Se hoteller (16)

Rejser til Koh Chang

Rejs til Koh Chang, inden alle andre gør det! Velkommen til en kuperet, grøn ø med fortryllende strande og fremragende dykkerspots.
Læn dig tilbage og nyd det uforstyrrede øliv på Koh Chang - en stor, frodig nationalpark, hvoraf 75 % er naturbeskyttet område. Koh Chang er stadig en forholdsvis uberørt ø, selv om der i de senere år er blevet bygget en del hoteller. Her kan du nyde stilheden og få en afslappende ferie uden trængsel, for de store turiststrømme har ikke fundet hertil - endnu. Du kan rejse til Koh Chang hele året, men den bedste periode er fra november til april.

Aktiviteter på Koh Chang

Syd for Koh Chang ligger flere små øer, som er udmærkede til dykning og snorkling. På Koh Chang kan du også krydre ferien med lidt dybhavsfiskeri, bådture, kajakroning og vandreture. Her er desuden flere arrangører, som kan tage dig med på eventyr, du sent vil glemme. Sørg for at finde en guide, som snakker godt engelsk - så bliver udflugten både sjov, spændende og lærerig.

Bo godt på Koh Chang

Når du bestiller din rejse til Koh Chang med Spies, har du flere fine og populære hoteller at vælge mellem - ingen af dem langt fra stranden. Skal du rejse uden børn, er Prime Select-hotellet The Emerald Cove Koh Chang et fantastisk valg. På hotellet venter en indbydende spa, en fin pool direkte ved stranden og flere forskellige restauranter.

Spies' rejser til Koh Chang

Med Spies kan du rejse til Koh Chang hele året. Du flyver med rutefly og bestemmer derfor selv både afrejsedag og rejselængde. Du får endda hele rejsen i én pakke - bekvemt, trygt og enkelt. Koh Chang ligger 330 km sydøst for Bangkok - en rejse på ca. 5 timer eller en flyvetur på 50 minutter. Det er derfor en god idé at kombinere solferien på Koh Chang med et par dage i Bangkok. Så får du endnu mere ude af rejsen til Thailand.
Tips og nyttig info
 • Hoteller for voksne
 • God dykning
 • Fine strande
 • Kombinér rejsemål
 • Valgfri rejselængde
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Koh Chang

Strand
Koh Chang har omkring ti forførende smukke strande, som næsten alle ligger langs vestkysten. Sandet er fløjlsblødt, hvidt og finkornet, og her er rig mulighed for at søge skygge under de ikoniske, grønne kokospalmer. Tidevandet mærkes tydeligt, da man kan stå i vand til knæene om morgen, men sidde og spise middag samme sted om aftenen. Takket være det lave vand og den fine, bløde sandbud de fleste steder er Koh Changs strande nærmest perfekte til en ferie med børn.

White Sand beach/Hat Sai Khao

Øens mest livlige strand ligger ca. 5 km syd for hovedbyen Klong Son, som efterhånden er blevet et turistcentrum. Stranden er lang med hvidt, fint sand og skyggende kokospalmer.

Klong Prao

Ca. 5 km syd for White Sand beach ligger en roligere og mere stille strand. Her finder du flere af de karakteristiske bungalows, men der bukker også flere og flere femstjernede luksushoteller op. Stranden er fin, lavvandet og børnevenlig, men dog lidt stenet nogle steder.

Lonely Beach

Backpackernes favoritstrand ligger yderligere et par km sydpå. Siden den asfalterede vej blev anlagt, er det blevet betydeligt nemmere at komme hertil, og Lonely Beach er derfor ikke helt så lonely længere. Her er flere bungalowanlæg, og efterhånden som årene går, skyder flere og flere hoteller op langs vandkanten. Stranden er lille og fin med blødt, hvidt sand og vajende kokospalmer.

Bailan Beach

I gåafstand fra Lonely Beach ligger den eksotiske strand Bailan Beach, som er omgivet af palmer og frodigt grønt. Sandet er grovkornet, vandet er klart og stemningen på stranden afslappet. Fra Bailan Beach har du heller ikke langt til Bang Bao, hvor du kan tage en båd til de omkringliggende øer.

Long Beach

Koh Changs sidste "uopdagede" strand - lidt endnu i hvert fald. Stranden ligger længst nede i øens sydøstlige hjørne, og det er stadig ret besværligt at nå hertil. Vejen fører ikke helt ned til stranden, og tager man taxi, skal man oftest gå de sidste 500 m. Den anden mulighed for at komme hertil er at sejle fra Bang Bao.
Mad, drikke og natteliv
Restauranter er der mange af i Koh Chang, og flere slår hele tiden dørene op. Det største udvalg finder du i White Sand, hvor der er mindst 100 forskellige restauranter og udeserveringer. De fleste har lignende menukort med en imponerende samling af thairetter samt et mindre antal vestlige retter. Foruden thaimad er grill et populært tema; friske skaldyr, fisk, kylling, grillspyd, majskolber, frugt og andet dukker op på et fad af is, så du selv kan udpege det, du vil have grillet - et godt alternativ til thaimaden. Der ligger en del restauranter langs hovedgaden i både White Sand og Kai Bea, men gå heller ikke glip af en middag i Bang Bao - fiskerlejet på øens sydkyst, som er bygget på pæle og svæver over vandoverfladen. Her kan du smage nogle af øens mest fantastiske fiske- og skaldyrsretter.

Mad og drikke i Thailand

Det thailandske køkken - i hvert fald langs landets kyst - er i høj grad baseret på friske madvarer, som stort set altid serveres med ris eller nudler. De fleste menukort virker uoverskueligt lange ved første øjekast, men man opdager hurtigt, at der blot er tale om forskellige varianter med forholdsvis få temaer. Det vi kalder wokretter i Danmark - altså retter med lynstegte ingredienser - serveres enten med ris eller nudler, separat eller som en del af en ret. Pad thai er blot én af de mange varianter, som bl.a. består af nudler, tofu, æg og grøntsager. Pad Thai serveres ofte med hakkede jordnødder.

Fried rice

Fried rice kommer i utallige afskygninger; med rejer, kylling, oksekød, vegetarisk, eller hvad man nu har adgang til. Retten serveres overalt og er et af de sikreste valg, hvis man vil undgå madforgiftning, da den altid serveres nylavet.

Rice and curry

Et andet hovedtema er rice and curry, en slags thailandsk fastfood. Her får man en tallerken med ris og vælger selv, hvilke curries man vil have fra skålene, som står fremme. Der findes lige så mange forskellige varianter, som der findes kokke. Til forskel fra stegte ris eller nudler kan curries være ret krydrede med chili og andre stærke krydderier, så det er ikke altid noget for nybegynderen!

Salater

Salater er det tredje hovedtema i den thailandske gastronomi og kan slet ikke sammenlignes med vores grønne og ofte lidt kedelige salater. Salaterne indeholder ofte kylling, rejer, blæksprutte eller andet kød, og en salat med ris er tit rigeligt til en frokost. En enkelt advarsel: Thailandske salater skyder med skarpt! Her får kokkene lov til at udleve deres kærlighed til chili, og det er ikke ualmindeligt, at en salat er overdynget med hakkede røde og grønne chilifrugter.

Supper

Supper fortjener også at blive nævnt, når man taler om thailandsk mad. Supperne kan enten være klare eller tykke og er i sidstnævnte tilfælde ofte baseret på kokos, hvilket giver suppen er sødlig smag. En suppe er en sikker vinder, som med sin smag og konsistens fuldender ethvert thailandsk måltid.

Drikkevarer

De to mest udbredte thailandske ølmærker er Singha og Chang, som begge er lækre og forfriskende i det thailandske klima - let bitterhed og tilstrækkeligt læskende til at slukke selv den mest soldrevne tørst. Singha er dog en anelse sødere end Chang. Foruden Singha og Chang støder man også på større europæiske ølmærker som Heineken og Carlsberg. En anden populær drik er den lokale whisky, som ofte blandes med Coca Cola eller anden sodavand. Iste og iskaffe er også gode valg, hvis du vil have noget forfriskende at drikke i solen.
Koh Changs forlystelsesliv er relativt stille. Der er ganske vist en række barer, mange med livemusik og endda dansegulv, men de fleste lukker kl. 01.00. Nattelivet kan ikke sammenlignes med andre større og mere udviklede turistrejsemål, men tilbringes i stedet halvliggende på en pude ved en af White Sands hyggelige strandrestauranter eller måske på en romantisk hotelterrasse.
Shopping
Præcis som på mange andre thailandske turistøer ligger der en del souvenirbutikker langs de mest populære strande - især i White Sand, hvor man bl.a. kan købe strandtøj, solbriller, souvenirs og træskulpturer. Shoppingmulighederne vokser om kap med turismen, og selv om udbuddet stadig er relativt småt, varer det nok ikke længe, før Koh Chang kan måle sig med de større turistrejsemål.

Skræddere

I Thailand er det meget billigt at få syet tøj, og på Koh Chang er udvalget af skræddere meget stort. De fleste har bunker af kataloger inde i butikken, så du kan vise skrædderen, præcis hvilken model og designer som tiltaler dig mest. Derefter vælger du stoffet, og priserne varierer naturligvis, beroende på hvilken kvalitet du bestemmer dig for. Vælg en skrædder, der kan tale engelsk, og vær tydelig omkring hvordan du vil have det. Bemærk at vores skandinaviske mode adskiller sig fra den thailandske, og ofte har skrædderne en del idéer om, hvordan tøjet skal se ud. Almindeligvis har man tre prøvninger, alt afhængigt af hvordan tøjet sys, indtil mål og design passer. Husk at kontrollere sømmene grundigt - for det meste er der ingen problemer i at ændre og finjustere bagefter. Aftal prisen på forhånd og forsøg gerne at forhandle lidt.
Sport og træning
Koh Chang byder på forskellige former for sport og træning. Du kan blandt andet vandre, og på de fleste hoteller og langs strandene udlejes kajakker.

Trekking

Koh Chang består af omkring 75 % primært uudforsket regnskov, og en trekkingtur er en fantastisk måde at opleve naturen på. Flere forskellige arrangører tilbyder guidede ture af et par timers varighed, og de fleste ruter kommer forbi et eller flere af øens smukkeste vandfald. Sørg for at få en guide, der taler godt engelsk - det giver de bedste forudsætninger for at få et indblik i øens flora og fauna. Husk at medbringe vand og vælg en tur, der passer din kondition og fysik.

Dykning

Koh Chang er en populær ø at dykke fra, selv om der ikke er helt så mange fisk og farvestrålende koraller som i det sydlige Thailand. Men begiver man sig et stykke vej ud i havet, er her dog en del at se, og vandet er krystalklart.

Der findes dykkerskoler med engelsktalende instruktører overalt på øen. Det er også muligt at finde en instruktør, der taler skandinavisk.
Aktiviteter og seværdigheder
På Koh Chang har du mange aktiviteter at vælge mellem, hvis du mod forventning skulle blive træt af sol og strand. Her tilbydes der blandt andet dybhavsfiskeri og bådture.

Fisketure

Der er flere arrangører på øen, og turene tager som regel en hel dag. Både udstyr og frokost er som regel med i prisen.
På Koh Chang venter en fascinerende verden både på og under havoverfladen, og det er ikke overraskende her, du finder de fleste seværdigheder.

Snorkling

På Koh Chang finder du flere arrangører, som tilbyder snorkelture. Oftest er der tale om kombinerede sightseeing- og snorkelture ude mellem småøerne i den maritime nationalpark, hvor de fleste arrangører gør tre snorkelstop. Turene har som regel buffet og vand med i prisen, og mens programmerne er mere eller mindre ens, varierer bådenes standard en del. Hvor de dyrere både ofte har soldæk, har de billigere både i stedet træbænke, hvilket ikke er specielt bekvemt. Det kan altså godt betale sig at undersøge, hvad man får for pengene, inden man bestiller.

Bådtur til øerne Koh Wai, Koh Mak og Koh Kood

Hvis du kunne tænke dig at besøge en af de små øer ud for Koh Chang, kan du tage færgen om morgenen fra Bang Bao længst i syd. Sejlturen tager fra en til fire timer, afhængigt af hvilken ø du vælger. Til den nærmeste ø Koh Wai kan du passende tage en dagstur, mens man er nødt til at overnatte på de øvrige øer, eftersom færgen kun sejler en gang om dagen. Øernes strande er fortryllende smukke, så turen er alle pengene værd.

Fiskerlejet Bang Bao

Byen længst nede på Koh Changs sydlige spids er bygget på pæle i vandet og er mest kendt for sine restauranter, hvor du kan bestille frisk fisk og skaldyr til lave priser. Et tip er at tage hertil om eftermiddagen, så du har tid til at gå rundt og suge indtrykkene til dig inden middagen. Rejsen til Bang Bao er en oplevelse i sig selv med ekstremt skarpe kurver og svimlende op- og nedkørsler i det bakkede landskab. Vi anbefaler at tage en taxi hertil, da turen på knallert eller scooter er meget risikabel, især når man skal køre tilbage gennem mørket.
Sådan kommer du omkring
Koh Chang er Thailands næststørste ø - og formodentlig en af de mest kuperede. Taxisystemet fungerer heldigvis rigtig godt, så det kan ikke betale sig at gå rundt mellem strandene og restauranterne.

Taxi

Taxikørslen på Koh Chang foretages af såkaldte Songthaews (kollektivtaxi), pickups med bænke på ladet. For at få fat på en taxi, skal du bare stille dig i vejkanten og vifte med hænderne. Du kan også leje en taxi for en hel dag og tage på dit eget lille eventyr. Bemærk at det kan være besværligt at finde en taxi i nattetimerne, især uden for White Sand, i Bang Bao og i Lonely Beach, hvor taxierne stopper med at køre om aftenen. Aftal gerne et tidspunkt for afhentning med chaufføren, så du er på den sikre side. Det koster nogle hundrede baht ekstra, men det er pengene værd. Det kan ikke anbefales at gå længere strækninger på Koh Chang, især om natten da gaderne ikke er oplyste.

Scooter

På Koh Chang er det ikke svært at finde et sted, hvor man kan leje scootere og motorcykler. Det er dog ikke noget, vi anbefaler af hensyn til risikoen for ulykker; øen er ekstremt kuperet og fyldt med op- og nedkørsler, som er svimlende stejle. Hvert år sker der masser af ulykker på Koh Chang, hvilket ses tydeligt på statistikken, men lejer du alligevel en scooter, så husk at bruge hjelm - og kør ikke om natten, eftersom der ikke er lys langs gaderne.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Opholdet på Koh Chang er på egen hånd.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets rejsevejledninger.

Højtider

Dronningens fødselsdag den 12. august.
Den tidligere konges fødselsdag den 5. december og bortgang den 13. oktober.
Loy Krathong (lysfestival) i midten af november.

Under disse højtider sælges og serveres der ikke alkohol.

Valuta og kreditkort

Thailandske baht (THB). Kontantautomater findes over hele Koh Chang. I White Sand findes også vekslekontor. De mest almindelige kreditkort accepteres på Koh Chang.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk +6 timer (sommertid +5 timer).

El

220 V.

Sprog

Thailandsk. Mange af de, der arbejder i turistindustrien, taler dog i en vis udstrækning engelsk.

Øvrigt

Læs også 'Vigtigt at vide' og Spies' rejsebetingelser. Vi forbeholder os retten til at ændre i program, udflugter, priser etc.
Vejr og klima
 • januar
31°20°
8
Solskinstimer pr. dag
26°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • februar
32°22°
9
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • marts
33°24°
9
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • april
35°25°
8
Solskinstimer pr. dag
29°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • maj
33°25°
7
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
15
Regnfri dage
 • juni
32°24°
5
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
14
Regnfri dage
 • juli
32°24°
4
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
13
Regnfri dage
 • august
32°24°
4
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
11
Regnfri dage
 • september
31°24°
5
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
10
Regnfri dage
 • oktober
31°24°
7
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
15
Regnfri dage
 • november
30°22°
8
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • december
30°25°
8
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 15-20 timer til Bangkok. Transfer til rejsemålet kommer oveni.

Afrejse

Spies tilbyder rejser til Koh Chang året rundt med rutefly.

Flyet lander i Bangkok Lufthavn, hvorfra der afgår indenrigsfly til Trat.
Du kommer nemmest fra lufthavnen til hotellet ved at bestille privat transfer i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

Flyet lander i Bangkok Lufthavn, hvorfra der er indenrigsfly til Trat, der også ligger på fastlandet (ca. 50 minutter). Transporten fra Trat Lufthavn til dit hotel på Koh Chang er ca. 1 time og 15 minutter med båd og taxi/minibus. Ventetid i lufthavnen og havnen må påregnes.

Find din rejse til Koh Chang
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.