Se hoteller (15)

Rejser til Hua Hin

En rejse til Hua Hin byder på ægte thailandsk atmosfære og masser af charme. Med Spies' kombinationsrejser har du mulighed for at opleve flere rejsemål på samme rejse.
I Hua Hin har den thailandske konge siden forrige århundrede haft sit eget venteværelse på den smukke gamle togstation, og kongefamilien tilbringer en stor del af året her for at nyde havet og den rene luft. Men også mindre kongelige besøgende kan nyde byens afslappende strandliv og spadsereturene langs den kilometerlange strand. Om aftenen besøger man gerne natmarkedet eller går om bord i havets delikatesser på en af restauranterne ved Hua Hins havn.

Folkelivet i Hua Hin

I Hua Hins centrum finder du alt det, du har brug for på ferien. Omgivelserne er smukke og velholdte med gågader og hyggelige restauranter, og følger du gågaden nordpå, kommer du ned til havnen med de fine fiske- og skaldyrsrestauranter. Mange af dem ligger på den udbyggede pier, hvor du kan sidde og nyde udsigten over havet, mens du spiser. På rejsen til Hua Hin må du heller ikke gå glip af en kombineret shoppe- og spiseaften på natmarkedet - et livligt samlingssted, hvor du får rigtig meget for pengene.

Hoteller for alle i Hua Hin

Når du bestiller en rejse til Hua Hin med Spies, kan du vælge mellem hoteller i forskellige prisklasser - fra enkle budgethoteller til eksklusive luksushoteller. Skal du rejse med børn og vil bo rigtig godt, anbefaler vi det indbydende Top Selection-hotel Hyatt Regency Hua Hin, som ligger ved stranden og tilbyder alle tænkelige bekvemmeligheder. Prime Select-hotellet Let's Sea Hua Hin Al Fresco Resort er et andet dejligt hotel, som passer perfekt til voksne, der rejser uden børn.

Spies' rejser til Hua Hin

Når du bestiller din rejse til Hua Hin med Spies, vælger du selv, hvilken dag du vil rejse, og hvor længe du vil være væk. Det betyder også, at du kan skræddersy din rejse til Thailand, præcis som du ønsker. Du kan eksempelvis starte med nogle dage i Bangkok og siden fortsætte til Hua Hin - eller omvendt. Du kan også kombinere din rejse til Hua Hin med et ophold i Cha-am eller en af de andre badebyer. Mulighederne er uendelige.
Tips og nyttig info
 • Luksushoteller
 • Hoteller for voksne
 • Hoteller tæt på stranden
 • Fine sandstrande
 • Valgfri rejselængde
 • Kombinér rejsemål
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Hua Hin

Strand
Stranden i Hua Hin er lavvandet og har hvidt, finkornet sand. Den er over 4 km lang og strækker sig hele vejen fra hotellet Hilton Hua Hin til abebjerget Khao Takiab. På grund af understrømme bliver sand fra bunden hvirvlet op, hvilket af og til kan gøre vandet en smule mere grumset end det krystalklare vand i det sydlige Thailand.

Suan Son Beach

10-15 minutter syd for Hua Hin ligger Suan Son Beach, som er populær blandt lokalbefolkningen. Stranden går også under navnet 'Pinjetræshaven', da dele af den ligger i skyggen af store pinjetræer.

Laem Sala Beach

Denne smukke, hvide strand ligger i nationalparken Sam Roi Yot, en times kørsel syd for Hua Hin. For at komme hertil tager du en taxi fra Hua Hin til den lille by Ban Bang Pu, som ligger inde i parken. Herfra tager det cirka 10 minutter at sejle til Laem Sala Beach - en lang og indbydende strand med hvidt, finkornet sand. Husk også at besøge grotten Phraya Nakhon Cave. Selv om gåturen hertil er lang og krævende, er den hele besværet værd.

Sai Noi

I Khao Tao-området syd for Hua Hin ligger en lille, hyggelig strand inde mellem klipperne. Der er en restaurant på stranden, hvor du kan spise en frokost eller få lidt koldt at drikke.

Puek Tian

Thailænderne er selv meget glade for stranden Puek Tian, som ligger cirka 17 km nord for Cha-am. Der er flere enkle, lokale restauranter på stranden.
Mad, drikke og natteliv
Der er omkring 20 restauranter i Hua Hin, både med klassiske thairetter og international gastronomi på menuen.

Fisk og skaldyr

De bedste fiske- og skaldyrsrestauranter finder du på natmarkedet og ved Khao Takiab. De fleste har omtrent samme menukort med mange forskellige fiske- og skaldyrsretter. En stor del af restauranterne serverer både thailandske og mere vestligt inspirerede retter.

Natmarkedet

Natmarkedet er fyldt med gadekøkkener og madstande, hvor du kan prøve alt fra traditionelle thairetter tilberedt på et lille gaskomfur til nygrillede majskolber, grillspyd til et par kroner stykket og pandekager med frugt - meget lokalt og meget billigt. Husk at smage rotee, de lækre lokale pandekager. Et godt tip er at vælge madstande, hvor du kan se råvarerne.

Mad og drikke i Thailand

Det thailandske køkken - i hvert fald langs landets kyst - er i høj grad baseret på friske madvarer, som stort set altid serveres med ris eller nudler. De fleste menukort virker uoverskueligt lange ved første øjekast, men man opdager hurtigt, at der blot er tale om forskellige varianter med forholdsvis få temaer. Det vi kalder wokretter i Danmark - altså retter med lynstegte ingredienser - serveres enten med ris eller nudler, separat eller som en del af en ret. Pad thai er blot én af de mange varianter, som bl.a. består af nudler, tofu, æg og grøntsager. Pad Thai serveres ofte med hakkede jordnødder.

Fried rice

Fried rice kommer i utallige afskygninger; med rejer, kylling, oksekød, vegetarisk, eller hvad man nu har adgang til. Retten serveres overalt og er et af de sikreste valg, hvis man vil undgå madforgiftning, da den altid serveres nylavet.

Rice and curry

Et andet hovedtema er rice and curry, en slags thailandsk fastfood. Her får man en tallerken med ris og vælger selv, hvilke curries man vil have fra skålene, som står fremme. Der findes lige så mange forskellige varianter, som der findes kokke. Til forskel fra stegte ris eller nudler kan curries være ret krydrede med chili og andre stærke krydderier, så det er ikke altid noget for nybegynderen!

Salater

Salater er det tredje hovedtema i den thailandske gastronomi og kan slet ikke sammenlignes med vores grønne og ofte lidt kedelige salater. Salaterne indeholder ofte kylling, rejer, blæksprutte eller andet kød, og en salat med ris er tit rigeligt til en frokost. En enkelt advarsel: Thailandske salater skyder med skarpt! Her får kokkene lov til at udleve deres kærlighed til chili, og det er ikke ualmindeligt, at en salat er overdynget med hakkede røde og grønne chilifrugter.

Supper

Supper fortjener også at blive nævnt, når man taler om thailandsk mad. Supperne kan enten være klare eller tykke og er i sidstnævnte tilfælde ofte baseret på kokos, hvilket giver suppen er sødlig smag. En suppe er en sikker vinder, som med sin smag og konsistens fuldender ethvert thailandsk måltid.

Drikkevarer

De to mest udbredte thailandske ølmærker er Singha og Chang, som begge er lækre og forfriskende i det thailandske klima - let bitterhed og tilstrækkeligt læskende til at slukke selv den mest soldrevne tørst. Singha er dog en anelse sødere end Chang. Foruden Singha og Chang støder man også på større europæiske ølmærker som Heineken og Carlsberg. En anden populær drik er den lokale whisky, som ofte blandes med Coca Cola eller anden sodavand. Iste og iskaffe er også gode valg, hvis du vil have noget forfriskende at drikke i solen.
Nattelivet i Hua Hin er relativt roligt, men udbuddet af barer, diskoteker, caféer og natklubber er alligevel stort. Det meste af nattelivet er samlet neden for Hilton Hua Hin i den centrale del af byen.
Shopping
I Hua Hin får du hurtigt styret shoppetrangen. Her er masser af små butikker og stande langs gaderne, hvor du kan købe souvenirs, tøj, sko, elektronik, mad, frugt osv. Hua Hin Market Village er byens første store shoppingcenter og underholdningskompleks med et bredt udvalg af mode og kendte varemærker fordelt på tre etager. Centeret har desuden aircondition, så du kan køle lidt af, mens du shopper. Mest populært er det dog at gå på marked, hvor der er gode chancer for at gøre et fund eller to.

Dagsmarkedet (Chat Chai)

På lokalbefolkningens marked finder du alt fra levende kyllinger og friske skaldyr til frugt, blomster og grøntsager. Det er en sjov oplevelse at besøge markedet tidligt og se munkene. Du finder markedet på Sra Song Road lige ved siden af natmarkedet.

Natmarkedet

Et mere turisttilpasset marked åbner i skumringen langs Dechanuchit Road. Her kan du købe tøj, souvenirs, frugt, sko, legetøj, håndværk og meget mere. Markedet rummer også utallige små serveringssteder med mad til billige priser, hvor både turister og lokale spiser.

Grand Market

Her finder du mere eller mindre samme vareudbud som på natmarkedet, men som navnet antyder, er Grand Market større. Udbuddet ændres dog en del fra uge til uge, eftersom der kommer forskellige sælgere hertil. Grand Market ligger ved siden af San Paolo Hospital.

Cicada

På det trendy og weekendåbne marked Cicada kan du købe souvenirs, tøj, indretningsartikler og second hand-varer.

Floating Market Hua Hin

På Floating Market Hua Hin venter en anderledes markedsoplevelse med vandet som nabo. Her kan du bl.a. købe kunsthåndværk, souvenirs og mad. Markedet ligger ca. 20 minutter med tuk-tuk fra Hua Hin.

Pae Mai

På dette marked, som først og fremmest henvender sig til lokalbefolkningen, kan du købe alt fra frugt og grøntsager til computere og husholdningsapparater.
Sport og træning
I Hua Hin tilbydes aktiviteter som badminton, tennis og golf.

Golf

Både Hua Hin og Cha-am byder på rigtig gode muligheder for at spille golf på fine baner som Royal Hua Hin, Black Mountain, Lake View, Springfield og Majestic Creek. Mange lokale spiller golf i weekenden, så vælg gerne en anden dag, hvis du vil undgå trængsel.

Klik her for at bestille starttider gennem vores samarbejdspartner Greenfee365.
Aktiviteter og seværdigheder

Thaiboksning - Muay Thai

Thailands nationalsport er egentlig udviklet med henblik på nærkamp i krig, men respekt for sporten og dens traditioner er meget vigtige for thailænderne. Selv om kampene er hårde, er det vigtigt, at de kæmpende viser respekt både for hinanden og træneren. Inden kampstart udfører de et såkaldt wai khru-ritual (wai betyder hilsen, og khru lærer) for at vise respekt for træneren. Under ritualet bærer bokserne mongkon-hovedbeklædning og under hele kampen amuletter fastbundet om overarmene. Pointtællingen begynder sædvanligvis først i tredje omgang. I thaiboksning er spark, slag, albueslag, knæspark og lette kast tilladt. Kampene varer fem gange tre minutter med pauser på to minutter mellem hver omgang.

Thaimassage

Hvis du kan lide at gå i spa, bør du unde dig selv en thaimassage på din rejse til Hua Hin. Efter en lang dag på stranden er det skønt at slappe af i rolige, stressfri omgivelser og nyde en af de forskellige thailandske massageformer. Prøv f.eks. en traditionel thaimassage, også kendt som oliemassage, eller en vitaliserende aromaterapi.
Hua Hins seværdigheder spænder vidt, og især udflugtsmål er der mange af.

Maruk Khatayawan Palace

Mellem Hua Hin og Ch-am ligger den thailandske konge Rama VI's sommerpalads. Paladset er bygget i klassisk thailands stil og hviler på hele 1080 stenpiller. Reglerne for beklædning er strenge på paladsområdet, så sørg for at bære tøj, der dækker knæ og skuldre.

Floating Market Hua Hin

Ca. 20 minutters rejse med tuk-tuk fra Hua Hins centrum finder du det flydende marked, hvor du kan købe håndværk, souvenirs og mad.

Hua Hin Hills

Hua Hin Hills er en hyggelig og stemningsfuld vingård, som ligger et stykke uden for Hua Hin. Glæd dig til fantastiske udsigter, når du rejser hertil.

Khao Hin Lek Fai

Bag ved Grand Hotel, ca. 2 km fra Hua Hins centrum, finder du denne udsigtsplads med et strålende panoramablik over Hua Hin. Området er skønt at vandre i, og hvis du får brug for en pause, kan du sætte dig til rette med en kold drink på caféen.

Hua Hin Fishing Pier

Hua Hins fiskerihavn er fyldt med restauranter. Her kan du sidde og følge med i fiskernes hverdag, når de kommer ind med dagens fangst.

Wat Huey Mongkhon

En af de mest kendte og populære seværdigheder er den store statue af munken Luang Pho Tuad. For enhver thailænder, som besøger Hua Hin, er et stop ved Wat Huey Mongkhon tæt på obligatorisk.

Hua Hins banegård

Det er næsten som at kigge op på et kæmpestort brunkagehus, når du står foran Thilands måske smukkeste stationsbygning. Bygningen blev opført under Kong Rama VI's styre.

Hotel Sofitel Central

Hvis du vil have et indblik i 1920'ernes Hua Hin, skal du besøge banegårdshotellet Hotel Sofitel Central. Bygningen, som er opført i elegant og malerisk kolonistil, ligger ved stranden, og bor på et andet hotel, kan du i stedet besøge hotellets museum og se gamle billeder fra datidens Hua Hin. Bagefter er det næsten et must at drikke en kop te i hotellets terum.

Orientekspressen

Et af verdens mest kendte og eksklusive toge, som bl.a. kører mellem Bangkok og Singapore. Nogle gange standser toget også i Hua Hin, og her er det populært at gå en tur op til togstationen og få et glimt af det berømte tog. Spørg efter en togplan på dit hotel, så du kan planlægge dit besøg.

Abetemplet

Abetemplet ligger ca. 5 km syd for Hua Hin på bjerget Khao Takiab. Aberne ved templet lokker horder af turister til, og hvis du vil, kan du købe bananer eller jordnødder at fodre aberne med. Du kan komme hertil på egen hånd med en tuk-tuk. OBS! Man skal have respekt for aberne og absolut ikke tirre dem - en abe er både hurtigere og klogere, end mange tror.
Sådan kommer du omkring
Vi kan ikke anbefale at leje bil eller andre motoriserede transportmidler, eftersom forsikringer sjældent indgår, og trafikken mildest talt er stressende. Lej i stedet en bil med chauffør for en dag eller mere.
Det er let at komme omkring i Thailand på egen hånd, og inde i Hua Hin kan du sagtens gå rundt. Mellem Hua Hin og Bangkok går der toge og busser til lave priser.

Til fods

Det nemmeste og mest fleksible transportform i Hua Hin er at gå. Byen er lille, og næsten uanset hvor du skal hen, kan du gøre det på nogle minutter. Det tager ca. en halv time at gå fra den ene ende af Hua Hin til den anden.

Tuk-tuk

En tuk-tuk er en tre- eller firehjulet motorcykel med tag og er sandsynligvis den mest almindelige transportform, uanset hvilken thailandsk by du befinder dig i. Skal du på en kortere udflugt, kan du hyre en tuk-tuk på en envejs- eller returrejse. Chaufføren venter på dig, mens du besøger seværdighederne - eller, hvis du vil, følger med og guider. Stop tuk-tuk'en, når den passerer dig, og aftal prisen med chaufføren inden du sætter dig ind. Der kører også en stor, hvid tuk-tuk fra togstationen i Hua Hin.

Rikshaw

At tage en cykeltaxi, en rikshaw, går knap så hurtigt som at tage en tuk-tuk, men det er ofte lidt hyggeligere, da du slipper for udstødningsgasser og aggressive medtrafikanter. Der er dog kun få rikshaws i Hua Hin.

MC-taxi

MC-taxi går hurtigere end tuk-tuk. Dog sker der et stort antal ulykker med MC-taxier hvert år, så denne transportform kan ikke anbefales.

Song thaew

Disse grønne lokalbusser er pickup-biler med bænke på ladet og tag over.

Cykel

Du kan leje cykler enkelte steder i Hua Hin.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Opholdet i Hua Hin er på egen hånd.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets rejsevejledninger.

Højtider

Dronningens fødselsdag den 12. august.
Den tidligere konges fødselsdag den 5. december og bortgang den 13. oktober.
Loy Krathong (lysfestival) i midten af november.

Under disse højtider sælges og serveres der ikke alkohol.

Valuta og kreditkort

Thailandske baht (THB). American Express, Eurocard, MasterCard og VISA accepteres på rejsemålet. Hæveautomater findes i Hua Hin.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk +6 timer (sommertid +5 timer).

El

220 V.

Sprog

Thailandsk. Mange af de, der arbejder i turistindustrien, taler dog i en vis udstrækning engelsk.

Øvrigt

Der er store niveauforskelle på hotelområderne.
Vejr og klima
 • januar
31°20°
8
Solskinstimer pr. dag
26°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • februar
32°22°
9
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • marts
33°24°
9
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • april
35°25°
8
Solskinstimer pr. dag
29°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • maj
33°25°
7
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
15
Regnfri dage
 • juni
32°24°
5
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
14
Regnfri dage
 • juli
32°24°
4
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
13
Regnfri dage
 • august
32°24°
4
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
11
Regnfri dage
 • september
31°24°
5
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
10
Regnfri dage
 • oktober
31°24°
7
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
15
Regnfri dage
 • november
30°22°
8
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • december
30°25°
8
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 15-20 timer til Bangkok. Transfer til rejsemålet kommer oveni.

Afrejse

Spies tilbyder rejser til Hua Hin året rundt med rutefly.

Flyet lander i Bangkok Lufthavn.
Du kommer nemmest fra lufthavnen til hotellet ved at bestille privat transfer i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

Køretiden fra Bangkok Lufthavn til Hua Hin er ca. 2,5-3 timer (ca. 230 km).

Find din rejse til Hua Hin
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.