter af højere klasse, er de større hoteller stedet at søge hen. Prisniveauet er højere her, men det er stadig billigt sammenlignet med danske priser. Hotellet Novotel Rim Pae har f.eks. en italiensk restaurant, hvor du kan spise pastaretter og pizzaer, mens du kigger ud over poolområdet. Her er også en thairestaurant med god service og hyggelig atmosfære.

Fisk og skaldyr

Hvis der er noget, Rayong-provinsen er kendt for, så er det netop fisk og skaldyr. Retterne er både enormt velsmagende og billige, og de fleste strandrestauranter har et akvarium, hvor du selv udpeger din middagsmad. Friskfangede rejer, hummere, krabber, muslinger og østers er bare en del af udvalget, men spørg gerne om restaurantpersonalets anbefalinger, da det kan være svært at finde rundt i menukortene.

Mad og drikke i Thailand

Det thailandske køkken - i hvert fald langs landets kyst - er i høj grad baseret på friske madvarer, som stort set altid serveres med ris eller nudler. De fleste menukort virker uoverskueligt lange ved første øjekast, men man opdager hurtigt, at der blot er tale om forskellige varianter med forholdsvis få temaer. Det vi kalder wokretter i Danmark - altså retter med lynstegte ingredienser - serveres enten med ris eller nudler, separat eller som en del af en ret. Pad thai er blot én af de mange varianter, som bl.a. består af nudler, tofu, æg og grøntsager. Pad Thai serveres ofte med hakkede jordnødder.

Fried rice

Fried rice kommer i utallige afskygninger; med rejer, kylling, oksekød, vegetarisk, eller hvad man nu har adgang til. Retten serveres overalt og er et af de sikreste valg, hvis man vil undgå madforgiftning, da den altid serveres nylavet.

Rice and curry

Et andet hovedtema er rice and curry, en slags thailandsk fastfood. Her får man en tallerken med ris og vælger selv, hvilke curries man vil have fra skålene, som står fremme. Der findes lige så mange forskellige varianter, som der findes kokke. Til forskel fra stegte ris eller nudler kan curries være ret krydrede med chili og andre stærke krydderier, så det er ikke altid noget for nybegynderen!

Salater

Salater er det tredje hovedtema i den thailandske gastronomi og kan slet ikke sammenlignes med vores grønne og ofte lidt kedelige salater. Salaterne indeholder ofte kylling, rejer, blæksprutte eller andet kød, og en salat med ris er tit rigeligt til en frokost. En enkelt advarsel: Thailandske salater skyder med skarpt! Her får kokkene lov til at udleve deres kærlighed til chili, og det er ikke ualmindeligt, at en salat er overdynget med hakkede røde og grønne chilifrugter.

Supper

Supper fortjener også at blive nævnt, når man taler om thailandsk mad. Supperne kan enten være klare eller tykke og er i sidstnævnte tilfælde ofte baseret på kokos, hvilket giver suppen er sødlig smag. En suppe er en sikker vinder, som med sin smag og konsistens fuldender ethvert thailandsk måltid.

Drikkevarer

De to mest udbredte thailandske ølmærker er Singha og Chang, som begge er lækre og forfriskende i det thailandske klima - let bitterhed og tilstrækkeligt læskende til at slukke selv den mest soldrevne tørst. Singha er dog en anelse sødere end Chang. Foruden Singha og Chang støder man også på større europæiske ølmærker som Heineken og Carlsberg. En anden populær drik er den lokale whisky, som ofte blandes med Coca Cola eller anden sodavand. Iste og iskaffe er også gode valg, hvis du vil have noget forfriskende at drikke i solen.
Rayong Beach er ikke ligefrem kendt for sit natteliv. I Ban Phe og Rayong består udvalget af lokale pubber, og i Rayong kan du endda finde et par diskoteker. Det er først og fremmest lokalbefolkningen, som kommer her, mens de ikke er specielt velbesøgte af turisterne. Om aftenen vælger de fleste at blive på hotellet, gå ud og spise en god middag eller gå en tur på stranden. Mange af de større hoteller har også egen underholdning i form af livebands og folkemusikere.

Laem Mae Phin

Mange vælger også at tage ind til Laem Mae Phin og spise på en af de lokale fiskerestauranter, som ligger direkte på stranden. Kombinér evt. besøget med en lille tur rundt i de forskellige souvenirbutikker. Savner du et mere alsidigt forlystelsesliv, skal du besøge den nærmeste metropol Pattaya, som ligger omkring 1,5 times kørsel herfra.
Shopping
Både i Ban Phe og Rayong afholdes der markeder, hvor lokalbefolkningen sælger frugt, grønt og fisk af enhver slags - tørret, marineret, fersk, sødet, saltet... Hvis du besøger et af disse markeder, skal du ikke regne med at finde deciderede shoppingmuligheder - allerhøjst en pose frisk, solmoden frugt til strandturen.

Pattaya

I turistbyen Pattaya, som ligger ca. 1,5 time nordvest for Rayong, finder du provinsens bedste shoppingmuligheder. Her er flere store varehuse og et utal af gadesælgere, hvor du kan købe alt fra fastfood til kunsthåndværk og elektronik. De flest ebutikker ligger langs strandgaden. De fleste større hoteller arrangerer dagsudflugter til Pattaya, men du kan også tage en taxi fra Ban Phe og udforske byen på egen hånd.
Sport og træning
I Rayong kan du dyrke vandsport og spille golf.

Golf

Rayong-provinsen byder på flere fine golfbaner - spørg gerne på dit hotel, hvilken en de anbefaler.
Aktiviteter og seværdigheder
Rayong Beach er et meget fredeligt rejsemål. Visse hoteller arrangerer dog aktiviteter og underholdning.
Provinshovedstaden Rayong ligger cirka 40 minutter fra Ban Phe. Her er ingen deciderede seværdigheder, men det betyder ikke, at du kommer til at kede dig. Bare en kort gåtur gennem byen byder på mange interessante syn og masser af lokal atmosfære. Tag en taxi eller hop på en af de karakteristiske "lokalbusser" i form af pickups med træbænke på ladet. For at komme til Rayong, skal du tage en af de hvide biler.

Pattaya

Pattaya, en af Thailands største og mest kendte turistbyer, ligger omkring 1,5 time (80 km) nordvest for Rayong og Ban Phe. Pattaya, som tidligere blot var et beskedent fiskerleje, er i dag en sydende og højspændt storby med enorm kommerciel aktivitet, tusindvis af restauranter og flere hundrede hoteller. Byen er alt andet end smuk, men her er fantastiske shoppingmuligheder og en hel del sjove og anderledes oplevelser som f.eks. elefantbyen, krokodillefarmen og orkidéhaven. Mange hoteller og turarrangører i Ban Phe organiserer dagsudflugter hertil, men du kan også vælge at tage til Pattaya på egen hånd med taxi eller songthaew (pickup-taxi).

Chanthaburi

Chanthaburi er en af det nordøstlige Thailands mest interessante byer. Den er nok bedst kendt for sine ædelstene, som man har handlet med siden 1400-tallet, men her er også utallige smukke, imponerende bygninger og monumenter i forskellige arkitektoniske stile. I ædelstenskvarteret, som ligger ved krydset mellem Si Chan Road og Thetsaban Road, samles handelsmænd fra hele verden i gadestandene for at handle med ædelstene fra Burma, Cambodja og de bugnende miner i Chanthaburi-provinsen.

Øerne Koh Talu, Koh Kudi og Koh Mun Nai

En kort bådtur fra fastlandet ligger der flere små øer, som alle kan besøges i løbet af en dag. De fleste har fine strande, og vandet herude er meget klarere end ved fastlandet. Mest populære er øerne Koh Talu, Koh Kudi og Koh Mun Nai, hvoraf de to første er kendt for deres smukke strande og gode snorkelforhold. Koh Mun Nai er derimod kendt for sit skildpaddereservat, hvor man opdrætter og forsøger at bevare de store havskildpadder.

Koh Samet

Ca. 7 km ret ud for Ban Phe ligger den store T-formede ø Koh Samet. Øen har været nationalpark siden 1981 og er berømt for sine hvide sandstrande, glasklare vand, stemningsfulde restauranter og rolige, afslappede atmosfære. Flere gange om dagen afgår der både fra pieren i Ban Phe, men du kan også henvende dig til dit hotel eller leje din egen speedbåd og sejle herud.
Sådan kommer du omkring
Det kan være en smule besværligt at komme til og fra hotellerne, eftersom antallet af taxier og tuk-tuks ikke er lige så stort som på de større turistrejsemål. I dagtimerne fungerer songthaew-trafikken (pickup-taxier) som regel godt, men om aftenen er man sædvanligvis henvist til at bruge hotellets taxi-service. Denne transportform er oftest betydeligt dyrere end de lokale taxier, men til gengæld fungerer den godt. En rejse tur-retur mellem Laem Mae Phim og hotellerne tager ca. 15 minutter. Mange hoteller tilbyder desuden gratis shuttlebus et par gange om dagen i dagtimerne.

Songthaew (pickup-taxi)

Der er ikke mange almindelige taxier i Ban Phe. Her tager man i stedet de såkaldte songthaews, som er pickups med bænke på ladet. Disse kører i pendulfart mellem Ban Phe og Rayong, og en del af dem kører også forbi hotellerne - endda helt til Laem Ma Phim. For at praje en songthaew, stiller du dig bare i vejkanten og vinker den ind til siden, når den kommer kørende.

Både

Der går dagligt flere både fra Ban Phe til øen Koh Samet og andre nærliggende øer.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Opholdet i Rayong er på egen hånd.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets rejsevejledninger.

Højtider

Dronningens fødselsdag den 12. august.
Den tidligere konges fødselsdag den 5. december og bortgang den 13. oktober.
Loy Krathong (lysfestival) i midten af november.

Under disse højtider sælges og serveres der ikke alkohol.

Valuta og kreditkort

Thailandske baht (THB). På rejsemålet accepteres Eurocard, MasterCard og VISA. Der er bank, vekselkontor og kontantautomat i Ban Phe.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk +6 timer (sommertid +5 timer).

El

220 V.

Sprog

Thailandsk. Mange af de, der arbejder i turistindustrien, taler dog i en vis udstrækning engelsk.

Øvrigt

Vær opmærksom på, at visse hoteller kræver kopi af kreditkort som depositum ved check-in.
Vejr og klima
 • januar
31°20°
8
Solskinstimer pr. dag
26°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • februar
32°22°
9
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • marts
33°24°
9
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • april
35°25°
8
Solskinstimer pr. dag
29°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • maj
33°25°
7
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
15
Regnfri dage
 • juni
32°24°
5
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
14
Regnfri dage
 • juli
32°24°
4
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
13
Regnfri dage
 • august
32°24°
4
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
11
Regnfri dage
 • september
31°24°
5
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
10
Regnfri dage
 • oktober
31°24°
7
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
15
Regnfri dage
 • november
30°22°
8
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • december
30°25°
8
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 15-20 timer til Bangkok. Transfer til rejsemålet kommer oveni.

Afrejse

Spies tilbyder rejser til Rayong året rundt med rutefly.

Flyet lander i Bangkok Lufthavn.
Du kommer nemmest fra lufthavnen til hotellet ved at bestille privat transfer i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

Køretiden fra Bangkok Lufthavn til Rayong er ca. 2 timer og 30 minutter (160-210 km).

Find din rejse til Rayong
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.