Se hoteller (5)
En rejse til Cha-am er synonymt med sol, strand og afslapning. Spies tilbyder gode hoteller og spændende kombinationsmuligheder.
Cha-am ligger cirka tre timers buskørsel syd for Bangkok, hvor flaskehalsen fra Thailand til Malaysia begynder at snævre ind. Byen er et udpræget sol- og strandrejsemål, og når du bestiller rejsen til Cha-am med Spies, kan du vælge mellem flere hyggelige hoteller. Her rejser man ikke til for at shoppe, feste og møde lokalbefolkningen, men for at nyde stilheden, strandlivet og den afslappede atmosfære. I Cha-am bor du i naturskønne omgivelser, hvor de meste foregår omkring hotellerne, poolen og stranden.

Familievenlige hoteller

I Cha-am har alle Spies' hoteller pool, og stranden ligger inden for kort afstand. Skal du rejse med børn, er Springfield Sea et godt valg med sine rummelige værelser, poolområde med børnepool og beliggenhed tæt på den lavvandede sandstrand.

Spies' rejser til Cha-am

Hvorfor ikke besøge to eller flere rejsemål i din ferie? Når du bestiller rejsen til Cha-am med Spies, kan du f.eks. begynde ferien med et par dage i Bangkok og herefter fortsætte mod strandene i Cha-am. De kan også dele rejsen op i to lige store dele med en uge i Hua Hin og en uge i Cha-am. Når du bestiller din rejse med Spies, vælger du selv, hvilken dag du vil rejse, samt hvor lang din rejse skal være. Spies tilbyder rejse til Cha-am året rundt, så du har total frihed til at planlægge din ferie med os.

Besøg nabobyen Hua Hin

Den lille, charmerende og typisk thailandske by Hua Hin ligger ca. 20 km syd for Cha-am og er fuld af liv. Fiskerestauranterne ligge side om side, og ligesom alle andre steder i Thailand kan du spise både godt og billigt. Selv om Hua Hin ikke er den største by, er den alligevel større og betydeligt mere intens end Cha-am, og mens sidstnævnte strækker sig flere kilometer langs stranden, er Hua Hin anderledes tætpakket og koncentreret. Hvis du kan løsrive dig fra stranden i Cha-am, er Hua Hin et oplagt udflugtsmål.

Forandrede strande

De thailandske myndigheder har fjernet alle former for ulovlig kommerciel virksomhed fra strandene, bl.a. liggestolsudlejning og strandcaféer. Det betyder, at vores rejsemålsbilleder og -film kan give et fejlagtigt indtryk, idet de stammer fra dengang, strandfaciliteterne stadig fandtes. Strandene er naturligvis lige dejlige, men serviceudbuddet kan altså være mindre, end billeder og film skildrer.
Tips og nyttig info
 • Fine sandstrande
 • Hoteller tæt på stranden
 • Kombinér rejsemål
 • Valgfri rejselængde
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Cha-am

Strand
Stranden i Cha-am er flere kilometer lang og lavvandet med finkornet, hvidt sand. Her er ikke overfyldt, og stranden er både ren og pæn, men grundet understrømme kan sandet blive hvirvlet op fra bunden og gøre vandet en smule uklart. Den bedste del af stranden finder du nogle kilometer uden for centrum, hvor de fleste større hoteller ligger. Rundtom er en hel lille by skudt i vejret og har fået navnet Bang Kwai af de lokale indbyggere.

Stranden inde i Cha-am

Den del af stranden, som ligger inde i Cha-ams centrum er mest populær blandt thailænderne selv. Her samles familier og feriegæster for at koble af i skyggen under de store pinjetræer eller more sig med vandsportsaktiviteter som eksempelvis jetski og gummiringe.

Suan Son

Sandstranden Suan Son ligger ca. 8 km syd for Hua Hin. Når sulten melder sig, kan du besøge restauranten, som serverer velsmagende og billig thaimad.

Sai Noi

Den lille, uforstyrrede strand Sai Noi er som presset ind mellem klipperne i Khao Tao-området, ca. 13 km syd for Hua Hin. Der er en restaurant på stranden, hvor du kan få stillet din sult eller få lidt koldt at drikke.

Puek Tian

Ca. 17 km nord for Cha-am ligger stranden Puek Tian, som er populær blandt thaierne selv. Her er flere enkle, lokale restauranter.

Vandland

Fra Cha-am er der ikke langt til vandlandet Black Mountain, som er åbent dagligt.
Mad, drikke og natteliv
Inde i Cha-ams centrum er der en række små restauranter og madserveringer. De fleste ligger langs strandvejen, Ruamchit Road, hvoraf majoriteten er enkle og lokalt prægede med god, billig mad. På menukortene finder du primært traditionelle thailandske retter, men mange steder kan du også få mere internationale retter som burgere, pizza og pasta.

Cha-am Beach

Bor du langs stranden uden for Cha-am på et af de større hoteller som f.eks. Regent Resort Cha-am Hua Hin, har du mange restauranter og serveringssteder at vælge mellem. Omkring hotellerne er der nemlig vokset en hel lille by frem, som har fået navnet Bang Kwai. Her finder du både store og små restauranter og caféer samt et par barer. Maden og drikkevarerne her er betydeligt billigere end inde i hotelområdet.

Hua Hin

Vil du have mere at vælge mellem, bør du tage ind til Hua Hin mindst én aften. Her er massevis af restauranter, og med taxi kommer du hertil på 20-30 minutter. Her er også et mere aktivt forlystelsesliv samt gode shoppingmuligheder på natmarkedet.

Mad og drikke i Thailand

Det thailandske køkken - i hvert fald langs landets kyst - er i høj grad baseret på friske madvarer, som stort set altid serveres med ris eller nudler. De fleste menukort virker uoverskueligt lange ved første øjekast, men man opdager hurtigt, at der blot er tale om forskellige varianter med forholdsvis få temaer. Det vi kalder wokretter i Danmark - altså retter med lynstegte ingredienser - serveres enten med ris eller nudler, separat eller som en del af en ret. Pad thai er blot én af de mange varianter, som bl.a. består af nudler, tofu, æg og grøntsager. Pad Thai serveres ofte med hakkede jordnødder.

Fried rice

Fried rice kommer i utallige afskygninger; med rejer, kylling, oksekød, vegetarisk, eller hvad man nu har adgang til. Retten serveres overalt og er et af de sikreste valg, hvis man vil undgå madforgiftning, da den altid serveres nylavet.

Rice and curry

Et andet hovedtema er rice and curry, en slags thailandsk fastfood. Her får man en tallerken med ris og vælger selv, hvilke curries man vil have fra skålene, som står fremme. Der findes lige så mange forskellige varianter, som der findes kokke. Til forskel fra stegte ris eller nudler kan curries være ret krydrede med chili og andre stærke krydderier, så det er ikke altid noget for nybegynderen!

Salater

Salater er det tredje hovedtema i den thailandske gastronomi og kan slet ikke sammenlignes med vores grønne og ofte lidt kedelige salater. Salaterne indeholder ofte kylling, rejer, blæksprutte eller andet kød, og en salat med ris er tit rigeligt til en frokost. En enkelt advarsel: Thailandske salater skyder med skarpt! Her får kokkene lov til at udleve deres kærlighed til chili, og det er ikke ualmindeligt, at en salat er overdynget med hakkede røde og grønne chilifrugter.

Supper

Supper fortjener også at blive nævnt, når man taler om thailandsk mad. Supperne kan enten være klare eller tykke og er i sidstnævnte tilfælde ofte baseret på kokos, hvilket giver suppen er sødlig smag. En suppe er en sikker vinder, som med sin smag og konsistens fuldender ethvert thailandsk måltid.

Drikkevarer

De to mest udbredte thailandske ølmærker er Singha og Chang, som begge er lækre og forfriskende i det thailandske klima - let bitterhed og tilstrækkeligt læskende til at slukke selv den mest soldrevne tørst. Singha er dog en anelse sødere end Chang. Foruden Singha og Chang støder man også på større europæiske ølmærker som Heineken og Carlsberg. En anden populær drik er den lokale whisky, som ofte blandes med Coca Cola eller anden sodavand. Iste og iskaffe er også gode valg, hvis du vil have noget forfriskende at drikke i solen.
I Cha-am er der en lille samling barer og pubber, men derudover er der ikke meget natteliv på stedet. De fleste større hoteller har egne barer - nogle steder endda med liveband, diskotek, karaoke og forskellige optrædener. Hvis du søger et mere festligt natteliv, skal du tage en tur til Hua Hin.
Shopping
Inde i centrum og omkring de større hoteller finder du en række små supermarkeder og souvenirbutikker, hvor du kan købe T-shirts, badebolde, nøgleringe etc. samt lokale produkter som tørret frugt, nødder og muslingeskaller.

Natmarkedet

Hver onsdag er der natmarked i Cha-am. Udbuddet varierer, men det er først og fremmest et marked for de lokale med grøntsager, frugt, lidt tøj, elektronik og bilartikler.

Shopping i Hua Hin

Shoppingmulighederne er større i Hua Hin end i Cha-am, så er du i shoppehumør, kan vi anbefale en udflugt hertil. Hua Hin er pakket med små butikker og stande langs gaderne, som sælger souvenirs, tøj, sko, elektronik, mad, frugt etc. Med taxi kommer du til Hua Hin på 20-30 minutter.
Sport og træning
Trænger du til en pause fra badelivet, kan du dyrke aktiviteter som tennis, badminton og golf.

Golf

Både Hua Hin og Cha-am byder på rigtig gode muligheder for at spille golf på fine baner som Royal Hua Hin, Black Mountain, Lake View, Springfield og Majestic Creek. Mange lokale spiller golf i weekenden, så vælg gerne en anden dag, hvis du vil undgå trængsel.
Aktiviteter og seværdigheder
I Cha-am tilbydes både afslappende og mere pulsforhøjende aktiviteter.

Thaimassage

Alle, der besøger Thailand, bør unde sig selv en tur i spa. Efter en lang dag på stranden eller golfbanen er det ren balsam for sjælen at slappe af i de skønne omgivelser, lade den stemningsfulde musik fylde øregangene og mærke, hvordan kroppen fyldes af ufortyndet velvære. Thaimassage er en form for traditionel thailandsk massage, hvor massøren strækker og trykker på musklerne med både hænder og fødder. Thaimassagen er en kombination af buddhistisk medicin, yogastretch, traditionel indisk lægekunst og akupunktur, der har til mål at få aktiveret kroppens energilinjer. Du vælger selv, hvilken type massage du vil have: traditionel thailandsk massage, også kendt som oliemassage, aromaterapi og andre behandlinger.

Thaiboksning

Thailands nationalsport Muay Thai blev oprindeligt udviklet med henblik på nærkamp i krig. Sportens traditioner er vigtige, og selv om kampene er hårde, viser deltagerne altid respekt for hinanden og mod træneren. I thaiboksning er spark, knæspark, slag med hænder og albuer samt lette kast tilladte. Træningen af bokserne starter ofte i en meget ung alder, og i mange tilfælde bor bokserne i træningslejr og går i skole samtidigt. Thaiboksningen kan være den eneste form for uddannelse for de, som kommer fra dårlige levekår.
Mulighederne er mange for dig, der vil udforske Cha-ams omgivelser og seværdigheder på egen hånd.

Khao Takiab

Ca. 5 km syd for Hua Hin ligger det store bjerg, som er kendt for sine mange makai-aber. På bjerget kan du også besøge et buddhistisk tempel, men klæd dig passende af respekt for religionen. Fra bjerget har du en storslået udsigt over Hua Hin. Det er muligt at gå til Khao Takiab langs strande fra Hua Hin.

Khao Hin Lek Fai

Ca. 2 km fra Hua Hins centrum bag Grand Hotel ligger en udsigtsplads med en spektakulær udsigt over Hua Hin. Vejen dertil passer fint til en gåtur, og her er en lille café.

Maruk Khatayawan Palace

Mellem Cha-am ligger teakpaladset Maruk Khatayawan, hvor den thailandske konge Rama VI havde sit sommerpalads. Paladset er bygget i thaistil og hviler på 1080 stenpiller. Reglerne for påklædning er strikse på området, så sørg for at tildække knæ og skuldre.

Cha-Am Fishing Village

På havnen i den nordlige del af Cha-am kan du få et spændende indblik i fiskernes daglige arbejde og besøge de hyggelige fiskerestauranter. Du kan f.eks. leje en cykel og køre hertil.

Hua Hin Fishing Pier

I Hua Hins fiskerihavn finder du en lang række restauranter med lækre fiskeretter på menuen. Her kan du også se fiskerne komme ind og lande deres daglige fangst.

Floating Market Hua Hin

I dette hyggelige markedsområde kan du købe kunsthåndværk, souvenirs og madvarer. Det tager ca. 20 minutter at komme hertil med tuk-tuk fra Hua Hins centrum.

Wat Huey Mongkhon

For alle thailændere, som besøger Hua Hin, er det næsten obligatorisk at lægge vejen forbi den store statue af den kendte munk Luang Phro Thuad.

Hua Hin Hills

Tag turen til denne hyggelige vingård et stykke uden for Hua Hin og glæd dig til at nyde den fantastiske udsigt.

River Kwai

Floden Kwai og dens berømte jernbanebro (kendt fra filmen Broen over floden Kwai) ligger 180 km nordvest for Hua Hin. Jernbanen blev bygget af allierede krigsfanger under Anden Verdenskrig og er siden blevet kendt som 'Dødens Jernbane'. Tager du med på en udflugt til Kwai, kan bu bl.a. besøge JEATH-museet, hvor krigsfangerne selv beretter om den grumme skæbne gennem tegninger, fotografier og malerier. Du har også mulighed for at gå over selve broen, køre med toget på en del af strækningen og besøge krigskirkegården, hvor hundredvis af krigsfanger ligger begravet. Rejsen til Kwai tager cirka tre timer.

Petchaburi og det flydende marked

Petchaburi er en af Thailands ældste byer og har været befolket i mere end 1.000 år. Byen har længe været et vigtigt kultur- og handelscentrum, som i 1800-tallet var et favoritrejsemål for den thailandske kongefamilie. Petchaburi har bevaret meget af sin oprindelige charme med smukke gamle træhuse, templer og bygninger, men den største attraktion er nok kong Mongkuts sommerresidens fra 1860'erne, som ligger højst oppe på en frodig, grøn bakke vest for centrum. Petchaburi er i dag en del af Phra Nakhon Khiri Historical Park og er en fantastisk blanding af europæisk, kinesisk og japansk byggestil. Byen har længe været kendt for sit flydende marked, hvor du kan få et begivenhedsrigt, farvefyldt og duftende indblik i thailændernes hverdagsliv.

Kaeng Krachan National Park

Thailands største nationalpark dækker næsten halvdelen af Phetchaburiprovinsen og ligger i landets mest uberørte omgivelser. Parken, hvis vestlige grænse markeres af bjergkæden Tenasserim og den thailandske grænse til Burma, er hjemsted for mere end 40 forskellige pattedyrearter, herunder tigere, leoparder, elefanter, gibbonaber og asiatiske bjørne. Kaeng Krachan Nationalpark blev grundlagt i 1981 og er underligt nok stadig ret ukendt blandt turister. Hvis du vil besøge parken, kan du enten tage med en af de mange arrangører på en dagsudflugt eller tage en taxi og udforske parken på egen hånd. Her er flere fine vandrestier.

Khao Sam Roi Yot National Park

'Bjerget med 300 toppe' er en uimodståeligt smuk og populær nationalpark, som ligger ca. 63 km syd for Hua Hin. Parken er ca. 98 km² stor og rummer både, hav, sand, sumpområder, bjerge og grotter. Mest kendt er den for sine kalkstensformationer, som rejser sig lodret fra sumpmarkerne til en imponerende højde af 650 m. I parken kan du se et utal af fugle og pattedyr, herunder den sjældne langur, den nataktive langsomme lori og makaker. Ud over parkens fascinerende dyreliv finder du flere fantastiske strande, grotter og en række lange vandrestier, som snor sig gennem landskabet.

Vandfaldet Pa La-U

Dette smukke og berømte vandfald i 14 niveauer ligger ca. en time fra Hua Hin. Gå en tur op langs vandfaldet, tag en afkølende dukkert eller sæt dit ned og iagttag de mange fugle og sommerfugle, som især er aktive tidligt om morgenen. Terrænet kan være svært at forcere, og når det regner, lukkes parken.

Snorkling omkring Koh Talu og Koh Sing

Hvis du gerne vil snorkle i Cha-am eller Hua Hin, kan du tage med en af de mange arrangører på en endagstur til øerne Koh Talu og Koh Sing. Snorkelforholdene her er udmærkede, og vandet er betydeligt klarere end inde ved kysten. Øerne ligger ca. to timer syd for Hua Hin.
Sådan kommer du omkring
Det er billigt at komme omkring i Thailand, og fra Hua Hin kører der både taxier og busser til Bangkok. Inde i Cha-am kan du enten gå rundt, cykle eller tage en cykeltaxi, taxi eller MC-taxi.

Hotellets shuttlebusser

Mange hoteller har deres egne minibusser, som kører til centrum i Cha-Am og Hua Hin flere gange om dagen. Rejser man en eller to personer, er det oftest billigere at køre med hotellets shuttlebus end almindelig taxi.

Taxi

Du kan også køre med almindelig taxi i Cha-am.

Lokalbusser

Her er ikke tale om busser i klassisk forstand, men i stedet lastbiler med træbænke på ladet. Busserne passer Cha-am på vejen mellem Petchaburi og Hua Hin og afgår fra den store hovedvej Phetchakasem Road.

MC-taxi

Det er let at få fat på en MC-taxi i Cha-am, men ulykker er ikke ualmindelige, så vi kan ikke anbefale denne transportform.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Opholdet i Cha-am er på egen hånd.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets rejsevejledninger.

Højtider

Dronningens fødselsdag den 12. august.
Den tidligere konges fødselsdag den 5. december og bortgang den 13. oktober.
Loy Krathong (lysfestival) i midten af november.

Under disse højtider sælges og serveres der ikke alkohol.

Valuta og kreditkort

Thailandske baht (THB). Der findes hæveautomater inde i Cha-am. På rejsemålet accepteres de fleste kreditkort.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk +6 timer (sommertid +5 timer).

El

220 V.

Sprog

Thailandsk. Mange af de, der arbejder i turistindustrien, taler dog i en vis udstrækning engelsk.

Øvrigt

Vær opmærksom på, at visse hoteller kræver kopi af kreditkort som depositum ved check-in.
Vejr og klima
 • januar
31°20°
8
Solskinstimer pr. dag
26°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • februar
32°22°
9
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • marts
33°24°
9
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • april
35°25°
8
Solskinstimer pr. dag
29°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • maj
33°25°
7
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
15
Regnfri dage
 • juni
32°24°
5
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
14
Regnfri dage
 • juli
32°24°
4
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
13
Regnfri dage
 • august
32°24°
4
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
11
Regnfri dage
 • september
31°24°
5
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
10
Regnfri dage
 • oktober
31°24°
7
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
15
Regnfri dage
 • november
30°22°
8
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • december
30°25°
8
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 15-20 timer til Bangkok. Transfer til rejsemålet kommer oveni.

Afrejse

Spies tilbyder rejser til Cha-am året rundt med rutefly.

Flyet lander i Bangkok Lufthavn.
Du kommer nemmest fra lufthavnen til hotellet ved at bestille privat transfer i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

Køretiden fra Bangkok Lufthavn til Cha-am er ca. 2,5 timer (ca. 200 km).

Find din rejse til Cha-am
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.