Se hoteller (12)

Rejser til Khao Lak

Khao Lak er en flere kilometer lang strand lige nord for Phuket og er et perfekt rejsemål for alle, som ønsker en rolig og uforstyrret ferie.
Som på så mange andre rejsemål i Thailand er det stranden, der lokker i Khao Lak. De kilometerlange strande med gyldent sand er svære, om ikke umulige at modstå. Og hvorfor skulle man også det? White Sand Beach er præcis, hvad det lyder som: en lang strand med palmer og pudderfint, hvidt sand. Der er mange, der synes, at Khao Lak er et paradis på jord. Med de lange strande mod vest og den frodige regnskov mod øst er det let at blive forelsket i dette sted. Khao Lak er så afgjort det roligste ferierejsemål på Phuket, og måske også det sted hvor man bedst kan opleve det virkelige Thailand. Her er flere gode restauranter på hovedgaden, en del af dem med en fin udsigt hvis du vil akkompagnere middagen med en spektakulær solnedgang. Khao Lak kan måske være lidt for roligt for nogle, men for andre er det et perfekt sted at slappe af et par uger i varmen. Her er altid god plads på stranden, og du kan altid tage på hyggelige gåture langs vandet eller ad de små veje.

Hoteller for livsnydere

Rejser du uden børn for at nyde livet sammen med dit rejseselskab, anbefaler vi vores Prime Select-hoteller i Khao Lak: Kantary Beach eller Beyond Resort. På begge hoteller er der gjort lidt ekstra for de voksne gæster med bl.a. spafaciliteter og beliggenhed lige ved stranden.

Børnevenligt hotel i Khao Lak

Spies tilbyder også et hotel for hele familien; på Emerald Beach Resort & Spa bor du i grønne, tropiske omgivelser lige ved havet. Her kan du tilbringe feriedagene på den fine strand, ved poolområdet eller i den skyggefulde have. Hotellet tilbyder aktiviteter for alle aldre både i dagtimerne og om aftenen.

Oplev mere af Thailand

Her er også masser af muligheder for at tage på udflugt og se lidt mere af Thailand. Tag f.eks. en bådtur fra Khao Lak til Koh Similan, den lille øgruppe lige ud for kysten, hvor snorklere og dykkere valfarter til for at opleve de farverige koralrev. Hvis du er heldig, kan du se både havskildpadder, rokker, blæksprutter og en masse farverige fisk. Eller hvad med at tage en tuk-tuk til et af områdets vandfald: Nam Tok Tone Prai eller Nam Tok Lampi?

Forandrede strande

De thailandske myndigheder har fjernet alle former for ulovlig kommerciel virksomhed fra strandene, bl.a. liggestolsudlejning og strandcaféer. Det betyder, at vores rejsemålsbilleder og -film kan give et fejlagtigt indtryk, idet de stammer fra dengang, strandfaciliteterne stadig fandtes. Strandene er naturligvis lige dejlige, men serviceudbuddet kan altså være mindre, end billeder og film skildrer.
Tips og nyttig info
 • Familiehoteller
 • Hoteller for voksne
 • Hoteller på stranden
 • Hoteller med spaafdeling
 • Kilometerlange sandstrande
 • Fred og ro
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Khao Lak

Strand
I Khao Lak er der mange dejlige strande med lyst og finkornet sand. Vær opmærksom på, at vanddybden kan variere, da der er stor forskel mellem høj- og lavvande. Liggestole og parasoller kan lejes i afgrænsede zoner.

Khuk Khak Beach

Lang og fin sandstrand lige nord for Khao Lak centrum.

White Sand Beach

En af de smukkeste strande ved Khao Lak. Stranden er populær og byder på fint, hvidt sand kantet af palmer. På stranden findes enkelte restauranter og et begrænset udbud af aktiviteter.

Khao Lak Beach

Stranden ligger syd for Khao Lak centrum og er cirka 5 km lang. Visse steder er der klipper i vandkanten.

Nang Thong Beach og Bang Niang

Nang Thong Beach ligger lidt nord for Khao Lak og løber til Khao Lak centrum, hvor stranden skifter navn til Bang Niang. Eftersom der ligger mange hoteller ved Bang Niang-stranden, er her som regel mange mennesker i højsæsonen. Visse dele af stranden er private.
Læs mere om strande på Phuket.
Mad, drikke og natteliv
Khao Lak har flere lokale restauranter, hvor du kan spise både billigt og godt, og der ligger en del hyggelige små spisesteder med udendørs servering langs stranden. Til gengæld har rejsemålet ikke mange fine restauranter, undtagen på store hoteller som Le Meridien og Beyond Resort. I Khao Lak ligger der også enkelte restauranter med skandinavisk mad.
Khao Lak er et roligt og harmonisk rejsemål med et begrænset natteliv, men her findes flere små, hyggelige barer, hvor du kan nyde et glas friskpresset juice eller en kold thailandsk øl, f.eks. Singha eller Chang. I en sidegade til hovedgaden ligger der mere traditionelle thaibarer. På vores Family Garden-hotel Emerald Beach Resort & Spa arrangeres desuden familievenlig aftenunderholdning i vintersæsonen.
Læs mere om natteliv på Phuket.
Shopping
I Khao Lak findes et godt udbud af små og halvstore butikker langs hovedgaden oven for stranden Nang Thong. Her findes også enkelte skræddere og supermarkeder samt et apotek.

Markeder

Khao Lak har to lokale markeder, hvor der sælges mad og tøj. Det ene ligger i Bang Niang, og det andet, Build Market, ligger lige uden for Bang Niang centrum.
Læs mere om shopping på Phuket.
Sport og træning
I Khao Lak er havet klart og roligt, hvilket er optimalt for forskellig slags vandsport. Bor du på vores Family Garden-hotel Emerald Beach Resort & Spa, kan du dyrke yoga, deltage i forskellig slags holdtræning og spille beachvolley.

Dykning og snorkling

Khao Lak er kendt for sine fine strande og krystalklare vand med smukke koraller og farverige eksotiske fisk. Vil du opleve verden under havoverfladen, kan du tage et dykkerkursus hos Raya Divers, som er en skandinavisk skole med skandinavisktalende instruktører. Prisen for et grundkursus til PADI Open Water Diving med certifikat er lavere end i Skandinavien, og derudover er vandet lunt og omgivelserne smukke. Hvis du allerede har et certifikat, kan du deltage i spændende dykkerudflugter. Kontakt os gerne for mere information om Raya Divers' dykkerskole, snorkling- og dykkerudflugter samt kurser.
Aktiviteter og seværdigheder
Khao Lak byder på mange aktiviteter og udflugtsmuligheder. Du kan for eksempel tage på bådudflugt til en nærliggende ø eller besøge en tropisk nationalpark.

Minigolf

Ved Bang Niang centrum findes en minigolfbane med jungletema, som er en sjov oplevelse for både store og små.

Similan Islands

Øgruppe vest for Khao Lak med flere paradisstrande. Det omgivende hav anses af mange for at være et af verdens bedste steder at dykke. Vandet er klart og fyldt med mange forskellige fiskearter.

Surin Islands

Øgruppe nordvest for Khao Lak. Disse øer har mange ligheder med Similan, men her er betydeligt færre turister. Raya Divers arrangerer udflugter til Surin Islands.

Khao Lak Lam Ru National Park

Nationalpark lidt syd for Khao Lak med mange forskellige plante- og dyrearter. Hvis man er heldig, kan man se makakaber, kæmpeegern og den sorte asiatiske bjørn. Nationalparken omfatter desuden strande og koralrev samt bjerge som Lak og Sang Tong.

Khao Sok National Park

Nationalpark cirka 50 km nordøst for Khao Lak. Parken er bedst kendt for sin utrolig smukke kunstige sø. Nationalparken rummer også verdens ældste regnskov.

James Bond Island

I Phang Nga-bugten rejser de majestætiske drypstensbjerge sig direkte op af havet, og nogle er over 100 meter høje. I bugten ligger også den meget berømte James Bond Island.
Khao Lak byder på både naturoplevelser og seværdigheder for den kulturinteresserede.

Nam Tok Lampi

Vandfald cirka 30 km syd for Khao Lak. Her går du gennem frodig og tæt jungle, mens du langsomt nærmer dig det store vandfald.

Ton Chong Fah

Vandfald lidt nord for Khao Lak beliggende i et isoleret område af nationalparken Lam Ru.

Sai Rung

Vandfald tæt på Khao Lak, cirka 10 km nord for Bang Niang. Det bedste tidspunkt at besøge vandfaldet er i oktober og november, hvor der stadig kan forekomme regn i Thailand.

Takua Pa - by med typisk portugisisk arkitektur

Takua Pa ligger nord for Khao Lak og er en gammel by med portugisisk arkitektur.

International Tsunami Museum

Museum med billeder og videoer relateret til tsunamier. Ved museet ligger også politibåden, som er blevet et mindesmærke for tsunamien i 2004 - båden ligger cirka 2 km inde på land fra havet.
Sådan kommer du omkring
I Khao Lak kan du komme rundt med tuk-tuk, taxi og bus. Tager du en tuk-tuk, bør du aftale prisen på forhånd. Taxier kan bestilles og ser ud som almindelige biler. Mange hoteller har også taxiservice, men dette er som regel noget dyrere end taxierne på gaden. Der kører bus mellem Khao Lak og Phuket by en gang i timen i dagtimerne, og de fleste har aircondition. Vi fraråder leje af bil, motorcykel, knallert og vandscooter, dels fordi ingen af udlejerne har fuld forsikring, og dels fordi det er farligt at begive sig ud i trafikken på egen hånd. Rejseforsikringen dækker ikke ved leje af motorkøretøjer. Lej i stedet f.eks. en taxi eller minibus med engelsktalende chauffør og aircondition.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Fra december til marts kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets rejsevejledninger.

Valuta og kreditkort

Thailandske baht (THB). På rejsemålet accepteres Eurocard, MasterCard og VISA. Der er hæveautomater i lufthavnen, i Khao Lak centrum og på flere hoteller.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk +6 timer (sommertid +5 timer).

El

220 V.

Sprog

Thailandsk. Mange af de, der arbejder i turistindustrien, taler dog i en vis udstrækning engelsk.

Øvrigt

Khao Lak ligger i Phang Nga på fastlandet cirka 85 km fra Phuket Lufthavn. Fortove og gader er ujævne og med høje kantsten. Kuperet terræn mellem strandene.
Vejr og klima
 • januar
31°23°
9
Solskinstimer pr. dag
26°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • februar
32°23°
9
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • marts
33°24°
7
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • april
33°25°
7
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • maj
31°25°
6
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
13
Regnfri dage
 • juni
31°25°
5
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
12
Regnfri dage
 • juli
31°25°
3
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
14
Regnfri dage
 • august
31°24°
4
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
13
Regnfri dage
 • september
30°24°
4
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
11
Regnfri dage
 • oktober
31°24°
5
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
11
Regnfri dage
 • november
31°24°
7
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
13
Regnfri dage
 • december
31°24°
9
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

12-13 timer.

Afrejse

Spies tibyder charterrejser til Khao Lak i vinterhalvåret.

Du kan desuden rejse til Khao Lak året rundt med rutefly.

Flyet lander i Phuket Lufthavn.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Khao Lak. Transfer indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Transferen foregår som regel med bus, men kan også foregå med minibus eller taxi. Køretiden fra Phuket Lufthavn til hotellerne er fra ca. 1,5 til 2,5 timer (70-95 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop. Læs mere om transfer.

Hvis du har bestilt en pakkerejse med rutefly, anbefaler vi, at du bestiller privat transfer mellem lufthavnen og hotellet i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

Tilbud til Khao Lak

Andamania Beach Resort
Andamania Beach Resort
Khao Lak, Phuket, Thailand
 • Fly + dobbeltværelse mod haven
 • 2 uger
 • Afrejse 26 mar 2023 fra København
Inkl. morgenmadsbuffet
Inkl. morgenmadsbuffet
Fly + hotel, 2 uger
26 mar 2023 fra København
The Waters Khao Lak by Katathani
The Waters Khao Lak by Katathani
Khao Lak, Phuket, Thailand
 • Fly + dobbeltværelse
 • 2 uger
 • Afrejse 26 mar 2023 fra København
Inkl. morgenmadsbuffet
Inkl. morgenmadsbuffet
Fly + hotel, 2 uger
26 mar 2023 fra København
Kantary Beach Villas & Suites
nordiskefavoritter
Kantary Beach Villas & Suites
Khao Lak, Phuket, Thailand
 • Fly + juniorsuite med to rum
 • 2 uger
 • Afrejse 19 mar 2023 fra København
Inkl. morgenmadsbuffet
Inkl. morgenmadsbuffet
Fly + hotel, 2 uger
19 mar 2023 fra København
Find din rejse til Khao Lak
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.